Artsen bevestigen: hersenvocht lek na Coronatest geen alleenstaand geval

4
© Freepik

Neus- en keeluitstrijkjes keel zijn gemeengoed geworden. Bij de meestal zeer onaangename Covid-19 tests moeten wattenstaafjes tot ver in de neus worden opgeduwd om afscheidingen op te zuigen. Daarbij raakte een vrouw in Osnabrück, Duitsland, zo zwaar gewond dat zij wekenlang hersenvocht verloor. Het teststaafje moet helemaal in tot de hersenen zijn doorgedrongen.

Zoals noz.de meldt, liep de vrouw in januari een verwonding aan de binnenkant van haar schedel op. Wekenlang had zij hoofdpijn, maar wat vooral opviel was dat er voortdurend een heldere, niet eerder geïdentificeerde vloeistof uit haar neus liep. Nadat zij begin maart in het ziekenhuis was opgenomen, stelden de artsen een verwonding aan het schedelbasisbeen vast – kennelijk veroorzaakt door onjuist gebruik van de Covid-19-test.

De dokters probeerden het gat in het schedelbeen te dichten, maar zonder succes. Hersenvocht bleef uit de neus van de vrouw lopen. Pas na een operatie van enkele uren in april was het mogelijk het aangetaste deel van de hersenen af te sluiten, meldt wochenblick.at.

Helaas niet een op zichzelf staand geval

Steeds weer leidt onjuist gebruik van de tests tot soms ernstige verwondingen, hetgeen nu ook door de medische vakpers wordt bekritiseerd. “Uitstrijkjes door ongetraind personeel brengen daarom zowel het risico van vals-negatieve resultaten als het risico van letsel aan neusstructuren en de schedelbasis met zich mee”, zegt Prof. Dr. Verena Niederberger-Leppin van de KNO-kliniek in Wenen. “Het gebruik van snelle antistoftests is schadelijk voor het lichaam” is zelfs de kop van het gerenommeerde Duitse medische tijdschrift Ärztezeitung.

Beschamende doofpotpoging van Correctiv

  Na de crisis: grensbewaking zal in de toekomst onvermijdelijk zijn

Maar al deze risico’s moeten zo veel mogelijk worden afgedekt. Frontnieuws berichtte reeds in oktober vorig jaar over een soortgelijk geval in de VS, dat werd toen onderworpen aan een zogenaamde ‘factcheck’ door het Duitse “waarheidsministerie” Correctiv. Daar staat: De vrouw had “een scheur in de keelstreek lang voor de Covid-19 test. Bovendien zeggen de dokters niet of ze ooit in levensgevaar was”.

Dat de hersenen niet in het keelholtegebied liggen, is bekend, zelfs met slechts een rudimentaire kennis van de anatomie. En dat hersenletsels vaak levensbedreigend zijn is ook bekend. Het enige doel van de zogenaamde ‘factchecker’ zoals Correctiv, is het opzettelijk ontkennen van kritische berichtgeving.

Franse Nationale Academie van Geneeskunde: COVID-neusuitstrijkjes geassocieerd met verhoogd risico op hersenvliesontsteking

Vorig artikel57-jarige man bespot “anti-vaxxers” – DOOD zeven dagen na Johnson & Johnson injectie
Volgend artikelAlleen al in de Duitse stad Keulen 454 Covid-19 geïnfecteerden na volledige vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het is en blijft een verdomd smerige zaak.
  Leve het ministerie van verzieking en het RIVM en vooral het sukkelig clubje omt.

 2. Ernstig, zeer ernstig!

  En dan te bedenken dat als je echt ziek wordt van het coronavirus je dat echt wel weet. Het slaat namelijk in als een bom. Binnen 2 uur was ik van kerngezond helemaal gevloerd met hoge koorts.

  De suggestie dat je mogelijk ziek bent zonder het te weten is dus een KEIHARDE LEUGEN die wel eens wat meer aandacht mag krijgen.

  Om die reden is er dus geen enkele basis voor deze test. Nee, deze is uitsluitend bedoeld om het angst orgel door te laten spelen.

 3. ik kreeg dadelijk de feitenchekkers op mijn dak na het publiceren van de link op facebook.vermoedelijk zal ik weer een maand in afzondering moeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in