STOCK-FREE.ORG (Public Domain)

Ik moet reageren op een artikel van Owen Matthews in de Britse versie van The Spectator – Poetin lijkt zelfverzekerd, maar de toekomst van Rusland is somber. De waanzin die uit dit artikel spreekt, helpt verklaren waarom de Britten zo verloren zijn nu ze worstelen om het feit onder ogen te zien dat Poetin hun pompeuze reet aan het schoppen is, schrijft Larry Johnson.

Mr. Matthews begint met deze onzin:

En toch, nu hij zich opmaakt voor zijn vijfde termijn, is de waarheid dat Poetin een holle tsaar is. Hij viel Oekraïne binnen om de grootheid van Rusland in zijn achtertuin en op het internationale toneel te bevestigen. In plaats daarvan liet de oorlog zien dat het veelgeprezen leger van Poetin niet in staat is om een veel kleinere Oekraïense troepenmacht te verslaan. In plaats van de uitbreiding van de NAVO een halt toe te roepen, heeft hij deze juist massaal uitgebreid naar het voorheen neutrale Zweden en Finland. De invasie heeft belangrijke sectoren van de Russische economie weggevaagd (met name de gasexport en de auto-industrie), buitenlandse investeringen abrupt tot stilstand gebracht en Rusland tot een economische vazal van China gemaakt.

De oorlog heeft tot een miljoen van de best opgeleide en slimste mensen van het land in ballingschap gedwongen en het impliciete contract van het Kremlin met de Russische elites verbroken dat ze zichzelf zouden kunnen verrijken en ongehinderd van hun inkomsten zouden kunnen genieten in ruil voor politieke onderwerping. Het meest noodlottige is dat de oorlog Poetin en de oudere securocraten die hem omringen in staat heeft gesteld om een droom te vervullen die veel oude mannen misschien wel ambiëren, maar die slechts weinigen verwezenlijken – het creëren van een toekomst die een geïdealiseerde versie van het verleden van hun land weerspiegelt.

Kies zelf de meest absurde bewering van Matthew. Mijn favoriet is: “De invasie heeft belangrijke sectoren van de Russische economie weggevaagd (met name de gasexport en de auto-industrie), buitenlandse investeringen abrupt tot stilstand gebracht en Rusland tot een economische vazal van China gemaakt.” Is Matthew echt zo slecht geïnformeerd of is hij gewoon een corrupte propagandist die typt wat hem verteld wordt door het MI-6 propagandateam.

  De openingssalvo's zijn geworpen - Wat zijn de volgende stappen van Poetin in Oekraïne?

Niet alleen heeft de Speciale Militaire Operatie de militaire industriële sector van Rusland van energie voorzien en drastisch uitgebreid, maar de rest van de economie draait gewoon door. De oorlog heeft de gasexport van Rusland niet “weggevaagd”, maar omgeleid en uitgebreid. En dan is er nog het feit dat veel Europeanen Russisch gas blijven kopen, alleen betalen ze een meerprijs via tussenhandelaren en verwoesten ze hun eigen economieën met inflatie. Ja, de westerse buitenlandse investeringen zijn gestopt en Rusland heeft zonder een stap te missen meer dan 4% groei geproduceerd in het laatste kwartaal. Arm, arm Rusland.

In tegenstelling tot de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk heeft Rusland zijn industriële capaciteiten niet naar andere landen, zoals China, verplaatst. En Ruslands eigen ruime voorraad olie, gas, aluminium, kolen, uranium, bauxiet, nikkel en zeldzame aardmineralen betekent dat het niet afhankelijk is van een of ander netelig buitenlands land of entiteit om zijn civiele en militaire industrie productief te houden.

Het belangrijkste resultaat van de Russische invasie in Oekraïne is dat het de NAVO heeft ontmaskerd als de echte holle schelp. De zogenaamd superieure tanks en artillerie van de NAVO zijn gedecimeerd op de Oekraïense steppen en ontmaskerd als dure prima donna’s die duur onderhoud vereisen en onbetrouwbaar zijn in gevechtsomstandigheden. Ik denk dat meneer Matthews de video van de Britse Challenger-tank die vastzit in de modder niet heeft gezien. Deze video is emblematisch voor de erbarmelijke staat van het Britse leger.

De diepte van Matthews onwetendheid en hypocrisie wordt onthuld in de volgende twee paragrafen:

  Russisch offensief "wordt een slachting" voor Oekraïne, zegt voormalig VS inlichtingenofficier

Maar het belangrijkste deel van Poetins toespraak was niet wat hij zei over de oorlog in Oekraïne, maar hoe weinig tijd hij eraan besteedde – slechts 15 minuten van de twee uur. De rest was gericht op zijn binnenlandse programma, waarin van alles aan de orde kwam, van het oplossen van de steeds dieper wordende demografische crisis tot het vervangen van de afbrokkelende infrastructuur, het verbeteren van de gezondheidszorg en het onderwijs en het verstrekken van geld voor wetenschap en onderzoek. Kortom, het dagelijks bestuur. En zijn belangrijkste boodschap was niet gericht aan de Russische welvaartscheppers of elites, maar recht op de budzhetniki – de tientallen miljoenen staatsmedewerkers, militairen en veiligheidspersoneel, gepensioneerden en bureaucraten die voor hun inkomen afhankelijk zijn van het Kremlin en die de ruggengraat vormen van Poetins steun.

De hamvraag voor zijn politieke overleving is hoe lang hij in staat zal zijn om deze mensen aan de kant te houden. Weinig van de rooskleurige economische voorspellingen die Poetin in zijn toespraak deed, houden stand bij nader onderzoek. Ja, het Russische BBP is vorig jaar nominaal meer gestegen dan in welk G7-land dan ook. Het gemiddelde Russische huishouden eindigde 2023 met ongeveer 18 procent meer geld op de bank dan een jaar eerder. Sberbank, de grootste door de staat gecontroleerde bank van Rusland, boekte een 5,5-voudige jaar-op-jaar nettowinstsprong naar een recordhoogte van 1,5 biljoen roebel ($16,3 miljard). De defensie-industrie biedt werk aan 3,5 miljoen mensen en veel fabrieken hebben hun personeelsbestand verdubbeld sinds het begin van de oorlog. Maar deze schijnbare economische boom is in werkelijkheid het gevolg van een enorme stijging van de staatsuitgaven voor de oorlog – een vorm van militair keynesianisme die 40 procent van de staatsbegroting opslokt, en bijna 10 procent van het Russische BBP.

Dat is een giller. Volgens Matthews kent Rusland alleen economische voorspoed door de defensie-uitgaven en begint het een “tekort” te krijgen. Rusland is een krent vergeleken met de Verenigde Staten, die 35 biljoen dollar tekort komt (en groeit), een defensiebudget heeft van een biljoen dollar (oké, 900 miljard dollar om precies te zijn), geen tanks meer produceert, er niet in slaagt om een functionele hypersonische raket te produceren, niet in staat is om de Russische productie van artilleriegranaten te evenaren en grotendeels een diensteneconomie is geworden. Dit laatste betekent dat de VS niet langer een industriële grootmacht is.

  Zelensky wanhopig om zijn Azov-nazi's uit Azovstal te krijgen

Als meneer Matthews net als ik Rusland zou durven bezoeken, zou hij er een levendige, schone, energieke samenleving aantreffen. De pendeltrajecten in Moskou zitten ’s ochtends vol met auto’s van mensen die op weg zijn naar banen in de particuliere sector. Poetin floreert om één reden: hij heeft geen miljarden en biljoenen roebels verspild aan dwaze buitenlandse oorlogen. In tegenstelling tot de heersende klasse in Washington is Poetin heel duidelijk over wat het betekent om de soevereiniteit van Rusland te beschermen. Ik ken veel Amerikanen die zouden willen dat onze eigen leiders meer waarde zouden hechten aan het beschermen van onze grenzen en het bevorderen van veilige, leefbare steden.

Ik denk dat Owen Matthews de vijf rouwfasen van Kubler-Ross doorloopt terwijl hij worstelt om de nederlaag van Oekraïne te verwerken. Hij bevindt zich in de ontkenningsfase. Vervolgens woede en dan onderhandelen. Hij heeft nog een lange weg te gaan naar “acceptatie.”

De vrijdag Roundtable met de Judge en Ray:


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebrachtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArtikel uit 1972 in Der Spiegel bewijst het: Militaire weersmanipulatie door VS gebruikelijk sinds 1963
Volgend artikelNetto-nul, het digitale wassenbeeldenmuseum en de toekomst van voedsel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Het artikel van de Spectator draait alles om..

    In werkelijkheid: “Biden lijkt zelfverzekerd, maar de vooruitzichten voor het westen zijn somber”..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in