Screenshot YT

In het eerste presidentsverkiezingendebat werd Donald Trump opgeroepen om “de blanke macht” en “milities” te veroordelen. Het was iets wat de Amerikaanse president categorisch niet wilde doen.
– Iemand moet iets doen aan Antifa, antwoordde hij.

In de vroege ochtend van woensdag, Nederlandse tijd, werd het eerste presidentsverkiezingendebat gehouden tussen de zittende president Donald Trump en de democratische uitdager Joe Biden. De aanhoudende Coronapandemie, de economische situatie van het land en de belastingfinanciering van de hervorming van de gezondheidszorg “Obamacare” waren de drie belangrijkste onderwerpen die het debat op gang brachten.

De twee kandidaten onderbraken elkaar voortdurend en spraken elkaar tegen tijdens het debat. De tactiek van Trump was grotendeels druk op Biden zetten over kwesties die de kiezersbasis van de Democraten verdelen, zoals het gigantische klimaatinitiatief “Green New Deal”, dat wordt geschat duizenden miljarden dollars te kosten en hoe hij de politieke eisen van extreem-links bekijkt. In plaats daarvan bekritiseerde Biden vooral Trump voor zijn aanpak van de Coronacrisis.

Toen het debat na een uurtje de laatste zes maanden van onrust in de Verenigde Staten bereikte, waarbij antiblanke zwarten en de linkse Antifa miljarden schade hadden aangericht en verschillende mensen vermoord, wendde de moderator van het debat, Chris Wallace, zich plotseling tot Trump en eiste hij dat hij “de blanke macht” en “militiegroepen” zou veroordelen.

“U hebt de vicepresident [Joe Biden, red.] herhaaldelijk bekritiseerd omdat hij Antifa en andere linkse extremistische groeperingen niet bekritiseerde. Maar bent u vanavond bereid om blanke macht en milities te veroordelen en te zeggen dat ze zich moeten terugtrekken en het geweld in verschillende van deze steden niet moeten laten escaleren?”, vroeg Wallace.

  Parlor's CEO vlucht voor doodsbedreigingen

“Goed!”, riep Biden uit toen hij de vraag hoorde.

Maar Trump was het niet eens met de formulering van het probleem.

“Tuurlijk, ben ik bereid. Maar ik zou willen zeggen dat bijna alles wat ik zie door links wordt gedaan, niet door rechts”, zei hij, zich afvragend of er een bepaalde groep was die hij geacht werd te veroordelen.

“Proud Boys!”, barstte Joe Biden uit.

Proud Boys is een rechtse organisatie die door links wordt beschuldigd van “neo-fascistisch” te zijn, zoals het bij elke beweging doet die maar enigszins rechts van het midden staat. Het is niet in de laatste plaats een sterke tegenstander van het geweld en de vernietigingen van standbeelden en andere culturele monumenten die Black lives matter en Antifa systematisch uitvoeren in de Verenigde Staten.

Maar Donald Trump wilde zich niet categorisch distantiëren van de Proud Boys omdat hij niet gelooft dat zij het probleem zijn.

“Proud boys? Stapje terug”, zei Donald Trump in een halfslachtige oproep aan de rechtervleugel voordat hij eraan toevoegde:

“Maar ik zal je iets zeggen: Iemand moet iets doen aan Antifa en links, want dit is geen rechts probleem, dit is een links probleem”.

BLM en Antifa activisten schreeuwen om hulp van de politie na pro-politie patriotten hen wat “straat justitie” bijleren

Vorig artikelBritse politie helpt moslimmeute om vrouwelijke evangelist van Speakers’ Corner te verwijderen: “Allahoe akbar! Weg, weg, weg!”
Volgend artikelOfficieel document onthult: De kletspraat over de Russische invloed op de Amerikaanse verkiezingen was Hillary Clinton’s idee
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in