In korte verklaringen die eind vorige week in Moskou werden afgelegd – en waarvan de betekenis in de westerse pers werd gemist – gaf president Vladimir Poetin opdracht om de oorlogsstrategie van Rusland op zijn realiteit te toetsen. Vervolgens antwoordde hij zichzelf door te verklaren dat de oorlog voorbij zal zijn wanneer er geen Oekraïens leger meer op het slagveld zal zijn, noch NAVO-wapens.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken antwoordde door erop te wijzen dat Rusland niet erkent dat er een wettelijke Oekraïense staat is, omdat de realiteit is dat het verdrag voor wederzijdse erkenning tussen Rusland en Oekraïne in 2018 en 2019 is opgezegd door de presidenten Petro Porosjenko en Vladimir Zelensky, schrijft John Helemer.

“We kunnen concluderen,” zei Poetin donderdagochtend tijdens de vergadering van de Veiligheidsraad, “dat ze zeker extra materieel kunnen sturen, maar de mobilisatiereserve is niet onbeperkt. En de westerse bondgenoten van Oekraïne lijken echt vastbesloten om tot de laatste Oekraïner met Rusland te vechten. Tegelijkertijd moeten we uitgaan van het feit dat het offensieve potentieel van de vijand nog niet is uitgeput; ze kunnen nog ongebruikte strategische reserves hebben, en ik vraag u om dit in gedachten te houden bij het maken van gevechtsstrategieën. U moet uitgaan van de realiteit.”

Poetin volgde enkele uren na de verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland de wettelijke soevereiniteit van het regime in Kiev niet erkent, en dat er na de opzegging van het verdrag tussen Oekraïne en Rusland in 2019 geen Oekraïense staat meer zal zijn om een einde-oorlogsovereenkomst te ondertekenen.

Tijdens haar wekelijkse briefing van verslaggevers werd de woordvoerder van het ministerie, Maria Zakharova, gevraagd “wanneer Rusland een juridische procedure zal starten om het bilaterale verdrag met Oekraïne over zijn soevereiniteit te beëindigen?”. Zakharova antwoordde: “De procedure voor het beëindigen van het bilaterale verdrag met Oekraïne over zijn soevereiniteit wordt bemoeilijkt door het ontbreken van een dergelijk verdrag. In artikel 1 van het Verdrag inzake de beginselen van de betrekkingen tussen de RSFSR en de Oekraïense SSR van 19 november 1990 erkenden de twee republieken elkaar als ‘soevereine staten’. Het verdrag van 1990 werd vervolgens vervangen door het Verdrag inzake vriendschap, samenwerking en partnerschap tussen de Russische Federatie en Oekraïne van 31 mei 1997 (artikel 39), dat door Oekraïne werd opgezegd en op 1 april 2019 werd beëindigd.”

Geen leger, geen staat. Maar de oorlog zal doorgaan, want het is de oorlog tussen de VS en de NAVO-machten en Rusland. Ook die zal een einde hebben, maar dan langer.

Ongetrainde Oekraïense soldaat blijft slechts 4 uur in leven in Bakhmut - Oekraïense media

“Als [secretaris-generaal van de NAVO] de heer Stoltenberg namens de NAVO opnieuw zegt dat ze tegen het bevriezen van het conflict in Oekraïne zijn,” zei minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov op 21 juni, “betekent dit dat ze willen vechten. Dus laat ze maar vechten. Daar zijn we klaar voor. We hebben de ware doelen van de NAVO in Oekraïne al enige tijd geleden ingezien, toen hun plannen in de jaren na de staatsgreep vorm kregen. Vandaag probeert de NAVO ze uit te voeren… ze zijn rechtstreeks betrokken bij de hybride en hete oorlog die aan Rusland is verklaard.”

Ik moet denken, voegde Lavrov eraan toe, “aan een grap uit het Sovjettijdperk waarin werd opgemerkt dat de Sovjet-Unie te dicht bij militaire bases van de VS ligt.” De Sovjet-Unie werd ontmanteld, maar de oorlog tegen Rusland gaat door. Deze zal eindigen wanneer de VS naar een veilige afstand wordt geduwd. Hoe veilig, vroeg Poetin aan minister van Defensie Sergei Shoigu om dat uit te leggen in antwoord op twee vragen?

Poetins vraag: “We weten dat de vijand extra Westers materieel zal ontvangen. Hoe denkt het Ministerie van Defensie over bedreigingen in dit verband?”

Shoigu’s antwoord: “Alle arsenalen die door de Sovjet-Unie en landen van het voormalige socialistische blok zijn opgebouwd, zijn nu zo goed als uitgeput. Hetzelfde kunnen we zeggen over de voormalige Oekraïense voorraden… de hoeveelheid die in de loop van 2023 geleverd moet worden, en de wapens die al geleverd zijn, zullen het verloop van de vijandelijkheden niet ernstig beïnvloeden. Bovendien behoren de meeste pantservoertuigen en gevechtsvoertuigen tot de vorige generatie, of zelfs tot een eerdere generatie. Aan de ene kant is hun bepantsering zwak en ineffectief, vergeleken met modern materieel. Mijnheer de Voorzitter, wij zien hier geen bedreigingen.

Vraag: “Mijnheer Shoigu, wat is het percentage westerse uitrusting van de uitrusting die sinds 4 juni is vernietigd, waarover de heer Patrushev zojuist heeft gerapporteerd met algemene gegevens? Bij benadering.”

Antwoord: “Van de 246 tanks die vernietigd zijn, waren er 13 van westerse makelij. Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat, als we kijken naar de uitrusting die werd geleverd, tanks in het bijzonder: 81 tanks van westerse makelij zijn geleverd. Van de 81 westerse tanks zijn er 13 [16%] vernietigd. Van de gepantserde gevechtsvoertuigen zijn er 59 van westerse makelij vernietigd. Tot op heden hebben westerse landen naar schatting 109 Bradley gepantserde gevechtsvoertuigen aan Oekraïne geleverd. Van de 109 BFV’s zijn er 18 [17%] vernietigd. In totaal zijn 59 westerse pantservoertuigen vernietigd. Wat betreft veldartillerie en kanonnen, hier kan ik natuurlijk meteen schatten dat van de 48 vernietigde stukken, ongeveer 30 procent van westerse makelij was.”

"Onze laatste dagen of uren": Azov-nazi's doen een beroep op de wereld, smeken om hun evacuatie uit Oekraïne 

De “realiteit”, concludeerde Poetin publiekelijk, niet voor Shoigu of de Generale Staf, is dat het percentage vernietigde NAVO-wapens op het slagveld sterk zal stijgen omdat “het offensieve potentieel van de vijand nog niet is uitgeput; ze kunnen nog ongebruikte strategische reserves hebben.” Wanneer die reserves verslagen zijn, zullen er noch NAVO-wapens noch Oekraïense manschappen overblijven.

De betekenis van deze herafstemming van Ruslands oorlogsdoelen werd enkele uren afgeleid door de Prigozhin-affaire.

De terugkeer van de Wagner-colonnes naar hun bases in Lugansk, de ontbinding van Wagner door het Ministerie van Defensie en het vertrek van Prigozjin naar huisarrest in Wit-Rusland leiden de aandacht af van het slagveld en de oorlogsstrategie van de Generale Staf. Als Prigozhin de stilte, het gebrek aan toegang tot het fortuin dat hij heeft vergaard en zijn verlies van bewegingsvrijheid niet kan verdragen, zal hij misschien proberen uit te breken naar Afrika, om zijn terugkeer naar de Russische politiek te plannen. Hij zal zich ook bewust zijn van het precedent van Lebed – en het gevaar van helikoptervluchten.

Russische militaire bronnen denken dat de uitkomst van de eenarmige opstand heilzaam zal zijn voor de belangrijkste besluitvormers, waaronder Poetin en Shoigu; en helemaal voor de Generale Staf en de chef, generaal Valery Gerasimov, die uit de affaire zijn gekomen met een grotere politieke invloed op het Kremlin. Volgens een bron uit Moskou, “zal de generale staf, nu ze de president gered heeft, Generaal Geduld zijn werk laten doen, zoals de generaals Iskander en Kinzhal nu hun werk lijken te doen.”

President Poetin tijdens een bezoek aan het hoofdkwartier van de Dnjepr gevechtsgroep bij het Kherson front op 18 april. Tass berichtte: “Tijdens een bezoek aan het hoofdkwartier van de Dnepr-gevechtsgroep bij het Kherson-front, luisterde Vladimir Poetin naar verslagen van de bevelhebber van de luchtlandingstroepen, kolonel generaal Mikhail Teplinsky [links], de bevelhebber van de Dnepr-gevechtsgroep, kolonel generaal Oleg Makarevich [rechts] en andere veldcommandanten.”

De laatste opmerking is een verwijzing naar langeafstandsraketaanvallen op Oekraïense commandocentrales, vliegvelden, reservevoorraden munitie en brandstof, en NAVO-opslagplaatsen. Nadat Shoigu op 20 juni publiekelijk had gewaarschuwd voor onthoofdingsaanvallen als de Oekraïners doelen op de Krim en andere Russische regio’s zouden aanvallen, en er op 22 juni een Storm Shadow aanval plaatsvond op de Chongar brug op de Krim, meldde het Ministerie van Defensie dat het op 23 juni een salvo had gelanceerd “als reactie op een aanval op een verkeersbrug over de Straat van Chongar [en] werd een opslagplaats met Storm Shadow kruisraketten vernietigd op een Oekraïense luchtmachtbasis bij de nederzetting Starokonstantinov in de regio Chmelnitsky. ”

V.S. Minister van Buitenlandse Zaken Blinken heeft echt zo weinig gevoel met de werkelijkheid

Links: Raket explodeert bij de inslag op de Chongarsky brug op 22 juni; rechts, inslagkrater op het wegdek van de brug. Bron: https://www.dailymail.co.uk

Wat betreft de impact van de affaire op het verloop van de oorlog, was de inschatting in de uitzending enkele uren voor het einde van de affaire, tussen bijna niets en niet erg veel. De geen Oekraïens leger, geen NAVO-wapens, geen Kievse staatsdoelen zijn nu veel belangrijker.

Een NAVO-veteraan geeft commentaar op wat hij hierna aan het front verwacht. “De Oekraïners zullen een probleem hebben om zich aan het front los te maken en over te gaan op een conventionele verdediging. Ik heb gemerkt dat de Russen, vooral aan het front van de Volksrepubliek Lugansk/Kharkov, aanzienlijke troepen hebben samengebracht en druk uitoefenen. Dit zorgt ervoor dat de Oekraïners zich verplaatsen en troepen naar het gebied sturen om de Russen tegen te houden, of om het initiatief te krijgen via een aanval. Tenzij ze bereid zijn om te accepteren dat ze grondgebied verliezen om hun reserves te sparen – en dat lijken ze niet te zijn – zullen ze aan het front onder druk blijven staan. Terwijl dit gaande is, zal hun logistiek steeds meer en sneller desintegreren door Russische aanvallen, die voor een groot deel bestaan uit goedkope drones van Iraans ontwerp, aangevuld met raketten.

“Stavka stapt af van de tactische bataljonsgroep als steunpunt van operaties en keert terug naar formaties op divisieniveau. De strijdkrachten die aan het Kharkov-front zijn opgebouwd, zijn daar een indicatie van. Als uw vijand weet hoe u op een fundamenteel niveau denkt, is het voor hen een peulenschil om erachter te komen wat u nu gaat doen. Daarna gaat het erom hoe u de vijand zo kunt manoeuvreren dat hij het doet waar en wanneer hij maar wil. Ik blijf naar Kharkov kijken.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het enige wat nog ontbreekt is een zombie-invasie – Spaanse premierVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden’s ‘waarschuwing’ voor het gebruik van kernwapens door Poetin is een perverse projectie van de VS
Volgend artikelEven snel tussendoor – Schoonmaak van oude Nieuwsbrieven
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Als de westerse oorlogophitsers zelf in Oekriland pang, pang zoude moeten roepen, dan was deze waanzinnige oorlog per direct afgelopen. Hoeveel soldaten ( aan weerskanten) moeten er nog sneuvelen voordat het gezonde verstand zegeviert. Hoeveel burgers moeten er nog sneuvelen? Hoeveel menselijk leed moet de mens nog ondergaan?
  En dat allemaal om geld en macht voor een stel machtgeile psychopaten, die nog meer geld en nog meer macht als doel hebben.
  Streef verdomme naar vrede in de wereld, streef naar bestijd8ng van de honger en armoede.
  Maar helaas dat past niet in het plaatje van de machtgeile psychopaten.
  Door alle eeuwen heen is er steeds weer de oorlog die niets oplost en alleen maar ellende en verdriet brengt. De mensheid is stapelgek en leert helaas nooit van de geschiedenis.

 2. ZO DAAR ZEGT PUTIN NOGAL WAT‼️

  Dat er Geen Ukrains leger meer op het slagveld zal zijn……… noch NAVO wapens in Ukraine……..
  Dat betekend dat hij Putin, doorgaat.
  Dat Putin nog niet klaar is met Ukraine.
  Dat hij koste wat kost, de nazis uit Ukraine weg wilt hebben en dat dit hem heel veel waard is en dit hem heel veel gaat kosten. … en ons ook. !

  Dat betekend voor ons in west Europa, dat wij ook aanmerkelijk grotere risico’s gaan lopen omdat Putin zijn leger nu eenmaal sterker is dan alle aangevoerde ( moderne wapens ) oorlogstuig uit Amerika en de NAVO ….. en hij niet zal schromen om …….. op den duur…..als het echt niet meer anders kan ……KERNWAPENS IN ZAL GAAN ZETTEN.
  Het wordt nu hart tegen hart…….. de halve gare in het witte huis heeft met zijn imperialistische gedachten zijn hand overspeeld en zijn team moedigde hem alleen maar aan in deze proxi oorlog.
  Dom maar ach Amerikanen leven nog steeds in een droomtoestand van wereld macht….. ( nog een poosje en de dollar is verdwenen van de internationale handel )
  Nu worden alle tanks één voor één overhoop geschoten en blijft er niets meer over.
  Zelfs de F 16 ‘s zijn snel schroot als ze boven Ukraine vliegen…..

  En dan te bedenken dat Putin het alleen maar deed met HUURLINGEN LEGERS….wel een wreed leger, maar wat gaat het worden als het officiële Russische leger de grens overgaat?
  Door de halsstarrigheid van de “komiek Zelensky” kan dit snel exploderen.
  Hij offert met zijn land en de bevolking, die groten deels Russisch is, de wereld op aan een nucleaire oorlog…….
  Heeft Putin gelijk????? !!!

 3. Bildzeitung
  on: Julian Röpcke
  26.06.2023 – 11:40 Uhr
  Russland zerfällt im Chaos, und die Ukraine schafft den nächsten Durchbruch an der Front!

  Nou ja dit schrijven ze al ongeveer een jaar

  • Die verhalen hebben ze 80 jaar geleden ook al gehoord, eens per week in de Wochenschau, ze zijn er toen ingetrapt en nu nog steeds, samen met de rest van Europa dit keer.
   Zelfde verhaal, groter publiek

 4. De Duits-Russische oorlog heeft bijna 4 jaar geduurd. Buiten de opmars naar Moskou en Stalingrad en terug naar Berlijn heeft de oorlog 2-3 jaar rond Charkov gedraaid. Er waren drie veldslagen rond Charkov. Dat zal er bij Iwan diep inzitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in