Duitsland heeft zijn krachten gebundeld met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en gewezen op de verantwoordelijkheid van China voor de wereldwijde pandemie. Tegelijkertijd heeft een van de grootste Duitse kranten een “rekening” van 149 miljard euro opgesteld voor de schade die het virus heeft aangericht.

Het staat onder de titel ‘Wat China ons verschuldigd is’ in een gastkroniek in de Duitse krant Bild met onder andere 27 miljard euro aan gederfde toeristische inkomsten, 7,2 miljard euro voor de Duitse filmindustrie, een miljoen euro per uur voor de luchtvaartmaatschappij Lufthansa en 50 miljard euro voor de kleine ondernemers van het land.

Volgens de berekening komt het bedrag uit op 1.784 euro per persoon als het BBP van Duitsland met 4,2 procent daalt.

De reactie van China was dat het wetsvoorstel “xenofobie en nationalisme aanwakkert”.

De steeds hardere kritiek van de vier landen op China komt na onthullingen dat Peking de werkelijke omvang van de gevolgen van het virus probeerde te verduisteren en dat de oorsprong ervan onduidelijk is.

Kan consequenties hebben

Verleden waarschuwde de Amerikaanse president Donald Trump dat China de gevolgen onder ogen kon zien als het “bewust verantwoordelijk” was voor het ontketenen van de Coronapandemie.

Trump: China kan verantwoordelijk worden gehouden voor de Corona-infectie

Trump vertelde verslaggevers dat China het virus had kunnen stoppen voordat het begon en het feit dat het dat niet deed, ertoe geleid heeft dat de hele wereld er nu onder lijdt.

“Als het een vergissing was, een vergissing is een vergissing. Maar als zij bewust verantwoordelijk waren, zou dat consequenties moeten hebben”.

De Trump-regering heeft China herhaaldelijk bekritiseerd vanwege het gebrek aan transparantie.

Britse historicus: "Merkel's kanselierschap is een totale mislukking"

Onlangs is het dodental van het virus in Wuhan, de Chinese stad waar het allemaal begon, met 50 procent meer bijgesteld.

Komt het uit een laboratorium?

Zowel Amerikaanse als Britse inlichtingendiensten onderzoeken nu informatie dat het virus afkomstig is uit een laboratorium in Wuhan.

Knieval voor de islam: Duitsland staat Ramadan feesten toe ondanks Corona contactverbod

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here