Image by freepik

Ook al lijkt het er op dit moment niet op door alle berichten over “recordtemperaturen”, volgens een gerenommeerd astrofysicus gaat de aarde een nieuwe “Kleine IJstijd” tegemoet. Dit komt door de veranderende zonneactiviteit, legt ze uit. Alleen ongeschoolde mensen zouden kunnen oproepen tot een vermindering van kooldioxide in de atmosfeer. Maar door ontwikkelingen in ons zonnestelsel is een opwarming van de aarde tot 3,5 graden Celsius mogelijk tegen het jaar 2600, bericht Heinz Steiner.

De afgelopen maanden stonden de media vol met berichten over vermeende “recordtemperaturen”. Het probleem is dat veel meetstations zich nu in hitte-eilanden bevinden als gevolg van verstedelijking. Waar mogelijk wordt er gemanipuleerd en gesjoemeld om maar hogere cijfers te kunnen presenteren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we ons momenteel in een El Niño-fase bevinden (die nu ten einde loopt), die traditioneel gepaard gaat met hogere temperaturen. Daar komt nog de waterdamp van Hunga Tonga bij, die ook als broeikasgas fungeert. Dit alles heeft weinig te maken met kooldioxide, zoals ik in detail heb uitgelegd in mijn boek “CO2 is niet onze vijand“.

Professor Valentina Sharkova, professor aan de Northumbria University in Newcastle, VK, waarschuwt zelfs voor een te laag aanbod van het gas. Het is niet schadelijk, legt de in Oekraïne geboren astrofysica-expert uit. Ze studeerde wiskunde aan de Nationale Universiteit in Kiev en voltooide haar doctoraat aan het belangrijkste observatorium in de Oekraïense hoofdstad. Sinds 1992 werkt ze aan verschillende Britse universiteiten. “We hebben eigenlijk een CO2-tekort in de wereld, en het is drie tot vier keer lager dan planten zouden willen,” legt ze uit. In het verleden was het CO2-aandeel aanzienlijk hoger en het is de afgelopen 140 miljoen jaar geleidelijk verminderd. Pas nu begint het aandeel weer licht te stijgen.

  John Kerry zegt in wezen: "Hongersnood is prima, zolang we het klimaat maar kunnen redden"

Op dit moment is de hoeveelheid ongeveer 420 deeltjes per miljoen (ppm) of 0,042 procent. 140 miljoen jaar geleden werd het geschat op 2.500 ppm (0,25 procent), of ongeveer zes keer zo hoog. En dit betekende volgens de professor ook een groenere wereld met meer biodiversiteit. Als CO2 onder de 150 ppm (0,015 procent) zou komen, zou dit al het uitsterven van vegetatie en alle andere vormen van leven betekenen. Een waarde waar de wereld tijdens de laatste ijstijd met 182 ppm (0,018 procent) al gevaarlijk dicht bij kwam.

“We hoeven CO2 niet te verwijderen omdat we er juist meer van nodig zouden hebben. Het is voedsel voor planten om zuurstof voor ons te produceren. De mensen die zeggen dat CO2 slecht is, zijn duidelijk niet erg goed op de universiteit of waar ze ook gestudeerd hebben. Alleen ongeschoolde mensen kunnen met zulke absurde praatjes komen dat CO2 uit de lucht moet worden gehaald,” zegt professor Sharkova. Op basis van haar onderzoek van de afgelopen decennia benadrukt ze dat de zon, in tegenstelling tot CO2, een belangrijke rol speelt in de klimaatverandering op aarde.

Op basis van eerdere onderzoeksresultaten schat de professor dat de gemiddelde temperatuur op aarde de komende 30 jaar met één graad Celsius zal dalen en niet zal stijgen, zoals het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de VN ons waarschuwt. Het legt ook uit dat zulke abrupte veranderingen afhangen van de cycli van zonneactiviteit. Wanneer de zon minder actief is, leidt haar afnemende magnetische veld tot een afname van de stralingsintensiteit. Minder zonnestraling betekent onvermijdelijk minder warmte. Volgens Sharkova vindt zo’n verandering elke 350-400 jaar plaats (Grote Zonnecyclus of GSC), en ze zegt dat we in 2020 een van de Grote Zonne Minima (GSM) zijn ingegaan die de GSC’s van elkaar scheiden. Deze GSM zal duren tot 2053, nadat de zonneactiviteit in cyclus 28 weer normaal wordt.

  De Groene Agenda en het plan om de industriële wereldeconomie te laten instorten - Bevolkingsvermindering op een massale schaal

De verwachte ontwikkelingen zijn vooral negatief voor eigenaren van zonne-installaties. “Ik heb alleen maar medelijden met de mensen die in zonne-installaties hebben geïnvesteerd,” zegt de professor. Als je bedenkt dat we tijdens de periode van lage zonneactiviteit langere winters kunnen verwachten en er – net als in de 17e eeuw – langere perioden van het jaar sneeuw kan vallen, zijn de vooruitzichten voor zonne-installaties niet erg goed. “Tijdens het Maunder Minimum waren er jaren dat er helemaal geen zomer was – er was een korte lente, dan herfst en dan weer winter. En als er sneeuw op je zonnepanelen ligt of als het bewolkt is, zijn ze nutteloos,” zegt ze.

De verwachte koude periode is echter aanzienlijk korter vergeleken met de veel langere opwarmingsperiode. Dit komt door de nadering van de aarde tot de zon als gevolg van de zwaartekracht van onze centrale ster en de planeten. Deze zonnecyclus duurt volgens haar 2100 tot 2300 jaar en staat bekend als de Hallstatt-cyclus van zonnestraling. De huidige cyclus zal eindigen rond het jaar 2600, en hoewel er waarschijnlijk nog een periode van lage zonneactiviteit of GSM (2375-2415) zal zijn in deze periode, wanneer het weer kouder zal worden, verwacht ze een gestage opwarming van het mondiale klimaat in de volgende vijf eeuwen. Op basis van haar berekeningen schat de professor de verwachte temperatuurstijging op ongeveer 3,5 graden Celsius tegen het jaar 2600 – en zoals gezegd is dit te wijten aan de zon en niet aan kooldioxide in de atmosfeer.

“Wat we op aarde ook doen, we kunnen de baan van de zon en de grote planeten zoals Jupiter, Saturnus, Neptunus en Uranus niet veranderen,” legt ze uit. “Daar kunnen we niets aan doen.” Dit maakt echter ook duidelijk dat wij als mensheid onze aandacht moeten afwenden van CO2, vooral omdat het slechts een kleine rol speelt als het gaat om temperaturen en hogere niveaus zouden kunnen helpen om grote hongersnoden af te wenden door het plantenleven te ondersteunen. Het gaat immers om belangrijk plantenvoedsel, dus de groeiremmingen als gevolg van de verwachte “Kleine IJstijd” zouden op zijn minst enigszins gecompenseerd kunnen worden.

  Groene Jeugd: "Anale seks voor de dood van het volk"

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Schaakmat
Volgend artikelStille getuigenis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. En hiermee wordt duidelijk dat het globalistische CO2-verhaal ook een manier is om een (groot) deel van de mensheid te vermoorden, want helemaal achterlijk kunnen ze niet zijn. Ook die weermanipulatie is daar een onderdeel van en kan zelfs militaristische waarden hebben. Honderd millimeter regen in Dubai in een uurtje of wat is dermate uitzonderlijk dat je kunt vermoeden dat die verdomde Yanks er weer achter zitten, en niet alleen daar. Ik denk niet dat Europa hiermee ook te maken heeft, maar een paar goed gerichte bommen in US door Poetin zou het leven weer een beetje terug richting normaal kunnen brengen. Vladimir ik reken op je!

 2. Ben benieuwd hoe de globalisten dit nu weer gaan spinnen. Jaren lang proberen ze ons wijs te maken dat CO2 de oorzaak is van de klimaatverandering en inmiddels weten we dat CO2 er niets mee te maken heeft. Er dus geen reden is voor een CO2 budget en elektrificatie van onze auto’s. Succes…..

 3. Het CO-2 verhaal is desinformatie om de mensheid eens even flink uit te dunnen. Uit de koker van de mensenmoordenaar vanaf het begin.

  • @Peter…

   🎯🎯🎯

   Netto nul co2 = netto nul leven. Bij een kleine ijstijd is nul co2 nog erger, want planten en bomen groeien niet of veel minder.

   We worden uitgeroeid en we juichen terwijl we de maatregel zelf uitvoeren. We zijn een kippenschuur die zichzelf ruimt.

   Ik geloof trouwens niks meer van het weer of voorspellingen. Het weer wordt 24/7 gemanipuleerd. Als er een ijstijd of extreme hitte uitbreekt, dan is dat gecreëerd zoals de satanisten alles creëren. Ze kunnen het weer zo geo-engineeren dat niemand op aarde honger hoeft te hebben. Ze kunnen voor God spelen en ons een hemel op aarde geven, maar ze roeien ons uit.

   Mensen snappen nog steeds niet op welk level ze bezig zijn. Het kan elke dag optimaal weer zijn voor overvloedige oogsten, maar in plaats daarvan maken ze weer dat ons mentaal sloopt en de planeet verwoest. Alles draait om vernietiging ipv creatie. ALLES!!!

   • @ Theme april 17, 2024 Bij 11:01,
    Vooral je laatste zinnen, vertel je exact wat er gedaan wordt door de globalisten. Alles is één grote zwendel en het ergste is nog wel dat 99,99% van de gewone mensen er zelf keihard aan meewerken. Geld is belangrijker dan wat dan ook voor hen en zij ervaren het enkel van “ik doe enkel mijn werk”

 4. De CO2 waanzin is er alleen maar om het klootjesvolk weer angst aan te jagen, in depri te brengen en vooral om weer draconische maatregelen tegen datzelfde klootjesvolk te kunnen opleggen.
  Niks meer en niks minder. En zolang de massa van dat klootjesvolk naar de hoerenmedia blijft kijken, graaft datzelfde volk haar eigen graf. Op weg naar de 15 minutensteden, op de fiets of lopend, weg autootje, weg vakantie, met je CO2 voetafdruk in je smartphone in je hand en oh wee als je score aan de verkeerde kant staat. Dan, net als in China een CO2 plakkaat bij je voordeur.
  Wat een waanzinnige wereld, waar we nu in leven.uitgedacht door een stel machtgeile psychopaten, die nog meer dollars en nog meer macht willen. Op naar de 500.000.000slaven die de elite mogen dienen voor een hap brood en een slok water.

 5. Vorig jaar heeft men t.t.z. hoofdzakelijk in de nato, honderd duizenden hectaren bos opgestookt (autralië, canada, frankrijk, griekenland, italië, portugal, vs) en ook turkije, maar daar heeft men deze bosbranden vlug gedoofd. Wat men allemaal moet doen om de aarde “op te warmen”.

 6. Stond hier op FN vorig jaar al… Russische wetenschappers hebben dit gepubliceerd met tekst én tekeningen….FN dus..

 7. En dan pakken ze ons vlak voor die ijstijd alle brandstoffen af… en de mensheid zit als een onwetende, naïeve baby te kijken en we helpen zelfs mee om onszelf te vernietigen. Allemaal naar de nul co2 zodat nul leven nog kan floreren en alles uitsterft. Ze laten ons de kettingreactie creëren die ons uitroeit. En we juichen allemaal voor zonnepanelen, windmolens, elektrische auto’s en een huis vol surveilance-technology. Man man man… ze hebben ons echt nagenoeg in zombies verandert om ons zo dom te krijgen dat we niks meer begrijpen behalve consumeren consumeren consumeren… het leven bestaat voor de meeste mensen uit niks anders dan consumeren en dat noemen ze dan ‘genieten’. Gif eten, gif drinken, gif lucht, mindcontrol films en muziek, hersenspoelend ONDERwijs, een complexe financiële matrix die alle levensenergie uit je zuigt en ons in een hamsterwiel naar het einde laat racen… ‘GENIETEN’… mensen DENKEN dat ze weten wat leven is, maar ze hebben generatie na generatie leren denken in het ONDERwijs en consumeren alleen maar non-stop. We groeien al heel heel heel lang op in gevangenschap en we worden volgestopt met leugens.

 8. De leugens van de westerse desinfotainment-media-hoeren blijken steeds meer de oude communistische ‘Pravda’ berichtgeving te volgen.

  Wat er gepubliceerd wordt is 180 graden gedraaid en compleet tegenovergesteld aan de werkelijkheid. Onder is boven, zwart is wit en goed is slecht geworden in de wereld van Het Kwaad dat de schaapjes kan laten geloven dat het niet bestaat.

 9. In de 17e eeuw werd er een periode van lage zonneactiviteit waargenomen, gekenmerkt door weinig zonnevlekken. Deze periode viel samen met koudere temperaturen, wat resulteerde in strenge winters, vergelijkbaar met de koude winters in de jaren 60 en 70.

 10. Astrofysicus: Verandering in zonneactiviteit – Nieuwe “Kleine IJstijd” is al begonnen

  Tja niets nieuws onder de zon, in 2010 las ik al een artikel dat er een kleine “ijstijd” zat eraan te komen, zoveel valse profeten en klimaat idioten vergeten of weten het niet dat het weer beïnvloed wordt door HAARP, bijna 7 maande takke weer de ene na de andere lage luchtdruk gebied scheert over Noordwest Europa geen hond die er vraagtekens erbij zet.

  • Poolomkering versnelt; afname magnetisch veld veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen

   Mensheid anno 2024 op de rand van de afgrond naar 2030 – 2040, de periode waarin de hele planeet op zijn kop zal worden gezet alvorens de definitieve poolomkering plaatsvindt

   Het met afstand grootste, maar nog altijd volledig genegeerde gevaar dat het voortbestaan van de mensheid bedreigt, namelijk het (vrijwel) verdwijnen van het beschermende magnetische veld vanwege de aanstaande poolomkering, komt in versneld tempo op ons af. Keer op keer verschijnen er nieuwe wetenschappelijke onderzoeken die bevestigen wat een enorme impact de elektromagnetische veranderingen hebben op de gezondheid van mens en dier. Hoogstwaarschijnlijk zullen de honderden miljoenen mensen met een door Covid mRNA injecties aangetast immuunsysteem de eerste slachtoffers zijn. Uiterlijk tussen 2030 en 2040 is de hele planeet aan de beurt met onder meer gigantische aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s, en zonnevlammen die een permanent einde zullen maken aan onze energievoorziening. >>>

   https://www.xandernieuws.net/uncategorized/poolomkering-versnelt-afname-magnetisch-veld-veroorzaakt-ernstige-gezondheidsproblemen/

  • @AJ…

   Het is allemaal fake. Ze kunnen weer creëren waardoor niemand ooit nog honger hoeft te hebben, maar ze gebruiken zoals altijd alles als wapen om mee te vernietigen en macht te grijpen. Ik geloof NIKS meer. Alles komt voort uit wetenschap die is gemanipuleerd om narratieven te maken waarmee ze ons kunnen onderdrukken. Ze hebben alles geïnfiltreerd en kunnen ons zelfs wijsmaken dat netto nul co2 (= netto nul leven) nodig is om de planeet en de mensheid te redden. Alles is corrupt en daardoor is alles een leugen.

   De waarheid onder al die leugens is dat ze in 4jr tijd alles in een hel OF IN EEN HEMEL kunnen veranderen. Maar ze kiezen om ons in de hel uit te roeien, zodat zij daarna een hemel op aarde kunnen creëren die ze niet met ons hoeven te delen.

   Egoïsme is de echte pandemie en we zijn er allemaal mee besmet. Ze houden ons voor de gek en ze betalen ons om onszelf uit te roeien, want voor geld doen we alles.

 11. @Theme,

  “De” mens kloot maar een eind aan, ook dat zogenaamde elite volk wat de aarde wil beheersen, de bijbel zegt dat deze tijd Satans koninkrijk is, en hij is uit op verwoesting, geen enkel mens speelt daarin ook maar een rol van betekenis.

  Het enige wat ze kunnen is vernietigen, slopen en afbreken, er komt niks goeds uit hun handen.
  Al wat je hoort van maatregelingen om de opwarming van de aarde te reguleren is de grootste flauwekul, dat kan de mens NIET!
  CO2 afvangen, laat me niet lachen, een enkele vulkaanuitbarsting en het plankton leven in zee zorgt voor een constante aanvoer van CO2.
  De productie en transport van windmolens en zonnepanelen leveren voorlopig nog een plus op aan CO2 in plaats van afname.

  Je hebt gelijk, we worden op alle vlakken belogen of laten ons voor de gek houden met het zogenaamde onderwijs. Om maar te zwijgen van wetenschappers, wetenschapper die andere wetenschappers laten afstuderen op een “vak” gebied, de slager die zijn eigen vlees keurt, heel die wereld 100% in handen van multinationals en ngo’s elk gewenst onderwerp wordt geproduceerd zoals besteld!

  De aarde is niet dat wat wij denken of wat ons is geleerd, ik doe geen uitspraken over wat het wel is want dat weet ik niet.
  Maar in de voorstelling van wat ons geleerd is kunnen een aantal zaken niet worden verklaard:

  Een waterpas, een waterpas verlengen langs een lijn over grotere afstand.
  Een laserstraal, buigt de lichtstraal mee met de bolling van de aarde?
  Laser sturing via een satelliet, onmogelijk, de verstrooiing van het licht en de verstoring van de atmosfeer maken dit onmogelijk.
  Oppervlakte spanning van water, het vacuüm van het heelal, water van de oceanen wat min of meer op hun plek blijft, de maan die eb en vloed zou creëren terwijl we met centrifugale krachten door het niets razen? De gulden snede van Fibonachi die tot in het kleinste voorwerp te vinden is.

  Een vrijmetselaar (mijn vader ) zei toen ik een kind was altijd “ niets is wat het lijkt”
  Sinds een paar jaar snap ik pas wat hij bedoelde, we worden volledig voor de gek gehouden.
  Ook ik maak mij vaak zorgen om al het onrecht in de wereld, de afbraak, de oorlogen en vooral de corruptie en het gelieg, ik probeer het los te laten, niks is voor altijd laat staan dat stel bejaarden met grootheidswaanzin, de mens wrikt maar God beschikt!

 12. Ik ben groot gebracht dat mijn ouders mij vertelden blijf van de natuur af dat regelt zich zelf en daar blijf ik aan vast houden dat is voor mij genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in