FENIXX KLASSIEKEN

Meer dan 9 uur lang hebben moslims een 60-jarige christelijke vrouw verkracht en gemarteld om haar vervolgens dood te stenigen, blijkt uit een rapport van International Christian Concern (ICC).

Suzan Der Kirkour werkte als vrijwilligster, was tuinier en lerares Arabisch in het dorp al-Yaqoubiyeh in de Syrische provincie Idlib. Haar lichaam werd op 9 juli 2019 zwaar verminkt op een veld buiten het dorp gevonden.

In het autopsierapport staat dat Suzan meer dan negen uur lang gemarteld en verkracht was, van maandagmiddag tot de vroege dinsdagochtend, om uiteindelijk doodgestenigd te worden.

De gebeurtenis wordt bevestigd door de hulporganisatie SOS Chrétiens d’Orient. Het Syrische Observatory for Human Rights schrijft ook over de wrede moord.

Christelijke vrouwen vluchten voor vervolging door moslims

De daders zouden lid zijn van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra, voorheen verbonden aan Al Qaida, die sterk aanwezig is in idlib.

Al-Yaqoubiyeh is een christelijke stad, maar de meeste vrouwen zijn gevlucht vanwege de vervolging door moslims. Suzan was een van de weinige christelijke vrouwen die is gebleven. Het gebied in het noorden van Syrië wordt geplaagd door jihadisme.

“Uitroeiing van christenen”

Claire Evans, de regionale directeur van het ICC voor het Midden-Oosten, veroordeelt de brute moord en beschrijft de situatie als “beangstigend” voor christenen.

Wet, orde en verantwoordelijkheid moeten in Syrië worden hersteld. Anders zullen we getuige zijn van een langzame maar gewelddadige uitroeiing van christenen, in een land waar het christendom al bijna 2000 jaar bestaat.

De Syrische burgeroorlog heeft de meerderheid van de christenen in het land gedwongen te vluchten. Vóór de oorlog maakten de christenen ongeveer 10 procent van de Syrische bevolking uit. Het is moeilijk in te schatten hoeveel er vandaag de dag nog over zijn.

“Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vorig jaar aan dat hij van plan was om alle Amerikaanse legertroepen uit Syrië terug te trekken.

De boodschap werd bekritiseerd door conservatieve christenen die beweerden dat een “volledige” en “snelle” terugroeping van Amerikaanse troepen de christelijke gemeenschappen in het noorden van Syrië in “dodelijk gevaar” zou brengen.

Bataclan: De horror die verzwegen werd

2 REACTIES

  1. het bewijs dat er een groot verschil is tussen slim zijn of uw verstand kunnen gebruiken ,dat zijn dingen die je van ver ziet aankomen (nogmaals als je een beetje gezond verstand hebt)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here