In 1895 kocht een 32-jarige ondernemer in New York City een falende krant en smeedde een gewaagd plan om het tij te keren. De concurrentie was hevig in de krantenindustrie, vooral in New York. Er waren minstens 16 andere dagbladen in omloop, en er werd hevig geconcurreerd om de aandacht van de lezers.

Maar de jonge ondernemer had een idee: de lezers in vervoering brengen met verhalen over dood, verderf en wreedheid in de Cubaanse Onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje, schrijft Simon Black.

Cuba was toen een Spaanse kolonie, maar revolutionaire krachten vochten al enkele jaren voor onafhankelijkheid. Weinig mensen in de VS waren echt geïnteresseerd in Cuba. Maar de nieuwe uitgever zwoer dat hij ze geïnteresseerd zou krijgen.

Zijn naam was William Randolph Hearst. En zijn krant, de New York Morning Journal, duwde Cuba voortdurend in het gezicht van zijn lezers.

Zijn verhalen waren een ware sensatie. Begin 1898 drukte Hearst’s Journal regelrechte verzinsels af over wreedheden die door Spaanse troepen in Cuba begaan waren, in een poging om het publiek op te zwepen om de Verenigde Staten aan de oorlog te laten deelnemen.

De regering speelde het spelletje mee. Hoewel de term “oorlogsmisdaden” nog niet bestond, verhoogde de Amerikaanse president William McKinley de spanningen door Spanje van wreedheden te beschuldigen en in een toespraak te zeggen dat “de beschaafde code van de oorlogsvoering met voeten was getreden”.

Toen, op 15 februari 1898, explodeerde en zonk een schip van de Amerikaanse marine, de Maine, in de haven van Havana voor de kust van Cuba, waarbij 268 zeelieden omkwamen.

Er werden verschillende onderzoeken verricht en tot op de dag van vandaag is er nog steeds niets doorslaggevend dat verklaart hoe de explosie heeft plaatsgevonden. Het is heel goed mogelijk dat de explosie veroorzaakt werd door de brandstof aan boord van de Maine.

  Voormalig Russisch president waarschuwt Westen voor "doomsday" als Rusland naar instorting wordt geduwd: "Schaakspel met de dood"

Maar Hearst (en vele andere kranten) sprong er op en publiceerden onbezonnen verhalen waarin beweerd werd dat de Maine door een Spaanse torpedo tot zinken was gebracht, aandringend op deelname van de VS aan de oorlog.

Dankzij doeltreffende propaganda in de media waren de meeste Amerikanen voorstander van de oorlog. De kranten hadden Spanje afgeschilderd als de gemene agressor, en zijn bevelvoerende generaal, Valeriano Weyler, werd stelselmatig een “slachter” genoemd.

De kranten vertelden de Amerikanen dat de strijd tegen Spanje noodzakelijk was… dat het een kwestie van morele rechtvaardigheid was – een kruistocht van goed tegen kwaad.

Zij kregen uiteindelijk hun zin in april 1898 toen de Spaans-Amerikaanse oorlog uitbrak.

Er zijn veel parallellen met de media van vandaag.

Het niveau van vertrouwen in de media is al lachwekkend laag. Er was de overduidelijke Hunter Biden laptop doofpot, die de meeste mainstream media weigerden zelfs maar te vermelden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

Dan waren er nog de overduidelijke leugens in verband met de Rusland-complottheorie, waarvoor de New York Times zelfs de “prestigieuze” Pulitzerprijs kreeg.

(Toevallig is de Pulitzerprijs genoemd naar Joseph Pulitzer, een krantenuitgever die eind 1800 ook leugens verzon en oorlog tegen Spanje propageerde).

Dan is er het geval van Biden-benoemde Tracy Stone-Manning, die vorig jaar genomineerd werd om aan het hoofd te staan van het Bureau of Land Management van de federale regering.

Stone-Manning is een voormalige eco-terroriste die in haar jeugd heeft deelgenomen aan gewelddadige acties tegen bosbouwers.

Dit is geen wilde samenzweringstheorie; Stone-Manning heeft toegegeven dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan wandaden, waaronder het sturen van gewelddadige bedreigingen naar de Amerikaanse federale bosbouwdienst. Zij ontkwam uiteindelijk aan vervolging en redde zichzelf door haar medeplichtigen te verraden.

  Het begrijpen van planning, bevelen en troepenbewegingen in Oekraïne

Maar uit een recent verzoek om informatie (Freedom of Information Act) blijkt dat NBC News heeft samengespannen met de regering Biden om Tracy Stone-Manning tijdens haar hoorzitting te ontzien, en haar terroristische verleden te verdoezelen.

Dat is nogal ongelooflijk…

Denkt u maar eens aan de mediawoede van een paar jaar geleden, toen de voor het Amerikaanse Hooggerechtshof genomineerde Brett Kavanaugh ervan beschuldigd werd als tiener een vrouw seksueel te hebben misbruikt.

Er was geen genade van NBC News (en andere mainstream propagandisten) om het rustig aan te doen met de beschuldigingen tegen rechter Kavanaugh die meer dan 30 jaar terug gingen.

In plaats daarvan hebben zij zijn naam door het slijk gehaald en hem schuldig verklaard.

Vermeldenswaard is ook dat tijdens de hoorzitting over de aanstelling van Kavanaugh verscheidene betogers het Capitool bestormd hebben en de senatoren van de Verenigde Staten fysiek aangevallen hebben in een poging om te verhinderen dat het grondwettelijk stemproces zou plaatsvinden.

NBC News weigerde echter om deze demonstranten “binnenlandse terroristen” te noemen of te beweren dat de democratie “aangevallen” werd, omdat zij op een criminele manier het Capitool waren binnengekomen.

Dit is dezelfde media die optraden als de spreekbuis van de regering tijdens COVID, en die de volksgezondheidsdictatuur rechtvaardigden die de wereld overnam.

Dit zijn dezelfde media die in 2020 steden zagen branden en zeiden dat de protesten “overwegend vreedzaam” waren.

En, ja, dit is dezelfde media die Amerika stelselmatig in een oorlog heeft gepusht. Het was niet alleen Spanje in 1898.

De Verenigde Staten sloten zich aan bij de oorlog in Vietnam op grond van een schermutseling in de Golf van Tonkin met de Noord-Vietnamezen, die in werkelijkheid nooit heeft plaatsgevonden. Maar de regering Johnson en bronnen van inlichtingendiensten zeiden dat het gebeurd was, en dus meldden de media het als een feit.

  Frontnieuws filmpscoop – Vrouwelijke Israëlische schutters maken naar verluidt "Hamas"-militanten af in het water

Dan waren er die vermeende massavernietigingswapens in Irak, waarover de media plichtsgetrouw berichtten zonder vragen te stellen, en die de VS in 2003 de oorlog in hielpen duwen.

Vandaag roepen velen in de media op tot een escalatie tegen Rusland. Zij willen een no-fly zone. Zij juichen het door dementie geteisterde buitenlands beleid van de president toe en prijzen hem voor uit de lucht gegrepen verklaringen die de spanningen alleen maar doen toenemen.

Maar bovenal pushen zij de oorlog in Oekraïne de klok rond, alsof dat onze hoogste prioriteit zou moeten zijn.

Vergeet de economie, de stijgende prijzen en de verstoringen van de bevoorradingsketen… en vergeet de conflicten in andere delen van de wereld. Wij moeten ons alleen zorgen maken over Oekraïne en Poetin.

Historisch gezien is het niet vergezocht te denken dat de media de wereld in een grote oorlog zouden kunnen helpen storten… en wel één met mogelijke nucleaire implicaties.

Het is niet onvermijdelijk, maar wij zijn vandaag dichter bij elkaar dan op enig ander moment sinds tenminste 1962 – en zeker dichter dan een week geleden.

Het is dus belangrijker dan ooit om voorbereid te zijn op wat de wereld ook voor ons in petto heeft.

En dat betekent dat u een ijzersterk Plan B moet opstellen om ervoor te zorgen dat u vanuit een sterke positie kunt reageren, welke crisis er ook komt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland: De Nieuwe Wereldorde is tot een einde gekomenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDuitse detailhandelaars verhogen maandag de prijzen van levensmiddelen met 20-50%
Volgend artikelBoetsja Valse Vlag: Rusland stapt naar de VN-Veiligheidsraad wegens de Oekraïense gefingeerde oorlogsmisdaden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Inderdaad, William Hearst, was ook een hele belangrijke dienaar van de zeer boosaardige macht die in 250 jaar middels list leugens en bedrog een wereldmacht is geworden.
  Helaas voor deze boosaardige wereldorde liep WWII, op Europese bodem, niet zo soepeltjes zoals zij (De machtigste der aarde) verwachtten…
  De Europese bevolking werden bespeeld en moesten pro-Hitler worden…, en de USSR van Joseph Stalin moest middels de leugenpers (Kranten/posters/radio) voor de volle 100% gedemoniseerd worden…, dat waren de Untermenschen…
  https://tipolog-livejournal-com.translate.goog/51039.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl
  Zo werd Europa klaargestoomd voor de meest beestachtige oorlog tegen de USSR…
  Maar degenen die deze smeerlapperij georganiseerd hebben, ook hitlers nazi-Duitsland was een instrument om de macht over de wereld te vergroten, hebben nooit verwacht dat de Russen zoveel weerstand zou creëren tegen de Duitsers en de Europese legioenen — alleen Nederland al leverde 50.000 manschappen vergeet dat niet —, dus er moest razend snel een plan gecreëerd worden om Europa, kwa handel, niet in z’n geheel aan de USSR te verliezen…
  Dus er werden Engelssprekende “bevrijders” via West-Europa gestuurd. Daarheen waar er weinig Duitse manschappen en al helemaal geen oorlogshandelingen, zoals in het Oostfront, aan de orde was.
  Wat een verspilling van mensenlevens…, de organisatoren had de Duitse leiding een bevel tot terugtrekken kunnen geven, maar dan zou dit hele boosaardige spel de openbaar hebben bereikt.

  Hoe boosaardig eigenlijk, Duitsland werd tezamen met Hitler op de troon gehesen en moest het voertouw nemen om de USSR te veroveren, maar toen het zichtbaar werd in 1943 dat die verovering niet lukte werd de hel op Duitsland afgestuurd. Denk maar aan die beestachtige bombardementen in bijv. Dresden door de “bevrijders”…., het hele land werd bestookt met allesvernietigende vuurbommen…

  Maar Joseph Stalin en het Rode Leger kreeg niet de eer die zij verdienden.
  Zij en niemand anders hebben het nazisme/fascisme overwonnen…
  En de macht, die WWII georganiseerd en gecoördineerd hebben, krijgen er zelfs 69 jaar na de dood van Joseph Stalin nog niet genoeg van om nieuwe leugens over deze man te propageren….
  https://www-northstarcompass-org.translate.goog/nsc9912/lies.htm?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=wapp
  WWII op Europese bodem gericht tegen de USSR was mislukt…
  Wat we nu zien is een herhaling, via propaganda-leugens word de mensheid bespeeld.
  Ook toen kreeg Rusland de schuld van het uithongeren van de bevolking van Oekraïne, dankzij de leugenfabriek van William Hearst, en nu flikt de msm hetzelfde geintje in een nieuw jasje…, en weer via Oekraïne.

  Joseph Stalin zei het al in de jaren dertig over de macht van de Angelsaksen; “Je moet ze te vriend houden, maar je kunt ze niet vertrouwen”.
  “Ze komen door de achterdeur naar binnen, roven alles weg, verkrachten je vrouw en laat je volledig berooid achter. En als je ze daarna weer ontmoet krijg je een schouderklopje met de woorden zand erover…”

  • jouw joods bolshevikse vrienden hadden niet tientallen miljoenen vermoord in de holodomor en de gulags fakelord of hosts en stalins regrring bestond uit 9o procent j’s

   het westen wist van deze misdaden en daarom vochten ze tegen jouw bolsheviekse vrienden

 2. (((simon black((( vertelt niet dat de kranten in handen zin van zijn tribesgenoten oy vey leugenaar

  hij pikt de enige niet j eruit om over te schrijven lmao, inmidddels is dat imperium weg een ook overgenomen door zijn tribesgenoten

 3. Ja, de Oktoberrevolutie (bolsjewieken) was inderdaad een kleurenrevolutie.
  En ja, Joodse roots.
  Maar begrijp goed dat deze revolutie georganiseerd en gefinancierd werd doormiddel en via de VS en de Wallstreet Banken.
  Natuurlijk was Vladimir Lenin een instrument van de VS.
  Wat een tegenslag moet het geweest zijn voor de heersende wereldorde dat Lenin overleed in 1922.
  Nog is hun gehuil te horen dat Lev Davidovich Bronstein — net als Lenin een gekocht en willig instrument —
  de macht had moeten krijgen.
  Joseph Stalin was niet te koop. Hij hield van land en volk dus daar werd een schandalige demonisering op losgelaten.
  De man moest verdwijnen…

  Lev Davidovich Bronstein was dus ook een smerige land-en-volksverrader.
  Maar hij staat niet alleen. De land-en-volksverraders bevolken de overheden. Degenen die de eed hebben gezworen en hun handtekening zetten onder internationale regelgeving/wetten, zijn allen student van het WEF geweest. Incl. Máxima en Willie…
  Een land-en-volkslievende monarch tekent geen “Wet verplaatsing bevolking”
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2022-133.html

   • Ah Holodomor, één van de eerste campagnes van de Hearst-pers tegen de Sovjet-Unie draaide om de kwestie van de miljoenen die zouden zijn omgekomen als gevolg van de hongersnood in Oekraïne. Deze campagne begon op 8 februari 1935 met een kop op de voorpagina in de Chicago American’6 miljoen mensen sterven van de honger in de Sovjet-Unie’. Met behulp van materiaal dat door nazi-Duitsland was geleverd, begon William Hearst, de persbaron en nazi-sympathisant, verzonnen verhalen te publiceren over een genocide die opzettelijk door de bolsjewieken zou zijn gepleegd en waarbij enkele miljoenen in de Oekraïne van de honger omkwamen. De waarheid van de zaak was heel anders. In feite was wat er in de Sovjet-Unie aan het begin van de jaren dertig plaatsvond, een grote klassenstrijd waarin arme landloze boeren in opstand waren gekomen tegen de rijke landeigenaren, de koelakken, en een strijd waren begonnen voor collectivisatie, een strijd om kolchozen te vormen.
    Deze grote klassenstrijd, waarbij direct of indirect zo’n 120 miljoen boeren betrokken waren, leidde in sommige regio’s zeker tot instabiliteit in de landbouwproductie en tot voedseltekorten. Gebrek aan voedsel verzwakte mensen, wat op zijn beurt leidde tot een toename van het aantal slachtoffers van epidemische ziekten. Deze ziekten kwamen destijds helaas overal ter wereld voor. Tussen 1918 en 1920 veroorzaakte een epidemie van Spaanse griep de dood van 20 miljoen mensen in de VS en Europa, maar niemand beschuldigde de regeringen van deze landen van het doden van hun eigen burgers. Feit is dat deze regering niets kon doen tegen dit soort epidemieën. Pas met de ontwikkeling van penicilline tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het mogelijk om dergelijke epidemieën effectief in te dammen.
    De Hearst-persartikelen die beweerden dat miljoenen stierven aan hongersnood in de Oekraïne – een hongersnood die zogenaamd opzettelijk door de communisten was uitgelokt – gingen in grafische en lugubere details. De Hearst-pers gebruikte alle mogelijke middelen om hun leugens als de waarheid te laten lijken, en slaagde erin de publieke opinie in de kapitalistische landen scherp tegen de Sovjet-Unie te laten keren. Dit was de oorsprong van de eerste gigantische mythe die beweerde dat miljoenen mensen stierven in de Sovjet-Unie. In de golf van protesten tegen de zogenaamd door communisten uitgelokte hongersnood die de westerse pers ontketende, was niemand geïnteresseerd in het luisteren naar de ontkenningen van de Sovjet-Unie en de volledige onthulling van de leugens van de Hearst-pers, een situatie die heerste van 1934 tot 1987!

    De foto’s die gebruikt werden in de Hearst kranten waren foto’s uit 1921 uit Afrikaanse landen. Deze mensen hebben een heel ander uiterlijk dan de Oekraïense mensen.

 4. Lev Davidovich Bronstein kwam er niet straffeloos van af.
  Deze smerige landverrader waande zich veilig bij zijn vriendjes van Wall-Street.
  In de VS kreeg hij een huis, status en rijkdom. Want hij was een belangrijk instrument voor hen.
  Maar de USSR was zijn hoogverraad niet vergeten. Ze hebben hem opgespoord….

  Eigenlijk kwam hij er genadig van af…
  Voor hoogverraad geldt de zwaarste straf vind ik.

 5. De hele aanloop naar WOI en naar WOII vormde eveneens een mediaspektakel. De oorlog die sinds 9/11 wordt gevoerd tegen landen in het Midden Oosten is eveneens gevoed door de media.

  Dat in Libië 99% van de bevolking massaal de straat op ging om te demonstreren vóór hun leider, Khadaffi, werd in de media verzwegen. Enkele maanden later werd Libië naar het stenen tijdperk gebombardeerd onder puppet Obama, met zijn ‘Nobelprijs voor de vrede’.

  Ik zou niet graag in de schoenen staan van al die leugenachtige journalisten, redacteuren en hoofdredacteuren en kranten- en televisiemagnaten, die medeplichtiger zijn dan wie ook in de grootste verschrikkingen van de afgelopen 120 jaar. Ze zullen hun verdiende loon krijgen volgens Openbaring 20:15.

  Iedereen trouwens. U en ik ook. Tenzij uw en mijn naam zijn geschreven in het boek van het leven van het Lam dat geslacht is vanaf de grondlegging van de wereld. Jezus. U kunt uzelf daar laten inschrijven door op uw knieën te gaan en Hem als Heer en Heiland te aanvaarden.

  Dan kan zonder tussenkomst van dominee of kerk. Het is iets tussen u en Hem alleen.

  Voor meer info over de Bijbel en de boodschap:
  https://hijkomtmetdewolken.nl/jij/de-hel

  • Ik heb uw boek wel eens gelezen, alle antwoorden van de wereld stonden erin, echt alles wat er te vertellen is. Toen ik de titel van het boek wilde zien en de kaft omsloeg was het boek weg. Tot op heden heb ik het nog niet meer terug gevonden, maar de wereld is wel enorm doorzichtig geworden.

   Dit boek was niet de bijbel, welke een verzameling verzinsels is op politieke leest geschoeid met nuttige lessen voor die leest maar niet blind volgt. Een God die schept zal geen vernietiging nastreven, de mens die wil heersen zal dood en verdoemmenis preken.

   Om die reden is Odin als schepper en de Edda als levens gids een betere keus. Het vieren van de harmonie en balans van het leven met trots en liefde, met een waardig sterven. Niet de hebzucht en de achterbaksheid, iets wat volkeren onder de middelandse zee in hun genen hebben.

   Heil Odin.

 6. Toen ik me in 2011 – bij de pensionering op mijn 65ste levensjaar – de vraag stelde: Wat kan ik eraan doen om te voorkomen datik kanker krijg? ben ik in dat onderzoek ook tegen het fenomeen William Randolph Hearst (1863 -1951) aangelopen
  Hearst was een amerikaande krantenmagnaat , eigenaar van 52 kranten, bijgehorende papierfabriekenen complete bossen om houtpulp te leveren voor de productie van papier.. Zijn imperium werd bedreigd door de uitvinding van een Oostenrijker, Georg Slichten, die een patent had laten vastleggen voor de machinale productie van goedkoop papier uit industriele hennepvezel. Het nieuwe aan het patent was dat henneppapier nu voor de helft van de prijs gemaakt kon worden dan die van papier uit houtpulp en daarmee vormde Georg Slichten een gevaar voor het amerikaanse media imperium van Hearst, Vier mannen vormden een samenzwering tegen de activiteiten van Georg Slichten. Dat waren Hearst, Andrew Mellon (min van Financieen), Du Pont (van de gelijknamige chemische fabrieken) en Harry Anslinger (Directeur Bureau van Narcotica). Iedere dag verscheen in de meer dan 50 bladen van Hearst een verontrustend verhaal over een nieuwe gevaarlijke drug (marihuana) die gemaakt werd uit de industrieele hennepvezel. Deze jarenlange anti-marihuana campagne van Hearst leidde tot het indienen van de zgn Cannabis Act 1937 in het Amerikaanse congres die het telen van hennep – zonder het betalen van een zware belasting – verbood. Overtreding kon worden bestraft met $ 2000 boete of 5 jaar gevangenisstraf. In nog geen 50 minuten is deze Cannabis Act door het congres gejaagd, mede omdat de gehele publieke opinie en de politieke leiders door de media campagne van Hearst (afgesproken en mede gefinancieerd door de vier samenzweerders) waren misleid. Deze media misleiding vindt nu op wereldschaal plaats sinds de uitbraak van het nieuwe normaal, de corona hoax en de vaccinatie leugen.
  https://www.youtube.com/watch?v=C2y3_uJC5sY

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in