Speakers’ Corner is een gedeelte in het noordoosten van het Hyde Park in Londen waar al van oudsher sprekers in het openbaar hun mening verkondigen over politiek, cultuur en religie. Het christelijke blog Christianconcern meldt dat een bekende vrouwelijke evangelist van de Speakers’ Corner van Hyde Park verwijderd nadat een menigte moslims beledigd was door haar christelijke boodschap.

De voormalige moslima Hatun Tash, die 27 jaar in een moslimland woonde voordat zij naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde, predikte de christelijke leer op zondag 13 september op Speakers’ Corner toen een groep woedende moslimmannen haar omsingelde en begon te chanten: “Allahoe akbar! Weg, weg, weg!”

Wanneer de politie arriveert, wordt Tash verteld dat ze het park moet verlaten omdat haar “aanwezigheid problemen veroorzaakt”. Een agent grijpt Tash bij de arm en waarschuwt haar dat ze gearresteerd zal worden als ze zich verzet. Tash is te horen op video en smeekt de agent om haar arm niet meer te pijnigen. De politie waarschuwt Tash ook dat ze gearresteerd zal worden als ze terugkomt.

Speakers’ Corner is al lang bekend als een bastion van vrije meningsuiting in het Verenigd Koninkrijk, waar individuen mogen spreken, debatteren en discussiëren over elk onderwerp dat ze willen in de open lucht. Slechts twee onderwerpen zijn verboden om over te praten: de Britse koninklijke familie en het omverwerpen van de regering van het Verenigd Koninkrijk.

Het politieoptreden forceerde effectief de sharia op de Speakers’ Corner. Ze traden op om de islam te beschermen tegen kritiek. Ogenschijnlijk handelden ze alleen maar om een moedige, maar kwetsbare vrouw te beschermen – maar in feite dienden hun acties ook om haar het zwijgen op te leggen, zegt Tim Dieppe, hoofd Openbaar Beleid van Christian Concern.

Het hadden degenen die bedreigingen uitten moeten zijn, niet Hatun. Het resultaat was dat een christelijke prediker door de politie het zwijgen werd opgelegd in het huis van de vrije meningsuiting.

Blank Brits meisje werd 12 jaar gevangengehouden door moslimbende en werd gedwongen om acht abortussen uit te voeren

Covid-19 Vaccins hebben nu NEGATIEVE Effectiviteit onder Drievoudig Gevaccineerden zo laag als MINUS 206%

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here