Screenshot YT

Een week geleden meldde Frontnieuws dat de BBC overweegt om de klassieke nummers Land of Hope and Glory en Rule, Britannia! niet op te nemen in de editie van Last Night of the Proms van dit jaar. Na een storm van protest, trekken ze hun keutel nu weer in.

In verband met de Black Lives Matter rellen beweerde de BBC dat de teksten van de liederen verband hielden met slavernij en kolonialisme. Tekstregels als ”Britons never, never, never shall be slaves” waren volgens hen racistisch.

Dit leidde ertoe dat meer dan 100.000 mensen een petitie ondertekenden waarin werd geëist dat de teksten met rust zouden worden gelaten. Ook premier Boris Johnson protesteerde, en zei dat het tijd was voor het overheidsinstantie om een einde te maken aan de “zelfbestraffing” en de “sluipende schaamte” over de Britse tradities.

Op woensdag kondigde de BBC aan dat men zich bedacht heeft en dat het de liederen met rust zal laten.

Na groepsverkrachting door Pakistanen: slachtoffer beschuldigd van racisme

Bontkraagje asielzoeker ontheiligt christelijke kerk in Londen

2 REACTIES

  1. De BBC is volledig geïnfiltreerd door vreemdelingen, bruin én zwart!! Of ze nu de Britse nationaliteit hebben of niet, doet er niet toe! Het blijven vreemdelingen die géén énkele band hebben met de Germaanse Cultuur van Groot-Brittannië!!
    Zij mogen/moeten allemaal vertrekken, wat mij betreft!!Bye, Bye en de kost! Adios!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here