De snelheid waarmee Washington de restanten van de instellingen van het Westen in diskrediet brengt, is verbazingwekkend. Het verklaart ook welke ECHTE invloed Rusland en haar SMO hebben op de rest van de wereld, schrijft Andrei.

Als onderdeel van het nieuwe betalingssysteem dat vorig jaar werd gelanceerd, riep de Indonesische president Joko Widodo zijn land woensdag op om het gebruik van buitenlandse betalingsnetwerken zoals MasterCard en Visa af te schaffen en moedigde hij het publiek aan om creditcards van binnenlandse banken te gebruiken. Tijdens een bijeenkomst van lokale bedrijven benadrukte Widodo dat “iedereen [in Indonesië] in staat moet zijn om in Indonesië geproduceerde creditcards te gebruiken”, zodat “we onafhankelijk kunnen zijn”. Hij legde uit dat het de bedoeling is om transacties niet in gevaar te brengen in geval van een geopolitieke verstoring die het land economisch zou kunnen treffen. Volgens de president laat het initiatief “zien dat Indonesië het tempo van de digitale technologische transformatie in de economische sector volgt.” “Wees zeer voorzichtig. We moeten denken aan de sancties die de VS aan Rusland hebben opgelegd. Visa en Mastercard zouden een probleem kunnen vormen,” waarschuwde hij. – Almayadeen

We moeten nu controleren of Indonesië mensenrechten schendt, genoeg “democratie” heeft, of WMD [weapons of mass destruction] heeft, knipoog, knipoog. Hoewel, na wat de NAVO zag in Oekraïne met Rusland dat daar met één hand op de rug vecht, betwijfel ik of zij zin hebben om het land met 270 miljoen inwoners binnen te dringen en te gaan eilandspringen. Maar dit is slechts een van de vele tekenen van een wereldwijde tektonische verschuiving in de perceptie op het Westen en het voor de hand liggende feit, waarop enkele van onze vrienden in het discussieplatform over het bezoek van Xi hebben gewezen, dat het grootste deel van het mondiale Zuiden de huidige situatie ziet als Rusland dat alleen staat tegenover het gecombineerde Westen. Dit tamelijk vaststaande feit is ook enigszins in tegenspraak met Ischenko’s laatste stuk over de kracht van Chinese initiatieven, omdat het beeld dat Rusland alleen staat en de rest van het mondiale Zuiden nu pas wakker begint te worden, stevig verankerd is in de publieke opinie over de hele wereld.

  De westerse wereld is aan het desintegreren in corruptie en losbandigheid

De initiatieven van China en het bezoek van Xi aan Moskou zijn niet alleen van groot praktisch belang voor beide partijen en, bij uitbreiding, voor BRICS, maar dienen ook een goede oude waarheid die wordt toegeschreven aan JFK: “de overwinning heeft honderd vaders, terwijl een nederlaag altijd een wees is”. Maar dit is waar Ischenko een fout maakt, ongeacht de spin, een duidelijk feit kan niet worden verdoezeld in SMO – dit zijn de Russische strijdkrachten die het alleen opnemen tegen NAVO’s proxy en zeer reële feitelijke strijdkrachten en het buitengewoon goed doen. Larry schreef er gisteren over, en terwijl de ogen van de media gericht zijn op de slachting van de VSU en NAVO’s “vrijwilligers” bij Bakhmut, rukken elders de Russische strijdkrachten gestaag op en vormt zich een nieuwe ketel rond Avdeevka.

Zoals SMO volledig heeft aangetoond – een feit dat veel waarnemers, inclusief Ischenko, niet begrijpen – zijn politiek-diplomatieke dansjes geen vervanging voor de praktische militaire resultaten die worden bereikt door mensen die vechten. Vooral in de realiteit van de oorlogsvoering van de 21e eeuw. Den Xiaoping citerend: “diplomatie is de uitbreiding van de oorlog met andere, vreedzame middelen”. Er is hier GEEN sprake van wie het eerst was, het ei of de kip; conflict, oorlog beslist over zaken, sorry dat ik degenen die er anders over denken van hun stuk breng. Maar hier komen we in de fijne kneepjes van de moderne oorlog en zijn realiteiten die veel politicologen niet begrijpen en doodgeslagen verouderde clichés blijven toepassen in de wereld die de gebeurtenissen in real time waarneemt. Hieronder ziet u hoe de politieke “wetenschap” de realiteit van de oorlogsvoering in SMO ontmoet.

  Situatie in Bakhmut is "veel erger dan officieel gemeld", zeggen Oekraïense soldaten

Ik kan slechts tot op zekere hoogte het enorme verschil uitleggen tussen het rapport van kapitein Lepic aan het hogere commando op 31 augustus 1914 over Duitse colonnes die een verrassingsdraai maakten van Estre-St. Denis naar Compiegne en de 80 uur die verstreken voordat de Fransen erop begonnen te reageren, en tussen 2023 ISR [intelligence, surveillance, target acquisition, and reconnaissance] in SMO dat operationele planning in real time mogelijk maakt, commandobeslissingen ontwikkelt en doelgerichtheid verkrijgt. Dezelfde afgrond die de gebeurtenissen van 31 augustus 1914 strategisch en operationeel scheidt van die van 2023, scheidt oude opvattingen over geopolitiek en diplomatie van de geopolitieke realiteit van onze tijd. Er is een reden waarom veel Russische civiele leiders zijn opgeleid aan de Academie voor de Generale Staf. Hoe sneller mensen dat begrijpen, hoe beter hun bewustzijn en paraatheid zal zijn. En ik heb slechts één van de vele grote verschillen genoemd – een lijst die te lang is om hier te plaatsen. Onthoud uiteindelijk dit:

Ik schreef het met opzet en waarschuwde. Veel ervan is uitgekomen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De belangrijkste vraag – Zullen we 31 december 2023 halen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo’s – Mislukte Oekraïense infanterieaanval op Wagner-troepen in Bakhmut
Volgend artikelVoor de zoveelste keer: NAVO zegt dat Poetins leger “ten einde” is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Indonesia heeft een visie en wil in 2045 – tot de top10 horen van G20.
  Men wilt afhankelijk worden en kiest zijn partners zorgvuldig uit. vanuit de cultuur is oorlogje spelen niet aan de orde en men blijft hameren op neutrale houding naar de buitenwereld.

  Maar men ziet in dat de wereld aan het veranderen is. De wetten worden aangepast naar de Indonesische normen en waarden (meeste wetgeving stammen nog uit de Nederlandse koloniale tijdperk). Ook financieel is men voorzicht aan het loskoppelen van de US Dollar.

  Financiële producten als levensloop, verzekeringen, obligaties moeten allemaal in IDR genoteerd worden. De staatsschuld wordt nu ook zoveel mogelijk omgezet in IDR en die is relatief laag ongeveer 31-33% van het BNP. De banken hebben na de bankencrisis van 2008 maatregelen genomen om minder vatbaar te zijn voor wereldwijde bankcrisis wat nu weer gaat opspelen.

  Het land is meer open geworden voor buitenlandse investeringen, mits ze zich houden aan de lokale wetgeving. Ruwe producten mogen alleen het land verlaten als half fabricaat. Meer value-addded productie en dienstverlening wat weer ten goede komt voor de
  werkgelegenheid en de inkomsten voor het land.

  Stap-voor-stap bouwt men aan een zelfvoorzienend land, met een enorme groeiende middenklasse.

 2. Ondertussen is er een financiële kernoorlog gestart tegen de Nato landen: Israel heeft de SVB bank laten vallen, en Saudi Arabië trekt de stekker uit de Credit Suisse. Het vallen van de SVB brengt financiering van de tech bedrijven in Californië in een moeilijke situatie, en het vallen van de Credit Suisse is de eerste dominosteen in de EU, met dramatische gevolgen voor de westerse financiële wereld. (zelfs al is de C.S. niet direct een EU-bank .). Tussendoor zijn de Brics landen ver gevorderd met het overschakelen op een door goud ondersteunde valuta. Indonesië bouwt het gebruik van Visa en Mastercard af, .enz.

  • China en Saudi- Arabië dumpen langzaam de USA staatobligaties. Als ze teveel doen, stort het systeem direct in elkaar…ze willen natuurlijk eerst zorgen dat ze hun eigen zaakjes op orde hebben en dan kan het snel gaan.

 3. De westerse economie is een maffia economie, een loanshark economie.

  Ik krijg vaak het gevoel dat het westen exact is zoals de slechterikken in The A-team. Where’s the A-team when you need them??? Nu begrijp ik waarom er een hele generatie opgroeide met series als The A-team… om ons te passief te maken en ons te laten denken dat er wel een groepje good guys opstaat om ona te redden.

  WIJ ZIJN ZELF THE A-TEAM!!! Tijd om te groeperen!!!

  • Wij moeten innerlijke rust maken zodat WIJ de Build Back Better periode kunnen gaan domineren.

   Ziet het alsof we in neerstortend vliegtuig zitten. We hebben geprobeerd te waarschuwen, wie wakker kon worden is inmiddels wakker. De massa die het niet wil geloven gaan we niet wakker krijgen tot het vliegtuig crasht. Zet je zuurstofmasker op en zet je schrap voor de crash en blijf kalm. Sluit je evt aan bij kritische groepen en verbind en verenig. Als de crash is gebeurt, is er een ‘narrow window of opportunity’ waarin het WEF of WIJ, de macht kunnen grijpen. Hoe meer rust wij bewaren, hoe meer gezond verstand er is, hoe meer kans we maken.

   Het moet fout gaan, het moet crashen en er moet een reset komen, want de rot en de corruptie is overal. WIJ moeten ons hoofd koel houden en de echte nutteloze eters (de elites) opruimen zodat de mensheid niet langer wordt tegengewerkt door psychopaten met teveel macht. Build Back Better zonder de elites (de echte nutteloze eters).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in