Er is gewoon geen andere uitweg. Daarom moeten onze vijanden bidden tot onze strijders. Zij zorgen ervoor dat er geen wereldwijd nucleair vuur wordt ontstoken,” zegt de voormalige Russische president Dmitri Medvedev.

Het Kremlin dreigt met het gebruik van kernwapens tegen Oekraïne in de nasleep van een reeks drone-aanvallen in het centrum van Moskou op zondag, schrijft Jamie White.

De voormalige Russische president en bondgenoot van Poetin, Dmitri Medvedev, waarschuwde dat er “simpelweg geen andere uitweg” is uit het conflict met Oekraïne dan het gebruik van kernwapens.

“Onze strijdkrachten, die het tegenoffensief van de collectieve vijand afweren, beschermen de burgers van Rusland en ons land. Dit is duidelijk voor alle fatsoenlijke mensen. Maar bovendien voorkomen ze wereldconflicten,” schreef Medvedev op Telegram.

“Immers, als we ons voorstellen dat het offensief van de [Oekraïners] met steun van de NAVO succesvol was, en ze een deel van ons land in beslag namen, dan zouden we, op grond van de regels van het decreet van de president van Rusland van 06/02/2020, moeten overgaan tot het gebruik van kernwapens.”

“Er is gewoon geen andere uitweg. Daarom moeten onze vijanden bidden tot onze strijders. Zij zorgen ervoor dat er geen wereldwijd nucleair vuur wordt ontstoken,” voegde hij eraan toe.

Medvedev gebruikte de viering van Ruslands Dag van de Marine om te hinten op het gebruik van Ruslands geavanceerde onderzeese nucleaire drone, “Poseidon” genaamd.

“Het onbemande vaartuig Poseidon sluit zich aan bij de felicitaties [voor de Dag van de Marine] en beveelt de vijanden van ons land aan om te bidden voor de gezondheid van alle Russische zeelieden,” zei Medvedev.

  Dr. Coleman: Vragen en antwoorden nr. 1

Het Russische Ministerie van Defensie bestempelde de droneaanval van Oekraïne op zijn wolkenkrabbercentrum aan het begin van zondag als een “poging tot terroristische aanval door het regime in Kiev”.

Uit de Daily Mail:

Moskou zei dat het zondag vroeg drie Oekraïense drones had neergehaald die hadden geprobeerd de hoofdstad aan te vallen. Het beweerde ook dat zijn strijdkrachten ’s nachts een Oekraïense poging om de door Rusland geannexeerde Krim aan te vallen met 25 drones hadden verijdeld.

De Krim, die in 2014 door Rusland werd geannexeerd, is gedurende het hele Oekraïense offensief van Moskou het doelwit geweest van Kiev, maar is de afgelopen weken intensiever aangevallen. Kiev heeft herhaaldelijk gezegd dat het van plan is om de Krim terug te nemen.

De vermoedelijke Oekraïense aanval veroorzaakte in Moskou het soort terreur dat de strijdkrachten van Vladimir Poetin tijdens de oorlog in Kiev en andere Oekraïense steden hebben uitgeoefend.

De Russische president Vladimir Poetin hield ondertussen een toespraak waarin hij de Russische matrozen prees ter gelegenheid van de Dag van de Marine, zonder Oekraïne of de droneaanvallen te noemen.

“In naam van Rusland geven onze matrozen al hun kracht, tonen ze ware heldenmoed en vechten ze dapper, net als onze grote voorouders,” zei Poetin.

“Vandaag voert Rusland vol vertrouwen belangrijke elementen van zijn nationale maritieme beleid uit en bouwt het consequent de kracht van zijn marine op,” voegde hij eraan toe.

Een dag eerder had Poetin herhaald dat Rusland “altijd klaar is voor elk scenario” als het gaat om een directe confrontatie met de NAVO, aangezien de militaire alliantie vredesonderhandelingen met Rusland blijft afwijzen.

  De naderende ineenstorting van het Eurofascisme

“Als iemand het wil – en dat zijn wij niet – dan zijn we er klaar voor,” voegde hij eraan toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe de wereld de dingen zietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoormalig ontwikkelingsmanager van Big Pharma geeft toe dat COVID-prikken ontworpen zijn om “blanken te doden”
Volgend artikelCovid gerelateerd nieuws: Het enige doel is manipulatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Blinken vergeleek de dreiging van een nucleaire oorlog met het probleem van klimaatverandering

  De potentiële dreiging van een nucleaire oorlog is niet gevaarlijker dan het probleem van klimaatverandering, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken in een interview met het Australische nieuwsprogramma 60 Minutes.

  Dus beantwoordde hij de vraag welke van deze twee punten als een serieuzere uitdaging voor de mensheid moet worden beschouwd.

  “Het lijkt mij dat het onmogelijk is om over een soort hiërarchie te praten. Er zijn een aantal dingen die centraal staan, waaronder mogelijke conflicten. Maar zonder twijfel vormt klimaatverandering een existentiële uitdaging voor ons allemaal”, aldus Blinken.

  De staatssecretaris merkte op dat in de VS de opwarming van de aarde als een belangrijk probleem wordt beschouwd, maar dat betekent niet dat er geen andere serieuze uitdagingen zijn voor de internationale orde. Hij benadrukte dat je in dergelijke omstandigheden “moet multitasken”.

  Het Kremlin heeft herhaaldelijk verklaard dat Moskou geen plannen heeft om kernwapens te gebruiken. Vladimir Poetin benadrukte dat er geen winnaars kunnen zijn in een nucleaire oorlog. De tegenstanders van Rusland zouden moeten weten dat het zulke wapens heeft, maar Moskou bedreigt niemand, benadrukte hij.

  Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov sprak afgelopen april over “zeer significante” risico’s van een dergelijk scenario. Niettemin merkte hij op dat het principiële standpunt van Moskou de ontoelaatbaarheid van het gebruik van kernwapens is.

  – Russische lente

   • Nuke zijn niet nodig. Er is ook nog Poseidon–geeft gelijk alle bloemetjes water–en neutronen wapen, en EMP . Personelijk vind ik het neutronen wapen heel goed passend voor een conflict als dit.

    Aan de andere kant: RU kan ook de afweer tegen drones op niveau brengen.
    Een afweer is ook een M134.
    ———————
    Wat zeker is: banderastan zal in opdracht van de seniele pedo blijven provoceren. Immers, drones op Moskou dienen geen militair doel.

 2. Het Kremlin heeft herhaaldelijk verklaard dat Moskou geen plannen heeft om kernwapens te gebruiken. Vladimir Poetin benadrukte dat er geen winnaars kunnen zijn in een nucleaire oorlog. De tegenstanders van Rusland zouden moeten weten dat het zulke wapens heeft, maar Moskou bedreigt niemand, benadrukte hij.

  Dat is een beetje het probleem Adriaan, als je maar blijft waarschuwen wordt Poetin uiteindelijk een karikatuur van zichzelf. De NAVO blijft uitlokken en Rusland blijft de boot maar afhouden, nee ik wil niet vechten met kernwapens, de NAVO zegt je durft niet hè? Dan krijg je een keer een klap voor je harses. En de NAVO is erop uit. Arme burgers, dit is geen regionaal conflict meer. Dit is een bankiersoorlog en zoals elke oorlog. De burgers betalen het gelag, wij ook geloof me maar. Trouwens dat doen wel al

 3. Gijp juli 31, 2023 at 09:09

  “Dat is een beetje het probleem Adriaan, als je maar blijft waarschuwen wordt Poetin uiteindelijk een karikatuur van zichzelf.”

  Daar ben ik het mee eens beste Gijp, er zijn naar mijn mening té veel rode lijnen overschreden zal deze daar ook eentje van zijn, komt mij zeer ongeloofwaardig over de pijn van de operatie rekken dat is toch voor niemand goed.

  Fijne dag verder Gijp

  • Beste Adriaan,
   Ik begrijp Putin ook steeds minder. Ik volg het op de voet en vind het steeds vreemder worden aangezien hij maar blijft waarschuwen en niet een keertje door pakt. Het moet toch een keer genoeg zijn.

   • Marcel juli 31, 2023 at 09:41

    Dat vind ik ook Marcel, ook het feit dat de gewone man en vrouw niet over voldoende info kunnen beschikken om de beweegredenen van Poetin te volgen en ook de ingewikkelde geopolitieke regels die hij volgt, daarentegen is Dmitri Medvedev véél meer radicaal, door deze controverse zo ik bijna iets gaan denken maar dat houd ik voor mijzelf omdat het vermoedens zijn en geen keiharde informatie heb.

 4. lijkt mij dat dat nog niet gaat gebeuren maar hij kan wel dreigen met geheel Kiev met de grond gelijk maken als Oekraine doorgaat met drones op Moskou.

  • Lijkt me het meest voor de hand liggend..op dit moment…Poetin kijkt verder in deze situatie..samen met Xi-Ping, en alle andere Bricks landen wil/moet..hij de wereld leefbaar houden..denk ik maar hé..

 5. misschien een paar bommen op banken gooien wand je kan alles verwachten maar kom niet aan hun geld (macht) JE MAG ZIJN VROUW VERKRACHT-N EN ZIJN KINDEREN VERMOORD-N MAAR KOM NIET AAN HUN GELD dus plat die banken

 6. Vergeet niet dat Putin strategische persoon is en niet een US figuur die eerst doet en dan denkt, alles heeft een plan bij Putin en denk veel maanden voorruit

 7. Nou van mij mag Poetin wel eens echt zijn tanden laten zien , net als er al gezegd wordt dat dreigen een gewoonte wordt en niet meer geloofd wordt .
  Dan wordt het toch wel eens tijd dat er wat gebeurd ongeacht de uitkomst er van .

 8. “Simpelweg geen andere uitweg” dan de totale vernietiging? Is dat de ‘winst’ na meer dan vijfhonderd dagen ‘Speciale Militaire Operaties’?
  Naar het voorbeeld van de oorlogsvoering in afgelopen eeuwen heeft het voetvolk van de superieur geachte Russische strijdmacht zich in de eigen ‘verdedigingslinie’ (?), in loopgraven en mijnenvelden, laten vastpinnen. Kolfje naar de hand van de NAVO.

  ‘Geen andere uitweg’ dan kernwapens? Meneer Medvedev kraait wel vaker onzin. Wat (van die kant) te denken van een Russisch bruggenhoofd als springplank achter de Oekraïense aanvalslinies. Waarvoor hebben –ook de Russen- anders luchtlandingbrigades?

 9. Naar het voorbeeld van de oorlogsvoering in afgelopen eeuwen heeft het voetvolk van de superieur geachte Russische strijdmacht zich in de eigen ‘verdedigingslinie’ (?), in loopgraven en mijnenvelden, laten vastpinnen

  Slaat toch ook nergens op. In het veld elkaar een beetje kapot schieten. Die Russen moeten veel meer kunnen, of……. Ik gok maar wat. Bestaan kernwapens helemaal niet? Vuile bommen absoluut, maar bestaan kernwapens? Worden we voor de gek gehouden?

 10. De Russen hebben de (wereldwijde) publieke opinie mee. Ze kiezen en raken hun (meeste) doelen met chirurgische precisie. Ze maken geen onnodige burgerslachtoffers, ze vernietigen geen oude stadscentra. De Russen weten dat ze verder moeten met een deel van oekraïne en bevolking. Die moet je niet van je vervreemden. Het is wel hun ‘broedervolk’ waar ze tegen vechten. Als het westen en voldemort de zaak verder willen escaleren, dan is Putin daar klaar voor. Voorlopig komt er alleen globalistisch wef gepruttel uit de bek van de amerinazis.

  • Ja en het broedervolk dan van Ukri geeft niets om zijn broedervolk van Russia dat kun je wel zien hoe ze de burger bevolking de raketten en bommen onder vuur nemen .
   Dus wat is broeder liefde .
   Ik zeg gewoon Kiev plat Lvov plat niets veel heel laten dat proberen de Ukris ook .

 11. Hou op, Lvov is daar veel te mooi voor. Zou Dresden 2.0 zijn. Het is wat Bas zegt, zolang ze elkaar afslachten in het veld hebben de Russen sympathie. Iedereen kotst de Yanken uit. Hun tijd is voorbij. En ze weten het. Dan maar alles kapot denken ze. En dat verdommen de Russen. Maar steeds blijven dreigen heeft ook geen zin. Slacht elkaar daar gewoon af als je geen onderhandelingen wil maar laat burgers met rust.

  • Kiev is ook heel mooi, zou het echt zonde vinden als dat kapot gaat.
   ben er zelf twee keer geweest….
   De Russen doen het goed volgens mij, ze moeten ook de sympathie van de rest van de wereld blijven behouden. Dat doe je niet als je met kernwapens gaat gooien.

 12. Ondertussen: 10 mijn en RPG bestendige USA voertuigen ingezet in banderastan; 9 naar de de schroothoop geblazen door RU….

  Logisch; Amerikenen zijn gewend oorlog te voeren tegen heel mager bewapende burgers. Bij echte weerstand worden ze vernietigd.

 13. Dzjiezus, wat een dom gelul hier. Bommetje hier en bommetje daar. Doe maar Putin gooi effe een kernbommetje.
  Man man man wat een nivo. Wat begrijpen jullie niet over de ernst van nukes?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in