© Fria Tider/Pixabay

De zogeheten etnische minderheden zijn oververtegenwoordigd onder de Corona-geïnfecteerden in Denemarken, meldt TV2. 7 van de 10 besmette personen waren vorige week van niet-Deense afkomst.

Het Zweedse Bureau voor de Volksgezondheid heeft al eerder verklaard dat immigranten in de Corona-statistieken sterk oververtegenwoordigd zijn. Nu komen vergelijkbare cijfers uit Denemarken.

Van de 756 nieuwe gevallen van Coronavirus die vorige week zijn geregistreerd, had 70 procent een andere etnische afkomst dan de Deense.

De Deense Volkspartij bekritiseert de regering omdat ze de besmetting onder immigranten niet serieus genoeg neemt. De woordvoerder van de partij voor gezondheidskwesties, Liselott Blixt, heeft van de regering geen antwoord gekregen op de vraag waarom zoveel asielzoekers worden getroffen.

“Is het omdat men een ander gedrag hebt? Is het omdat men de taal niet verstaat of omdat men een bijzonder kwetsbare baan hebt? Er zijn veel theorieën over waarom dit het geval is, maar we kunnen er niets aan doen totdat we weten wat het onderliggende probleem is”, vertelt de DF-politica aan TV2.

De infectie zou zich hebben verspreid in Somalische en Libanese kringen. Van de geïnfecteerden in de stad Aarhus waren er 179 van Somalische afkomst.

Er zijn ook enkele grote islamitische Eidvieringen geweest in onder andere Aarhus en Skanderborg, en een begrafenis voor een Somalische man. De gebeurtenissen hadden veel bezoekers. Alleen al naar de begrafenis kwamen 500 mensen.

Ook in week 30 waren de immigranten oververtegenwoordigd onder de nieuwe Coronagevallen in Denemarken. Op dat moment waren het immigranten uit Irak, Marokko, Israël, Jordanië, voormalig Joegoslavië en Turkije, volgens TV2.

Moslim immigranten verklaren een Deense stad tot een sharia zone – kroegbezoekers wordt verboden alcohol te drinken

Dus toch: vliegreizen in de toekomst alleen nog met Coronavaccinatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here