De Oekraïense president Volodymyr Zelensky maakte vorige week een onverwachte reis naar Groot-Brittannië tijdens een rondreis langs Europese hoofdsteden, waarbij hij pleitte voor krachtigere wapens met een groter bereik om in zijn oorlog tegen Rusland te gebruiken, schrijft Jonathan Cook.

Wat opnieuw moeilijk te negeren was, was de mate waarin het Verenigd Koninkrijk een buitensporige rol speelt in Oekraïne.

Vorig jaar, kort na het begin van de oorlog, haastte de toenmalige premier Boris Johnson zich naar Kiev – vermoedelijk op instructie van Washington – om Zelensky te waarschuwen voor prille vredesbesprekingen met Moskou.

Rond dezelfde tijd maakte de regering-Biden duidelijk dat zij voorstander was van een escalatie van de gevechten, niet van een beëindiging ervan, als een kans om Rusland, een geostrategische rivaal samen met China, te “verzwakken”.

Sindsdien heeft het Verenigd Koninkrijk het voortouw genomen bij de Europese inspanningen om het conflict te verankeren, door te helpen lobbyen voor de levering van wapens, training en militaire inlichtingen aan de Oekraïense strijdkrachten.

Britse tanks en duizenden tankgranaten – waaronder, controversieel, gemaakt van verarmd uranium – worden verscheept. Vorige week heeft het Verenigd Koninkrijk honderden langeafstandsdrones aan de inventaris toegevoegd.

En een niet nader omschreven aantal Storm Shadow-kruisraketten van 2 miljoen pond per stuk, met een bereik van bijna 300 km, is begonnen aan te komen. Vorige week zei Ben Wallace, de Britse minister van Defensie, dat de raketten al in gebruik waren en dat alleen Kiev over de doelen besliste.

Storm Shadow stelt het Oekraïense leger in staat diep in door Rusland geannexeerde delen van Oekraïne toe te slaan – en mogelijk ook op Russische steden.

Uit een recent lek bleek dat het Pentagon via elektronische afluisterapparatuur had vernomen dat Zelensky graag langereafstandsraketten wilde, zodat zijn troepen “in staat zouden zijn Russische troepen in Rusland te bereiken”.

Lippendienst

Groot-Brittannië bewijst nu meer dan lippendienst aan de bewering van het Westen dat zijn rol er alleen in bestaat Oekraïne te helpen zich te verdedigen tegen Russische agressie. De levering van steeds offensievere wapens heeft Oekraïne veranderd in wat neerkomt op een proxy slagveld waarop de Koude Oorlog kan herleven.

Tijdens het bezoek van Zelensky aan het Verenigd Koninkrijk vorige week trad Johnsons opvolger, Rishi Sunak, effectief op als wapenmakelaar voor Oekraïne, door zich samen met Nederland aan te sluiten bij wat groots een “internationale coalitie” werd genoemd om de regering-Biden en andere Europese staten onder druk te zetten om Kiev te voorzien van F-16 straaljagers.

Washington leek niet veel aansporing nodig te hebben. Drie dagen later gooide Biden het roer drastisch om tijdens een G7-top in Japan. Hij gaf de Amerikaanse bondgenoten het groene licht om Oekraïne niet alleen F-16’s van Amerikaanse makelij te leveren, maar ook soortgelijke gevechtsvliegtuigen van de vierde generatie, waaronder de Britse Eurofighter Typhoon en de Franse Mirage 2000.

Ambtenaren van de regering verrasten de Europese leiders door te suggereren dat de VS rechtstreeks betrokken zouden zijn bij de opleiding van piloten buiten Oekraïne.

Na een zeer geënsceneerd “verrassingsbezoek” van Zelensky aan de top in het weekend, zei Biden dat hij een “volledige geruststelling” had gekregen dat de jets geen Russisch grondgebied zouden aanvallen.

  Na twee maanden stilte deelt Prigozjin een oproep uit Afrika

Britse functionarissen lieten ondertussen weten dat het Verenigd Koninkrijk binnen enkele weken zou beginnen met de opleiding van Oekraïense piloten.

“Rechtmatige plaats is in NAVO”

No 10 heeft duidelijk gemaakt dat het doel van Sunak is om “een nieuwe Oekraïense luchtmacht op te bouwen met F-16 jets van NAVO-standaard” en dat de premier gelooft dat “Oekraïne’s rechtmatige plaats in de NAVO is”.

Deze verklaringen lijken opnieuw bedoeld om elke mogelijke weg naar vrede te blokkeren. President Vladimir Poetin heeft zich herhaaldelijk uitgesproken tegen de toenemende, heimelijke betrokkenheid van de NAVO in buurland Oekraïne, nog voordat Rusland 15 maanden geleden zijn invasie lanceerde.

Het is moeilijk voor te stellen dat het Verenigd Koninkrijk van het script afwijkt. Waarschijnlijker is dat de regering Biden Groot-Brittannië gebruikt om het Westerse publiek te kalmeren nu de NAVO steeds dieper betrokken raakt bij de militaire activiteiten van Ruslands buurland.

Oekraïne wordt geleidelijk omgevormd tot de juist die NAVO-basis die Moskou op het idee bracht om binnen te vallen.

Tegelijkertijd lijkt Groot-Brittannië de oorlog in Oekraïne uit te buiten als showcase voor zijn wapens. Na de VS is Groot-Brittannië de grootste leverancier van militair materieel aan Oekraïne.

Deze week werd bekend dat de Britse wapenexport een recordbedrag van 8,5 miljard pond heeft bereikt, meer dan het dubbele van vorig jaar. De laatste keer dat Groot-Brittannië zo succesvol was in het verkopen van wapens was in 2015, op het hoogtepunt van de Syrische oorlog.

Risico voor de gezondheid

Europa’s wapenleveranties zijn, zo wordt ons verteld, de voorwaarde voor Oekraïne om een lang verwacht tegenoffensief op te zetten om het grondgebied dat Rusland in het oosten en zuiden van Oekraïne heeft ingenomen, terug te veroveren.

Josep Borrell, de hoogste diplomaat van de Europese Unie, sloot deze maand in Florence vredesbesprekingen uit. Oekraïne heeft massale wapenleveranties nodig omdat “Oekraïne anders binnen enkele dagen zal vallen”, zei hij.

Borrells waarschuwing wees niet alleen op de precaire situatie van Oekraïne, maar impliceerde ook dat zijn leiders uit wanhoop bereid zouden kunnen zijn om steeds riskantere gevechtsscenario’s goed te keuren.

En dankzij de Britse inmenging kan de zware tol aan slachtoffers tijdens de oorlog – onder de Oekraïense bevolking en de Russische soldaten, en mogelijk ook binnen de Russische grenzen – niet alleen de komende maanden, maar decennialang worden gevoeld.

In maart kwam Declassified met het verhaal dat een deel van de duizenden tankgranaten die Groot-Brittannië aan Kiev levert, gemaakt zijn van verarmd uranium (DU), een radioactief zwaar metaal dat wordt geproduceerd uit het afval van kerncentrales.

De oppositiepartij Labour van Keir Starmer heeft gezegd dat zij de levering van deze pantserdoorborende granaten aan Oekraïne door de Britse regering “volledig steunt”, ondanks het langetermijnrisico dat zij vormen voor degenen die worden blootgesteld aan de chemisch giftige verontreiniging die wordt achtergelaten.

DU granaten fragmenteren en verbranden wanneer ze een doelwit raken. Een analist, Doug Weir, van het Conflict and Environment Observatory, vertelde aan Declassified dat de munitie “chemisch giftige en radioactieve DU-deeltjes [microscopische deeltjes] produceert die een inhalatierisico vormen voor mensen”.

Niettemin houden de Britse ministers vol dat de bedreiging voor de menselijke gezondheid gering is – en het risico waard gezien de militaire winst bij het helpen van Oekraïne om Russische tanks te vernietigen.

  Poetin en Xi staan stevig aan de goede kant van de geschiedenis

Sterfgevallen door kanker

Zoals Declassified heeft benadrukt, worden deze geruststellingen echter ondermijnd door een groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal na het gebruik van dergelijke granaten door de VS in het voormalige Joegoslavië in de jaren negentig en door Groot-Brittannië en de VS in Irak tien jaar later.

Italiaanse rechtbanken hebben schadeclaims tegen het leger van het land toegewezen in meer dan 300 gevallen waarin Italianen die bij de politie of als soldaat in Bosnië en Kosovo hebben gediend, aan kanker zijn overleden na te zijn blootgesteld aan DU.

Vele duizenden andere Italiaanse voormalige militairen zouden kanker hebben ontwikkeld.

In 2001 bagatelliseerde de regering van Tony Blair de rol van DU in de Italiaanse sterfgevallen om de nieuwe regering van George W Bush niet voor het hoofd te stoten. Beide leiders zouden weldra het gebruik van DU-granaten in Irak goedkeuren, hoewel het Verenigd Koninkrijk een “morele verplichting” toegaf om achteraf een deel van de besmetting te helpen opruimen.

Het Westen heeft weinig belangstelling getoond voor onderzoek naar de effecten van DU-wapens in Irak, hoewel de lokale burgerbevolking het meest is blootgesteld aan de besmetting. DU granaten werden op grote schaal gebruikt tijdens de Golfoorlog van 1991 en meer dan tien jaar later tijdens de door de VS en de Britten geleide bezetting van Irak.

Volgens statistieken van de Iraakse regering is het aantal gevallen van kanker met een factor 40 gestegen tussen de periode vlak voor de Golfoorlog en 2005.

De stad Fallujah, die door de VS werd verwoest na de invasie van 2003, lijdt naar verluidt aan “de hoogste graad van genetische schade bij om het even welke bevolking die ooit werd onderzocht”. Geboorteafwijkingen zouden ruwweg 14 keer zo hoog zijn als in de regio’s Hiroshima en Nagasaki in Japan, waar de VS atoombommen lieten vallen.

In 2018 herclassificeerde de Britse regering een rapport uit 1981 over de gevaren van DU-wapens van het Atomic Weapons Research Establishment van het Ministerie van Defensie, dat het drie jaar eerder beschikbaar had gesteld.

Ondertussen heeft James Heappey, de minister van Defensie, misleidend gesuggereerd dat internationale organen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en de Verenigde Naties geen gezondheids- of milieurisico’s op lange termijn hebben gevonden in verband met DU-wapens.

Maar zoals Weir in maart aan Declassified vertelde: “Geen van de instanties die door het ministerie van Defensie worden genoemd, heeft milieu- of gezondheidsonderzoeken op lange termijn uitgevoerd in conflictgebieden waar DU-wapens zijn gebruikt.”

Met andere woorden, ze weten het gewoon niet – en willen het waarschijnlijk ook niet weten.

Weir voegde eraan toe dat de WHO, de VN en het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie allemaal hadden opgeroepen om besmette gebieden duidelijk te markeren en de toegang te beperken, terwijl ze tegelijkertijd hadden aanbevolen om bewustmakingscampagnes over risico’s te richten op de nabijgelegen gemeenschappen.

Britse functionarissen hebben ook de Royal Society aangetrokken bij hun inspanningen om te beweren dat DU veilig is – zoals de VS eerder deden, in de aanloop naar de invasie van Irak in 2003, onder verwijzing naar twee van haar rapporten uit 2001 en 2002.

  Professor noemt Oekraïens tegenoffensief suïcidaal: "Ze maken geen kans"

De Royal Society heeft zich echter luidkeels gedistantieerd van dergelijke beweringen. Een woordvoerder vertelde Declassified dat, ondanks de beweringen van de Britse regering, DU niet langer een “actief gebied van beleidsonderzoek” was.

In 2003 berispte de Royal Society Washington en vertelde de Guardian dat soldaten en burgers in Irak “op korte en lange termijn gevaar liepen. Vooral kinderen die op besmette plaatsen speelden liepen gevaar”.

Op hetzelfde moment waarschuwde de voorzitter van de werkgroep van de Royal Society over verarmd uranium, professor Brian Spratt, dat corroderende granaten DU zouden kunnen lekken in de watervoorraden. Hij beval aan om munitie te verwijderen en watervoorraden op lange termijn te controleren.

Stemmen verstomd

Door te lobbyen voor meer openlijk offensieve wapens en DU granaten in de oorlog te introduceren, heeft Groot-Brittannië de inzet op twee brandgevaarlijke manieren verhoogd.

Ten eerste drijft het de logica van de oorlog naar steeds grotere escalatie, inclusief nucleaire escalatie.

Rusland bezit zelf DU-wapens, maar heeft naar verluidt het gebruik ervan vermeden. Moskou heeft lang gewaarschuwd dat het het gebruik van DU in Oekraïne in nucleaire termen beschouwt: als het equivalent van een “vuile bom”.

In maart reageerde Poetin op het besluit van het Verenigd Koninkrijk om DU-tankgranaten te leveren door te zweren “tactische” kernwapens naar buurland Wit-Rusland te brengen. Ondertussen zei zijn minister van Defensie, Sergei Shoigu, dat de wereld hierdoor “steeds minder stappen” verwijderd is van een “nucleaire botsing”.

Maar Groot-Brittannië creëert ook een situatie waarin een catastrofale actie of misrekening door Rusland of Oekraïne steeds waarschijnlijker wordt, zoals de gebeurtenissen van vorige week maar al te duidelijk aantoonden.

Rusland trof een militair munitiedepot in het westen van Oekraïne, waardoor een enorme vuurbal ontstond. Er gingen geruchten dat daar Britse DU granaten lagen.

Of het nu waar is of niet, het herinnert ons eraan dat Moskou een dergelijke opslagplaats zou kunnen treffen, opzettelijk of per ongeluk, waardoor de besmetting over een groot gebied wordt verspreid.

Nu Oekraïne binnenkort in het bezit is van een volledig arsenaal aan offensieve wapens, grotendeels met dank aan het Verenigd Koninkrijk – niet alleen langeafstandsdrones, kruisraketten en tanks maar ook gevechtsvliegtuigen – is het niet moeilijk om angstaanjagende scenario’s te bedenken die Europa snel op de rand van een nucleair conflict zouden kunnen brengen.

Moskou valt een DU-munitiedepot aan, waardoor een grote burgerbevolking wordt blootgesteld aan giftige besmetting. Oekraïne vergeldt met luchtaanvallen diep in Rusland. De weg naar een nucleaire uitwisseling in Europa is nog nooit zo dichtbij geweest.

Degenen die waarschuwden dat er dringend vredesbesprekingen nodig waren in plaats van een wapenwedloop in Oekraïne, lijken met de dag meer vooruitziend. Hoe lang kan hun stem nog tot zwijgen worden gebracht, niet alleen door de westerse leiders maar ook door de westerse media?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland verandert nucleair beleid om “preventieve” eerste aanval mogelijk te maken – noemt VS-bases in Europa en “continentale Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSorry, dit gaat niet weg
Volgend artikelClownprins Zelensky’s Saoedische en Japanse slijmspoor
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. we zijn verder gezakt dan de Weimar-republiek.
  De druk bouwt zich op.
  asielers in hotels…====> hotel gaat falliet?
  Ik kan dit beleid absoluut niet rijmen met co2 uitstoot.
  Niet dat ik me daar zo druk om maak,
  maar je moet die hypocrieten wel een spiegel voor houden!
  Zoals Omtzigt doet.
  Voor de rest,1 pot nat

 2. Ik heb hier weleens over de theosofie gesproken die ontstond als reactie op het spiritisme, de Britse cultuur van seances waar de overledenen, bekende geschiedkundige figuren als Napoleon werden uitgenodigd voor een wijs advies aan de uitverkorenen. De theosofie beweerde dat dit soort dingen niet kunnen, en dat het meestal ‘schillen’ zijn van laag ontwikkelde zielen in de astrale wereld die niet los kunnen komen en bovendien de deelnemers aan de seance misleiden, wat tot bezetenheid kan leiden. Vertaald naar de politiek, heeft Boris Johnson zich mogelijk vergist toen hij de geest van Winston Churchill opriep?

  • Interresante gedachtengang.
   Van gene zijde is een afdeling waar ik mij zo ver mogelijk van wegblijf.
   De astrale wereld bestaat wel degelijk.
   Walhalla voor vikingen is niet hetzelfde als het Nirvana,
   maar toch!

  • Niks astrale wereld en lage zielen. De astrale wereld is 1 van de 6 dimensies waar 4d mensen geen toegang tot hebben. Het hele universum kent namelijk 10 dimensies. De lage zielen zijn geesten van Nephilim… door grieken Daemon genoemd en door Christenen demonen. (Ikzelf ben Godzijdank dat ik MAG geloven ook Christen). Ter referentie van de Nephilim lees dan de Tanakh Genesis hoofdstuk 6 vers 4. De vertalingen laten te wensen over. Maar er bestaan goede online vertalers. (Copy paste… de vers ens lees).
   De zielen van de doden uit de grote vloed afkomstig van gevallen engelen en mensenvrouwen. Een hybride ras dat niet hoorde te bestaan. Geen nefesh hebben om naartoe te gaan als mensen en rondwaren in het spirituele realm. Hebben een menselijk 4D lichaam nodig om zich te kunnen manifesteren. Deze bezetenheid is de demonische bezetenheid in de psychiatrie herkent als geestelijke aanhechting.
   Er is echter niets nieuws aan dat personen zo dom zijn en menen dat het hun “overledenen” zijn. En nog minder dat een staat dit gebruikt voor “informatie”.

   Nazi Duitsland gebruikte de Vril gemeenschap van channelers voor wetenschappellijke info. Werner von Braun zei dit zelf. Echter Nazis dachten dat het aliens waren die info gaven. Britten zijn dus nog dommer als ze menen dat napoleon of churchill deze info geeft. Het zijn namelijk de offspring van hun vaders de duivels die nu in Tartaros geketend zijn en Lucifer de satan als boosaardigste leider hebben.

   Het zijn niet enkel de engelsmannen die hierdoor bezeten zijn. Luister maar eens wat duivelse schwab zegt of zijn satanische sodomiete hoer als raads man/vrouw yuval harari.
   Opmerkelijk is dat deze duivelszonen door de elite als grote lichten worden beachouwd. Hoe groot dan de duisternisnop aarde…..

   • Goed uitgelegd WjmC

    Er zijn helaas zo weinig christenen die dit willen begrijpen. Laat staan heidenen.

    Er zijn drie oorzaken
    Zondeval Gen 3, satan
    Nephilim Gen 6, de Wachters en hun nakomelingen en demonen,
    Toren van Babel Gen 11, de overheden en vorsten in het onzichtbare rijk die de aarde verdelen.

 3. England is doing its very best, to be the first target, when the Russian Bear finally gets really angry…
  Politicians must be the lowest of the low… 🤑🤑🤑

 4. “No 10 ( Downing street ) heeft duidelijk gemaakt dat het doel van Sunak is om “een nieuwe Oekraïense luchtmacht op te bouwen met F-16 jets van NAVO-standaard”

  Niet gespeend van enige realiteits zin….er valt niets op te bouwen, in Oekraïne worden mensen opgebruikt en materie vernietigd. Het enige wat wapens daar doen is een oorlog verlengen en meer dood en verderf zaaien. Oekraïne had geen toekomst want het werd al leeggeplukt door Amerikaanse multinationals en een verkozen leider werd met een staatsgreep georganiseerd door het westen opgeruimd. Oekraïne mag niet zelfstandig zijn blijkbaar…..en alle Oekraïners mogen wat betreft Nato en de EU dood, het gaat slechts om macht en grondstoffen…wat een smerig spel en “onze” kant is de aanstichter….

  Oekraïners zijn weer het slachtoffer van Joden, want zowel de Russen die de Holomodor veroorzaakten als de Multinationals en Banken die nu de oorlog “aan de Oekraïense kant” financieren doen dat ten koste van Oekraïense levens, en vooral omdat ze hun ingepalmde grondstoffen verloren…..de hoofdreden van de coup op het Maidan plein ……de EU wil slechts groter worden en macht hebben, om mensen geeft men niets. De eigen Europese bevolking word op lokaal niveau met geweld hun rechten ontnomen en tot voorwerp gemaakt, politiegeweld is extreem en vaak onterecht en zelfs al gepland, ongeacht hoie ene protest verloopt. De gemene deler van dit alles is het WEF lidmaatschap van politici, die als een sekte Europa en vooral de oorspronkelijke bevolking verkankeren.

  Verraad is het handelsmerk van de EU en zijn WEF aanhangers, verraad en de stap van passieve naar actieve genocide is op sommige plekken al gemaakt door wetgevingen op hun plekje te leggen en andere erop te laten aansluiten, met als enig doel alle vrijheid afnemen. De waanzin is enorm.

  De realiteit is welke jij wil ervaren, wie gehersenspoeld is vind alles juist en klapt als er een WEF mongool spreekt….voor wie zelf denkt is vluchten de beste optie indien men dit kan betalen of vechten het enige dat rest…..

  Vechten tegen leugens, tegen de stompzinnigheid en domheid van medemensen, tegen hun slaafsheid en daarmee hun verraders rol. tegen hun WEF bazen met hun ordediensten, die niet vragen maar uitvoeren omdat een maandelijks salaris makkelijker is dan zelf verantwoording nemen voor het eigen leven….arresteren en eventueel overleveren om te laten afmaken is daarbij….deel van de “baan” …
  Ooit werd gevraagd wie de mensen waren die concentratie kampen bewaakten en anderen dood maakten….wel, dat waren ook gewoon mensen die hun werk deden en hun loon ontvingen, netjes iedere maand…….en dachten dat het goed was.

  het principe van verkiezingen om als volk falende leiders te vervangen….het is geworden tot een show om falende leiders elkaar te laten aflossen….als ambtenaren eigen regels maken en ermee wegkomen, wie is dan in dienst van wie? waarom nog een grondwet, waarom nog verdragen tot menselijkheid ondertekenen als je je personeel opdracht geeft tot het schenden daarvan?…..hoe ziek kun je zijn.

  De DDR 3.0 is onze realiteit, met alles dat iedereen controleert, The “Great reset” van onze menselijkheid, het her instellen van wie rechten heeft en wie niet. We zijn bijna terug in de vroege middeleeuwen…

  …de steeds groeiende anonimiteit van overheid is de macht die straks onzichtbaar is en alles zal bepalen, met aan de betaalknop een groepje lieden die per stuk een walging zijn om te zien en te horen, voor wie alles mogelijk gaat zijn en die niemand nog kan raken….twee elementen die ons beheersen, waarbij de een doet en de ander beloond. Zieke situatie, funest voor de mens als wezen. Mocht dit twee generaties doorgaan is het de norm….slavernij tot in de eeuwigheid, tot de wereld vergaat om opnieuw te beginnen, mits alles vergeten is.

  … technologie geeft die macht, macht over wie mag leven en wie moet sterven, als een bundel touwtjes op de kermis, waarbij een wetje of een sanctie hangt aan ieder touwtje…en iemand anders voor jou trekt.

  Unplug.

  • Het Oekraïense volk heeft ook schuld en nog geen beetje.. met moorden op vrouwen en kinderen…m.a.w. op iedereen die Russisch sprak van 8 jaar moorden werdt Nooit iets gezegd en van enkele eeuwen voorgeschiedenis worden horror Onbeschrijfelijk gemaakt met als tussenstap het 3e (Nazi) rijk…en nu weer..ze hebben verdiend wat komt.. tenslotte het volk kies de leiders die het verdient…

   • Dat moorden door Oekraïners omdat het “Russen” waren, dat is niet speciaal iets van daar, hier werd dat precies zo gedaan net na de oorlog, kwestie van menselijke aard en macht hebben over een ander die anders is/denkt/ wat dan ook….

    Overal waar iemand “sterker” is, in een groep bijvoorbeeld zoals Marrokaantjes zichzelf graag verplaatsen zie je dat de dapperheid evenredig groeit met het aantal in de groep.
    En als eenmaal het gevoel van macht is bereikt komt naar buiten wat altijd al in de geest/ genen zat, meestal lafheid die zich uit in wreedheid.

    Wat ook erg meespeelt is de weerloosheid van de slachtoffers, wie wapens afwijst vraagt erop slachtoffer te worden. … de mogelijkheid / het potentieel tot geweld / de midellen tot geweld hebben is vaak al genoeg om veiligheid tot grote mate te kunnen garanderen. In de natuur valt bijna geen enkel wezen ene egel aan….maar neem de stekels eens van het beestje weg en het is zeer smakelijk vlees op pootjes.

    Dat is het eerste wat er mis is in onze wereld, het gebrek aan potentieel geweld in handen van de burgers….daarom is er veel misdaad, daarom kan een regering over de rechten van een vlok heen lopen.

    De bestorming van het Capitool in Amerika leek op geweld maar de doden zijn gevallen bij de indringers….voor velen was het niet meer dan een uitlaatklep, een massa event….hadden de bestormers politieke verandering gewild dan hadden er congres leden aan touw de gangen gedecoreerd….de enige onderhandeling die met een dictatoriaal regime of een coup mogelijk is gebeurd pas nadat eerst een paar treinwagens aan doden zijn gevallen: bij de kant die de macht heeft….dan is er onderhandelings kracht, niet door verkleed te gaan zwaaien met vlaggen en dingen omver te gooien.

    Had de IRA in de jaren 80 en 90 niet overal bommen geplaatst waardoor onschuldige burgers stierven maar selectief politici en hoge functionarissen weggepromoveerd had noord Ierland veel sneller rust gekregen. Ik heb ooit gesproken met iemand die actief was tegen de IRA, die vertelde me dat ze alle leden kenden, het was geen ondergronds anoniem leger….en door dit “leger” te laten voortbestaan en aanslagen te laten plegen op burgers is er enorm veel geld en macht naar de veiligheids diensten gegaan….een tegenstander die fouten maakt moet je niet storen was het gezegde…

    Europa kan niet anders dan vervallen in chaos en anarchie, waarbij een legermacht die de lucht beheerst bepaald waar wel en niet word gevochten. Dat er miljoenen Afrikanen en Moslims worden binnengehaald is een opzet tot genocide, immers een groep verdrijven van zijn of haar leefruimte vraagt om reactie. de meest slimme en capabele mensen vertrekken al enkele jaren uit het verziekte deel van Europa, zelfs hen die eerst pro immigranten waren zijn van hun gedachten teruggekeerd naar de realiteit. Oorlog is de perfecte methode om een kaartspel met valse kaarten te kunnen ruilen voor een vers pak. De enige voorwaarden zijn dat je na die oorlog de sterkste bent / de zaken bezit waar anderen om bedelen en dat je de schade reparabel houd. In een burgeroorlog blijft de infrastructuur grotendeels heel….

    Het hele “groene” beleid van de EU staat haaks op hun immigratie beleid, minder uitstoot en vervuiling willen en tegelijkertijd meer vervuilers binnenhalen….wie het snapt….tenzij je oorlog wilt en maar een kleien groep wilt overhouden, dan is het tegen elkaar opzetten van soorten en denkwijzen de manier om slachtingen te laten ontstaan. 1572 is een goed voorbeeld van hoe snel iets kan veranderen…..van nul naar honderd in minder dan twee weken, puur op basis van een ideologie….nu hebben we Covid en verplichte spuiten, ook een ideologische strijdpunt dat haat zaait….

    verdeel en heers….uit chaos komt ore…

 5. opnieuw kom je tot een vaststelling dat “the First Strike.” wel eens een Noodzakelijk iets wordt/is…

 6. Inderdaad.
  Het is de V,.S,. die dit conflict veroorzaakt heeft, en heeft laten uitbarsten.
  Maar. het is vooral de U.K, en Polen, die het vuile werk doen.

 7. Laten we de oppositiepartij Labour van Keir Starmer steunen, wachten op 2 weken oostenwind, neutronenbom op Londen, is toch allemaal niet zo erg Keir is het niet?
  Die vent heeft zo’n kin waar je gewoon urenlang op in zou kunnen slaan.

 8. Ben altijd anglofiel geweest, maar dat is voorbij. Die curry snuit sunak is een ordinair wef schandknaapje, een corrupte uitvreter en een nitwit. Moest in het dorp waar hij woont speciale electriciteitsleidingen worden aangelegd voor de hoeveelheid stroom die deze uitvreter gebruikt in 1 van zijn 4 huizen, de bevolking kan dood vriezen. Zijn vrouw is dochter van een indiase IT ceo. Met een vestiging in Moskou. Wat geen enkel probleem is. Groot britannië is geen eu lid meer, maar handelt als waren ze het wel. Tot zover de fake brexit, een fakexit.
  Het zijn allemaal corrupte klootzakken die politici. Wij moeten ze stoppen voordat ze ons afmaken. Want dat ze dat kunnen én doen hebben de afgelopen jaren wel bewezen.

 9. Voor vlegels en hooivorken os het te laar,lijkt mij.
  Als het niet van de massa komt,enig protest,
  ben je brijwel kansloos.
  Maar vluchten ga ik niet,ik doe wat anders.
  En nee,geen stickers maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in