De WHO is momenteel in China. Of de deskundigengroep de werkelijke omstandigheden zoals in Tonghua te zien zal krijgen, is twijfelachtig. Want ambtenaren worden gestraft als ze Covid-19-gevallen melden – maar niet als inwoners verhongeren.

Het is een jaar geleden dat het nieuwe Coronavirus uitbrak in de centrale Chinese stad Wuhan. En nog steeds probeert het Chinese leiderschap zichzelf af te schilderen als een held in de strijd tegen het virus, meldt Epoch Times.

De WHO heeft eindelijk een groep deskundigen naar China gestuurd met de opdracht de oorsprong van het Coronavirus in Wuhan op te sporen. En aan het begin van hun officiële bezoekprogramma aan China, stond een bezoek aan een tentoonstelling op de agenda. Een tentoonstelling over hoe China over het virus zegevierde.

Of de experts onder de indruk zijn van de tentoonstelling, weten we nog niet. Wat we wel weten is dat veel Chinezen, en ook Westerse politici, ervan overtuigd zijn dat het virus in China is overwonnen. En dat allemaal dankzij het bliksemsnelle optreden van China’s “zero-Covid beleid”.

Waar dit “zero-covid-beleid” toe leidt, blijkt uit de huidige lockdown van de stad Tonghua in het noordoosten van China.

400.000 mensen opgesloten: “De deur wordt dichtgelast”

De stad Tonghua ligt in het noordoosten van China. Sinds half januari is een deel van deze stad geclassificeerd als hoogrisicogebied. Als gevolg daarvan mogen 400.000 mensen in de stad hun huis niet meer uit.

“Attentie, alle inwoners. Blijf in jullie huizen. De deur is dichtgelast. Attentie, alle inwoners. Verlaat uw huis niet. De deur is dichtgelast.”

Om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, worden mensen compromisloos opgesloten. De lockdown-maatregelen zijn zo extreem dat alle deuren van de huizen worden verzegeld of dichtgelast.

  Verenigd Koninkrijk begint met "vaccinatiestempels" in paspoorten

Inwoners van Tonghua stad zitten thuis opgesloten. Voedsel wordt schaars; baby’s hebben geen melkpoeder, zieke mensen hebben geen medicijnen, om nog maar te zwijgen van producten voor de vrouwelijke hygiëne. Deze staan niet eens op de lijst van noodvoorraden. Niemand weet waar ze te krijgen zijn, zelfs de medische staf niet.

Als je geluk hebt, vraag je buren die misschien rantsoenen in voorraad hebben.

Zoals deze video laat zien, gebruikt een bewoner van een hoger gelegen verdieping van een huis een touw om een zak met voedsel van een buur omhoog te trekken.

In principe kunnen mensen nu alleen nog online of via de administratie eten bestellen. Elk huishouden krijgt een vaste portie groenten en instant noedels. Wanneer de groenten niet meer beschikbaar zijn, krijgt elk gezin vier pakken instant noedels.

Wanneer de volgende levering komt is puur een kwestie van geluk

Veel bewoners klagen dat hun bestellingen na vijf dagen nog steeds niet zijn aangekomen. Uit noodzaak zijn sommigen zelfs begonnen hun huisdieren op te eten. Op internet deelde een man foto’s van zijn schildpad die gekookt werd.

Een ander klaagde op internet dat hij bijna 10 dagen uitgehongerd was. Zijn bericht werd snel verwijderd en het duurde niet lang voordat de politie hem vond en arresteerde. Hij werd ervan beschuldigd onjuiste informatie te hebben verspreid en aldus het imago van de autoriteiten te hebben geschaad. De man moet 10 dagen in de gevangenis zitten. Een geluk bij een ongeluk, want in de gevangenis kreeg hij tenminste te eten.

  Nieuw aan Corona gerelateerd syndroom treft kinderen

Ook dit is typerend voor China: in plaats van oplossingen voor de problemen te vinden, worden mensen die de problemen aan de orde stellen snel de mond gesnoerd.

De autoriteiten hebben een beloning van 5.000 yuan (ongeveer 640 euro) uitgeloofd voor iedereen die overtredingen ontdekt en aan het licht brengt. Verraden wordt openlijk aangemoedigd.

Nieuwe beelden tonen aan dat Chinese dierenmarkten nog steeds honden en katten voor vlees slachten

Vorig artikelDiscriminatieverbod van niet-gevaccineerden door de Raad van Europa heeft geen bindende werking
Volgend artikelLinkse Time Magazine geeft toe dat er een samenzwering was om Trump te verwijderen en Biden te installeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in