NAVO’s Stoltenberg zou bij het bedrog betrokken kunnen zijn geweest, want hij greep naar zijn Rusland-bashing megafoon voordat hij de moeite nam om verifieerbare rapporten te krijgen over wat er gebeurd is, schrijft Gordon Duff.

RT:

Moskou zal een buitengewone vergadering van de VN-Veiligheidsraad bijeenroepen over het incident in de Oekraïense stad Boetsja, zei de plaatsvervangende permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de organisatie, Dmitry Polyansky zondag. Oekraïne heeft Rusland beschuldigd van het afslachten van burgers in het stadje, terwijl Moskou het incident afdeed als in scène gezet door de Kievse strijdkrachten.

Kijk hoe een Oekra-crisisacteur naar voorbijgangers wuift… niet zo dood…

De tactiek van de videodramaseries blijft me zelfs verbazen in Syrië, waar op basis van de producties van de Witte Helmen besloten werd tot massale raketaanvallen. En hier zijn de leraren van de voorlichting en de psychologische operaties dezelfde – met fel uitpuilende Britse oren.

“In het licht van de flagrante provocatie door Oekraïense radicalen in Boetsja heeft Rusland een vergadering van de VN-Veiligheidsraad geëist, die op maandag 4 april bijeengeroepen zal worden. Wij zullen de aanmatigende Oekraïense provocateurs en hun westerse beschermheren aan het licht brengen,” zei Polyanski in een Telegrampost.

Schokkende beelden uit Boetsja, een stadje ten noordwesten van Kiev doken in het weekeinde op, waarop meerdere in burgerkleding geklede lichamen te zien waren die verspreid lagen. Kiev was er snel bij om Russische militairen de schuld te geven van het incident, waarbij de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba beweerde dat het een “opzettelijk bloedbad” was.

“Het bloedbad van Boetsja was opzettelijk. De Russen zijn erop uit om zoveel mogelijk Oekraïners uit de weg te ruimen als zij kunnen. Wij moeten hen tegenhouden en hen eruit schoppen. Ik eis NU nieuwe, vernietigende G7-sancties,” zei Kuleba op Twitter.

Rusland ontkent beschuldigingen van oorlogsmisdaden in Oekraïne

Westerse toppolitici waren er snel bij om de beweringen van Kiev te steunen en kracht bij te zetten, waarbij NAVO-chef Jens Stoltenberg het incident bestempelde als “een wreedheid tegen burgers die we al tientallen jaren niet meer gezien hebben in Europa.”

“En het is afschuwelijk, en het is absoluut onaanvaardbaar dat burgers het doelwit zijn en gedood worden, en het onderstreept alleen maar het belang van, dat deze oorlog moet ophouden. En dat is de verantwoordelijkheid van president Poetin, om de oorlog te stoppen,” zei Stoltenberg tegen CNN.

Een soortgelijk standpunt is ingenomen door vele andere functionarissen, waarbij sommigen de schuld voor het “bloedbad” expliciet bij Moskou leggen. De Franse president Emmanuel Macron zei bijvoorbeeld dat “de Russische autoriteiten zich voor deze misdaden zullen moeten verantwoorden”.

Moskou heeft echter elke betrokkenheid resoluut van de hand gewezen, en Kiev ervan beschuldigd de hele affaire in scène te hebben gezet om de Russische troepen te framen. Het Ministerie van Defensie van het land heeft gezegd dat de Russische troepen zich op 30 maart uit de stad hebben teruggetrokken, en de plaatselijke burgemeester heeft dat een dag later in een videotoespraak bevestigd, zonder melding te maken van “eventuele lokale bewoners die op straat zijn doodgeschoten”.

  Oekraïne - Koekiemonster vertrekt

Het vermeende “bewijs” van het incident dook pas vier dagen na de terugtrekking op, toen de Oekraïense inlichtingendienst en “vertegenwoordigers van de Oekraïense televisie in het stadje aankwamen,” voegde het leger eraan toe, waarbij het benadrukte dat meerdere tegenstrijdigheden aantonen dat de affaire “door het regime in Kiev in scène is gezet voor de Westerse media.”

Moskou lanceerde eind februari een grootscheeps offensief tegen Oekraïne, nadat Oekraïne de voorwaarden van de in 2014 ondertekende Minsk-akkoorden niet had uitgevoerd, en Rusland uiteindelijk de Donbass-republieken in Donetsk en Lugansk had erkend. De door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte protocollen waren bedoeld om de status van die gebieden binnen de Oekraïense staat te regulariseren.

Rusland heeft nu geëist dat Oekraïne officieel verklaart dat het een neutraal land is dat nooit lid zal worden van het door de VS geleide NAVO-blok. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volkomen ongeprovoceerd was en ontkent dat het van plan was de twee rebellenregio’s met geweld te heroveren.

Russisch Ministerie van Defensie ontkent moorden in Boetsja, zegt dat de beelden in scène gezet zijn voor de Westerse media

Eerder beweerden de Oekraïense autoriteiten de lichamen van burgers te hebben gevonden die in de straten van de stad Bucha in de regio Kiev lagen, waarbij zij beweerden dat zij gedood waren door Russische troepen die tot enkele dagen geleden in de stad gelegerd waren, schrijft Tim Korso.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft de beweringen van Kiev, dat Russische troepen burgers in de Oekraïense stad Boeka gedood zouden hebben, van de hand gewezen. Het ministerie verklaarde dat de beelden en video’s die beweren dat er dode burgers op de straten van Boeka te zien zijn, in scène gezette foto’s en video’s zijn, die speciaal gemaakt zijn om via de westerse media te verspreiden.

“[Deze beelden zijn] de zoveelste provocatie. Gedurende de tijd dat deze woonplaatsen onder controle van de Russische strijdkrachten was, is er geen enkele plaatselijke inwoner gewond geraakt […][Dit is] het zoveelste voorbeeld van het verstrekken van geënsceneerd materiaal van het regime in Kiev voor de consumptie van de westerse media, zoals ook het geval was met de kraamkliniek in Mariupol, om nog maar te zwijgen van andere steden”, aldus het ministerie.

  Is het Westen zijn eigen dood aan het faciliteren?

Het ministerie van Defensie benadrukte dat de Russische troepen de stad op 30 maart hebben verlaten en herinnerde eraan dat de burgemeester van de stad, Anatoly Fedoruk, dit feit de volgende dag heeft bevestigd. Bovendien heeft de burgemeester in zijn toespraak van 31 maart nooit vermeld dat er burgers met hun handen gebonden op straat waren doodgeschoten, zoals Kiev beweerde.

Gedurende de hele tijd dat de stad onder controle van de Russische troepen was, konden de inwoners van Boeka zich vrij bewegen en hadden zij toegang tot mobiele netwerken, benadrukte het Ministerie van Defensie.

Het ministerie merkte verder op dat de beelden van de lichamen op straat opdoken vier dagen nadat de Russische troepen de stad hadden verlaten en onmiddellijk nadat de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) en de Oekraïense media ter plaatse waren gekomen. De lichamen die gefilmd en gefotografeerd zijn vertonen geen tekenen van rigor mortis of lijkbleekheid, en het bloed op de wonden is vers.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie hadden de inwoners van Busja verschillende mogelijkheden om de stad te verlaten, behalve vanuit het zuiden, dat stelselmatig beschoten werd door de Oekraïense strijdkrachten, die met artillerie, tanks en MLRS’s onder andere woonwijken als doelwit gebruikten.

De Russische troepen trokken zich uit Boesja terug na de laatste reeks besprekingen tussen Rusland en Oekraïne, waarbij Moskou een militaire de-escalatie aankondigde, die een drastische vermindering van de militaire activiteiten in de richting van Kiev omvat. Het Kremlin verklaarde dat het die stap nam om de veiligheid van de besluitvormers in Kiev te garanderen, zodat de besprekingen konden worden bespoedigd.

De besprekingen zijn bedoeld om een einde te maken aan de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne, die op 24 februari door president Vladimir Poetin werd gelanceerd in antwoord op een verzoek om hulp van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk (DPR en LPR).

Deze laatste hadden gezegd dat er in de weken voor het begin van de operatie intensievere beschietingen waren geweest door de Oekraïense strijdkrachten en nationalistische bataljons.

Via Anti-spiegel.ru:

De videoboodschap van de burgemeester

Het Russische Ministerie van Defensie ontkent de beschuldigingen natuurlijk, en meldt dat het Russische leger Boetsja al op 30 maart verlaten had, en spreekt van een Oekraïense provocatie. Natuurlijk hoeft men het Russische Ministerie van Defensie niet te geloven.

Maar wie men moet geloven is de burgemeester van Boetsja. Een paar dagen geleden stuurde hij een videoboodschap en meldde blij dat 31 maart de geschiedenis van de stad Butcha in zou gaan, omdat de stad bevrijd was en het Russische leger vertrokken was. De burgemeester bevestigde daarmee het rapport van het Russische Ministerie van Defensie.

  Rusland een zwakke staat met een slecht leger noemen is een vergissing

Wat gebeurde er in de vier dagen die volgden?

Dit roept onmiddellijk de vraag op waarom de burgemeester in zijn videoboodschap zo goed gehumeurd was in plaats van de gruwelijke oorlogsmisdaad aan de kaak te stellen die het Russische leger zou hebben begaan en waarvan Kiev pas op 3 april, vier dagen na de Russische terugtrekking, melding heeft gemaakt. Duurde het vier dagen om de honderden lijken over het hoofd te zien, waar de burgemeester het nu plotseling over heeft en die overal op straat te zien zijn in de video’s van Kiev? Waarom heeft het vier dagen geduurd om de vermeende oorlogsmisdaad te ontdekken en aan te geven?

En er is nog een vraag: er liggen inderdaad overal in de stad lijken. Maar wie heeft al die mensen vermoord en wanneer is dat gebeurd? Het is duidelijk dat het niet gebeurd is in de tijd dat Rusland de stad beheerste, want anders zou de burgemeester in zijn video niet zo goed gehumeurd zijn geweest, maar in zijn eerste videoboodschap ernstige beschuldigingen geuit hebben aan het adres van het Russische leger.

Een Russische journalist die met het Russische leger in Boetsja was, meldt dat de bevolking van Boetsja in het begin bang was voor de Russen, maar dat dit snel afnam toen de Russische soldaten de bevolking gratis benzine gaven voor elektriciteitsgeneratoren, droog voedsel en medicijnen. De bewoners deden dat door de Russische soldaten verse melk, eieren enz. te geven.

De witte armbanden

Als u naar de foto’s van de doden kijkt, zult u zien dat veel van de doden witte armbanden dragen. Deze armbanden worden door de Russische soldaten gedragen als teken van herkenning, en de Russische journalist zegt dat in de loop van de tijd ook veel mensen in Butsha witte armbanden hebben omgedaan uit solidariteit met de Russische soldaten. En de doden op straat in Boetsja dragen witte armbanden.

Boetsja werd bezet door eenheden van de Kievse Volksstorm, waarvan de commandanten bekend staan om hun haat tegen alles wat Russisch is. Het vermoeden is dan ook dat de soldaten van de Volksstorm van Kiev in Butscha een bloedbad aangericht hebben onder iedereen die zij ervan verdachten het Russische leger te steunen.

Dit is echter niet wat u in de mainstream media hoort.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Valse vlag – Rusland: het bloedbad is nepVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe media zijn sinds 1898 de belangrijkste veroorzakers van oorlog
Volgend artikelDe opkomst van de nutteloze klasse
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Zij moeten meer onderzoek doen. Als je kijkt naar de lichamen en naar de paarse kleur van de handen, deze mensen zijn niet zo lang vermoerd. Iemand die liegt 3 dagen zou de handen volledige paars hebben van het regent en koud er is iets die niet klopt als de russen drie-vier dagen hebben de plek verlaten.

  2. Mijn 5 cent opinie…
    De Oekraïnse marjonet van Nato en vooral VS en EU zal het Westen blijven manipuleren tot er eens duidelijke beelden/video’s van hun bedrog bovenkomen. Waarom gebruikt president Poetin (glorie zij met hem) geen HEMP bom om alle communicatie in Oekraïne te stoppen? Als oud militair ben ik zeker dat Rusland over deze wapens beschikt. En sta me toe te zeggen dat ik beschaamd ben ooit voor de NATO te hebben moeten optreden bvb in Rwanda… Mijn volledige steun aan de Volksrepubliek Rusland en hopelijk de zegen! Trouwens, waarom filmt men dode burgers en neemt men hen niet waardig mee on ze te begraven? Een teken dat men niets om burgers geeft in Oekraïne! Dat is pas oorlogsmisdaad

  3. Oekraïne probeert met de zoveelste false-flag operatie westen te verleiden om voor hun Nazi’s te gaan vechten. Trap er niet in!
    Ook bij deze klopt de tijdlijn al niet, toetje was Amerikaanse krant die met bewerkte foto’s komt, geblurred om “echt” te lijken van satelliet. Dezelfde krant dei Syrische “gifgasaanval” volledig gemodelleerd had met fake stuff. Zou nu directe lijn hebben naar satelliet? Tevens wel heul laag vliegende sataliet met kunstmatige sneeuw/vaagheid effecten.

  4. Zelensky deelde wapens uit aan burgers, daarmee maakte hij de burgers tot strijdgroep. Dat maakt iedere burger tot soldaat en dus doelwit. Zelensky heeft deze stap gemaakt, de gevolgen zijn dus voor Zelensky. Dit is wat oorlog is, moorden of vermoord worden.

    • Erger nog, hij heeft begin maart per decreet het burgerschap opgeheven en allen tot ‘combattants’ verklaard. Dat inclusief in het land aanwezige buitenlanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in