Twee Chinese artsen die ernstig ziek werden door het Coronavirus moesten na het overleven van de dodelijke ziekte vaststellen dat hun huid van kleur was veranderd.

De twee artsen, Dr. Yi Fan en Dr. Hu Weifeng, beiden 42, werden besmet met Covid-19 tijdens de behandeling van patiënten in het Wuhan Centraal ziekenhuis in januari. De artsen die hen behandelen verklaren dat zij allebei aan life-support machines moesten worden gekoppeld en als resultaat van de behandeling om hen van de rand van de dood terug te brengen hun huid donker is geworden. De verandering van huidskleur wordt toegeschreven aan een hormonale onbalans die plaatsvond toen de levers van de artsen werden beschadigd door het virus, melden Chinese staatsmedia.

Dr Li Shusheng – die beide gezondheidswerkers behandelt – zegt dat de huid van de twee artsen donker werd als gevolg van een soort medicijn dat ze tijdens de vroege stadia van hun behandeling kregen. Hij voegt eraan toe dat een van de bijwerkingen van het medicijn het donkerder worden van de huidskleur is.

Naar verwachting zal de huidskleur van beide artsen weer normaal worden zodra hun levers goed beginnen te functioneren.

WHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten

Hoofd van de WHO beweert dat de Covid-lockdowns ook na het vaccin worden voortgezet

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here