Het Kremlin ontkent dat er burgers gedood zijn door Russische troepen in Boetsja, schrijft het Russische persbureau Tass. Berichten dat er in de straten van Boetsja, ten noordwesten van Kiev, burgers dood zijn aangetroffen, hebben zondag veel aandacht gekregen in de media en hebben heftige reacties uitgelokt.

Maar het Russische Ministerie van Defensie zegt dat de Russische strijdkrachten geen enkele inwoner van Boetsja aan geweld hebben blootgesteld.

Het Russische leger heeft Boetsja al op 30 maart verlaten, volgens het Kremlin. Dit werd naar verluidt op 31 maart bevestigd door Boetsja’s eigen burgemeester. Pas vier dagen later, toen de Oekraïense veiligheidsdienst SBU in de stad aankwam, kwam er informatie naar voren dat er mishandelingen waren gepleegd, aldus het Russische Ministerie van Defensie.

“Al die tijd dat de stad onder de controle van de Russische strijdkrachten stond, en nog meer daarna, tot op de dag van vandaag, hebben de inwoners van Boetsja zich vrij door de stad bewogen en gebruik gemaakt van mobiele communicatie.

Alle foto’s en video’s die door het Kievse regime zijn gepubliceerd en die zouden getuigen van enkele “misdaden” begaan door Russische militairen in de stad Boetsja in de regio Kiev, zijn de zoveelste provocatie,” schrijft het ministerie.

In de periode dat Boetsja onder controle van de Russische strijdkrachten stond, werden de zuidelijke buitenwijken van de stad de klok rond beschoten door de Oekraïense strijdkrachten, aldus het Kremlin.

Sputnik:

  Derde Wereldoorlogssfeer in Rusland: "Op de 80e verjaardag van Leningrad viel Duitsland ons opnieuw aan - Duitsland moet gebombardeerd worden, het Duitse parlement moet smelten

Eerder beweerden Oekraïense autoriteiten dat zij de lichamen van burgers hebben gevonden die in de straten van de stad Boetsja in de regio Kiev lagen, waarbij zij beweerden dat zij gedood waren door Russische troepen, die tot enkele dagen geleden in de stad gelegerd waren geweest.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft de beweringen van Kiev, dat Russische troepen burgers zouden hebben gedood in de Oekraïense stad Boeka, verworpen. Het ministerie verklaarde dat de beelden en video’s die beweren dode burgers in de straten van Boetsja af te beelden, in scène gezette foto’s en video’s waren, speciaal gemaakt om via de westerse media te verspreiden. Hier is een duidelijk vervalste foto:

“[Deze beelden zijn] de zoveelste provocatie. Gedurende de tijd dat deze nederzetting onder controle van de Russische strijdkrachten was, is er geen enkele plaatselijke inwoner verwond of gekwetst […][Dit is] weer een voorbeeld van het verstrekken van in scène gezet materiaal van het regime in Kiev voor de consumptie van de westerse media, zoals dat ook het geval was met de kraamkliniek in Mariupol, om nog maar te zwijgen van andere steden”, aldus het ministerie.

Het ministerie van defensie benadrukte dat de Russische troepen de stad op 30 maart verlaten hebben en herinnerde eraan dat de burgemeester van de stad, Anatoly Fedoruk, dit feit de volgende dag bevestigd heeft. Bovendien heeft de burgemeester op 31 maart nooit gezegd dat er burgers met gebonden handen op straat waren neergeschoten, zoals Kiev beweert.

Het ministerie merkte verder op dat de beelden van de lichamen op straat opdoken vier dagen nadat de Russische troepen de stad hadden verlaten en onmiddellijk nadat de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) en de Oekraïense media ter plaatse waren gekomen. De lichamen die gefilmd en gefotografeerd zijn vertonen geen tekenen van rigor mortis of lijkbleekheid, en het bloed op de wonden is vers.

  NBC-verslaggever gaat naar de Krim en schokt de kijkers door de waarheid te vertellen

Op Telegram heeft het Russische Ministerie van Defensie ook de video van Butya geplaatst, die online wijd verspreid is, met de opmerking dat men een van de lijken op straat zijn arm ziet bewegen.

Een ander lijk zou op de sociale media gezien zijn, dat in de zijspiegel van de filmende auto opstaat, terwijl de auto voorbij rijdt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Getuige beschrijft hoe de Oekraïense leugenmachine de aanval op het ziekenhuis van Mariupol in scène zette in de stijl van de Witte HelmenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVia slimme tactieken krijgt Poetin zijn zin in de roebels-voor-energie-eis
Volgend artikelAls zij blijven pushen voor een Derde Wereldoorlog, zouden zij die wel eens kunnen krijgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ik geef de Russische strijdkrachten de voordeel van de twijfel omdat ik de SBU en onze westerse vuile streken al helemaal niet vetrouw als bron van transparante informatie.

  Bij het uitzondering het zou nog een ploeg van Wagner kunnen zijn, echter ik denk dat alle strijdkrachten die onder de Russische Federatie Vlag aanwezig zijn, en dus ook de huurlingen onder een ijzeren greep staan van hun meerdere, en waarbij de Oekrainische strijdkrachten en de huurlingen die onder de Oekrainische vlag vechten meer van hun commandanten los staan.

  Daarbij wat ik bemerk dat men van uit westen weer met van de plank af artificiele plastische computer “IBM” aangestuurde scenario’s gebruikt zoals event 201 in de media bij deze gelegenheid.

  Maar goed het onnadenkende emo volk heeft de meerderheid, dus neem je experimentele prik en offer jezelf op als kanonnenvoer in onbeduidende oorlog voor Ome Klaus en Opa Soros of je bent een rechtse wappie van het leger van Putin.

  Snappen jullie het nog?

  Samen honger lijden?
  Samen kou lijden?
  Samen hoge kosten betalen?
  Samen strijden?

 2. Het beeld waarop een bewegende hand zou te zien zijn, is niets meer dan een druppel op het raam, als ge de video trager afspeelt kunt ge dit duidelijk zien!

  Het is overigens met zekerheid dat deze mensen door het azov bataillon werd neergeschoten, de slachtoffers dragen allemaal een wit lint, zoals de Russen een wit of rode dragen, deze werd door de burgers gedragen om aan de Russen te tonen dat ze achter hen staan!

 3. De nazi Zelensky volgt het systeem Hitler.
  Als je een misdaad hebbt begaan, beschuldig je tegenstander; tegen de tijd dat de waarheid uitkomt, gelooft niemand dat.

  Zie ook de nep chemische bom in elkaar geknutseld door de Witte Helmen….
  ————————–
  Geen wonder dat de moffen Zelensky zo fanatiek steunen; hij doet hetzelfde als zij deden…

 4. Valt me nog mee dat de “doden”in Butja niet saluerend liggen.

  Euroniews brengt de “doden”als waar; ach ja, Adolfina merkel en zo….

 5. Iemand die ligt 3-4 dagen in koud en regent zou de handen volledige pars hebben. Er is iets daar die niet klopt. Zij moeten meer onderzoek doen. Ook de houding van de mensen en iemand naast een fiets met een relaxte houding kan gewoon nooit in een oorlog, tenzij de russen hebben het gebied verlaten. Kan allebei kanten zijn maar daar lijkt een truckje van Oekraïne weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in