“Beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen”: De CEO van Twitter wordt naar de Senaat geroepen voor ondervraging

0
Twitter-CEO Jack Dorsey © JD Lasica / Wikimedia (CC BY 2.0)

Twitter wordt ervan beschuldigd openlijk en schaamteloos te proberen de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden na het censureren van een brisante openbaring over Joe Biden. De CEO van Twitter, de linkse activist Jack Dorsey, is nu door de Senaat opgeroepen voor een hoorzitting over zijn acties. – Dit is ongeëvenaard in de geschiedenis van de democratie en we willen weten wat er in hemelsnaam aan de hand is, zegt Senator Ted Cruz.

Woensdag publiceerde de New York Post – een van de weinige kranten in de Verenigde Staten die president Donald Trump steunt – haar onthulling over Joe Biden’s zoon Hunter Biden.

Uit e-mails van een computer die Hunter Biden had ingeleverd voor reparatie blijkt dat Joe Biden eerder had gelogen dat hij niets te maken heeft met de vreemde en extreem goed betaalde carrière van zijn cocaïneverslaafde zoon als bestuurslid van het Oekraïense gasbedrijf Birisma. Uit de e-mails bleek dat Joe Biden in feite een Oekraïense collega van zijn zoon had ontmoet tijdens zijn periode als vicepresident. In de e-mail werd ook besproken hoe Biden’s “invloed” kon worden gebruikt om een strafrechtelijk onderzoek naar het gasbedrijf te stoppen.

Joe Biden heeft eerder openlijk opgeschept over hoe hij, als vice-president, door middel van chantage de Oekraïense regering ertoe heeft weten te bewegen om aanklager Viktor Shokin, die onderzoek deed naar de corruptie in Birisma, te ontslaan.

Zowel Twitter als Facebook kozen er woensdag voor om de onthulling onmiddellijk te censureren. Facebook nam genoegen met het beperken van de verspreiding van de informatie, terwijl Twitter alle gebruikers volledig blokkeerde om links naar het artikel in de New York Post te plaatsen. Mensen die nog steeds over de informatie schreven – zoals Witte Huis-perssecretaris Kayleigh McEnany – werd hun accounts opgeschort.

  61% van de Amerikanen verwacht een burgeroorlog

Twitter heeft vervolgens de zware censuur gerechtvaardigd door te zeggen dat de onthulling “gehackt” en “schadelijk” materiaal bevatte.

Republikeinen in de Amerikaanse Senaatscommissie van het Gerechtelijk Comité zijn nu van plan om Twitter-CEO Jack Dorsey aanstaande vrijdag te dagvaarden voor een hoorzitting over zijn handelwijze, meldt de New York Post.

Dit is verkiezingsinmenging en we zijn 19 dagen verwijderd van de verkiezingen. Het heeft geen precedent in de geschiedenis van de democratie. Het Gerechtelijk Comité van de Senaat wil weten wat er in hemelsnaam aan de hand is, zegt de Republikeinse senator Ted Cruz.

Een andere senator, Josh Hawley, is nog scherper geweest in zijn kritiek op de censuur van Twitter en heeft opgeroepen tot een onderzoek van het bedrijf door de federale kiescommissie FEC vanwege haar poging Joe Biden te bevoordelen.

Geen enkel bedrijf zou in staat moeten zijn om de uitkomst van een verkiezing te bepalen… Ik geloof in een vrije pers en ik denk dat het absoluut ongekend is voor monopolies die het nieuws in Amerika steeds meer controleren om te bepalen wat wel en niet verspreid zal worden op basis van wat een politieke campagne hen vertelt.

Republikeinen in het Congres hebben eerder harde kritiek gekregen, onder andere van Fox News presentator Tucker Carlson, dat men slechts pretendeert de systematische censuur van rechtse stemmen op social media aan te pakken.

Man die de laptop van Hunter Biden had, zegt dat er nog meer komt, inclusief illegale inhoud

Vorig artikelMan die de laptop van Hunter Biden had, zegt dat er nog meer komt, inclusief illegale inhoud
Volgend artikelBeoogde debat-moderator Steve Scully is geschorst na liegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in