Wat we tot nu toe hebben gezien is nog maar het begin van het verhaal. De mondiale reactie op de COVID-pandemie in 2020 en 2021 heeft de meest epische bevoorradingsketencrisis in de moderne tijd veroorzaakt, en nu maken “black swan-gebeurtenissen” zoals de oorlog in Oekraïne en de vermeende vogelgrieppandemie die bevoorradingsketencrisis nog erger. Helaas zullen er nog meer wereldwijde moeilijkheden komen. Er zal meer oorlog zijn, er zullen meer pestilentiën zijn, er zullen meer natuurrampen zijn, en zelfs de Verenigde Naties geven toe dat wij afstevenen op de ergste wereldwijde voedselcrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Dus als u nu al denkt dat de problemen met de wereldwijde toeleveringsketen ernstig zijn, wacht dan maar tot u ziet wat er nog komen gaat, schrijft Themostimportantnews.com.

Als u vandaag de meeste grote detailhandelaars binnengaat, zult u merken dat de voorraden kleiner zijn dan gewoonlijk en dat er enkele lege schappen zijn.

Maar de meeste artikelen zijn meestal nog wel verkrijgbaar, en dat is goed nieuws.

Natuurlijk zijn er bepaalde productcategorieën die al langere tijd met chronische tekorten te kampen hebben. Zo zijn bijvoorbeeld de voorraden van ingeblikt dierenvoer al maandenlang uiterst krap…

De volgende keer dat u naar de dierenwinkel gaat, moet u niet verbaasd zijn als u een paar lege schappen ziet.

Veel dierenwinkels hebben te kampen met een tekort aan ingeblikt voer voor huisdieren.

Op dit ogenblik zijn er gewoon niet genoeg goedkope bronnen van kip en kalkoen vanwege de vogelgrieppandemie, er is een voortdurend tekort aan aluminium, en er is een tekort aan fabrieksarbeiders.

Het tekort aan ingeblikt voedsel voor huisdieren zal dus waarschijnlijk niet snel opgelost zijn.

Een ander tekort dat een groot deel van het land zal treffen nu wij de zomermaanden ingaan, is het toenemende tekort aan chloor.

Ik was niet eens op de hoogte van dit tekort totdat een lezer mij erop attent maakte. Blijkbaar is dit tekort oorspronkelijk veroorzaakt door de verwoesting van een fabriek in Louisiana door de orkaan Laura…

  Kiekeboe: Russische soldaat vangt Oekraïense drone

Hoewel de pandemie haar deel van de schuld op zich neemt, is de nog grotere reden voor het huidige chloortekort dat een belangrijke chloorfabriek in Louisiana eind 2020 door de orkaan Laura is verwoest. Een brand op het terrein heeft de fabriek met de grond gelijk gemaakt en bijna 40% van de chloortablettenvoorraad van het land meegenomen.

De fabriek wordt herbouwd en is momenteel in aanbouw; zij zou medio tot eind 2022 heropend worden, maar die plannen kunnen worden uitgesteld wegens de aanhoudende tekorten aan bouwmateriaal.

Ik vind het ironisch dat het landelijke tekort aan chloor verlengd zou kunnen worden dankzij het landelijke tekort aan bouwmateriaal.

Iedereen die een huis probeert te bouwen weet hoe pijnlijk het tekort aan bouwmateriaal is geworden, en ik verwacht dat het in 2023 en daarna alleen maar erger zal worden.

Intussen wordt het tekort aan babyvoeding in het hele land alleen maar erger…

Janis Burnson is een van de vele ouders die om een nationaal tekort aan babyvoeding heen moeten werken.

“Ga rond in onze streek, St. George, alle winkels die ik ken, kan hier in de buurt niets vinden. Ik heb vrienden in het noorden van Utah, die moeten me spullen sturen, dus ik moet nog meer betalen,” zegt zij.

Een plaatselijke verslaggeefster in het zuiden van Utah besloot dit zelf uit te zoeken, en toen zij de plaatselijke winkels bezocht ontdekte zij “kale schappen waar babyvoeding zou moeten staan.”

Wat een nachtmerrie.

Maar wij kunnen tenminste blij zijn dat het hier niet zo erg is als in Europa.

Daar is men al begonnen met het op grote schaal rantsoeneren van bepaalde producten. Zo werd bijvoorbeeld zojuist aangekondigd dat Tesco nu elke klant beperkt tot drie flessen bakolie…

Alsof de recordhoge voedselprijzen nog niet genoeg waren. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft de wereldbevoorrading van zonnebloemolie gesmoord, waardoor de grootste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk gedwongen is met rantsoenering te beginnen.

  WSJ: Oekraïne roept man zonder handen op in een poging de troepen aan te vullen

The Guardian meldt dat Tesco, met meer dan 4.000 winkels, kooplimieten van drie flessen bakolie per klant heeft ingesteld. Het volgt Waitrose en Morrisons, andere supermarktketens die limieten van slechts twee per klant hebben ingesteld.

Dit specifieke tekort houdt rechtstreeks verband met de oorlog in Oekraïne, en David Einhorn waarschuwt dat deze oorlog een hele reeks van onze lopende problemen nog erger maakt…

Het gebruikelijke refrein over COVID was dat het veranderingen en trends versnelde die reeds aan de gang waren. Wij geloven dat hetzelfde geldt voor de oorlog. Inflatie, problemen met de toeleveringsketen, en tekorten aan energie, voedsel, grondstoffen en arbeidskrachten waren al problemen die door de oorlog nu versneld zijn.

Helaas heeft hij volkomen gelijk, en op dit ogenblik lijkt er geen hoop te zijn dat deze oorlog spoedig zal ophouden.

Rusland en Oekraïne nemen normaal ongeveer 30 procent van alle tarwe-export in de wereld voor hun rekening, en wij hadden al te maken met een ongekende wereldwijde voedselcrisis, zelfs voordat de oorlog uitbrak.

Toen men de Amerikaanse senator Roger Marshall daar onlangs naar vroeg, gaf hij openlijk toe dat er zeker een “wereldwijde hongersnood” zal komen…

“Zei u nu net dat er in de komende twee jaar een hongersnood in Europa zal zijn?” vroeg presentatrice Maria Bartiromo.

“Dit zal een wereldwijde hongersnood zijn. Ik denk dat het volgend jaar nog erger zal zijn dan dit jaar. Dus als 12, 15% van de tarwe uit Oekraïne komt die geëxporteerd wordt, en ze hebben problemen om kunstmest te krijgen, ze hebben tractoren op het veld, dan gaat al die dieselbrandstof naar hun oorlogsinspanningen, niet?” zei de senator.

Kunt u zich vóór 2022 ooit een tijd herinneren dat een zittend lid van de Senaat van de V.S. ons openlijk waarschuwde dat er een “wereldwijde hongersnood” op komst was?

Het goede nieuws is dat er op dit ogenblik in de Verenigde Staten niemand verhongert.

  "In Oekraïne staan er rijen bij de militaire aanmeldingsbureaus" - Zelensky (Video's)

Maar de voedselprijzen gaan zeker drastisch omhoog, en de mainstream media doen daar veel verhalen over. Bijvoorbeeld, het volgende komt oorspronkelijk uit USA Today…

Kevin Tave rekt een pot spaghetti uit voor drie dagen maaltijden. Esmerelda Cortez krijgt eieren en brood van de voedselbank, zodat zij zich in de winkel wasmiddel kan veroorloven. Donnie Whitfield koopt generische cornflakes in plaats van de Kellogg’s die hij verkiest.

Hoewel de werkloosheid blijft dalen en de lonen stijgen, hebben mensen met een laag inkomen in het hele land moeite om eten op tafel te krijgen, omdat de torenhoge inflatie en de hoge benzineprijzen een steeds grotere hap uit hun toch al kleine loontje nemen.

Het behoeft geen betoog dat, nu de omstandigheden verslechteren, dit geen goede zaak is voor de goedkeuringscijfers van Joe Biden…

Tijdens het vijfde kwartaal van Joe Biden’s ambtsperiode, die begon op 20 januari en eindigde op 19 april, keurde gemiddeld 41,3% van de volwassenen in de V.S. het werk goed dat hij als president deed. Het laatste gemiddelde is in wezen onveranderd ten opzichte van de 41,7% in zijn vierde kwartaal, maar beduidend lager dan zijn eerste drie kwartaalgemiddelden.

Maar wat de meeste Amerikanen niet begrijpen is dat het te laat is voor een politieke oplossing van deze crisis.

Wat Joe Biden en zijn volgelingen ook besluiten te doen, zij zullen de nachtmerrieachtige toestanden die snel naderen, niet kunnen voorkomen.

Zoals Senator Marshall toegaf, zal er een wereldwijde hongersnood komen.

Dat is nu niet meer te vermijden.

Dit zijn zeer moeilijke tijden, en zij zullen met de maanden alleen nog maar moeilijker worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europese voedselvoorraden naar verwachting binnenkort uitgeputVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe echte Zelensky: Van celebrity-populist tot impopulaire Pinochet-achtige neoliberaal
Volgend artikelVideo 18+: Oekraïense blogger eet stuk vlees van een vermeend bot van een Russische soldaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Biden en co. hebben die nachtmerry -achtige toestanden natuurlijk zelf, willens en wetens, veroorzaakt.
  De tarwe export treft vnl. de landen die vanuit de Oekraïne importeren. Dat zijn m.n. Noord-Afrikaanse landen.
  Als de mensen daar honger krijgen, dan weten ze precies waar ze het moeten halen…

 2. Het is
  Dat het niet Mag
  Zowel China als India Kunnen elk apart genomen de heele Wereld voeden
  Meneer Modi heeft dat Open en overduidelijk gezegd
  Alleen de WTO / WTC moet de toestemming verlenen
  &
  Dat willen de zittende Crimineelen van daar niet
  De ogen van de Wereldse Bevolking
  De Wereld Burgers moeten worden geopend
  Van mensen Neuk niet zoveel
  Moeder Aarde kan de enige door de Duivel bezeten belichamingen niet meer dragen
  Er zijn daar te veel van
  Andere levende Wezens hebben net zoveel recht op het leven als die nazaten van Vader Shaytaan = Satan gesticht door kind Duivel
  De Vader van Ravan , Jahweh , God en Allah
  Onthoud
  Oorlog loopt nooit af
  Oorlog blijft altijd woeden
  WereldOorlog stelt niks voor
  Het is net als dat er mieren worden vermoord door vertrappen
  De mensen zijn gelijke mieren
  Als er een te veel van wordt dan worden die vertrapt

  Dank U

 3. Ik heb maar vast een veldje met aardappels gezet….

  Oekraine ligt de productie ff stil. Maar Rusland gaat gewoon door.
  Of dat hierheen komt–direct of indirect-is een kwestie van handel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in