© TASS

In dit stadium van het conflict hangt veel af van de uitkomst van het tegenoffensief in Kherson, dat op zijn beurt bepalend zal zijn voor de toekomstige militair-strategische dynamiek van deze proxy-oorlog, schrijft Andrew Korybko.

Legergeneraal Sergej Surovikin, die onlangs werd aangesteld als commandant van de speciale operatie van Rusland, deelde enig inzicht in de stand van zaken van de militaire campagne van zijn pas herstelde mogendheid in Oekraïne. RT vestigde de aandacht op de hoogtepunten, waaronder de volgende zeven punten:

1. De situatie rond Kherson blijft gespannen

2. De NAVO duwt Kiev in een suïcidaal offensief

3. Haar troepen zijn onervaren en bang

4. Ze lijden dagelijks honderden slachtoffers

5. Kiev zou binnenkort de Kachovka-dam kunnen aanvallen

6. De NAVO is een vijand van het Oekraïense volk

7. Rusland wil een onafhankelijk en bevriend Oekraïne

Elk van deze punten onthult veel over de laatste militair-strategische dynamiek van het Oekraïne conflict. De rest van dit stuk zal daarom kort het belang analyseren van alles wat de man met de bijnaam “Generaal Armageddon” zojuist heeft gedeeld:

1. Het zuidelijke tegenoffensief van Kiev is nog niet afgelopen

Hoewel het aanvankelijk diende als schijnbeweging om af te leiden van het veel substantiëlere en uiteindelijk succesvolle tegenoffensief vorige maand in de regio Charkov, is het tegenoffensief in Kherson nog niet uitgeput en blijft het dus een van de belangrijkste fronten in het conflict.

2. Het Kherson-front is van symbolisch belang voor de VS

De NAVO dwingt haar proxies tot suïcidale aanvallen langs het Kherson-front, juist vanwege het symbolische belang dat eraan verbonden is, dat verband houdt met de nabijheid van de Krim en met de wens van de regerende Democraten om de kiezers te laten zien dat Kiev een overwinning heeft behaald die de tientallen miljarden die het heeft ontvangen waard is.

  De Geschiedenis van de Strijd: Manoeuvre, deel 1

3. De beste troepen van Kiev zijn al geliquideerd

De enige reden waarom Kiev nu sterk vertrouwt op onervaren en angstige rekruten is dat de beste van haar troepen al zijn geliquideerd in de afgelopen bijna acht maanden van gevechten, waardoor zij uit wanhoop haar toevlucht moet nemen tot menselijke human wave-tactieken.

4. Rusland wint nog steeds het getallenspel

Voortbouwend op het bovenstaande blijft het dagelijkse aantal slachtoffers van Kiev de pan uit rijzen, terwijl dat van Moskou relatief minimaal blijft, hoewel de overwinning van Moskou in dit spel met getallen er misschien niet zoveel toe doet zolang de tegenstander nog steeds schijnbaar onbeperkt vlees heeft om in de gehaktmolen te gooien.

5. Grootschalige terroristische plannen bewijzen de militaire wanhoop van Kiev

De enige reden waarom Kiev zelfs maar zou overwegen een dam te vernietigen in dezelfde regio die het als zijn eigen regio opeist, is omdat het militair zo wanhopig is geworden nadat zijn human wave-tactieken niets van betekenis hebben opgeleverd, dat het nu alleen nog zijn toevlucht kan nemen tot grootschalige terroristische complotten.

6. Het grote strategische doel van de NAVO is tegen de nationale belangen van Oekraïne

Het is niet in het objectieve nationale belang van Oekraïne om zijn bevolking te blijven exploiteren als kanonnenvoer door de NAVO als onderdeel van de poging van dat anti-Russische blok om de afnemende unipolaire hegemonie van zijn Amerikaanse leider te herbevestigen, maar toch heeft de elite van die voormalige Sovjetrepubliek deze belangen verkocht aan hun buitenlandse beschermheren.

7. Het grote strategische doel van Rusland komt overeen met de nationale belangen van Oekraïne

  Xi Jinping zegt dat hij China op oorlog voorbereidt

Het grote strategische doel van Rusland om de militaire neutraliteit van Oekraïne en zijn status als bevriende staat waarmee het economisch gedreven en tot wederzijds voordeel strekkende samenwerking kan aangaan, strookt daarentegen volledig met de objectieve nationale belangen van dat land.

In dit stadium van het conflict hangt veel af van de uitkomst van het tegenoffensief in Kherson, dat op zijn beurt bepalend zal zijn voor de toekomstige militair-strategische dynamiek van deze proxy-oorlog. Een mislukking van Kiev in combinatie met een Republikeinse overwinning in de midterms van november zou kunnen leiden tot hervatting van de vredesbesprekingen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bewijs van massaslachting van Russische krijgsgevangenen door Oekraïense militairen in Readovka’s gedetailleerde analyse (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit wordt een winter als nooit tevoren
Volgend artikelEerlijk gezegd lieve schaap, het kan me geen reet schelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in