© Alex E. Proimos / Flickr (CC BY 2.0)

De Poolse logica is om van Duitsland het duurdere Russische gas te kopen, dat de laatste in roebels van Rusland kocht. Samen met Polen wil Bulgarije hun gas niet langer in roebels betalen, ook al zijn zij afhankelijk van Russische koolwaterstoffen. Beide landen hebben besloten zich te houden aan de economische sancties van de EU tegen Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne, bericht Freewestmedia.com.

Andere EU-landen hebben ook gezegd dat zij zouden weigeren in Russische valuta te betalen, maar tot nu toe hebben alleen Bulgarije en Polen geweigerd te betalen. De Russische energiegigant Gazprom heeft daarom de gasleveranties aan Polen en Bulgarije afgesloten wegens wanbetaling, waardoor de levering werd stopgezet.

De onmiddellijke reactie van Polen was dat het “het wel redt” zonder Russisch gas, met grote voorraden en een afnemende vraag naarmate het warmer wordt. Er wordt geen melding gemaakt van het feit dat hun huidige leveringen ook uit Rusland komen, zij het indirect tegen hogere kosten.

Bulgarije ondertussen heeft Gazprom beschuldigd van een ernstige “contractbreuk”, en is in gesprek met EU-bondgenoten over het handhaven van de leveringen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want Bulgarije kan zich misschien slechts geleidelijk van het Russische gas en de Russische olie losmaken, maar een abrupte stopzetting zal ernstige zorgen baren. Alternatieve leveringen uit bijvoorbeeld Azerbajdzjan zullen niet voldoende zijn.

Het strijdlustige Letland, Litouwen en Estland hebben in maart hun elektriciteitsleveranties uit Rusland verdubbeld.

Miljoenen euro’s uit de EU worden nog steeds uitgegeven aan Russische kolen, olie en gas sinds de speciale militaire operatie van het Kremlin in Oekraïne op 24 februari begon, ondanks de opruiende retoriek van de EU-leden.

  Kolonel Douglas Macgregor vertelt Tucker dat de Amerikaanse aanpak van de oorlog in Oekraïne ons "op de rand van een catastrofe heeft gebracht"

Een website met een teller die prijsmodellen gebruikt om te voorspellen wat er betaald wordt in het kader van contracten die niet openbaar gemaakt worden, geeft een “beste schatting” die waarschijnlijk beter overeenkomt met de werkelijke betalingen, maar die waarschijnlijk ook lagere kostenramingen oplevert dan die welke gebruik maken van meer simplistische berekeningen waarbij de invoer tegen spotprijzen gewaardeerd wordt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De roebel rolt, de dollar brandt en de globalisten gaan naar de helVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereldvoedselzekerheid ernstig bedreigd door Westerse sancties – Wij staan dicht bij een van de grootste hongersnoden in de geschiedenis van de mensheid
Volgend artikelOngelooflijk! Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil een atoomoorlog niet “helemaal uitsluiten” en “de risico’s duidelijk maken”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Zo neem je eigen in de maling over de financiële rug van je eigen bevolking.
  Of zoiets van, ik drink geen bier met alcohol want ik heb er etiketje opgeplakt alcoholvrij

 2. Kruipt helemaal naar beneden totdat men niet verder kan
  Dan ziet men
  Men staat bovenin
  Er is helaas geen Oorlog
  Er is niks aan de hand
  Oorlog betekend dat ieder zichtbaar gematerialiseerd levend wezen in eensklaps elkander zal uitroeien
  Zolang er zielen levend via materie zichzelf kunnen manifesteren
  Is er geen Oorlog geweest
  Zal de aarde blijvend zijn / worden bevolkt door belichamingen
  Kortom
  Een spel die moet worden gespeeld
  Een spel die kan worden doorzien
  Om een daadwerkelijke kijker te zijn
  Doorzie het Spel
  Ziener van manifest

  Dank U

 3. De totaal verdwaasde Westerse politici leven in ‘la la land’ en zijn hun ideologische waandenkbeelden voor werkelijkheid gaan nemen. De val uit ‘la la land’ terug naar de realiteit zal pijn doen.

 4. De Poolse logica is om van Duitsland het duurdere Russische gas te kopen, dat de laatste in roebels van Rusland kocht. lmao

  is that a polish sausage??

 5. ….er schijnen nog steeds 4 polen nodig te zijn om een lamp te verwisselen….

  Maar als RU een regeltje zet in leveringsvoorwaarden, dat gas niet mag doorverkocht worden….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in