De verklaringen van een Brit die ter dood veroordeeld is omdat hij in het Oekraïense leger tegen Rusland gediend heeft, onthullen ongemelde aspecten van het conflict. Zij zijn ook een aanklacht tegen de dubbelzinnige macht van de westerse mainstream media.

Een Britse burger die voor de Oekraïense strijdkrachten in Mariupol vocht voordat hij zich half april overgaf, heeft RT verteld dat hij spijt heeft van zijn beslissing om voor Kiev te vechten, bericht Thetruthseeker.co.uk.

Aiden Aslin zei dat de westerse media een grote rol hadden gespeeld om hem ervan te overtuigen de Oekraïense zaak te steunen en hem uiteindelijk tot een “pion” in een politiek spel hadden gemaakt.

Hij sprak met RT in een interview voordat een rechtbank in Donetsk hem en twee andere buitenlanders ter dood veroordeelde op beschuldiging van het fungeren als huurlingen en het met geweld trachten te grijpen van de macht in de Volksrepubliek Donetsk (DPR).

Aslin zei dat hij het Oekraïense conflict sinds 2014 had gevolgd en “van oorsprong pro-Russisch” en “pro-Donbass” was. Hij steunde de hereniging van de Krim met Rusland en vindt dat de bevolking van Donbass recht heeft op onafhankelijkheid.

“Mijn opvattingen begonnen te veranderen nadat ik mediaberichten en zo begon te zien waarin in feite werd gezegd dat het niet de plaatselijke bevolking was, maar de Russische soldaten die alles deden [in Donbass],” gaf Aslin toe, eraan toevoegend dat hij zowel naar CNN als naar BBC en Fox News keek. Sinds hij zich overgegeven heeft aan de DPR-militie, heeft hij ondervonden dat hij meer gemeen heeft met de soldaten van Donbass dan met de Oekraïners met wie hij gevochten had.

  Poetins minister van Buitenlandse Zaken: De "500-jarige dominantie" van het Westen loopt ten einde

“Ik ben min of meer beduveld”

De Brit zei dat hij zelfs bedreigingen ontving van strijders van het beruchte Azov-regiment, dat bekend staat om zijn neonazistische ideologie. Aslin zei dat hij geloofde dat Azov veranderd was sinds ze opgenomen waren in de Oekraïense Nationale Garde, maar zag uiteindelijk uit de eerste hand dat “ze niet veel veranderd zijn.”

De onderdaan van het Verenigd Koninkrijk had eerder samen met de Koerdische YPG-militie in Syrië tegen terroristen van Islamitische Staat (IS, het vroegere ISIS) gevochten en heeft een YPG-insigne als tatoeage op zijn arm. Toen een Azov-strijder die tatoeage twee jaar geleden zag, zei hij tegen Aslin dat hij “die er af wilde snijden,” zei de Brit. “Ik zei hem dat ik links was en zijn houding veranderde volledig”, zei Aslin, eraan toevoegend dat het Azov-regimentlid hem na die uitwisseling “niet als een vriend maar… meer als een vijand” begon te zien.

Hij was ook sceptisch over het opleidingsniveau van het Oekraïense leger. “Ze zijn niet zo professioneel als ze zouden willen zijn,” zei hij, en hij noemde hun artillerie-opleiding “onder de maat” in die mate dat ze militaire doelen kunnen missen en in plaats daarvan civiele infrastructuur kunnen raken.

“Een andere factor waarmee je rekening moet houden in het geval van het Oekraïense leger is dat er veel alcohol in het spel is,” voegde hij eraan toe.

Terugkijkend zei Aslin dat hij de Oekraïense strijdkrachten had moeten mijden en in plaats daarvan een burgerbaan had moeten zoeken. “Ik wou dat ik het anders had gedaan en niet gekozen had om een politieke pion in het militaire systeem te zijn,” verklaarde hij, en hij verweet Kiev dat het er niet in geslaagd was een einde aan het conflict te maken.

  T-14 Armata betreedt het slagveld

“Zij [de Oekraïense regering] hadden de oorlog gemakkelijk kunnen beëindigen. Zij hadden de mogelijkheid, maar kozen ervoor dat niet te doen, voornamelijk omdat er volgens mij geld mee gemoeid is,” zei Aslin. Hij voelt zich nu zowel door Kiev als door Londen in de steek gelaten.

Al zijn pogingen om vanuit gevangenschap contact op te nemen met de Oekraïense kant zijn op niets uitgelopen, aldus de voormalige strijder.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de zaak van Aslin “zelfs niet één keer” genoemd sinds de Brit zich overgaf, zei hij. Intussen blijven Britse ambtenaren met wie hij en zijn advocaten contact hebben opgenomen, alleen maar zeggen dat hij “de hoogste prioriteit” heeft voor Oekraïne.

“Ik moet de Oekraïense regering vragen: als u ons, zoals u zegt, als helden beschouwt, waarom doet u dan alsof wij niet bestaan?”, zei Aslin.

Hij drong er bij andere buitenlanders die zouden kunnen overwegen zich bij de zaak van Kiev aan te sluiten op aan zich niet “te laten misleiden in een oorlog die u niet zou moeten voeren.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Larry C. Johnson: “Het Oekraïense leger is verslagen. Wat overblijft is opruimen”

Vorig artikelDe Donbass wordt bijna volledig door Rusland gecontroleerd nu Oekraïne dichter bij de overwinning komt
Volgend artikelOekraïense ambtenaar geeft toe dat zij gelogen heeft over massale verkrachtingen door Russen om landen over te halen meer wapens te sturen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Zou best kunnen.. zoveel mensen/schapen lopen met het schuim op hen bek vanwege de hele Westerse media-mafia..zou hem het voordeel van de twijfel geven…OP VOORWAARDE DAT HIJ VIJF JAAR DAAR TER PLAATSE BLIJFT CORRESPONDEREN….🤔🤔minstens 5 jaar lang en ik twijfel Nog

 2. Om de mainstream media te kelderen..kan hij nog dienen…is ook veel waard…denk maar aan de Ongezien veel Slachtoffers vd Spuitjes-mafia-economie… WALGELIJK ALS JE DAAR OP TERUG KIJKT…

 3. Hij moet gewoon zijn kutbek dichthouden.
  Hij was ook de gene die in andere landen het zo mooi vond om mensen dood te schieten en nu opeens spijt?
  De takken versnipperaar in met dat leugenbeest
  Toen een man nu ook een man de lafaard

  • Gelijk heb je..ik twijfelde nog maar juist is juist.. afknallen die Moordenaar.. heeft ie zelf ook gedaan en meer..maar tegen deze jongens… hè hè AFMAKEN liefst langzaam… sorry maar ik heb hier in Antwerpen een sterke Russische vrouw gesproken (82) haar familie in Luhansk… onvoorstelbaar… In

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in