Lege schappen bij Waitrose, Putney Exchange Shopping Centre, Londen, VK. Foto: John Cameron

In Groot-Brittannië laat een bijzonder deprimerend facet van de crisis nu zijn eerste contouren zien – en loopt daarmee vooruit op wat er in de nabije toekomst waarschijnlijk in andere Europese landen zal gebeuren: door de exploderende energieprijzen wordt de landbouw gewurgd en moeten verse producten worden gerantsoeneerd, bericht Freewestmedia.com.

Door de hoge energieprijzen in het Verenigd Koninkrijk hebben veel boeren beperkt gebruik gemaakt van kassen om wintergewassen te planten. Volgens een bericht van de BBC leidt dit ertoe dat de eerste supermarkten verschillende soorten groenten rantsoeneren. Veldgewassen zoals tomaten, paprika’s, veldsla, bloemkool of komkommers worden soms slechts in beperkte hoeveelheden verkocht.

Ondertussen zoeken groothandelaars nieuwe leveranciers uit andere landen – maar dat betekent dat de oogsten veel langere afstanden naar Europa moeten afleggen, wat niet in het belang van het milieu is.

Tot nu toe behoren de boeren niet tot degenen die bijzonder profiteren van overheidssteun. Dit begint nu gevolgen te krijgen voor de consument. Goedkoop voedsel dat het hele jaar door verkrijgbaar is, zal in Europa binnenkort tot het verleden behoren.

Rabat markten “goed voorzien van basisproducten”

Britse consumenten krijgen te horen dat de gevolgen van de hoge elektriciteitsprijzen voor in kassen geteelde producten in het Verenigd Koninkrijk te wijten zijn aan “klimaatverandering”. De Britse regering geeft daarom de schuld aan het “slechte weer” in Marokko.

De situatie is echter heel anders: Van begin 2023 tot 22 februari werden 64.034 plaatsen van productie, opslag en groot- en kleinhandel geïnspecteerd, aldus de woordvoerder van de Marokkaanse regering, Mustapha Baitas.

Oekraïense ambtenaar geeft toe dat zij gelogen heeft over massale verkrachtingen door Russen om landen over te halen meer wapens te sturen

Tijdens deze interventies werden 3.325 overtredingen geregistreerd op het gebied van prijs en kwaliteit, zei Baitas in een persbriefing na de vergadering van de regeringsraad, in antwoord op een vraag over de resultaten van de controleoperaties en de situatie van in beslag genomen producten.

De gezamenlijke commissies hebben 400 ton producten “die niet aan de geldende normen voldoen” in beslag genomen en vernietigd, terwijl alle bruikbare producten op openbare veilingen zijn verkocht, voegde hij eraan toe.

De minister had eerder benadrukt dat de markten “goed voorzien zijn van basisproducten”.

VK gaat genetisch gemodificeerd voedsel invoeren

In het VK produceert de Lea Valley Growers Association (LVGA) ongeveer 75 procent van de gewassen van het land. Zij zeggen nu dat de helft van de kassen leeg is en dat de productie naar verwachting met 60 procent zal dalen.

De directeur van de Bank of England, Andrew Bailey, verontschuldigde zich in juni vorig jaar omdat hij “apocalyptisch” had geklonken over de stijgende voedselprijzen.

Dergelijke bittere waarschuwingen hebben geleid tot steun voor de invoering van een wetsvoorstel dat de weg vrijmaakt voor genetisch gemodificeerde (GM) gewassen, waarbij nieuwe voedselwetten naar verwachting door het Britse parlement zullen worden goedgekeurd.

Niet alleen een Brits probleem

“Veel glastuinders stoppen met hun bedrijf omdat ze hun huidige verwarmings- en arbeidskosten niet kunnen dekken. Tot nu toe heeft de staat geen enkele maatregel genomen om de glastuinbouwsector te steunen. Zoals we allemaal weten, is het een van de duurste sectoren in de landbouwsector en is er een rechtstreeks verband met de gas- en elektriciteitsprijzen”, aldus de Bulgaarse Vereniging van Tuinbouwers.

Het Oekraïense Ministerie van Defensie dreigt Russische burgers op de Krim te bombarderen

De winstgevendheid van Nederlandse bedrijven is ook beïnvloed, omdat energie 20 tot 30 procent van hun kosten vertegenwoordigt, meldde Reuters.

Een studie van ABN Amro voorspelde dat de stijgende energieprijzen Nederlandse bedrijven dit jaar ongeveer 22 miljard euro zouden kosten omdat de gas- en elektriciteitsprijzen bijna vijf keer zo hoog waren als in 2019.

Tot de zwaarst getroffen sectoren behoren de glastuinbouw, waarvan de jaarlijkse omzet ongeveer 8 miljard euro bedraagt, maar waar energie 20 tot 30 procent van de kosten vertegenwoordigt. Reeds 40 procent van de leden van de Glastuinbouw Nederland groep draait met verlies, als gevolg van te hoge energiekosten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe men een hongersnood overleeft – Een economische ineenstorting kan leiden tot een ineenstorting van de samenleving en enorme voedseltekortenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video: Russische mariniers bestormen de stad Ugledar
Volgend artikelVan de Golf van Tonkin tot de Baltische Zee – Seymour Hersh
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

25 REACTIES

 1. De ‘sancties’ zijn er niet om de Russen te pesten, maar om de mensen die in het westen leven het leven zuur te maken. Fuck de Usa en de Eu.

  • Misschien kunnen Rutte, Kaag en ander schorem ook hun eigen huizen opblazen of af laten branden om dan de Russen, PVV, en dergelijken, de schuld te kunnen geven.

 2. Het plan van dit (witteboorden) terroristische cabinet werkt dus.

  In maart zullen ze de verkiezingsuitslagen wederom hun kant op laten gaan, dus de komende vier jaren gaan ze door met het volledig slopen van al onze opgebouwde welvaart.

  Maar, ze krijgen dan wel een dikke lolly van vadertje Klaus Schwab en een extra nazikruisje voor op hun jas…..

  • @ Oops februari 28, 2023 at 16:17,
   Daar ga jij hoog waarschijnlijk gewoon toestemming voor geven, zonder dat jij door hebt.
   Want als jij de stembiljet brief ongeopend niet binnen 3 dagen retour stuurt naar de afzender met de tekst: handelsvoorstel afgewezen.

   Geef jij toestemming aan de regering dat zij door mogen gaan hoe ze nu bezig zijn. Die brieven hebben een onderliggende UCC d.w.z. dat het een handelsvoorstel is en iedereen die het handelsvoorstel accepteert gaat eigenlijk een bindend contract aan met het private handelsbedrijf. Zo werken ook alle zogenaamde belastingbrieven.

   We vergeten telkens dat de coöperatie Staat der Nederlanden een internationale handelsbedrijf is. Niets meer of minder. De CEO van dit private handelsbedrijf noemt zich zelf koning. Maar een privaat bedrijf heeft geen bevoegdheden over mensen. Dan doen ze door de mensen een contract aan te bieden. Accepteer jij dat contract, dan heeft het handelsbedrijf bevoegdheden over jouw. Een UCC is zo’n handelscontract. Om deze te willen/kunnen afwijzen, moet je de brief ongeopend retour sturen binnen 3 dagen en duidelijk maken met de tekst dat jij hun aangeboden handelscontract afwijst. Anders ga jij met hun aangeboden contract akkoord.

   • Top! Als ik dat had geweten had ik hem niet ongeopend in de vuilnisbak gegooid. En begrijp ik het goed dat ik dit ook kan doen met de brieven van de belastingdienstdienst?

    • @Themis – Volgens eerdere schrijvens van Qvic kan dat ook met de belastingdienst. Daarbij wil ik toevoegen dat wanneer iets terug gezonden wordt naar dit soort instanties de terugzending mijn inziens wel aangetekend dient te zijn. Alles wat wordt teruggezonden naar grote instanties door een eenvoudige retourzending gaat namelijk direct in de papierversnipperaar als zijnde nooit ontvangen.

 3. Het staat er toch echt en was een ascension van 1940-45 = De uiteindelijke doelstelling van de hoogste graden is samen met andere organisaties de NWO (New World Order = Nieuwe Wereld Regering) tot stand te brengen. De vrijmetselarij is geen geheim genootschap, maar een genootschap met een geheim. Zij streeft naar een beter mens. Maar uiteindelijk worden mensen met extra kwaliteiten verleidt om hun diensten te bewijzen aan het beest. Daartoe zouden er drie wereldoorlogen gevoerd moeten worden, zo bloedig en chaotisch dat vervolgens elk land bereid zou zijn haar nationale soevereiniteit over te dragen aan een internationale regering om verder bloedvergieten te voorkomen.

  Onder de prominente leden bevinden zich ook Bill Clinton, John Kerry en de huidige vice-president Joe Biden.
  Werkt de USA en Rutte met Biden samen om Agenda2030 er doorheen te drukken. Andere karakters, andere tijdlijn 84 jaar later, doen exact hetzelfde als de hele wereld History Repeat is. https://youtu.be/IZXETa73c2Y Zou het precies zo hetzelfde doen, geen spijt, geen berouw, gewoon gedaan…….

  So how influential is the Bilderberg group? And what does it say about the relationship between big business and politicians?
  https://youtu.be/HCBSYATuBX0

  * Fragmentation of Democratic Societies
  * Trade and Deglobalisation
  https://bilderbergmeetings.org/meetings/meetings-overview/2020

  Begon 2000 jaar geleden hier = DER FRIEZEN AANDEEL IN DE KRUISTOGTEN NAAR HET HEILIGE LAND. 1096-1270. In het laatst der elfde eeuw werden de Christenen van het westen en ook de Friezen opgeroepen tot deelneming in een strijd, welke geheel Europa in beweging bragt. Palestina of het Heilige land, waar de stichter van het Christendom geleefd en geleden had, waaraan godsdienstige eerbied zoo vele heilige herinneringen verbond, bevond zich in de magt der Saracenen of Turken. De kwellingen, welke deze de Christenen aandeden, wekten in Europa den godsdienstijver van vorsten en volken op tot het doen van een kruistogt, om Palestina weder in de magt der Christenen te brengen. https://www.spanvis.com/historie-friesland/geschiedenis-van-friesland-1-eerste-tijdvak-1/geschiedenis-van-friesland-4-tweede-tijdvak-2 LUCIFERIAN DOCTRINE explained by Hans Wilhelm https://youtu.be/dMHgm9C-sEU The Danger of Secret Societies. The Black Pope You Wouldn’t Believe If I Didn’t Show It To You.. (classified) https://youtu.be/XG4hahoHXGw

  Maar dat zat in de aardse energie tot eind 2019 Anderen de schuld geven, toe-eigening zonder maar enig recht (STELEN), wet en regelgeving, dader/slachtofferrol eigen wil opleggen en controle houden zijn/waren de ingrediënten van de vorige cyclus die langzaam aan het veranderen is. Alles is tijdelijk en als leerles ter kennisgeving nemen en niet tot je. De weg naar voren vind je in je eigen Hart https://www.nieuwetijdskind.com/watermantijdperk-opkomst-vrouwelijk-christusbewustzijn/

  Wie brengt hun light = Veel eenzame jongeren lopen met hun ziel onder hun armen.

  De wereld staat vandaag de dag compleet op z’n kop.

  Geregeld hoor ik uitspraken als: had ik maar niet besloten om aan kinderen te beginnen of ik kijk wel hoe deze tijd afloopt, het zal vanzelf wel over waaien.

  Nog steeds halen mensen hun schouders op voor wat er nu speelt. Nog steeds!!! Terwijl juist in dit tijdperk het zo belangrijk is, de handen in één te slaan en samen op te staan voor wat er speelt.

  Het spel word op dit moment keihard gespeeld. Daar waar we vroeger ondergronds verzet hadden, zijn de nieuwe verzetshelden diegene, die alles via internet aan het licht brengen. Dat is het fraaie van deze oorlog… het lijkt er niet te zijn, dus moet de jeugd zich vooral maar niet aanstellen. Terwijl veel jongeren dondersgoed doorhebben of beginnen te zien wat er nu daadwerkelijk aan de hand is.

  Vele jongeren, dachten totaal niet na en hun jonge hersenen rijkten niet verder dan hun school, festival of vakantie.

  Juist deze generatie spreekt onderling met elkaar en sommigen lopen met het bewustzijn, dat ze compleet de verkeerde beslissing hebben genomen. En dan nog, is die beslissing verkeerd???

  Het ernstige van dit alles is, de schaamte is zo extreem groot, dat ze ervoor kiezen dit verdriet alleen aan te gaan, want bij ouders hoeven ze hiermee helemaal niet aan te kloppen.

  Naast het feit, dat het aantal zelfmoorden onder de omgebouwde gender kinderen extreem hoog is, neemt het aantal zelfmoorden onder jongeren, die loopt met vaccin-spijt giga toe. Niets komt hiervan ofcourse op tv, maar het is er wel en hoe…Soms is een gesprek al voldoende om gehoord te worden. Naar elkaar luisteren, jong en oud. Leren van wat er nu speelt in plaats van te denken, dat het er niet is. Jongeren hebben juist nu die arm nodig van een volwassene. We kunnen wel denken, het zal onze deur voorbij gaan, maar helaas werkt dat niet zo.

  Wat ik al eerder aangaf, je bent allereerst niet wie je denkt te zijn en onze enige echte missie op deze aardkloot is, datgene wat we allen te voltooien hebben, is te werken aan onszelf.

  Door aan onszelf te werken komt je dichter en dichter bij je Goddelijke zelf.

  Dat er steeds meer mensen ontwaken heeft puur en alleen maar te maken met een collectief bewustzijn. Wat zich nu afspeelt komt onder andere door de constant stijgende energieën, onze perceptie, frequenties die toenemen en het opengaan van ons metafysisch vermogen.

  Naarmate we meer aan onszelf werken, verandert wie we daadwerkelijk zijn en zul je gaan merken, dat er na deze transformatie een nieuwe jij opstaat. De oude jij bestaat dan zelfs niet meer.

 4. Ik ben het bijna nooit eens met de politiek, maar hier hebben ze wel een punt. Met gas verwarmde glastuinbouw slaat ook nergens op. Kweek in de winter gewoon diverse koolsoorten die het prima doen in onverwarmde kassen, stop met die bloemenkweek in met gas verwarmde kassen. Het mág allemaal ook echt wel een tand minder. Dat hele klimaatgezeik is een 100% hoax, net als die stikstofellende, maar dat gasverbruik in de glastuinbouw is ook echt een achterlijke bezigheid en wordt ook weer een klein handjevol mensen rijk van. Dat gas stoken om voedsel te maken is ook niet normaal, al die kunstmest over de landerijen spuiten is ook heel erg achterlijk. Dan wordt alles maar wat duurder, prima, de prijzen zijn al achterlijk laag, té laag. Mensen beseffen niet dat de prijzen niet kunnen en alleen zo laag zijn omdat er troep in ons voedsel zit en het op een idiote manier wordt gekweekt en verwerkt. De prijzen van biovoedsel zijn normale prijzen, mensen moeten daar maar aan wennen en gewoon minder vreten. Eet echt voedsel, hoef je ook minder van naar binnen te stouwen, stop met die met E-nummers volgeplempte bende naar binnen te schuiven en eet seizoensvoedsel. Het is echt niet moeilijk.

   • Niks op te merken aan de bio industrie, wel aan de biologishe onzin. het enige wat die die biologische onzin volgers werkt zijn de prijsstijgingen.
    neem een biologische appel; hoef je niet naar de slager, want je hebt al een bek vol vlees….

  • O onder welke steen kom jij vandaan. Gasstoken was een goedkoper alternatief voor die kwekers. Maar jij bedoelt laten we alle tesla uitvindingen gratis delen en gratis namaken zodat we allemaal gratis verwarming en stroom hebben ook die domme gasboeren🤣zonder die boeren vrat jij geen groenten domoor.
   Geen boeren geen vreten.

   • @ Greet,
    Die N.Tesla uitvindingen waren eigenlijk de kennis van Tataria. Heel veel bewijzen liggen gewoon voor onze neuzen, alleen de meeste zien het niet. Wat wel van N.Tesla was, was die draadspoel condensator die op wisselstroom werkte en zo het vermogen met de factor 2500.000 kan verhogen. Als je deze in een antenne opstelling zou plaatsen, haal je gewoon 230 volt met 10KW/Volt uit de lucht. Het enige nadeel er van is, dat er hele legers klaar staan om ieder die deze antennes in gebruik heeft de nek om te draaien en de antenne systeem te vernietigen. Want dat verstoort de wereldwijde energiemarkt waar nu triljarden in omgaan.

   • Kan ook oliestoken, maar de ECHTE kostprijs voor aardgas, thuis afgeleverd was 2,5 eurocent per cubieke meter.
    Het geeft een schone verbranding; zo schoon, dat Belgie en Duitsland zelfs subsidie geven als je een gas aansluiting neemt.

    Er is ook geen energiecris; er zijn door de linkse overheid OPZETTELIJK gemaakte energie tekorten.

    Ik zou zeggen: de Groningse velden openen, export stoppen, excuses aanbieden aan Rusland, alle sancties tegen Rusland opheffen, en pijplijn repareren; dan bidden dat RU weerwil leveren.

    Daarnaast: plankgas die afgrijselijke zonnepaneel velden in de fik steken, windmolens slopen en atoomcentrales gaan bouwen.
    Zijn super veilig, en goedkoop per kW.

    En idd–de tuinders hebben gas nodig; voor hun productie.
    Als zij stoppen, hebben we problemen.

 5. @ Andreas Dirker februari 28, 2023 at 17:09,
  Op jouw schrijven wil ik inhaken. Ons school onderwijs is eigenlijk niets anders dan indoctrinatie, iedereen met een kritische houding van alles willen weten over hoe en wat wordt afgeleerd. Het wordt bewust zoveel mogelijk uit onze gedachtegang gehaald, omdat niemand kritiek op het gevoerde beleid mag hebben. Er wordt een gehoorzaamd en een volgzaam product afgeleverd met een diploma. Iedereen die met vlag en wimpel er aan voldoet wordt verder geïndoctrineerd. Met hoger onderwijs. Diegene die met de hakken over de sloot komen mogen al direct daarna dwangarbeid uit gaan voeren. Diegenen die kritisch blijven en niet zich laten indoctrineren, worden al vroeg tijdig van de scholen getrapt. Die moeten het zelf maar uitzoeken hoe ze later aan de kost komen.

  Vele komen jaren later er pas achter dat ze op school meer afgeleerd is, dan ze bijgeleerd hebben. En van dat bijgeleerd te hebben zijn ze er achter gekomen, dat het eigenlijk klinkklare onzin was. Om die openbaring te kunnen verwerken voor de persoon in kwestie, gaat ook de benodigde jaren overheen. Voordat zij zelf op zoek gaan hoe het werkelijk in zijn werking gaat allemaal. Daar werken dit soort sites indirect ook aan mee. Want iedere reageerder heeft wel weer een andere kijk op zaken, waar andere weer nooit aan gedacht hadden of interessante links waar weer andere ontdekkingen voor je kunt geven. Zo blijf je zelf steeds verder ontdekken dat je veel meer niet weet, dan wat je wel weet. Wat weer voor vele een uitdaging geeft voor nieuwe inzichten en alles in je eigen tempo kunt ontdekken. Uiteindelijk wordt iedereen elke keer weer een stukje wijzer en gaan er steeds meer beerputten en doofpotten open en vallen we regelmatig toch nog in de een of andere verbazing. Van dat had ik nooit er achter gezocht of nooit opgevallen e.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in