BLM breekt met “witte, geprivilegieerde” Antifa

7
Enkele van de vele linkse relschoppers die in Portland zijn gearresteerd © Politie

De Black Lives Matter-beweging beweert het beu te zijn dat hun “strijd” wordt gekaapt door blanke geprivilegieerde westerse Antifa linksen. Er wordt nu geëist dat de verschillende groepen van elkaar worden “gescheiden”, meldt Oregon Public Broadcasting.

Portland, dat de basis vormt voor Antifa in de Verenigde Staten, is sinds vorige zomer bijna dagelijks opgeschrikt door linkse rellen.

De leden zijn meestal blank en velen van hen lijden aan genderdysforie.

Maar de spanningen tussen de Antifa en de zwarte linkse extremisten die zich identificeren met de Black Lives Matter-beweging nemen toe.

BLM-activisten beschuldigen de Antifa ervan de aandacht weg te trekken van hun strijd tegen “racisme” door middel van hun gewelddadige rellen, schrijft Oregon Public Broadcasting.

Volgens de BLM zijn de blanke linkse activisten “geprivilegieerd”. Er wordt op gewezen dat veel van de door de politie gearresteerde personen tot de midden- of hogere klasse blijken te behoren.

“De meeste zwarte mensen in onze samenleving voelen niet het privilege om direct voor de politie te staan en in hun gezicht te schreeuwen. Als je geprivilegieerd bent, als je wit bent, kan het je niet schelen of een protest zal leiden tot hervormingen die slechts één leven kunnen redden. En je hebt de mogelijkheid om een purist te zijn op een manier die zwarte en bruine gemeenschappen echt niet hebben”, zegt een BLM-activist tegen OPB.

De blanke anarchisten worden er ook van beschuldigd dat ze zich verzetten tegen vreedzame BLM-aanhangers en hen afschilderen als “politie-collaborateurs”.

Groepen die zijn aangesloten bij de Antifa hebben ook geprobeerd om zich te ontdoen van BLM-leiders door oude berichten over hen op social media op te zoeken en hen te beschuldigen van “seksisme”, schrijft de Daily Wire.

  Trump: Het virus kan afkomstig zijn van een laboratorium

De dag na de presidentsverkiezingen, probeerden de Antifa-activisten “een bericht te sturen” naar de Democraten door het hoofdkwartier van de partij in Portland aan te vallen.

Antifa vandaliseert Democraten partijgebouw: “Fuck Biden!”

Ze sloegen ook op een trommel en scandeerden “Fuck Joe Biden”. BLM is echter van mening dat de keuze van Joe Biden toerijkend was en dat het zijn doel heeft bereikt, aldus de Daily Wire. De blanke anarchisten worden ervan beschuldigd de beweging te “kapen”.

Een concreet beeld van de splitsing tussen de beide groepen racistische linksen was reeds eind oktober zichtbaar. Toen begonnen de Antifa en de BLM ineens ruzie te maken over wie de demonstratiemars in Philadelphia zou leiden. Uiteindelijk gingen de twee groepen ieder hun eigen weg.

Jurist bevestigt: George Floyd stierf aan een overdosis, niet aan politiegeweld

Vorig artikelWaarom weigert de mainstream media zinvolle gegevens over Covid te melden?
Volgend artikelBazen farmagigant Pfizer verkopen hun aandelen tegen recordprijzen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Denken ze rechts verslagen te hebben, vliegen zij elkaar in de haren.
  Nou ja, laten zij elkaar gaan afmaken… 🙂
  Scheeld ons een hoop werk.

 2. Inderdaad: laten ze elkaar lekker afmaken; lost twee problemen op. Maar ze moeten ook kijken naar de financiers van BLM;die moetenook afgemaakt worden!

  Plank gas,armeonderdrukte rascistisch bejegende negers, met leger wapens betaalt door Soros;Zet hem op!

 3. @Pierre HM van de Kletersteeg ,
  Ja Ik vroeg mij al af uit welk gesticht zij ontsnapt waren.
  Ik bedoel, zoiets laat je toch niet zomaar los lopen in het wild?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in