Na Zwitserland, waar zelfs met gevangenisstraffen wordt gedreigd, moeten “energiemisdadigers” nu ook in Italië met straffen rekening houden – de regering is voornemens boetes op te leggen tot 3.000 euro. Is Europa op weg naar een verwarmingsdictatuur? Hoe lang zal het duren voordat andere landen, zoals Duitsland en Oostenrijk, dit voorbeeld zullen volgen? schrijft Report24.news.

Gemoedelijke warme flats kunnen ook in Italië binnenkort tot het verleden behoren. Volgens een bericht in het dagblad “Il Messaggero” is de Italiaanse regering van plan rigoureuze verwarmingsvoorschriften uit te vaardigen: het stookseizoen zou twee weken later beginnen, mogelijk in november. Bovendien moet de verwarming met één uur per dag worden verminderd en geldt er een maximumtemperatuur van 19 graden. Met deze maatregelen moet tot zes miljard kubieke meter gas per jaar worden bespaard. In Rome zijn dergelijke voorschriften al sinds maart een feit; flats en openbare gebouwen mogen daar maar tot maximaal 18 graden verwarmd worden. Soortgelijke voorschriften zouden binnenkort voor heel Italië kunnen gelden; een ontwerp van de precieze regels moet tegen 15 oktober bij de EU-Commissie worden ingediend.

Steekproefsgewijze controles en toezicht op het nationale distributienet moeten ervoor zorgen dat de voorschriften worden gehandhaafd. In flatgebouwen moeten de beheerders de temperaturen van de radiatoren laag houden. Het is echter nog onduidelijk wie de flats en huizen van de Italianen op verwarmingsmisdaden moet controleren; deze taak zou aan de gemeenten kunnen worden overgedragen. Het is echter mogelijk dat er aardige buren met een blokwachtersmentaliteit gevonden worden, die graag de controles zouden overnemen…

Volgens Italiaanse media zou het niet naleven van de voorschriften kunnen leiden tot drastische boetes: Niet-naleving van de verwarmingsvoorschriften kan bestraft worden met een boete van tussen de 516 en 2582 euro, volgens een nog steeds geldende wet uit 2001. Het niet goed onderhouden van een verwarmingssysteem kan zelfs leiden tot een boete van maximaal 3.000 euro, volgens een EU-wet inzake energie-efficiënte gebouwen uit 2005. Over het algemeen komen de Italianen er met deze straffen licht vanaf; in Zwitserland staat op overtreders van de verwarmingstemperatuur die opzettelijk de maximumtemperatuur overschrijden, een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

  Ziekenhuis ziet toename van 30% ernstig gewonde Oekraïense soldaten, zegt arts

De energiecrisis, die door de westerse regeringen zelf is veroorzaakt, zet voor hen opnieuw de deur open om de bevolking nog meer beperkingen en treiterijen op te leggen. Het zou slechts een kwestie van tijd moeten zijn voordat andere landen dergelijke verwarmingsvoorschriften invoeren. Vooral in Duitsland en Oostenrijk, waar de Groenen in de regering zitten en reeds de aandacht hebben getrokken met bijzonder draconische Coronamaatregelen, zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voor dit gebeurt. Deze partij grijpt elke gelegenheid aan om verboden op te leggen, vooral als het gaat om “het redden van het klimaat”. Daarom kunnen deze volkomen overdreven verwarmingsvoorschriften gezien worden als een nieuwe stap in de richting van klimaatdictatuur: Het is duidelijk dat de Coronamaatregelen slechts de ouverture waren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa kan de winter niet overlevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat zeer elementaire dingen over de Russische verdediging in de Speciale Militaire Operatie
Volgend artikelDr. Coleman: Hier is hoe ze u failliet zullen laten gaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Een uitgelekt voorstel pleit voor het ophokken van kouwelijke ouderen in ruimten die warmer zijn (tot 23 graden) met zoveel mogelijk stapelbedden voor de efficientie. De vrijgekomen huizen kunnen aan statushouders worden overgedaan.

 2. Gevangenis en enorme boetes??? Dat heeft toch geen zin …
  De enorme energiekost is al een ‘boete’ op zich.
  Een boete betalen? Wie heeft nog geld???
  Gevangenis???
  Joepie nouri logi blanchi.

  • Dan wordt het schuld , schuld is macht !

   De hele wereld in schuld verzuipen met gedrukt geld , zijn ze al jaren mee bezig en is volkomen normaal geworden

 3. Als ‘Covid’ de Ouverture moest zijn, dan is dit zeker het ‘Scherzo,’ gevolgd door het ‘Tranquillo’
  Daarna staat er alleen nog een ‘Requiem’ op het programma.
  Persoonlijk opteer ik in dit geval dan liever voor wat rauwe Geuzen liederen…

 4. Fuck de overheid, zij is de grootste vijand en heeft geen macht over u tenzij u luistert en doet wat zij zeggen. Alleen dan hebben ze macht over u, kappen met conformeren en gewoon doen wat nodig is.

 5. dat het volk dit pikt.

  wij betalen de regering dus om ons in de kou te zetten en dat we verhongeren en vergiftigd worden met een prik.

  wanneer zien we het massaal wat hier gebeurt en luisteren allemaal gewoon niet meer.

 6. Persoonlijk vind ik 18 a19 gr best wel leefbaar, het scheelt best een hoop in je eigen portemonee.
  Maar dit is wel bizar!!
  Welkom in dystopia.

  • @Neo als je dat prima vindt is het goed maar niemand gaat mij vertellen hoe warm ik het “mag” hebben.
   Iedereen die meewerkt aan al deze onderdrukking mag wat mij betreft op de brandstapel.

  • Quote: “Persoonlijk vind ik 18 a19 gr best wel leefbaar, het scheelt best een hoop in je eigen portemonee.”

   Daar gaan ze mee beginnen om de schaapjes niet meteen wakker te maken. Het spreekt voor zich dat die 18 a 19 graden stapsgewijs verlaagd zullen worden tot een punt waarop je net kunt overleven. Waarna als oplossing de CO2 budget gepresenteerd gaat worden. Hopelijk wordt de massa eens een keer wakker en stopt ze met zich te conformeren aan deze onzin.

 7. Nou ja, hier in Portugal hebben de meeste huizen geen centrale verwarming. En als je geen haard hebt, dan regel jij je verwarming maar zelf door een stroomvretende electrische varwarming te kopen of een gaskachel. En het kan ook hier best koud worden in de ‘winter’. Niet zo koud als in NL gelukkig, maar een beetje verwarming is best fijn als het 3 graden is.
  Ik zelf stook pas vanaf december, en dan pas vanaf een uur of 10 ’s avonds. Ik heb een haard gelukkig. Verder overdag warm aankleden. Dikke sokken en gevoerde pantoffels en een dekentje.

 8. Het onredelijkheidsgehalte neemt steeds belachelijker vormen aan.
  De meeste mensen hebben nog steeds een baan dus ze werken gewoon keihard door en komen niet in opstand. Maar die psychopaten willen juist kwaadheid en opstanden.
  Dus gaan ze steeds verder met het opwarmen van de kikkertjes.
  Dit doen ze om iedereen pislink te maken en om chaos te creëren.
  Orde ab chaos.

 9. Mocht het koud worden dan gaan we toch gewoon met zijn allen in een overheidsgebouw lekker opwarmen? We komen daar iedere dag tot sluitingstijd tot ze er doodziek van worden! Nog gezellig ook 😉

 10. Ja, inderdaad Angel en ze moeten ook blij met ons zijn want wij doen gewoon onze burgerplicht ze mogen de rode loper wel uitrollen i.p.v. voor
  the queen!

 11. Als ze nu eens beginnen om eerlijk te vertellen dat Nederland het 2 na grootste gasveld heeft. Wij eigenlijk onafhankelijk zijn. Al ons gas komt van eigen boorplatforms en beetje Noors via Den Helder en beetje groningen niks geen russisch gas. Wij verkopen aan de EU en betalen zelf de hoofdprijs per m3 omdat Nederland het testgebied is voor het wef. Trudeau en Rutte de top studentjes van Klaus gaan ervoor. Wij zullen offeren bloeden en ondervinden. Dat er geen opstanden zijn komt door domme lamgeslagen volgespoten populatie hier die ook nog eens is gevoed met soja grid en testeron onderdrukkende E nummers in ons voedsel vooral de afgelopen 2,5 jaar. Check de verpakkingen op produkten voor o.a. Soja..

 12. Wanneer zal de nieuwe D-Day van de 21ste eeuw plaatsvinden?
  De Russen als potentieel bevrijder, wie had nou gedacht?
  Heel Europa ziet er inmiddels naar uit. Die gore boevenbende in westen zal gestopt worden linksom of rechtsom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in