Russische troepen lanceerden afgelopen weekend een lucht- en raketaanval in het westen van Oekraïne, waarbij ze een munitiedepot troffen dat een gigantische explosie veroorzaakte.

Het depot bevatte naar verluidt een voorraad recent geleverde Britse tankgranaten met verarmd uranium (DU), die ook werden vernietigd bij de explosie, waardoor radioactieve deeltjes in de atmosfeer van de regio Khmelnytsky terechtkwamen, schrijft Jamie White.

Beelden die door lokale media zijn gemaakt, tonen de omvang van de enorme explosie.

Slavyangrad meldde dat een piek in de gammastraling was vastgesteld rond het tijdstip van de Russische luchtaanval.

Op of rond 12 mei werd in Khmelnitsky een duidelijke piek in de gammastraling vastgesteld, waarbij de emissie de volgende dag bleef stijgen en daarna op het verhoogde niveau bleef.

In aanmerking genomen hoe weinig gammastraling afkomstig is van verarmd uranium, wijst deze duidelijke piek in gammastraling in Khmelnitsky erop dat er een zeer grote voorraad DU-munitie werd vernietigd, waardoor het uraniumstof in de lucht terechtkwam.

Ter vergelijking: de steden Ternopol, Khmilnik en Novaya Ushitsa (afbeeldingen 3, 4 en 5) bleven op hun ogenschijnlijk normale, basisniveau. Dit wijst erop dat de Khmelnitsky-anomalie inderdaad een piek is en bevestigt de bewering dat de voorraad in Khmelnitsky DU-munitie bevatte. De bekeken kaart is bijgevoegd als zesde afbeelding.

Het Telegramkanaal Intel Slava meldde dat de radioactieve explosie paniek veroorzaakte op de Oekraïense social media.

  Prigozhin was een kaartspeler met niets in zijn hand die besloot om zich uit de nesten te bluffen - totdat zijn bluf beantwoord werd

“Het is vermeldenswaard dat paniekberichten zich verspreiden op Oekraïense sociale netwerken dat tijdens de ontploffing van een munitiedepot in Khmelnytsky ook een grote partij Britse tankmunitie met verarmd uranium, die onlangs samen met Storm Shadow raketten naar Oekraïne werd gebracht, werd vernietigd. Als gevolg van een enorme explosie zouden deeltjes verarmd uranium kunnen worden verspreid op het grondgebied van de regio Khmelnytsky, wat, gezien de ervaringen in Joegoslavië en Irak, op middellange termijn zou kunnen leiden tot een uitbraak van kanker.”

De Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. hekelde eerder deze maand Groot-Brittannië voor het sturen van granaten met verarmd uranium naar Oekraïne en noemde het een “roekeloze escalatie” in de proxy-oorlog van het Westen met Rusland.

“In een andere roekeloze escalatie heeft Groot-Brittannië de levering van munitie met verarmd uranium aan Oekraïne bevestigd,” schreef Kennedy. “DU-munitie zou verboden moeten worden. Ze verdampen gedeeltelijk bij de inslag en vergiftigen het milieu met uraniumstof dat kanker en verschrikkelijke geboorteafwijkingen veroorzaakt.”

Dit komt een week na een vermeende mislukte moordpoging op de Russische president Vladimir Poetin door een Oekraïense drone bij zijn residentie in het Kremlin vorige week.

De Russische aanval kan ook een vergelding zijn geweest voor het tegenoffensief van Oekraïense drones op een Russisch oliedepot in Sevastopol op de Krim eerder deze maand.

  Kolonel McGregor: VS kunnen zich geen oorlog met Rusland veroorloven

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland waarschuwt dat verarmd uranium als een nucleair wapen zal worden beschouwdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe slechtste vier minuten die u vandaag zult hebben
Volgend artikelVladimir Poetin vermoorden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Er blijft niet veel over zo in de Ukraine.
  DU-munitie dwarreld in de omgeving.
  Slechte zaak,maar als deze munitie verschoten werd,komt het ook overal terecht.
  Wat gaan ze nou weer flikken om de boel te laten escaleren?
  Blijkbaar zijn ze erop uit om De Russxische Beer woest te krijgen?

  • Rusland krijg je niet woest.
   De Russen blijven kalm, wachten tot ze de hele zooi van de wefnatowhovn en nog meer criminelen in Oekranazïe kunnen kapot schieten.
   Wij moeten woest worden op de globalisten die ons knechten.
   Wij moeten in paniek raken mbt onze samenleving die structureel wordt gesloopt.
   Wij zullen angst krijgen als we denken “wat eten we morgen”

  • Poetin is een uitstekende leider; laat zich niet door primitievo’s provoceren.

   Dat is heel wat anders als die demente randdebiel Biden, of die achterbakse landverrader rutte.

 2. en onze regering (lees ratten) maken zich druk om stikstof laad de minister maar naar de VK gaan en haar /hem zijn verrotte bek open doen de lafaards

 3. Laat maar de kerncentrale uit barsten dat is de volgende en de radioactieve stof ik hoop gaat richting Polen, UK, Duitsland en enz wind North South. Ze zijn de geschiedenis vergeten van Chernobyl vergeten en dit keer zal nog erger zijn, alles kapot; geen eten, gen drinkwater. De schappen met kinderen zitten te slapen.

 4. Goed zo de wind van North naar West richting de EU. De VS zit uit te lachen die kijken van ver weg de Europeanen hebben erin getrapt.

 5. “Het leven is grimmig en we hoeven niet altijd grimmig te zijn.”
  “Ik heb plezier gehad om te zijn wie ik werd, om zo te zeggen.”
  “Het verschil tussen mensen en andere zoogdieren is dat we weten hoe we accessoires moeten gebruiken.”
  “Ik denk dat vrouwen voor zichzelf willen zorgen, en ik denk dat het erg belangrijk is om een ​​stem te hebben in hoe dat wordt gedaan.”

  Tja de 500.000 dode Iraakse kinderen kijken vanuit de hemel neer op Madeleine Albright die als het goed is het heetste plekje in de hel heeft gekregen, de walgelijke chutzpah die deze leiders uit de grote kring van het georganiseerde jodendom hebben gekregen is stuitend te noemen.

  https://www.yenisafak.com/en/video-gallery/world/us-first-female-secretary-of-state-says-it-was-worth-the-deaths-of-500000-children-3592384

 6. Fantastisch werk van de Russen, hoewel “hun wapens niet erg precies zijn” …. het ergste is dat de NATO sore losers, steeds wraakzuchtiger gaan worden ; officiele boots on the ground behoort tot de mogelijkheden en is heimelijk al bezig… het mensDOM is op het juiste pad …van de zelfvernietiging..

 7. De globalisten zijn erg begaan met het milieu.
  DU tankgranaten zijn OK zolang ze maar geen CO2 of N2 uitstoten bij het afgaan.

 8. Aan de hand van het beeld materiaal was de filmer op de hoogte van de inslag. Want als je al van te voren al ergens op in zoomt, weet je dat er iets gaat gebeuren. Met ook de perfecte afstand om alles goed in beeld te krijgen is te toevallig allemaal. Voorkennis dus. Daar er over plaatselijke media gesproken wordt die het filmde, moet het gebeuren van te voren deze inslag bekent zijn geweest. Want je moet ook over de juiste beeldmateriaal kunnen beschikken en hier gaat het om dure professionele apparatuur die gebruikt is en niet een smart mobieltje.

  • Qvic mei 15, 2023 at 15:59
   Dat is een mogelijkheid.Net als bij de havenexplosie in Beirut.
   Maar er zijn ook wel beel gebouwen en appartementen met observatoe-camera’s.
   Dus ik zou niets uitsluiten.
   Het is wel oorlog he.
   Net als bij follow the money,wie heeft er baat bij?
   Ik kan me voorstellen dat DPR en LNR ook meespelen.
   Soort ondergrondse.

 9. Heb je tenminste de radio active rommel op één plek! Dat is een bijkomend voordeel! En het kan niet verder verspreid worden!

  • het wordt juist wel verder verspreid….het gaat nu allemaal de lucht in waar het door de luchtstromen her en der meegenomen wordt, soms km’s hoog en ettelijke honderden km’s weg…
   ps..heb je ’s goed naar die ontploffing gekeken??? zag dat er niet uit als een (kleine) paddestoel?
   wat zeiden de russen nu ook weeral over de DU granaten??? dat die als ‘nucleaire wapens’ gingen beschouwd worden en dat er naverant ging opgetreden worden (aka pre emptieve nucleaire aanval…)?
   persoonlijke mening weliswaar…maar….

   • lul niet achterlijke trol…de russen hebben juist een zeer groot gevaar voor hun ge-eli-mi-neerd.
    En de echte westerse daders…de navo ,de angelsaksen en de restanten van de nazi,s alhier krijgen hun eigen stront over hun uit gesproeid.

 10. Alle media zwijgen verder als het graf. Enerzijds geeft dit te denken. Anderzijds; als dit in de kranten verschijnt, kon de animo voor onze bemoeienis met die oorlog wel eens als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 11. Een CCTV camera die die kant op gericht is, kan je later electronisch inzoomen.
  Er was wel een aanval geplanned, maar zo’n grote boem had ome Poetin niet verwacht denk ik.

  Maar wel een goede zaak; anders was dat spul gebruikt tegen de Russen.
  En of GB vervangende granaatjes stuurt is maar zeer de vraag; denk dat die lekker balen,,,

  Nou nog even de Patriots opsporen (via hun radar) en die afmaken.

 12. Deze bewering is een leugen want je hebt 14000 graden kelvin nodig alvorens het verdampt. Vandaar dat de Russen er nu komaf mee maken om de landbouwgrond niet te vergiftigen door de Westerse strijdkrachten en de voedselvoorziening te vrijwaren van radioactief afval.

  • Welke voedselvoorziening?
   De zaai-tijd is nu.Ik denk niet dat er veel boeren zijn die nu gaan zaaien.
   Enne die 14.000 graden Kelvin Krijg je door druk,dat gebeurd niet in de loop van het wapen maar bij impact.
   Gesmolten koper blaast dwars door mangaan en wolfram-pantsering!
   Daarom zit er tegenwoordig gelamineerd glas in de pantsering.De isolerende werking van gelamineerd glas elimineerd de hoge temperatuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in