Met dank aan een van mijn lezers. Hij wees mij op dit stuk van zo’n ernstige coping dat men zich moet afvragen – als deze knakker les geeft op West Point, in het bijzonder luchtverdediging, dan moet ik mij afvragen – wat onderwijst hij precies? schrijft Andrei.

De onderschepping op 4 mei van een Russische Kinzhal hypersonische raket door een van de Oekraïense Patriot luchtverdedigingssystemen in Kiev heeft veel opschudding veroorzaakt in de internationale raketverdedigingsgemeenschap. De daaropvolgende verzadigingsaanval op Kiev op 16 mei, die volgens Russische bronnen specifiek gericht was op het uitschakelen van een Patriot-systeem, heeft het belang van geavanceerde raketafweersystemen in het huidige, zich ontwikkelende veiligheidslandschap alleen maar verder onderstreept. Deze dramatische eerste confrontatie ooit tussen moderne westerse luchtverdedigingssystemen en de hypersonische wapens die speciaal zijn ontworpen om ze te verslaan, werd gekenmerkt door contrails die het luchtruim boven Oekraïne doorkruisten, wat letterlijk en figuurlijk de betekenis van deze nieuwste technologische revolutie onderstreept. – Modern War Institute

Ik heb nieuws voor deze kapitein Peter Mitchell: er is op 4 mei GEEN Kinzhal onderschept. Geen enkel VS AD (Air Defence) systeem is daartoe in staat, wat het ook was – het was Ukie BS verspreid door imbecielen bij Bloomberg. De rest van het stuk van deze man is een van de meest fascinerende oefeningen in confabulatie die ik ooit heb gelezen. Dit verklaart ook waarom de VS in oorlog, na oorlog, na oorlog op hun donder krijgen. Voor je het weet “onderwijst” kapitein Mitchell dat Patriot PAC3 in Saoedi-Arabië alle door Houthi’s in een garage gemaakte drones heeft neergeschoten. Maar ja, Mitchell kent duidelijk de geschiedenis van moderne conflicten niet en dat is prima. Te oordelen naar wat mensen die lesgeven op West Point beschrijven, zijn er daar ernstige problemen met militaire geschiedenis, moderne technologie en met het bestuderen van strategie. Ik ben on record – er zullen velen in de Amerikaanse politieke top en militairen blijven omgaan met een volledige cognitieve dissonantie en een volledig verwarde versie van de oorlogsvoering.

  De strategische doelen van Rusland - Als consequentie van een instortend Amerikaans Imperium

Wat betreft Air Defense, Mitchell kan beter leren over de academische afgrond tussen 4 academische jaren op West Point, na een grap van het Amerikaanse openbaar onderwijs STEM examens, en 6 academische jaren Rusland’s toegewijde Air Defense militaire academies. Een mooi voorbeeld hiervan is luitenant-generaal Konashenkov, die destijds afstudeerde aan de Sovjet Zhitomir Academie voor Radio-Elektronica van Luchtverdediging. En vervolgens Zhukov Academie voor Lucht- en Ruimteverdediging (2 jaar War College) van Lucht- en Ruimteverdediging. Ondertussen kan men mij citeren, op het gebied van Air Defense zit de VS niet eens in dezelfde competitie. Zoals Larry Johnson in 2018 duidelijk stelde bij zijn commentaar op de “prestaties” van de stand-off wapens van de NAVO:

Geloof geen woord dat u van het Pentagon en het Witte Huis hebt gehoord over het “succes” van de kruisraketaanvallen van afgelopen vrijdag. Het Amerikaanse volk en de hele wereld wordt bedrogen.

De tweede kwestie betreft het vermeende succes van de Amerikaanse TLAM-aanval. Voordat generaal Mattis (gepensioneerd) vrijdagavond het podium betrad, wist hij heel goed dat een aanzienlijk aantal van de inkomende raketten binnen Syrië was neergeschoten. Daarom sloot Mattis zijn persconferentie af met de volgende opmerking: op basis van recente ervaringen verwachten wij de komende dagen een aanzienlijke desinformatiecampagne van degenen die zich achter het Assad-regime hebben geschaard. Geef de oude jongen wat hem toekomt. Hij was de belachelijke operatie aan het inoculeren tegen legitieme kritiek door er simpelweg op te wijzen dat alle informatie die inging tegen wat het Pentagon zei “propaganda” was. Natuurlijk weten de soldaten en officieren die het CAOC bemannen wel anders. De Russen en de Syriërs logen niet toen zij beweerden meer dan 70 Amerikaanse, Britse en Franse raketten te hebben neergehaald. Ik begrijp de terughoudendheid van de Amerikaanse militaire leiders om de waarheid over dit debacle toe te geven. Het zou het vertrouwen van het Amerikaanse volk in onze zogenaamd onoverwinnelijke wapensystemen ondermijnen en het zou het mankind dat het Witte Huis bewoont in verlegenheid brengen en woedend maken. Het is beter hem leugens te vertellen en hem de fantasie te laten geloven.

  Oorlogspropaganda over Oekraïne begint dun te slijten

Een vriend van mij die expertise heeft in deze zaken schreef me: elke luchtverdedigingsingenieur met een veiligheidsmachtiging die niet door zijn tanden liegt, zal toegeven dat de Russische luchtverdedigingstechnologie ons in de jaren vijftig overtrof en dat wij die nooit hebben kunnen inhalen. De systemen die zij rond Moskou hebben geplaatst doen onze Patriot 3’s lijken op verdomde waterpistolen.Tot slot is er de kwestie van de Russen als een tweederangs leger dat zich voordoet als een wereldmacht. Een andere vriend die heeft gesproken met militaire commandanten in de CENTCOM AOR vertelde me: alle deskundige vliegtuigcommandanten zijn doorgaans doodsbang voor een legitiem luchtgevecht met een SU-30 of een andere Russische superieure gevechtsvliegtuig. Maar dat is niet wat blaaskaken, zoals de gepensioneerde generaal Jack Keane, geloven: generaal Keane verwart terughoudendheid met zwakte en incompetentie. Dat is een gevaarlijke en mogelijk dodelijke fout.

Amerika’s AD staat van dienst is erbarmelijk en geen enkele hoeveelheid BS van Oekraïne kan nog verhullen dat de VS de wapenwedloop op dit gebied hebben verloren. Nou ja, niet alleen dit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïners verkopen wat over is van de Patriot-batterij die door de Russen is vernietigd met de Kinzhal supersonische raketVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKissingers sprookjes voor idioten
Volgend artikelRusland en China versus de verenigde Staten – Revenge of the nerds Part Deux
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. en al zouden ze met een tegenoffensief wat land terugveroveren… het veroveren en het bezet houden van steden als Donetsk (meermaals gebombardeerd door Zelenski), Luhansk, Bakhmut, Severodonetsk, Marioepol, Berdiansk, Jatla, Sevastopol, etc.. allemaal met “urban warfare” tegen ervaren troepen als Akhmat en Wagner en een uiterst gemotiveerd leger van Russische minderheden (meerderheden in dat deel)… hoe ga je dat doen met nog enkel 300.000 militairen?

  2. Kapitein Peter Mitchell??
    Giller…
    Pete Mitchell, a.k.a. ‘Maverick’, gespeeld door Tom Cruise in beide Top Gun films.

    Die Patriot opstelling is kaput. Je kan een Kinzhal niet stoppen. Deze ‘dagger’ is domweg te snel en met een payload van 500kg springlading een perfecte sloper. Zie de NATO bunker bij Kiev eerder dit jaar.

  3. De hoofdtaak van de Amerikaanse defensie industrie is al dertig jaar lang om zo veel mogelijk Amerikaans belastinggeld naar de bankrekeningen van de aandeelhouders over te maken, en niet om werkelijk hoogwaardige wapens af te leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in