Foto: Social Media

Het lang aangekondigde, langverwachte Oekraïense tegenoffensief is officieel begonnen! Hiep, hiep, hoera! Eindelijk! Hoewel de moed en dapperheid van het Russische leger hen in de regio Zaporozhye tot staan heeft gebracht. De tactieken van de Oekraïense troepen, die vertrouwden op de “onverwoestbare” Bradleys en de “ongrijpbare” Leopards, zijn voor de Oekraïners verpletterend suïcidaal gebleken. Geen van hen heeft aan hun overdreven verwachtingen voldaan. Het ietwat triviale detail dat een Poolse generaal vanuit het NAVO-hoofdkwartier de Oekraïense generaals naar verluidt “idioten” heeft genoemd, die erin geslaagd zijn om alles wat het collectieve Westen hen gegeven heeft weg te vagen, inclusief de Oekraïense elitetroepen die op de een of andere manier plotseling ophielden te bestaan, is veelzeggend voor het complete en beschamende Oekraïense fiasco dat zich daar heeft voorgedaan, schrijft Natasha Wright.

Zullen we nu eens kijken naar wat president Vladimir Poetin hierover te zeggen had in zijn recente toespraak tot de natie?

President Vladimir Poetin: “Wat kan ik zeggen? Ten eerste kan ik zeggen dat het tegenoffensief is begonnen. Het gebruik van strategische Oekraïense reserves geeft dat aan. Ten tweede heeft het Oekraïense leger geen van de opdrachten volbracht in de delen die aan het leger waren toegewezen. Dat is een duidelijk feit. Zoals ik al zei, zijn de gevechten al vijf dagen aan de gang. Bijvoorbeeld gisteren en eergisteren, gedurende deze twee dagen, waren de gevechten zeer intens en in geen van deze gevechten had de tegenstander veel succes. Dat is allemaal bereikt dankzij de moed en heldhaftigheid van onze (Russische) soldaten, de juiste organisatie en leiding van ons leger en de grote efficiëntie van het Russische wapentuig, vooral het moderne wapentuig. Ja, we hebben nog steeds niet voldoende modern wapentuig, maar de defensie-industrie en het defensiecomplex van ons land worden snel ontwikkeld en ik heb er alle vertrouwen in dat alle opdrachten die hen zijn toevertrouwd ongetwijfeld zullen worden uitgevoerd. Onze moderne bewapening wordt voortdurend uitgebreid. We hebben gemerkt dat het Oekraïense regime deze dagen enorme verliezen lijdt. Het is bekend dat de verliezen tijdens de offensieve operaties aan Oekraïense kant 3:1 zijn. Dat is standaard. In dit geval zijn de indicatoren echter veel hoger. Ik zal nu geen cijfers geven, maar ze zijn enorm.

In een bijna ongekend voorbeeld van een soort politiek akkoord tussen Rusland en de VS, gaf New York Times afgelopen maandag aan dat beide partijen lijken te hebben afgeleid dat een lang aangekondigd (en lang uitgesteld) Oekraïens tegenoffensief misschien eindelijk is begonnen. Hoewel New York Times nog steeds onzeker is als men naar hun aarzelende krantenkoppen kijkt: Is het tegenoffensief van Oekraïne begonnen?

The Economist publiceerde op dezelfde dag een bericht dat de Westerse functionarissen het erover eens zijn dat de aanvallen op 4 juni echt het begin van een offensief markeren. Ik kan het echter niet helpen dat ik een academische afweging in hun krantenkoppen opmerk: Het Oekraïense tegenoffensief lijkt te zijn begonnen. Alle aanslepende vermoedens lijken waar te zijn geworden toen Hanna Maliar, de Oekraïense onderminister van Defensie, het in het openbaar bevestigde. Het offensief heeft zich naar verluidt in een aantal richtingen vertakt, zei ze, waarover CNN berichtte. De Amerikaanse inlichtingendienst verklaarde verder dat ze onder andere tot deze conclusie zijn gekomen dat het offensief in Kiev hoogstwaarschijnlijk is begonnen, onder andere dankzij de beelden die zijn gemaakt via militaire satellieten die zijn uitgerust met de infrastructurele voorzieningen voor het monitoren van het artillerievuur en de lancering van de raketten.

De vluchtige fata morgana van vermeende suprematie

De Amerikaanse militaire analisten meldden dat de Oekraïense militaire eenheden volgens hen verkennende aanvallen uitvoeren om de posities en de militaire kracht van de Russische troepen te ontdekken. Dit is een traditionele tactiek, voegde de krant eraan toe, waarop de Oekraïense troepen zich blijkbaar hebben voorbereid tijdens hun oefeningen. Onderminister van Defensie Hanna Maliar voegde er bij dezelfde gelegenheid aan toe: “We zijn blij met elke meter”. We kunnen misschien alleen maar aannemen dat ze elke meter bedoelde die ze zouden hebben gewonnen in hun vermeende overwinning op de Russische troepen. “Deze dag vandaag is een groot succes voor onze troepen” – voegde ze eraan toe. Maar toen volgde er een ongebruikelijke complete stilte. Er werd niet eens één meter van hun grote succes aan het grote publiek getoond, waarvoor ze stonden te springen van vreugde.

Op dinsdag 6 juni sprak de Russische minister van Defensie, Sergey Shoigu, het publiek toe met de meest catastrofale cijfers, wat zeker een verklaring kan zijn voor die “ononderbroken” stilte van de kant van de Oekraïners. Tijdens de drie dagen van het Oekraïense offensief leden de strijdkrachten van het regime in Kiev catastrofale verliezen, die nauwelijks als een doorslaand succes kunnen worden beschouwd: 3.715 soldaten, 52 tanks, 207 gepantserde gevechtsvoertuigen, 5 vliegtuigen en 2 helikopters in totaal; er waren 71 doden, 210 gewonde soldaten en 15 vernietigde tanks aan Russische kant, volgens de officiële gegevens. De genoemde cijfers met betrekking tot de 52 Oekraïense tanks en 207 gepantserde gevechtsvoertuigen zijn des te intrigerender als we rekening houden met de berichten van Reuters en vele andere westerse mainstream media dat Oekraïne 230 tanks en 1.550 gepantserde voertuigen heeft gekregen van hun NAVO-sponsors, wat er wel eens op zou kunnen wijzen dat het in de loop van drie dagen bijna een vierde van zijn tanks en een zevende van het hele aantal gevechtsvoertuigen heeft verloren, die het land ter beschikking waren gesteld voor de oorlogsvoering tegen Rusland.

Er is zeker geen manier om alle feiten en cijfers dubbel te controleren, zodat alle partijen in het conflict het er tot op zekere hoogte over eens zijn.

Voor een leek als ik veronderstelt een militair offensief een militaire aanval van zeer brede proporties die wordt uitgevoerd door strategische en operationele groepen aan het oorlogsfront of een deel van het oorlogsfront met het beperkte of radicale doel of de doelen, die een grotere impact kunnen hebben op de uitkomst van een deel van de oorlog of de oorlog in zijn geheel. Aan de andere kant is het gebruik van een reeks offensieve acties een principe in alle oorlogstheorieën dat vooronderstelt dat de strijdkrachten van een bepaald land voortdurend proberen om hun positie te verbeteren.

Verpletterende Russische raketaanval op Lviv - Een van de grootste trainingscentra in Oekraïne met Kalibr geraakt

Als we de semantiek opzij zetten, blijft er een feit dat alle conflicterende partijen op zijn minst zouden moeten toegeven dat er na “de feitelijke verklaring van het begin van de militaire aanval” geen enkel objectief bewijs is geleverd van het succes ervan, wat alleen maar kan betekenen dat het een verschrikkelijke mislukking moet zijn geweest en dat de prijs die ze moesten betalen absoluut niet te verwaarlozen kan zijn.

In het artikel van eind april van dit jaar legde The Times met hun typisch Britse diepgaande cynisme uit dat Oekraïne, ondanks het feit dat 98% van de beloofde uitrusting geleverd was, niet klaar was voor zijn grote offensief, hoewel het geen andere keuze had. Het regime in Kiev moest wel met het offensief beginnen, ongeacht het feit dat zelfs op dit moment de laatste slag om Bakhmut plaatsvond. Bovendien wordt de munitie zo snel verbruikt dat het Collectieve Westen het niet kan bijhouden.

Op dit moment gebruiken de Oekraïners bijvoorbeeld meer granaten dan de VS voor het hele jaar produceert. Maar Kiev had dan ook geen andere keuze dan “het grote lente-offensief” te beginnen (met het gebruikelijke trompetgeschal dat Stoltenberg, von der Leyen en Austin maar al te vaak laten klinken). Het vermeende lenteoffensief lijkt nu toevallig geëvolueerd te zijn naar het zomeroffensief. Ach ja, weer een kwestie van semantiek?

De leiders hadden geen ander alternatief dan te volharden in hun ietwat ‘rituele vertoning’ van morele steun voor Oekraïne, compleet met de overvloedige militaire hulp die ze daarheen schuiven; helaas moeten ze uiting geven aan wat hun liberale neocons in Washington nogal onsmakelijk ‘de winst van hun investering‘ noemen. Men kan alleen maar veronderstellen dat het een geval is van “gelijke investering, gelijke winst”.

Sommige Duitse nieuwsorganen hebben nu opeens heel schuchter gecommuniceerd dat Oekraïne “onverwacht” niet in staat is tot het standaard tegenoffensief van epische proporties. Om het gevechtsmoraal en het optimisme optimaal te houden, wat nodig is voor elk ‘wapenfeit’ van de mainstream mediapropaganda, vermeldde de Economist daarentegen dat de elite van de Oekraïense strijdkrachten nog niet op het slagveld is verschenen. Kort daarna kan de vernietiging van de Kakhovka Dam midden in de nacht het Oekraïense tegenoffensief in het niet hebben doen vallen, want tot de nacht waarin de waterkrachtcentrale Kakhovka werd vernietigd, was er niet veel meer over van het tegenoffensief.

De Russen onderschepten een drievoudige Oekraïense aanval aan het Donbas-front - Russische verdedigingslinies ondoordringbaar

Als iemand zich ook maar afvraagt wie de Kachovka Dam heeft verwoest en de overstromingen van verwoestende proporties in de hele benedenloop van de rivier de Dnjepr heeft veroorzaakt (na een prachtige serie diepgaande, zeer geloofwaardige analyses van Seymour Hersh over de ontploffingen van Nord Stream), dan zullen de westerse mainstream media natuurlijk in koor ad absurdum herhalen: “De Russen hebben het gedaan”. En de (marionetten)politici, zoals de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en de vertrekkende secretaris-generaal van de NAVO, (de volstrekt onaangename) Jens Stoltenberg, knikten en krijsten in vernederende onderdanigheid.

Toen werd plotseling de nodige publieke aandacht gevestigd op het feit dat de Oekraïense bevelhebber, generaal-majoor Andriy Kovalchuck, vorig jaar in de Washington Post openlijk sprak over de plannen om de waterkrachtcentrale te vernietigen.

In 2022 kondigde de leiding van de Strijdkrachten van Oekraïne openlijk plannen aan om de waterkrachtcentrale Kakhovka aan de Dnjepr te vernietigen”, zei de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, Vasily Nebenzya. Hij voegde eraan toe dat de leiding van de Oekraïense strijdkrachten openlijk plannen heeft aangekondigd om de waterkrachtcentrale Kakhovka aan de Dnjepr te vernietigen. Hij haalde een citaat aan uit het materiaal van The Washington Post van 29 december 2022. De Oekraïners lanceerden, “volgens hem, zelfs een testaanval” vanaf Amerikaanse MLRS HIMARS op één van de sluizen van de dam, waarbij ze drie gaten in het metaal maakten om te zien of het water genoeg kon stijgen om de Russische oversteek te blokkeren.

Kovaltsjoek bevestigde ook enigszins opschepperig dat ze een testaanval op de dam hadden uitgevoerd. En kort daarna, op donderdagavond, zei de coördinator voor strategische communicatie bij de Nationale Veiligheidsraad in het Witte Huis, John Kirby, dat de VS nog niet met zekerheid weten wat er echt gebeurd is in de waterkrachtcentrale. Intrigerend genoeg publiceerde de Washington Post op dezelfde dag dat de CIA wist dat Oekraïners verantwoordelijk waren voor de sabotage van de Nord Stream gaspijpleidingen. het “blijkt dat de CIA inlichtingen had over een gedetailleerd Oekraïens plan om de Nord Stream pijpleiding aan te vallen”.

THE DISCORD LEAKS | De CIA kwam er afgelopen juni achter, via een Europees spionagebureau, dat een zeskoppig team van Oekraïense speciale operatietroepen van plan was om het aardgasproject van Rusland naar Duitsland te saboteren.

Het is absoluut verbijsterend waarom de waterkrachtcentrale werd vernietigd. Men kan zich afvragen wat het lot zal zijn van het Oekraïense tegenoffensief. Hoeveel zorgen moeten we ons maken vanwege de uitgelekte informatie dat Oekraïne (lees: de VS en het Pentagon in paniek) parallelle plannen had om een aanval met een vuile kernbom tegen Rusland te lanceren?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wordt 2023 erger dan 2022?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet is onwaarschijnlijk dat Wagner een noordelijk front zal openen na de mislukte staatsgreep van Prigozjin
Volgend artikelBiden’s ‘waarschuwing’ voor het gebruik van kernwapens door Poetin is een perverse projectie van de VS
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

 1. ‘De CIA kwam er afgelopen juni achter, via een Europees spionagebureau, dat een zeskoppig team van Oekraïense speciale operatietroepen van plan was om het aardgasproject van Rusland naar Duitsland te saboteren.’

  EEN ZESKOPPIG TEAM… om de gastoevoer naar Duitsland te vernietigen. Een team van zes orks kan dus de gastoevoer naar Duitsland vernietigen!

  WIJ wakkeren zijn een team van miljoenen. Wij kunnen wel honderd van zeskoppige teams samenstellen en dan nog honderden zeskoppige teams overhouden. De orks werken samen, maar het lukt ons niet om te verenigen. Dat is 80jr demoralisatie training. Kennelijk moet de druk nog vele malen hoger oplopen voordat wij ons in zeskoppige teams gaan organiseren.

  • Ja maar zij hebben ruggensteun van de cia, als de cia frontnieuws aanklampt of een ninefornews en zegt dat ze moeten gaan oproepen om te organiseren en de dihards moeten gaan verzamelen om rutte af te zetten….tja zo gaat dat. Niet dat frontnieuws er aan mee zou doen,maar zo gebeurd het in oekraine. Het is de cia die rekruteert of hoe noemen ze dat. En zij vertellen hun dat ze niet gestraft zullen worden maar helden zijn.

   Denk dat we ons meer zorgen moeten maken over de achterlijke stap die ze nu weer gaan ondernemen.
   Het word steeds gevaarlijker,waarom denk je dat putin de kerncentrale direct in beslag nam. Omdat hij wist hoe gemeen ze waren en tot welke zieke acties ze in staat zijn. Dus houd je hart maar vast voor juli want je kan er donder opzeggen dat de nazis weer wat gevaarlijks gaan uitvreten.

   • Juli en augustus worden hete maanden… letterlijk en figuurlijk.

    De CIA rekruteert idd verraders die, onder valse voorwendselen of dwang, de hele wereld terroriseren. Ik vind het bijzonder dat WIJ,de good guys, geen teams vormen om de vijand te bestrijden. Maar ik vermoed dat wij in team ‘wie het laatst lacht’ zitten en uiteindelijk organiseren wij geen groepjes van 6 koppen, maar een team van 8 miljard koppen.

    Stay strong broeder…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in