Saoedi-Arabië verliest zijn status als grootste olieproducent in het OPEC+ oliekartel aan Rusland. En dat niet alleen: het wahabitische koninkrijk importeert zelfs steeds meer Russische brandstof. De nutteloosheid van Westerse sancties wordt steeds duidelijker.

Twee recente rapporten tonen aan hoe nutteloos de Westerse energiesancties tegen Rusland eigenlijk zijn. Russische olie blijft immers van cruciaal belang voor de wereldeconomie. Het eerste rapport komt van het energienieuwsorgaan “Oilprice.com“, dat stelt dat Rusland Saoedi-Arabië zal inhalen als grootste olieproducent in OPEC+. Dit nadat de Arabieren hun productie eenzijdig met een miljoen vaten per dag gaan verlagen om de olieprijzen te stabiliseren. Rusland zal de olieproductie ook verlagen – met 500.000 vaten per dag – volgens berichten uit Moskou. Desondanks zal er in de top 2 van plaats gewisseld worden, schrijft Report24.

Een ander rapport, van de site “The Cradle” uit het Midden-Oosten, is ook opmerkelijk. Volgens dit bericht is de invoer van Russische brandstof naar Saoedi-Arabië afgelopen juni vertienvoudigd. Vooral Russische diesel lijkt erg gewild te zijn. De Saoedi’s kopen goedkoop diesel van de Russen en verkopen hun eigen diesel tegen veel hogere marktprijzen aan de Europeanen. Dit laat ook zien hoe de Westerse sancties tegen de Russische energiesector uiteindelijk vooral de Europese consumenten schaden.

Dit laat ook zien dat de Westerse politieke leiders om puur ideologische redenen handelen, en dat ze daarmee willens en wetens de schade aan hun eigen economieën op de koop toe nemen. En dit zonder de Russische economie op de lange termijn daadwerkelijk te verzwakken. Integendeel: Rusland bereikt geleidelijk een mate van industriële en agrarische zelfvoorziening die zijn weerstand tegen invloeden van buitenaf enorm vergroot. Report24 heeft hier al over bericht. De Europeanen zullen hiervoor moeten betalen – met hogere energie- en voedselprijzen en een uittocht van energie-intensieve industrieën en leveranciers. Is dat het waard?

Poetin zegt opnieuw dat niemand de op regels gebaseerde orde kan volgen omdat de regels geheim zijn

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

OPERATIE SANDMAN nu geactiveerd – Saoedi-Arabië kondigt het einde aan van de dominantie van de dollar in de wereldwijde oliehandel … de dominostenen beginnen te vallen op het Amerikaanse Imperium.Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe persdienst van het Witte Huis zegt dat de Amerikaanse vice-president Harris zich heeft versproken door te zeggen dat de bevolking moet worden verminderd
Volgend artikelBloedbad in Oekraïense aanval in Zaporizhzhia – 630 doden (Video’s) – Zelensky ging op tv om zich te verontschuldigen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Ja het was het waard , het grote plan is toch om alles en iedereen hier na de kl@te te helpen immers met immigratie en klimaat doen ze al hetzelfde

    Als mensen hier alle rijkdommen zijn verloren , de wanhoop nabij zijn misschien kunnen ze dan eindelijk hun CBDC lanceren en ons die chip in onze arm drukken !!

  2. wij burgers worden uitgekleed maar de staat vangt gewoon meer accijns…..om uit te geven aan nieuwe bewoners, die nu zelfs bij scheiding direct een ingericht huis krijgen via de budgetten van vluchtelingenwerk, dus mijn en uw belastingcentjes……( Stiphout, 07/2023)

    Nederlandse vrouwen mogen als ze pech hebben met kinderen in hun auto wonen of naar een daklozen opvang, met uitgeprocedeerde kanker noord-afrikanen in het bed ernaast…

    Waar blijft de volkswoede, waar is die druppel die de emmer deed overlopen en de verantwoordelijke lijken uit hun huizen deed sleuren….?

    Rutte is nu 3 jaar demissionair, dus zonder verantwoording te hoeven afleggen kan hij dien wat hij wil, de lafaards in het parlement doen toch niks, zijn aftreden was een staatsgreep…..tijd rekken voor de WEF agenda is hem door deze actie gelukt ….waar blijven de aanklachten voor moord en misdadige zaken uit zijn regeerperiode….hij zou nu moeten worden aangehouden en opgesloten tot zijn proces…maar de politietop is zijn eigendom….waar is gerechtigheid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in