Foto: Public Domain

De Verenigde Staten – het enige land dat ooit atoomwapens heeft gebruikt in een oorlog, en dat tegen een grotendeels burgerbevolking – heeft het verbijsterende lef om de wereld te waarschuwen voor het “reële risico” dat Rusland kernwapens zal gebruiken.

Het echte risico voor de wereldvrede komt van de idiote oorlogszuchtige Westerse mogendheden die hun eigen publiek misleiden over hun criminele provocaties, schrijft Strategic Culture.

De Amerikaanse president Joe Biden vertelde deze week (19 juni) op een geldinzamelingsbijeenkomst in Californië dat hij vreesde dat de Russische leider Vladimir Poetin zijn toevlucht zou kunnen nemen tot het gebruik van kernwapens vanwege het conflict in Oekraïne. Biden is aan het gaslighten als een gestoorde psychopaat die afleiding nodig heeft van de smerige corruptie van zijn eigen familie en zijn criminele oorlogsvoering.

Het zijn de VS en hun westerse bondgenoten die herhaaldelijk hebben geveinsd dat de oorlog in Oekraïne nucleair zou worden, te midden van beschuldigingen dat Rusland de schurk is met een barbaars plan. De godslastering is dat de door de VS geleide NAVO-alliantie het conflict roekeloos heeft laten escaleren en toch doet Biden zich voor als een stem van gezond verstand die waarschuwt voor het catastrofale gevaar; het catastrofale gevaar dat zijn beslissingen (of die van de imperiale deep state die hij slaafs volgt) hebben gecreëerd.

Biden’s laatste nobel klinkende houding had betrekking op de beslissing van Moskou om tactische kernwapens in te zetten in buurland Wit-Rusland (met de volledige instemming van Minsk, moet worden opgemerkt). Wat Biden niet vermeldde – en de Westerse media over het algemeen ook niet vermelden – is dat de gezamenlijke beslissing van Rusland en Wit-Rusland een wederkerigheid is voor de al lang bestaande anomalie dat de VS meer dan 100 tactische kernbommen heeft geplaatst in vijf NAVO-leden: België, Duitsland, Italië, Nederland en Turkije.

Slechts enkele dagen voordat Biden zijn optreden als ridder in het lichtend harnas gaf om zogenaamd de wereld te beschermen, herhaalde president Poetin dat het Russische nucleaire arsenaal uitsluitend bedoeld is voor afschrikking en verdediging. Hij verwees naar de welbekende Russische defensiedoctrine waarin staat dat kernwapens alleen gebruikt mogen worden als het voortbestaan van Rusland bedreigd wordt door een militaire aanval. Poetin zei dat, hoewel er altijd een mogelijk gevaar is dat het conflict in Oekraïne escaleert tot een nucleaire confrontatie, hij benadrukte dat de huidige omstandigheden niet de drempel vormen om dergelijke wapens te gebruiken.

“We hebben geen behoefte om tactische kernwapens te gebruiken,” zei Poetin tegen afgevaardigden op het Internationale Economische Forum van Sint-Petersburg op 16 juni.

Frontnieuws filmpscoop - Pentagon wil de Bradley-verliezen van Kiev niet bevestigen & Westerse media in paniek over onstuitbare kamikaze-drone Lancet

Zijn opmerkingen werden ook gezien als een categorische afwijzing van het idee van preventief of eerste gebruik van kernwapens. De Russische defensiedoctrine verbiedt een dergelijk gebruik per definitie. Maar het idee werd vorige week op controversiële wijze geopperd in een artikel van de hand van de eminente Russische politieke analist Sergei Karaganov. Er volgde een verhit Russisch publiek debat waarbij verschillende andere prominente denkers en beleidsdeskundigen het extreme voorstel van Karaganov verwierpen.

Hoe dan ook, de Russische opperbevelhebber hield voet bij stuk om het uitsluitend defensieve gebruik van kernwapens te verdedigen. Dat wil zeggen, Poetin sloot elke preventieve inzet uit.

Desondanks hebben westerse media, tegen alle officiële verklaringen en bewijzen in, hardnekkig beweerd dat Poetin kernwapens zou kunnen gebruiken. De laatste opmerkingen van Biden wakkeren dat specifieke vuur aan, of moeten we zeggen, rook en spiegels.

Het echte gevaar komt hier niet van Rusland, maar eerder van de herhaalde insinuaties van Westerse leiders en media die, zoals Poetin opmerkte, “de drempel verlagen” om kernwapens te gebruiken, omdat het een verderfelijke normalisering en paranoïde angst bij het Westerse publiek aanwakkert om een zeer gruwelijke uitkomst te verwachten. Het verbieden van Russische atleten, literatuur, muziek, enzovoort, samen met het constant besmeuren en ontmenselijken van het Russische volk en de legitieme veiligheidszorgen van het land, lijkt erop gericht te zijn om het idee te voeden dat Rusland in staat is om op een grillige manier kernwapens te gebruiken.

Dit is hoe propaganda werkt. Dit is uiterst gevaarlijk hersenspoelen, of een andere manier om het uit te drukken: perceptiemanagement, instemming creëren of gaslighting.

Biden en zijn Westerse elitaire soortgenoten zitten er vol mee. Ze zijn allemaal zo corrupt als een vat uitwerpselen.

Het propagandaverhaal van de Westerse media dat zich richt op wat “het schurkenland Rusland” wel of niet zal doen, is een ontzagwekkende psychologische projectie die bedoeld is om de echte bedreiging voor de wereldvrede te verdoezelen.

Feit is dat het de Verenigde Staten zijn die uniek zijn onder de kernmachten in het opeisen van “het recht” op het eerste gebruik van kernwapens. De VS heeft een doctrine van “Global Prompt Strike” wat een uitvoerbaar plan is om een aangewezen vijand, inclusief niet-nucleaire staten, “te onthoofden” met een preventieve aanval. Gezien de lage intelligentie en hyper hybris die nu doorgaat voor politici en media in Washington, is dat een verbijsterende mogelijkheid.

Nieuw jaar van de eeuwige oorlog

En laten we nooit vergeten dat het de Verenigde Staten waren die atoombommen op Japanse burgers gooiden, wat meer dan 200.000 doden veroorzaakte in een nucleaire holocaust. Die onuitsprekelijke verschrikking kan worden gezien als een actie voor eerste gebruik.

Vandaag de dag zetten de Verenigde Staten niet alleen tactische kernwapens in heel Europa in, wat in strijd is met het Non-Proliferatieverdrag van 1970, maar hebben ze ook eenzijdig drie belangrijke wapenbeheersingsakkoorden met Rusland geschrapt, het Anti-Ballistisch Verdrag, het Verdrag inzake kernwapens op middellange afstand en het Open Skies-verdrag. En dat terwijl de VS kernraketten voor de korte afstand heeft geïnstalleerd in Polen en Roemenië, waardoor de mogelijke aanvalstijd op Moskou slechts een kwestie van minuten is.

Deze week heeft Washington voor het eerst strategische kernbommenwerpers ingezet in Zweden en Indonesië. Een van zijn kernonderzeeërs meerde ook aan in Zuid-Korea.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten en hun NAVO-partners in Oekraïne een neonazistisch en Ruslandhatend regime tot de tanden toe bewapend. De VS en de Europese Unie overladen dit regime met honderden miljarden dollars. Op een zogenaamde “Oekraïense hersteltop” in Londen deze week, spraken verschillende Westerse leiders over Oekraïne als “deel van onze familie” en zwoeren ze om bevroren Russische tegoeden ter waarde van meer dan €200 miljard effectief te plunderen en aan dit corrupte regime in Kiev te schenken. Inderdaad, wat een familie!

In de afgelopen 16 maanden, sinds Rusland zijn militaire interventie in Oekraïne lanceerde om de door de NAVO gesponsorde agressie te dwarsbomen die in 2014 was ontketend met een door de CIA georkestreerde staatsgreep in Kiev, hebben president Biden en zijn Westerse lakeien het conflict laten escaleren met steeds dodelijker wapentuig. Er zijn tanks geleverd en nu zijn er F-16 gevechtsvliegtuigen van Amerikaanse makelij onderweg. Deze week riepen Amerikaanse wetgevers Biden op om Army Tactical Missiles (ATACMS) met een bereik van 300 kilometer te leveren. Groot-Brittannië heeft al langeafstands Storm Shadow raketten geleverd.

Een brug in de door Rusland bezette Krim werd deze week geraakt door langeafstandsraketten van de NAVO. NAVO-raketten zijn ook gebruikt om de Kakhovka dam in de oblast Kherson te vernietigen en om vooroorlogs Russisch grondgebied te treffen. Het door de NAVO gesteunde regime in Kiev heeft Moskou bestookt met bewapende drones.

Ondanks de buitensporige westerse uitgaven en inspanningen om het regime in Kiev te gebruiken als stormram om Rusland strategisch te verslaan, wordt de Oekraïense proxyoorlog tegen Rusland verloren. Kiev mag dan tot de tanden bewapend zijn, maar de Russische troepen slaan die tanden er in een formidabel tempo uit.

Gruwelijke video toont verkoolde skeletten van Oekraïense soldaten na thermobarische ontploffing

Het tegenoffensief dat op 4 juni door het Kievse regime werd gelanceerd, wordt door Russische troepen gedecimeerd. Dat betekent dat de regering Biden Oekraïne op hardvochtige en cynische wijze naar een slachting heeft geleid. In totaal zijn er sinds het uitbreken van deze oorlog 200.000-300.000 Oekraïense militairen gedood; 13.000 in de afgelopen drie weken, volgens het Russische ministerie van Defensie. Wat echt afschuwelijk is, is dat de oorlog in maart 2022 voorkomen of op zijn minst gestopt had kunnen worden met de ondertekening van een vredesakkoord door Moskou en Kiev. Dat akkoord – bekend als het Verdrag van Istanboel – werd bij de geboorte verstikt en in de vuilnisbak gegooid door Washington en Londen omdat de Westerse mogendheden geobsedeerd waren door het verslaan van Rusland tot de “laatste Oekraïner”.

Het is geen overdrijving om te zeggen dat de Verenigde Staten en hun NAVO-as de erfgenamen van nazi-Duitsland zijn. Deze week was het 82 jaar geleden dat de nazi’s de Sovjet-Unie binnenvielen in juni 1941. Tot 27 miljoen Russische en andere Slavische mensen werden gedood in die agressie die uiteindelijk eindigde met de heroïsche overwinning van het Rode Leger in Berlijn.

Voor Washington en zijn NAVO-partners-in-crime duurt de lange oorlog tegen Rusland voort. Maar de overwinning van Rusland op het slagveld lijkt verzekerd door zijn superieure militaire krachten.

Dit leidt tot een historisch debacle – men zou zelfs kunnen zeggen een nemesis – voor de Westerse mogendheden. Ze staan niet alleen militair, maar ook politiek en moreel voor een nederlaag. Hun lang volgehouden misleiding en charade als “uitzonderlijk” en ” moreel superieur” worden opgeblazen. Gezien deze ongelooflijk hoge inzet van een naderende rampzalige nederlaag, is het echte gevaar dat Biden en zijn corrupte Westerse bestuursapparaat hun verliezen zullen verdubbelen om wanhopig terug te verdienen. Zullen Washington, Londen en Co de wapenleveranties aan Oekraïne verder opvoeren, NAVO-divisies op de grond inzetten of hun toevlucht nemen tot het uitlokken van een kernoorlog met Rusland?

Elk woord dat uit de mond van de Westerse mogendheden komt, is een perverse projectie van hun eigen snode, criminele gedrag.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is duidelijk dat degenen die begrijpen waar dit naar toe gaat, de Derde Wereldoorlog isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe zit het met het Oekraïense “tegenoffensief”?
Volgend artikelPoetin beveelt realiteitscheck – Geen Oekraïners meer op het slagveld, geen soevereiniteit in Kiev
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

58 REACTIES

 1. Kijk om je heen… het hele westen is door zijn psychopaten ‘leiders’ gehersenspoeld en geïnfecteerd met sociopathie. Gevolg is narcisme en narcisten projecteren alles van zich af. Narcisten geven ALTIJD anderen de schuld. Onze hele maatschappij werkt inmiddels zo. Op alle levels zitten sociopatische kleuters die hun eigen falen en wanbeleid en misdaden, op anderen projecteren. Laffe narcisten nemen nooit verantwoordelijkheid, ze schuiven alles af dmv projecties op anderen.

  Het gedemoraliseerde westen gaat tenonder aan waanzinnig narcistisch egoïsme. De psychopaten hebben de westerse mens geprogrammeerd tot sociopaten, want zonder hun sociopatische blinde schapen, zijn de psychopaten een heel klein groepje gestoorde idioten. De enige reden dat onze westerse ‘leiders’ macht hebben, is omdat iedereen te egoïstisch is om er wat tegen te doen. De psychopaten komen elke week meer en meer alleen en vol in het licht te staan.

  • Mooi gezegd. Dank! Als in contact met iemand die iemand al eens toegeeft het bij het verkeerde eind te hebben ben ik tegenwoordig stomverbaasd. De persoon krijgt steevast een compliment voor zijn sportiviteit.
   Het onderwerp kan heel banaal zijn maar toch gaslighten. Maakt me verdrietig.
   Is dat het uiteindelijke resultaat van de verregaande ik-cultuur plus de afgodjes opvoeding of wat?!

   • De ‘IK-cultuur’ is een marxistische verdeel en heers strategie. Ze hebben ons sinds WO2 volledig over het paard getild en na 80jr zijn we zo knetter egoïstisch dat alle eenheid (liefde) uit ons is gehaald. Ze hebben ons geprogrammeerd om net zo egoïstisch te worden als de elites, zodat we dezelfde doelen nastreven als die elites… ikke ikke ikke.

    De meeste mensen zijn cognitief zo kapot dat ze gewetenloos en compassieloos zijn geworden. De meeste mensen liegen en bedriegen net zo hard als Mark Rutte… want dat gedrag is door ons onderwijssysteem (ONDER wijs) en onze media in ons geprogrammeerd. Ikke ikke ikke… en de rest kan stikken. Ze zijn al sinds ver ver ver voor WO2 bezig om ons cognitiet kapot te maken en ons verdeeld te houden… egoïsme sloopt alles. Ze hebben ons net zo egoïstisch gemaakt als ze zelf zijn. Maar WIJ zijn eigenlijk niet zo, we zijn zo gemaakt, maar als puntje bij paaltje komt zijn de meesten niet zoals ze betoverd/geprogrammeerd zijn.

    • Mijn gevoel bedroog me dus niet.
     Ieder voor zich met het resultaat waarin we nu leven Je zou zeggen eenieder eerst voor een ander geeft hetzelfde resultaat. Is niet zo. Als je niet in de eerste plaats voor jezelf bent maar evengoed voor de ander, ‘bedien’ je twee mensen. Hij/zij die hulp of warmte behoeft en jezelf. Geven is heel fijn is omdat het voldoening geeft. En ontvangen wanneer nodig reddend kan zijn of zomaar warmte schept.
     Plus plus.
     Misschien schrijf ik wel onzin.

     • Als iedereen elkaar dient, dan wordt iedereen bedient. Zo hoort het leven te werken. Niet geld, maar tijd en energie zijn de echte (universele) valuta.

      Maar toen werd ons aangeleerd om alleen ons IK (ego) te dienen. Een samenleving valt weerloos uit elkaar als iedereen een totale egoïst wordt. Alles gaat precies volgens het marxistische verdeel en heers plan.

      En nu wordt er niemand mee bedient. Alleen wie geld heeft wordt bedient, daarom leven we in een wereld waar psychopaten (gewetenloze graaiers) overal de baas zijn. Want geld regeert.

      Beeld je in dat de natuurlijke en universele valuta, van tijd en energie, zou regeren. Dan kan je alleen rijk worden in contacten en samenwerken. Dan draait het leven ineens niet meer om consumptie, maar om creatie. Je dient een ander en in die dienst verdien je een wederdienst.

  • Allicht dat ik eea niet goed begrijp maar ik vind er niets mis mee om voor mezelf te zorgen. Echt, ik wens ieder mens het beste toe maar idealiter moeten ze daar echt zellf voor zorgen. Als een Spaanse regio het ruk heeft of een Limburgse boer of een accauntant uit Groningen of een wegenbouwer in Italie het slecht heeft…. Jammer voor ze. Wat mij betreft zoeken ze het maar lekker zelf uit.

   Uiteraard wil ik best helpen als een totaal onverwachte ramp in een gebied gebeurt. Neem de aardbeving in Turkijke en Syrie. Niet te verwarren met een orkaan in Florida. Je weet dat die gaat komen als je daar woont. Al die ”go fund me” etc filmpjes na weer een orkaan in Florida. Of paniek over eten en brandstof voor een orkaan. Hebben die mensen geen brein of zo? Ik heb voor dat soort mensen geen medeleiden. Ale je je billen brand moet je op de blaren zitten vind ik toepasselijk qua gezegde.

   WW was ooit een mooi idee. Samen de risico’s van werklooshied delen. Helaas is dat hele idee totaal gecorrumpeert. Net zoals AOW en pensioen. Ik ga er vanuit dat ik die niet ga kriijgen. Qua pensioen, duik eens in wat je pensioenfonds ”bezit”. Er is een reden dat de pensioenen voor heel veel jaren niet geindexeert zijn. Koopkwaht verlies? Een kleine 25%. Helaas ontkom je niet aan verplicht pensioen bijdragen.

   Ja, je kan me beschuldigen van ikke, ikkie en de rest kan stikke(n). Ik ben nl van mening dat ik beter kan bepalen wat ik mijn eerlijk verdiende geld kan doen dan een corrupte staat. Ik zou veel liever mijn familie, vrienden, kennissen en lokale gemeenschap met mijn geld steunen dan wat er nu van mij wordt afgenomen onder dwang van de staat om al die wike, oorlog, klimaat etc onzin te financieren.

   Een mens is beter af door goed voor zichzelf te zorgen dan meedoen in het gewauwel het collectieve goed. Kijk naar al die voorbeelden van de mensen in landen waar ze dat hebben gedaan. Wat een paradijzen op aarde (sarc).

   Fuck it, ikke, ikke en de rest kan stikke(n). In mijn ideaal zorg ik voor mijn familie, vrienden en kennissen. De rest wens ik veel succes en het alllerbeste maar zal ze niet vrijwillig helpen (een ramp daargelaten). Noch verwacht ik dat van hen.

   Helaas, zo een simpel en decentraal model is niet gewenst. Mensen zijn te bang om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Zoveel fijner om dat niet te doen en rekenen op de nieuwe God, ”De Staat” om geen verantwoordelijkheid te (hoeven) nemen. Dat, in mijn optiek, heeft tot de huidige misere op deze mooie planeet geleid.

   Groeten,
   Hugo

   • @Hugo… we wonen hier samen op deze planeet. Ieder voor zich maakt een hel op aarde. Ieder voor elkaar maakt een hemel op aarde. Je kan toch voor jezelf zorgen en daarna de mensen die op je pad komen helpen?

    De social engineers hebben ons in onze ego’s opgesloten, waardoor we met elkaar strijden ipv samenwerken. De elites laten ons al sinds begin des tijds met elkaar strijden terwijl zij met de winst weglopen. Ze hebben ons in egoïsten verandert, want egoïsten zijn heel makkelijk te besturen via hebzucht en jaloezie en angst en alle andere zwakke eigenschappen. De elites haten mensen die elkaar dienen, want die mensen zijn niet vatbaar voor hun manipuleren. De wakkere mensen zijn bezig om weer mens (liefd) te worden en met elkaar samen te werken en elkaar te helpen.

    Iedereen moet voor zichzelf zorgen, maar als je eenmaal hebt wat je nodig hebt om fijn te leven, dan is het zaak dat we anderen gaan helpen. We zitten in deze hel omdat mensen in hun egoïsme zijn geduwt en egoïsten werken niet samen, egoïsten zorgen ALLEEN maar voor zichzelf. Egoïsten deden het voor de ander… niet omdat ze op vakantie wouden. Egoïsten liegen en bedriegen alles aan elkaar om hun egoïstische doelen te bereiken zonder oog voor wat er om hen heen gebeurt. Egoïsten lopen in elke psyop voorop mee, want als ze gehoorzamen dan mogen ze op vakantie en als ze deugen voelen ze geen enkel geweten of hypocrisie.

    Denk eens goed en diep na over een wereld waarin iedereen elkaar helpt/dient. We zijn al zo verpest dat elkaar dienen en helpen een smerige smaak geeft. En zo blijven we in egoïsme naar de afgrond rennen.

    • Hoi,

     Dank je voor je reactie.

     Ik dacht duidelijk te zijn maar gezien je reactie denk ik dat ik dat niet was (smile). Ik zal proberen dat duidelijker te maken.

     Ik heb lang gedacht over een systeem dat iedereen helpt. Zo een systeem faalt altijd als ik geschiedenis goed begrijp. Als dat niet het geval is, waarom is er nog geen paradijn op aarde? We hadden (volgens officiele geschiedenis) een paar duizend jaar om dat paradijs te creeeren. Dat is niet gebeurt. Menselijk aangeboren gedrag zorgt daarvoor in mijn optiek. Als dat het niet doet heb je altijd het fenomeen dat macht corrumpeert en dat absolute macht absoluut corrumpeert.

     Heb je ooit macht gehad? Ik een klein beetje. Over pak m beet 15 miljoen over een paar jaar qua contract. Het was lelijk om het vriendelijk te zeggen.

     Mensen helpen is een nobel iets, begrijp me niet verkeerd. Echter, mensen helpen via de corrupte staat helpt echt niet. Dat is mijn punt. Kijk eens naar de zogenaamde armoede val. Een bewust door de staat opgetuigd en onderhouden val. Verdien meer en je ”toeslagen” vervallen waardoor je armer bent. Als je een grote bek hebt… Toeslagen affaire?

     Ik denk dat het gezonder is voor een samenleving dat iedereen vrijwillig met elkaar samenwerkt. Niet onder dwang van de staat met al zijn destrateuze gevolgen zoals het toeslagen schandaal of al die andere schandalen.

     Macht corrumpeert en absulute macht corrumpeert absoluut.

     Of wil je beweren dat de staat echt geweldige dingen voor ons mensen doet? Zo ja lees ik graag wat die dingen zijn (welke ik niet zelf kan doen).

     Groeten,
     Hugo

     • @Hugo

      Wat jij beschrijft is socialisme/communisme. Ik heb het niet over een staat die voor iedereen moet zorgen.

      Ik heb het erover dat wij als mensen elkaar horen te helpen. Dat zit in onze aard. Tenzij je een psychopaat bent, dan denk je alleen maar aan jezelf.

      Ik ben anti staat… volledig. WIJ mensen moeten elkaar weer van mens tot mens helpen. Op alle niveaus. Niks geen staat of overheid of ambtenaar. MENSEN DIE MENS ZIJN… en uit liefde elkaar helpen. Mijn hemel ik schrik ervan hoe moeilijk het is om zoiets simpels over te brengen. Praten lukt bijna niet meer omdat iedereen meteen van het slechte uitgaat.

      WIJ zitten in hetzelfde team. Over bijna alles wat ik zeg heb ik jarenlang gefilosofeerd. Alle spirituele mensen op aarde concluderen dat leven draait om liefde. Samenwerken en helpen. De elites hebben daar egoïsme van gemaakt door alles te veranderen in een wedstrijd (WED strijd). Zucht… het doel van het leven is liefde, maar niemand snapt nog wat dat is.

      Ik val je niet aan hoor Hugo. Het is gewoon steeds moeilijker om nog tot de kern te komen. Ga gewoon met de ander om zoals je zelf wil worden behandelt. Ennuh… deze uitleg gaat niet over jou of de meesten hier, maar over de kapotte maatschappij waar we in leven. De social engineers hebben ons kapotgemaakt.

      • Hoi,

       Dank je voor je reactie en ik voel je pijn. Zoals ik onze gedachten wisseling lees is dat jij al die niet te redden mensen wil redden terwijl ik zoiets heb van, laat ze maar sterven.

       Ik wil niet lullig doen maar al dat liefde gebeuren heeft geen impact op macht. Als we, als mensheid,verder kunnen moeten we het macht issue oplossen. Zoals ik het zie zijn we, als mensheid, niet klaar voor dat.

       Allicht dat jij dat bent. Weet dat als je eerlijkheid vs macht wil dat je kooplracht minstens 75% daalt.

       Hoe dan ook, het is een kut situatie.

       Groeten,
       Hugo

   • Hugo, je hebt het niet begrepen. Het gaat inderdaad om de dagelijkse omgang met je familie, buren, vrienden, passanten.
    Samen tegen de alles opslurpende staat. Nu hebben we niks. Niet de staat en niet elkaar. Dat ik wat ik al jaren en jaren om mij heen waar neem en voel. Kom uit een gezin waar ze steeds rijker werden en tegelijk steeds meer materialistisch. Er werd van je verwacht dat je jaloers was. Soms heb ik gedacht dat zij die onder dictatuur leven dan toch geval elkaar hebben.
    Kun je wel zeggen ik zorg voor die en die en die. Ik heb anders meegemaakt zoals ik al zei.

    • Hugo, ik geef je een voorbeeld.
     Als jongste in een groot gezin waar het alle ouderen erg meezat in de tijd waarin de bomen tot aan de hemel groeiden. In hun eerste gekochte huizen werd door papa geschilderd, geklust. Toen was het volgende huis aan de beurt na winst gemaakt op de eersten. Ik als jongste kwam naijlen met mijn/ons eerste gekochte huisje. Papa inmiddels overleden kon mij niet meer helpen. De broers en zusters dus. Ja ze wilden wel helpen met poetsen voordat het huis betrokken kon worden. De grote klussen zelf al gedaan.
     Ze wilden me helpen maar tegen betaling.
     Je begrijpt dat je zulke familie kunt missen als kiespijn. Wat ik dan ook doe. Radicaal gebroken.
     Dit is maar één voorbeeld.
     Wat met voor elkaar zorgen? Ik en ik en ik plus meer en meer en meer.
     Zo heb ik het ik-tijdperk ervaren.
     Wens jou andere ervaringen toe.

     • Hoi,

      Dank voor je reactie.

      Ik vind het heel vervelend om te lezen dat je zo een lastige periode hebt of had met je familie.

      Echter, wees sterk (ik had, nu niet meer, ongeveer 20 jaar een kut relatie met ze). Je kan een netwerk van vrienden en kenissen opbouwen.

      Mensen die om elkaar geven geven aan elkaar. Zoals het hoort in mijn optiek. Maar nogmaals. Ik geef niets om een bedrijf in Griekenland dat wegen bouwt in Griekenland omdat de Europese Comissie veel geld van mensen steelt om dat mogelijk te maken.

      Decentralisatie, jij bent eigenaar van jouw lijf en al de positieve en negatieve acties die jij doet ben je verantwoordelijk voor. Ik ben het zat om op te moeten draaien voor mensen die verkeerde keuzes maken. Zeker degenen met wie ik niets te maken heb.

      Laat ze op hun bek gaan, wonden likken, dat soort spul. Stop die rubber tegen mentaliteit van, ja je kan rijk worden door xyz en als dat mislukt dan zijn er wel sukkels ala Hugo om je te redden. Hij is verantwoordelijk dus heeft geld, pakken die handel!

      Groeten,
      Hugo

      Groeten,
      Hugo

   • Hugo juni 26, 2023 at 16:36

    Laat je nu niet gek maken Hugo, dat alles gecorrumpeerd is ook geen nieuwtje, al deze voorzieningen hebben de werknemers en werkgevers zelf betaald, je begrijpt toch wel dat alles straks verledentijd is, als de kracht van het volk uitblijft dan gaan wij ook als een nachtkaars gedoofd worden.

    Groeten
    Adriaan

    • Hoi,

     Ik wou dat ik jouw optimisme deel (dat dit snel iets van het verleden is). Uiteraard betaald de bevolking zijn eigen slavernij. Geniaal systeem als je het mij vraagt.

     Ik heb weinig hoop in de gemiddelde westerse mens. Ze vinden het allemaal best. Korea oorlog en al zijn misdaden, ehhmm prima! Viernam, prima zoland we dienstplicht afschaffen. Syrie en Libye, wat een feest! Net zoals Irak en Afganistan.

     Nu Ukiestan, we are winning, wheee. Walgelijk.

     Ik vind je optimisme aanstekelijk maar rekenen op de massa om uit deze ellende te komen, iiet waar we al eeuwen, op zij minst, last van hebben zie ik helaas niet gebeuren.

     Groeten,
     Hugo

      • Hoi,

       Heb je ooit de film Fight Club gezien? Zo niet raad ik m van harte aan. Het einde is dat een groepje westerse mannen die baalde van het systeem vechters worden en het systeem dat tegen ze werkt letterlijk opblazen.

       Probeer wat constructiefs. Ja ik weet dat dat lastig is. Ik probeer boeren in mijn omgeving (ik woon in een stad maar wil niet vertellen welke) kleine zaken te bevoorraden. De boeren vinden het maar lastig want deals met groothandels, supermarkten etc zijn zo veel makkelijker. Nu, met het boeren issue is het iets gemakkelijker maar nog steeds niet makkelijk.

       Groeten,
       Hugo

       • Hugo juni 26, 2023 at 19:02

        Ik heb het niet op Hollywood films die zgn. een verhaallijn hebben die tegen onderdrukkers of het heersende systeem in Amerika vechten, Hollywood overdrijft alles en het is puur fiction, heb eerlijk gezegd een rot hekel gekregen aan alles wat Amerika de laatste decennia vertegenwoordigd, bijv de politieke moord op JFK, de CIA is erger dan de maffia, een fightclub slaat ook geen deuk in een virtueel pakje boter.

        Heb geen pasklare oplossing voor handen het is te complex geworden voor de gewone man of vrouw daarom willen ze ons allen elimineren en tot een getranshumaniseerde slaven maken als je van geluk kan spreken dat je om een of andere reden tot het slavendom wordt uitgekozen.

        De wereld is verrot tot op het bot het is een grote egoïstische clown show geworden, zie deze krankzinnigheid maar eens te doorbreken, het is onbegonnen werk om met mensen te redeneren die bijv. Een links/liberaal ideologie hebben of met klimaat alarmisten, enfin we gaan gewoon door met leven pluk de dag.

        Groeten Hugo

        • Hoi,

         Je reactie vind ik jammer want zelfs uit Hollywood was (met nadruk op was) tegenstand. Klaarblijkelijk heb je de film niet gezien en toch oordeel je er over.

         De jaren 90 waren de jaren dat de elite (of hoe je wil noemen) het lastig hadden.Cultuur (of met nou muziek, films,theater ed was) was sterk om ze te weerstaan.

         Helaas, het mocht niet blijven en ik heb genoten van die periode. Fuck de nonsense regels toen. Dat lukte voor een tijdje. Nu zijn de nonsense regels terug en de meute buigt.

         Laten we de geplande ineenstorting bekijken en de lol we hebben wat de massa voor heeft gestemd. Ik geef geen traan om hen.

         *Atlas Shrugged*

         Groeten,
         Hugo

      • Hoi,

       Fijn dat we elkaar begrijpen maar begrijpen we elkaar ook?

       Om zeker te zijn, ben je het eens met de stelling dat je een betere samenleving kan creeeren doormiddel van je eigen acties en als je vertrouwd op de staat je dingen krijgt (en er zijn er meer) ala de bouwfroude, covid onzin, toellagen schandaal en meer?

       Oh ik vergat het landmijnen schandaal, IRt affaire en ik kan doorgaan. Tuurlijk, zo een betrouwbare organisatie heeft jouw beste belang alls prio (sarc)

       Neem je nu eigen verantwoordelijkheid of vertrouw je op de staat?

       Groeten,
       Hugo

     • @Hugo juni 26, 2023 at 18:18

      ‘Ik heb weinig hoop in de gemiddelde westerse mens.’

      Stop met hopen op verandering van anderen. Iedereen moet zelf aan de slag en het juiste voorbeeld worden voor anderen. Verandering begint niet buiten jou, maar in jou.

      • Hoi,

       Ik zie, gezien mijn posts, niet waarom je mij beschuldigd dat ik vertrouw op veranderig van anderen.

       Gezien je god in de naam als poster. Ben je opzoek naar nieuwe aflaten? (ja ik kan ook lullig zijn)

       Groeten,
       Hugo

    • @Hugo

     Inderdaad heb ik de film Fightclub niet helemaal gezien een klein stukje was voor mij genoeg om wat anders te gaan doen, andere interesses en ideeën matchen niet altijd met iedereen.

     Groeten

     • Hoi,
      Snap ik. Ik raad je de film echt aan. Ooit waren films, muziek, theater ed onze ”radar”

      Fight club gaat over een saaie verzekeringsman. Hij heeft een prima leven maar is het rijke maar spiritueel totaal lege leven helemaal zat.

      Hij kan de twee niet combineren dus wordt ie gewelddadig. Hij komt er achter dat vele mannen ook zo denken dus fight club. Wees de man die je wil zijn. Niet het mietje dat de elite wil dat je bent.

      De hoofdpersoon wordt in elkaar geslagen en hij slaat anderen ook in puin.

      Uiteindelijk verzameld hij genoeg echte mannen om de controle over hen te breken. Door dat ze vechten, in een groep, kunnen ze wat hen overheerst breken. Gappig feitje, de Chinese versie van de film bracht de controle systemen niet neer zoals in de orginele film.

      Echt, ik kan de fillm aanraden. Helpt je de huidige waanzin begrijpen. Toen konden nog films over deze waanzin gemaakt worden. Nu heb je het te doen met onzin films ala transformers (want to transform into an unicorn is wat je jezelf mag afvragen)

      Groeten,
      Hugo

 2. De westerse hoogmoed zal diep, echt heel diep vallen.niet alleen in deze krankzinnige oorlog, maar ook financieel. De gigantische schuldenberg kan nooit meer afgelost worden. Het computergeleerde heeft nul waarde en is op niets gebaseerd. Vandaar de grote druk om de cbdc erdoorheen te persen.
  Arm volk dat nog slaapt en gehersenspoeld is en nog steeds de Roverheid geloofd.

 3. Het zijn de provocateurs achter de nep Biden (God weet hoe het de echte Biden vergaat) Barack Obama, vice President Kamela Harris, De Clintons, Victoria Nuland, Deep Staat en het Militair Industrieel Complex.

  Net zoals de ziekte kanker en de mRNA slachtoffers een behoorlijk goed verdienmodel is voor Big Pharma, is oorlogvoeren onder de noemer van regime change en democratische beginselen brengen een vaste prik voor de Amerikaanse oorlogsmaschine, daarom ben ik ervan overtuigd dat er een valse vlag operatie op touw wordt gezet.

  NB een poosje terug werd een Oekraïens NAVO munitie opslagplaats door een Kinsahl raket vernietigd een Russische bron beweerde dat daar 155 mm nucleaire granaten opgeslagen lagen, de explosie zorgde voor veel Gamma straling, mijns inziens gaan de provocatie gewoon door tot de laatste Oekraïense soldaat het leven laat, dan nog.

  • “Risico van nucleair armageddon”. Apocalyptische voorspellingen over de oorlog in Oekraïne door de president van Italiaanse bisschoppen, zoals de patriarch van Moskou deed
   “Ik was bezorgd over hoe in het Europees Parlement een resolutie werd verworpen waarin werd aangedrongen op het openen van onderhandelingen”, zei kardinaal Zuppi

   https://www.vtforeignpolicy.com/2023/03/risk-of-nuclear-armageddon-apocalyptic-forecasting-on-ukraine-war-by-president-of-italian-bishops-as-the-moscow-patriarch-did/

  • De NATO nazi’s rollen hun agenda’s al duizenden jaren uit dmv false flags. De mensheid moet doorkrijgen dat alle crisissen gecreëerd worden. Zelfs natuurrampen worden veelal gecreëerd.

   Het artikel over de titanic zegt alles. Die onderzoeker dreigt harde bewijzen te vinden en ineens gaat hij op een oncontroleerbare manier dood. Ik ben benieuwd of zijn paspoort binnenkort ineens midden op de oceaan wordt gevonden… net als bij 9/11. We worden echt al duizenden jaren totaal voor de gek gehouden.

   De vijand heeft maar 1 werkwijze… false flags. Ik ben benieuwd wat de volgende false flag wordt. Poetin is volgens mij een Judoka. Judoka’s gebruiken de kracht en energie van hun tegenstander tegen henzelf… en dat past Poetin perfect toe.

   • Dat is een mooie die je daar stelt over putin.dat verdiend een bloemetje🌷
    🌺🌺🌺🌺“ Poetin is volgens mij een Judoka. Judoka’s gebruiken de kracht en energie van hun tegenstander tegen henzelf… en dat past Poetin perfect toe.”🌺🌺🌺🌺

   • Let God sort them out juni 26, 2023 at 13:39

    “De NATO nazi’s rollen hun agenda’s al duizenden jaren”

    Dus eerder dan de Bijbel ten tonele verscheen, voor de rest ben ik het met je eens.

    • De kennis in de bijbel was algemene kennis voordat het in de bijbel werd geschreven. Ze hebben ons tot slaven gemaakt door onze eigen algemene kennis af te nemen en te zeggen dat alleen de kerk die kennis kan geven/uitleggen middels een boek. De kerk en zn dominees en andere disciplines waren de eerste ‘experts’… net als ze ons nu besturen dmv ‘experts’.

     Geloven en liefde zijn geen begrippen waarover je moet lezen om ze te begrijpen, het zijn werkwoorden die je moet toepassen/beoefenen/leven. Het is niet de bedoeling om te lezen over heiligen, maar om te leven als een heilige. De centrale figuur uit de bijbel deed het ons voor, maar niemand doet hem na.

     Dit is geen aanzet tot een discussie of preek of zieltjes winnerij. Wij leven al duizenden jaren als slaven van een groepje dat ons passief maakt en constant vormen bedenkt waarmee ze ons kunnen besturen. De clubs die de mensheid nu proberen te vernietigen hebben de bijbel ooit geschreven. Net zoals ze al een bijbel hebben klaarliggen voor de wereld religie die het NWO wil installeren. Ze geven ons handleidingen zodat WIJ doen wat zij willen. De bijbel kan je helpen om bij je ZELF te komen als je snapt dat de bijbel over jou innerlijke mens gaat. Jezus is je ego, Christus is je ziel. Laat je ego los om bij Christus te komen.

     Sorry Rommel… ik reageer dus niet met de intentie om zieltjes oid te winnen. Wij leven al duizenden jaren in psyops.

     • @let god sort
      Je hebt het over zieltjes winnen? Dat is de slogan van de roomse kerk. Gaan we niet doen.

      Je hebt het over de bijbel en ‘lezen over heiligen’? Niets is meer gelogen. De bijbel staat vol met de ergste moordenaars, rovers, hoeren en bedriegers. Je bent net een non die sexles geeft. Je geeft uitleg over een boek dat je nooit gelezen hebt of in ieder geval niets van onthouden.

      De bijbel is niet van de kerk of door mensen verzonnen. De bijbel is het woord van God. Sommige stukken zijn letterlijk door God geschreven (de stenen tafels van Mozes) maar het meeste door mensenhanden. Maar alleen door inspiratie van de Heilige Geest.

      De bijbel is onomstotelijk niet door een paar rabbis in Babylon geschreven. Alleen al in het eerste vers staat al een verwijzing en profetie over de hele wereldgeschiedenis. Het is een verzameling van 70 boeken geschreven in meer dan 2400 jaar door 40 verschillende auteurs en is toch een eenheid. Ga in de originele teksten alleen al woorden tellen met verschillende kenmerken en de getallen 3, 7 en 40 blijven maar terugkomen. In alle boeken. Er is geen enkel ander boek die die eigenschap heeft.

      Zo zijn er nog veel meer authenthicaties en vormen van authenticaties die alleen maar van buitenaardse oorsprong kunnen zijn. Van buiten ruimtetijd.

      Het aantal profetieën over Yeshua, over zijn geboorte, leven, dood en opstanding zijn honderden. Van vrij algemeen tot ongelofelijk specifiek, en allemaal uitgekomen. Bijvoorbeeld het aantal dagen vanaf het bevel van koning Kores tot herbouw van de tempel tot de dag dat Yeshua gekruisigd werd, tot op de dag exact 463 jaar.

      Het eerste vers: in den beginne schiep (barah=sprak) God… Bereshiet barah elohim at haeretz w’at hashamayim. Daarin staan 7 (een heptade of week) woorden voor 7 dagen. Voor God is duizend jaar als één dag en een dag als 1000 jaar.
      In de hele wereldgeschiedenis volgens bijbelse kalender zitten we nu op ongeveer 6000. De aleph en de tav zijn de eerste en laatste letter van het aleph beet A=stier of eerste of hoofd en T is een kruis, oordeel of offer. In het grieks: alpha en omega. Het komt 2x voor in de zin: op 4 en 6; 4000 en 6000 jaar. 2000 jaar geleden en nu? Yeshua zei zelf: ik ben de alpha en omega. Hij zei dat hij zou sterven en opstaan. En dat hij terug zou komen om 1000 jaar te heersen. En daarna komt er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

      Toeval? Verzonnen door rabbis? Ik geloof niet in toeval. En dit was alleen de eerste zin nog maar. Joodse rabbis zouden dit nooit in een eeuwigheid kunnen verzinnen, nog willen zeggen.

      De bijbel gaat niet over jou. Niet over goede mensen. Niet over ego, niet over zelfheling. De schepping is er voor de Schepper. De bijbel stelt Yeshua centraal. Zijn naam betekent: Gods redding. Het herstel van de verscheurdheid. Hereniging met de Vader.

      De bijbel is Gods Woord op papier, Jezus is Gods Woord in het vlees.

      “In den beginne was het Woord , en het Woord was in het aangezicht van God, en God was Woord. En niets is geworden wat niet door het Woord is geworden.” Johannes 1

      Nogmaals: niet om zieltjes te winnen. Maar wel om waarheidsvinding te promoten. Dom praten kan iedereen maar goed onderzoeken kan je redding zijn. En goed onderzoek voorkomt religieus gepraat.

      Gebruik je verstand; je hebt het niet voor niets gekregen.

      • @Disciplus simplex… zozo… jij bent de liefde zelve ofniet? Waarom doe je zo extreem vijandig en bot en vul je van alles in?

       “In den beginne was het Woord , en het Woord was in het aangezicht van God, en God was Woord. En niets is geworden wat niet door het Woord is geworden.” Johannes 1

       Weet je überhaupt welk woord dat is??? Ik zal je helpen… AUM is het woord van God. Dat is de klank die alles bevat en waaruit alles in ontstaan.

       Ik wil helemaal niet meer over God praten, want dan krijg ik weer een verbanning. Ik probeer eenheid te creëren, maar reageerders zoals jij worden meteen agressief. Mijn inbreng is op niveau en ik ben een sterke medestander, maar het wordt gewoon niet gewaardeerd. Ik heb het hier wel weer gezien.

       Disciplus Simplex… je bent een aardig mens of je bent een onaardig mens. Jij stelt je constant uitermate onaardig en agressief op. Je kan ook gewoon met anderen praten en info uitwisselen ipv mensen als heksen te labelen en voor idioten uit te maken.

       Ik ben jou medestander Disciplus Simplex!!! Jij sabelt je medestrijders neer ipv samen ergens uit te komen. Maargoed… ik houd het voor gezien hier. Kennelijk is er nog tijd nodig voordat we samen kunnen praten ipv te strijden. Succes allemaal.

 4. Provocateur Duitsland neemt alvast een voorschot op zijn totale vernietiging, daarmee ook Nederland.

  Duitsland zet Bundeswehr-brigade permanent in Litouwen in – Duitse minister van Defensie Pistorius

  Duitsland zal ongeveer 4.000 Bundeswehr-troepen naar Litouwen sturen, wiens taak het zal zijn de oostflank van de NAVO te dekken. Dat meldt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorus.

  https://topwar.ru/220204-germanija-razmestit-na-territorii-litvy-na-postojannoj-osnove-brigadu-bundesvera-ministr-oborony-frg-pistorius.html

 5. Ook is het een afleiding geweest van belangrijk nieuws: lindsay graham en richard blumenthal hebben een senaatsvoorstel gedaan dat als er een nucleair incident plaatsvindt met straling in de oekraine, lees zaphorozie kerncentrale, dat artikel 5 dan in werking treedt aka navo false flag operatie

  https://www.youtube.com/watch?v=TLGkOf8fF44 Lindsey Graham Gives Up false flag Game

  • Lekker stiekem jodenhaat propaganda pushen?

   Laten we FN zo in de ‘ultrarechts antisemitische’ hoek drukken?

   • hey jidf shill balen he dat op sommige sites wel waarheid gesproken kan worden

    jij en je goy haat……. (zelensky is jouw maatje(

    • @ Tim pietersen.

     Vrijheid van meningsuiting is prima. Maar oproepen tot haat niet. En wat je zegt is totale onzin.

     Ik ben gewoon een blonde Nederlander die niets met anti-semitisme te maken wil hebben.

     Jouw hatelijk nazi gebral brengt deze site in discrediet. Opzouten (maar dat is niet aan mij).

     • liegen hoort kennelijk ook bij vrijheid van meningsuiting…. daar weet jij alles van..

      jij bent geen ‘gewone’ blonde nederlander maar gewoon aan het werk met speech policing voor de jidf of nctv of wat voor etnisch of overheid gerelateerde organisatie…

      ps 92 procent van de joden in israel zijn askenazi en NIET semitisch (weer een hatefact lol(

      het benoemen van feiten is geen oproep tot haat, jouw poging tot censuur wel. verder hatespeech is nonsens……., lees de grondwet eens……

      ik snap dat jij wil dat hatefacts niet naar buiten mogen komen want dan komen jouw bazen in gevaar, vandaar dat je oproept tot censuur, notabene op een conspiracy site LOL

      interessant dat jij hatefacts in verband brengt met nazis , kijk eens de rassenwetten in israel en zie hoe nazi die zijn lmao

      denk dat jij dit soort manipulatie beter op een site zoals nu.nl of cnn.com kunt proberen…, daar doen ze wel aan onderdrukking van de bevolking en censuur

      verder: wat ik zeg is allemaal bewezen en onderbouwt met namen en bewijzen (alweer een hatefact( biden regering is 80 procent joods die van zelensky 98 procent! (weer een hatefact(

 6. Gigantisch verdacht dat Russia de aanvoerlijnen van westers en ander materiaal NIET controleert en of blokkeert? Spoorlijnen, vlieghavens, wegen, havens, e.a.? Dit is toch zeer onwaarschijnlijk? Raar!

  • Kläppe Pimpen juni 26, 2023 at 17:08

   Er zijn ideeën geopperd Kläppe dat de aanvoerlijnen wel degelijk gecontroleerd worden door Rusland, de SMO is hoofdzakelijk een artillerie oorlog en daardoor wordt veel NAVO materieel vernietigt het Westen is op korte termijn niet instaat om genoeg granaten te produceren, het Westen loopt als een mallemolen achter de feiten aan, dik 8 jaar fortificaties gebouwd onwijs veel oorlogsmaterieel aangevoerd en is stelling gebracht, het is een inmense klus om dit in een paar maanden te vernietigen.

   De echt gevaarlijke munitie en besluitvormingscentra krijgen bezoek van Kinzahl raketten die meteen einde oefening betekenen voor de Vushniks.

 7. Feitelijk zou een geloofs forum een oplossing kunnen bieden, dat is een van de redenen dat het 14 jaar durende Xander nieuws ter ziele is gegaan, nee vele moreel bezeten geloof fanatici domineerde ook het reguliere Forum van Xander ondanks de legio waarschuwingen aan hun adres om het vooral op geloofs Forum te houden, ik vond Xander nieuws een fijn Forum maar werd niet goed van die lieden met hun missionaris complexen.

  • Adriaan W. juni 26, 2023 at 19:54

   https://i0.wp.com/www.frontnieuws.com/wp-content/uploads/2023/06/Rezipf-cartoon.jpg?resize=500%2C625&ssl=1 Betreft een ´cartoon´ vanuit de Frontnieuws collectie welke mijn aandacht trok.

   Onderstaande is hetgeen er o.a. over te vinden is (EN?NL):

   ´Resheph – ancient god
   Resheph, (Hebrew: “the Burner” or “the Ravager”) ancient West Semitic god of the plague and of the underworld, the companion of Anath, and the equivalent of the Babylonian god Nergal. He was also a war god and was thus represented as a bearded man brandishing an ax, holding a shield, and wearing a tall, pointed headdress with a goat’s or gazelle’s head on his forehead. Resheph was worshiped especially at Ras Shamra, Byblos, and Arsūf (later Apollonia, near modern Tel Aviv–Yafo). Under the title Mikal (or Mekal), he was also worshiped at Beth-shean in eastern Palestine and at Ialium in Cyprus. Resheph was usually believed to be related to Mot, the god of sterility and death, but he also seems to have been a god of well-being, plenty, and fertility, and in that respect he may have been a form of the god Baal.

   Resheph, (Hebreeuws: “de Brander” of “de Ravager”) oude West-Semitische god van de pest en van de onderwereld, de metgezel van Anath, en het equivalent van de Babylonische god Nergal. Hij was ook een oorlogsgod en werd dus voorgesteld als een bebaarde man die met een bijl zwaaide, een schild vasthield en een lange, puntige hoofdtooi droeg met het hoofd van een geit of gazelle op zijn voorhoofd. Resheph werd vooral aanbeden in Ras Shamra, Byblos en Arsūf (later Apollonia, in de buurt van het moderne Tel Aviv-Yafo). Onder de titel Mikal (of Mekal) werd hij ook aanbeden in Beth-shean in het oosten van Palestina en in Ialium op Cyprus. Resheph werd meestal verondersteld verwant te zijn aan Mot, de god van steriliteit en dood, maar hij lijkt ook een god van welzijn, overvloed en vruchtbaarheid te zijn geweest, en in dat opzicht kan hij een vorm van de god Baäl zijn geweest.´

   Op de website is er aangaande diverse begrippen de mogelijkheid door te klikken ten gunste van verdere educatie.

   https://www.britannica.com/topic/Resheph

   Wilde ik even met je delen, beste Adriaan. Naar mijn mening interessante content.

   Groet van An Every Day Learning Student.

   N.B. Het artikel al gelezen van The Last Vagabond over Trump en Gavi en hoe de actie van Trump Gates of Hell de grootste sponsor maakte? Nogmaals van harte aanbevolen om waarheid van leugen te kunnen onderscheiden … … …

   • Antichrist Zit in´t Vaticaan juni 26, 2023 at 20:39

    Bedankt voor de links, naar wat ik gelezen heb is alles begonnen met de Annunaki die op de aarde neersteken om goud te delven, dat lieten ze doen door een slaven ras, die gaven de brui eraan, toen schiepen ze de mens, enfin ik denk dat je dit narratief ook wel kent.

    Op Niburu is een meer dan honderden essay van de Annunaki te lezen, verdraaid interessant en geloofwaardiger dan de Bijbel welke net zoals de Koran met dezelfde ideologieën behept zijn, m.u.z. van de 10 geboden die hoe dan ook in ere dienen gehouden moeten worden en daar mankeert de wereld ernstig aan.

 8. als er al een geworpen wordt hoop ik dat ze dat doen op het witte huis maar wel als die biden binnen is dan zijn we meteen van dat zooitje ongeregeld af

 9. @Let god sort

  Ik reageerde in eerste instantie op jou, maar het is niet als aanval op jou bedoeld.

  Dat had ik er duidelijker bij moeten zetten. Daarvoor mijn verontschuldiging.

  Verder denk ik dat ik weinig te zeggen heb tegen een vijand van Yeshua. Het is jouw beslissing of je iets met mijn reactie wilt doen.

  Ik vind het kwalijk dat je net doet of je de bijbel kent. Dat jij andere mensen daar wat over kunt leren. Dat is niet waar. Je overtreed het 4e gebod: je zult Mijn Naam niet ijdel gebruiken. Je doet je voor alsof je voor God spreekt. Je misbruikt zijn autoriteit.

  Ik wil ook graag eenheid creëren. Maar niet ten koste van de waarheid. De waarheid brengt verdeeldheid. Je kunt niet één zijn in een leugen. Je kunt pas één zijn als je het eens bent.

  Ik ben heel aardig. Ik kan alleen niet tegen mensen die religieuze onzin spuien. De naam AUM is een mantra. En een matra is bedoeld om demonen op te roepen. Als je niet snapt dat deze matra bedoeld is om je in extase te brengen, dat dat iets heel anders is dan een uniek en uitgebreid boek. Of zelfs God in het vlees, in mensen gedaante om in eigen persoon mensen mensen te overtuigen door profetieën te vervullen, mensen te genezen en zelfs voor hen te sterven. Als jij denk dat dat hetzelfde is als een nonsens klank… Voor mij is dat magisch denken en demonisch, totaal niet redelijk of logisch.

  Er is een geestelijke strijd gaande. En een leger staat onder aanvoering van een aanvoerder. Deze geeft de opdrachten door en laat je weten wie vriend of vijand is. Mijn koning is Yeshua. Ik herken zijn stem. Hij is de goede herder.

  De vijand is Satan. De grote leugenaar. Hij doet er alles aan om woorden te verdraaien en belooft jou dat jij god bent. Onderzoek bij jezelf of het klopt. En vraag het in gebed. Wie vraagt zal antwoord krijgen.

  Veel te uitgebreid alweer. Ik wil niemand aanvallen. Ik wil alleen graag dat mensen de waarheid opzoeken. Als je weet hoe het zit gaan er ook alarmbellen af als iemand anders onwaarheden herhaalt. Blijf de waarheid spreken. Alleen de Waarheid maakt je vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in