Harris wordt Biden’s vice-presidentskandidaat – belangrijkste kwalificaties: niet-blank en vrouw

1
© Gage Skidmore / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

Senator Kamala Harris zal de vice-presidentskandidaat van Joe Biden zijn in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van deze herfst. Dit schrijft USA Today.

Harris lanceerde vorig jaar zelf een verkiezingscampagne in de hoop de presidentskandidaat van de Democraten te worden. In december trad ze af, enkele maanden voordat de voorverkiezingen begonnen. In maart van dit jaar kondigde ze aan dat ze de verkiezingscampagne van Joe Biden steunde, en nu zal ze zijn wapendrager zijn bij de presidentsverkiezingen.

“Ik heb de grote eer aan te kondigen dat ik Kamala Harris – een onverschrokken strijdster voor de kleine man, en een van de topambtenaren van het land – heb gekozen als mijn vice-presidentskandidaat”, tweet Joe Biden.

Harris’ moeder kwam uit India en haar vader uit Jamaica. Daarom kan de 55-jarige senator zichzelf zowel Afro-Amerikaans als Amerikaans noemen met Aziatische achtergrond. Haar niet-blanke achtergrond en het feit dat ze een vrouw is, behoren tot haar belangrijkste kwalificaties. Het werven van een gekleurde kandidaat voor de functie van vicepresident wordt belangrijk geacht, vooral in het licht van de gewelddadige ontwikkelingen van de antiblanken Black Lives Matter-beweging in de Verenigde Staten.

Tijdens een persconferentie met Joe Biden op 28 juli slaagde een persfotograaf erin een foto te maken van een spiekbriefje dat Biden in zijn hand had. De nota bevatte aantekeningen over Harris waarin stond dat Harris “begaafd” was dat ze “zeer behulpzaam was geweest tijdens de campagne” dat hij “groot respect voor haar” heeft.

Kamala Harris, die eerder werkte als aanklager, is ook betrokken bij vraagstukken met betrekking tot racisme en onrechtvaardigheid. Ze heeft onder andere een mislukte campagne gevoerd om de politieke adviseur van Donald Trump, Stephen Miller, te laten ontslaan omdat hij contact had met Breitbart, een mediabedrijf waar Harris vindt dat politici geen contact mee moeten hebben.

BLM-aanhanger gearresteerd na foto waarop hij knielt op de nek van huilende blanke baby

  In ommezwaai stuurt Biden raketsysteem naar Oekraïne - en geeft nucleaire waarschuwing aan Rusland
Vorig artikelMainstream media negeren ‘point blank’ executie 5-jarig blank jongetje door zwarte man
Volgend artikelAsielzoekers achter Corona-uitbraken in Denemarken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. De derde voorwaarde : max. 13 jaar, heeft men dan uiteindelijk moeten laten vallen. Joe “horny” Biden zal het dan moeten doen met een “oma….”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in