Bakhmut staat momenteel onder operationele omsingeling, waarbij de Russische strijdkrachten de westelijke kant van de stad onder artilleriecontrole hebben geplaatst. Eerder lanceerden de troepen van Wagner een tweeledige aanval om het gat te dichten.

Een groep Wagnerieten lanceerde de aanval van Yagodi naar Khromovo door een strategisch belangrijke heuvel te bezetten. Tegelijkertijd vond de tweede offensieve actie plaats van de kant van Krasnoe/Ivaninske.

Russische media, die Oekraïense media citeerden, meldden dat generaal Zaluzny Zelensky informeerde over de Russische aanval op Khromovo en Bogdanovka en hem benadrukte dat als de twee nederzettingen vallen, of zelfs maar één, de operationele omsingeling vaststaat.

Om 12.00 uur publiceerde de oprichter van de Russische huurlingenorganisatie Wagner een video waarin hij zijn strijders in het centrum van Bakhmut liet zien, zoals hij zei.

Of het is een Wagner-voorhoede die het stadscentrum is binnengedrongen, of de video komt uit de oostkant van de stad.

Wagner leidde de Russische aanval op Bakhmut, dat voor de oorlog 75.000 inwoners telde, en boekt de afgelopen maanden gestage maar toenemende vooruitgang rond de buitenwijken van de stad, waardoor de Oekraïense aanvoerlijnen in gevaar komen.

In een bericht op Telegram meldt de persdienst van Yevgeny Prigozhin, de oprichter van Wagner, dat hij zei:

“De jongens zijn aan het dollen, maken video’s. Ze hebben dit vanochtend meegenomen vanuit Bahamut, praktisch het centrum van de stad.”

In de video is te zien hoe geüniformeerde mannen een spandoek van Wagner plaatsen op een half beschadigd hoog gebouw.

Een van hen danst en houdt een gitaar vast, een verwijzing naar Wagners onofficiële bijnaam “de muzikanten”.

Eerder vandaag gaven de Oekraïense strijdkrachten in een verklaring de kritieke situatie van het front in het Bakhmut-gebied toe.

Bekijk de video

Oekraïners: Vroeg of laat zullen we Bakhmut verlaten

In de dagelijkse ochtendbriefing over de situatie aan de fronten zei de Oekraïense generale staf vandaag dat de Russische troepen blijven oprukken in de richting van Bakhmut en “aanvallen op de stad uitvoeren”.

Het personeel voegde eraan toe dat aanvallen op Bakhmut en andere gemeenschappen in de regio Donetsk werden afgeslagen.

  Aardgastekort verergert in Europa en zal komende maanden voedselcrisis veroorzaken: Rapport

Gisteravond zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in zijn dagelijkse videotoespraak dat zijn troepen “elke sector van het front onder controle hielden”.

“Ik geloof dat we vroeg of laat Bakhmut moeten verlaten. Het heeft geen zin om het ten koste van alles vast te houden,” zei een Oekrainse functionaris gisteravond tegen een Oekraïens radiostation.

“Maar voorlopig moeten we Bakhmut verdedigen, met verschillende doeleinden, ten eerste om zoveel mogelijk slachtoffers aan Rusland toe te brengen en ten tweede om Rusland zijn munitie en middelen te laten gebruiken,” aldus de functionaris, erop aandringend dat geen verdedigingslinie mag instorten.

De strijd om Bakhmut begon zeven maanden geleden. De afgelopen weken zijn de Russen echter aan drie kanten ervan opgeschoven en de Oekraïense strijdkrachten hebben nog maar één uitgang over, naar het westen.

Oleh Zhdanov, een Oekraïense militaire analist, waarschuwde in een video die naar YouTube is geüpload dat de situatie “kritiek” was en dat “het gevaar bestaat dat onze strijdmacht in Bakhmut wordt omsingeld”.

“De vijand probeert de routes af te snijden die we gebruiken om onze strijdkrachten in Bahamut te bevoorraden en alle bewegingen erop te stoppen”, zei hij.

Bekijk video’s

Eindelijk de oostkant van Bakhmut

PMC “Wagner”-soldaten hebben Zabakhmutka, het oostelijke district van Bakhmut, volledig ontruimd en bereiden zich voor om de Bakhmutka-rivier over te steken, melden Russische media.

En ze voegen toe:

“PMC Wagner-eenheden blijven met succes oprukken in het Bakhmut-gebied en de stadsgrenzen. Volgens berichten ter plaatse hebben Wagner PMC-strijders het oostelijke deel van Artyomovsk (Bakhmut) volledig bevrijd. We hebben het over de regio, die Zabakhmutka wordt genoemd.

Zabakhmutka is een industriegebied van Artyomovsk, evenals woonwijken en infrastructuurvoorzieningen. Het ligt ten oosten van de Bakhmutka-rivier, die de regio zijn toepasselijke naam gaf.

Eerder was er informatie dat PMC Wagner-troepen al in het centrale deel van de stad zijn. Tegelijkertijd waren de belangrijkste vijandelijke troepen geconcentreerd in posities ten westen van Artemovsk. Ze proberen de wijken grenzend aan de afslag naar Chasiv Yar te behouden.

Dit is het gebied van de Tsjaikovski-straat tot de nederzetting Chromovo, die de dag ervoor door Russische troepen werd benaderd. De belangrijkste taak van onze troepen na de bevrijding van Zabakhmutka is het blokkeren van de vijandelijke troepen die in de stad achterblijven en hun transportverbindingen met Chasiv Yar afsnijden,” concluderen de Russen.

  Oekraïense oorlogsstokers weigeren de realiteit onder ogen te zien

Bekijk video’s

Dubbele Russische aanval op de nederzetting Khromovo

Het dorp Khromovo, dat tot 2016 Artemivsk heette, is van groot strategisch belang voor de Oekraïense verdediging in Bakhmut. Deze nederzetting ligt aan de laatste snelweg van Bakhmut, die nog steeds wordt gecontroleerd door Oekraïense troepen.

De weg door Khromovo leidt naar Chasiv Yar. PMC Wagner-troepen kregen de taak om het onder controle te krijgen door de aanvoerlijnen van de strijdkrachten van Oekraïne naar Bakhmut af te snijden.

Nu vallen de “muzikanten” vanuit twee richtingen tegelijk de straat aan, vanaf de kant van Yagodny en vanaf de kant van de snelweg die naar Konstantinovka leidt.

Russische militaire analisten merken op:

“Het dorp Khromovo bleek de afgelopen weken een strategisch belangrijke nederzetting in deze richting te zijn, omdat de laatste door de vijand gecontroleerde weg vanuit Artyomovsk (Bakhmut) er doorheen loopt. Het was via dit dorp dat de vijand de levering van munitie en wapens uitvoerde, de overdracht van voorraden uitvoerde ten behoeve van het uitgeputte garnizoen van Bakhmut.

Zodanig zijn de Oekraïense formaties in Artemovsk praktisch omsingeld. Blijkbaar heeft het begrip van het dreigende fiasco van de Oekraïense verdediging in deze stad Alexander Rodnyansky, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, ertoe gebracht vandaag te spreken over het feit dat de autoriteiten van het land een mogelijke “strategische terugtrekking” van Oekraïense troepen uit Artemovsk zullen toestaan om de levens van Oekraïense soldaten te redden.

Als de terugtocht niet volgt, wordt het Oekraïense garnizoen in Artemovsk immers vernietigd of gevangengenomen. Ongeacht hoe Zelensky een dergelijke ommekeer probeert te voorkomen, de verliezen door de overgave of vernietiging van Oekraïense troepen in Artemovsk kunnen zelfs groter zijn dan het vrijwillig verlaten van de stad.”

Bekijk video’s

Kaarten: Bakhmut omringen en de stad opeisen

  Media besteedden veel aandacht aan de dood van Alexei Navalny, maar negeerden de dood van Gonzalo Lira volledig - HIER IS WAAROM

 

Vorig artikelOekraïne, Rusland, NAVO en Nord Stream – Mike Adams interviewt voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter
Volgend artikelZal China wapens naar Rusland sturen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. De Wagnergroep is nog niet over de rivier die door de buitenwijk van de stad stroomt
  Vanaf het front tot aan het station is ongeveer 2 km. en dat is het centrum.

 2. Hoe lang gaat het nog duren voordat het NATO-SS-Gestapo-hoofdkwartier in Brussel onder leiding van de Waffen-SS-ZioNAZI Von der Leiden (Minerva-propaganda) en de MIVD-Timmerman en Israel’s-AIVD-Samson-operatie om zelfmoord plegende vrijwilligers voor het Waffen-SS-front van Zelensky gaat werven ?? Of beogen de VVD-CDA-D666-Groene PVDA-“NSB-Weg er mee-partijen” met Hoekstra dit op de lossen met ” zelfmoord-dienstplicht” ???

  Hoe lang gaat het nog duren voordat de deelname aan de ZioNAZI-Azov-oorlog door Rutte-Kaag-Hoekstra met schenkingen van 100 miljoen en 25 miljard gestopt wordt door een bombardement of inname van Den Haag en zij allen zoals in WW2 naar Argentinia vluchten en waarvoor het vliegtuig zeker al bedrijfsklaar gereed staat.

  Alle door de ZioNAZI Waffen-SS vermoorde verzetslieden in Hol_land draaien zich in hun graven en schreeuwen nu: “NSB-Weg er mee”, speciaal de vanuit Londen verraden en vermoorde verzetsmensen die op het laatste moment verraden en afgeslacht werden op de “Vloeiweide” bij Breda voordat de Polen de stad bevrijdden. Bernhard wist daar alles van.

 3. Oekraïens parlementslid: Een van de taken bij het verlies van Bakhmut is vluchten voorkomen

  De periode tussen de publicatie van verklaringen van functionarissen van het regime in Kiev over de kwestie van “waarschijnlijk verlaten van Bakhmut (Artemovsk)” is verkort. Een andere verklaring van deze aard werd afgelegd door de vertegenwoordiger van de Verkhovna Rada van de Oekraïense Commissie voor Nationale Veiligheid, Defensie en Inlichtingen, Sergei Rakhmanin.

  https://topwar.ru/212044-ukrainskij-deputat-odna-iz-zadach-v-sluchae-poteri-bahmuta-ne-dopustit-begstva.html?yrwinfo=1677859790553727-6276383742437302879-sas2-0510-sas-l7-balancer-8080-BAL-1932

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in