Kristina Paukshtite op pexels.com

Het begint buiten koud te worden. Bent u klaar voor een winter als nooit tevoren? Zoals ik al maanden documenteer op The Economic Collapse Blog, zal de nachtmerrieachtige wereldwijde energiecrisis die is uitgebroken niet snel ophouden. Sterker nog, het kan nog veel erger worden in 2023 en daarna. De energieprijzen zijn al tot absoluut absurde hoogten gestegen, en nu staat de winter voor de deur. Helaas waarschuwen veel voorspellers dat deze winter een ramp wordt. In een groot deel van het noordelijk halfrond worden kouder dan normale temperaturen verwacht, en als dat werkelijk gebeurt, zou dat het systeem enorm belasten, schrijft Michael Snyder.

Kijk bijvoorbeeld maar naar wat New England te wachten staat. Volgens de Wall Street Journal kunnen de inwoners van de zes deelstaten die de regio vormen te maken krijgen met “rolling blackouts” als dit een echt koude winter wordt…

New England, dat afhankelijk is van de invoer van aardgas om de gaten in de wintervoorziening te dichten, concurreert nu met Europese landen voor de verscheping van vloeibaar aardgas, nadat de sancties de meeste gaspijpleidingen naar het continent heeft stopgezet. Hevige koudeperiodes in het noordoosten kunnen de hoeveelheid gas die beschikbaar is om elektriciteit op te wekken, verminderen omdat meer gas wordt verbrand om huizen te verwarmen.

De beheerder van het elektriciteitsnet in de regio, ISO New England Inc, heeft gewaarschuwd dat een extreem koude winter de betrouwbaarheid van het net onder druk kan zetten en mogelijk kan leiden tot stroomuitval om vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht te houden. De waarschuwing komt op een moment dat leidinggevenden en analisten voorspellen dat energieproducenten tot meerdere malen meer dan vorig jaar zouden moeten betalen voor gasleveringen als door het strenge weer dringend behoefte ontstaat aan aankopen op de spotmarkt.

New England zal deze winter waarschijnlijk rechtstreeks concurreren met de Europese Unie om de slinkende voorraden aardgas.

Oekraïens medisch hoofd beveelt castratie van Russische krijgsgevangenen - "Het zijn kakkerlakken"

Helaas zal er waarschijnlijk niet genoeg zijn.

De Europeanen worden al maanden aangespoord om energie te besparen, maar een groot deel van de bevolking slaat die waarschuwingen in de wind.

Als gevolg daarvan kunnen veel EU-landen de komende maanden ook te maken krijgen met stroomuitval…

De Europese Unie kan deze winter te maken krijgen met stroomuitval door de aanhoudende energiecrisis als gevolg van de oorlog van Rusland in Oekraïne, maar Brussel bereidt zich voor op de ergste scenario’s, aldus EU-commissaris voor crisisbeheer Janez Lenarčič.

Toen Lenarčič in een dinsdag gepubliceerd interview door het Duitse RND-medianetwerk vroeg of EU-landen als gevolg van de energiecrisis noodhulp nodig zouden hebben, antwoordde hij: “Ja, dat is heel goed mogelijk.”

Als de stroom op een van de koudste dagen van het jaar voor enkele uren volledig wordt afgesloten waar u woont, wat doet u dan?

Daar moet u maar eens over nadenken.

In Oekraïne zit een groot deel van het land momenteel zonder stroom.

De Russen zijn begonnen met het systematisch aanvallen van het elektriciteitsnet van het land, en op dit moment functioneert ongeveer 30 procent van alle Oekraïense elektriciteitscentrales niet

Meer dan 1000 steden en dorpen in Oekraïne zijn getroffen door stroomuitval na een reeks Russische aanvallen.

Het Kremlin heeft de afgelopen twee weken meer dan 70 mensen gedood nadat het opdracht had gegeven tot raket- en drone-aanvallen op Oekraïense steden.

President Volodymyr Zelensky zei dat 30% van de Oekraïense elektriciteitscentrales door de bombardementen zijn uitgeschakeld. Delen van Kiev zitten zonder water en stroom na verdere explosies vandaag.

De Russen kunnen het Oekraïense elektriciteitsnet volledig vernietigen als ze dat willen.

Interview met de Zwitserse legerkolonel Jacques Baud, een goede samenvatting van de militaire situatie in Oekraïne

Zullen ze zo ver gaan?

Het behoeft geen betoog dat het weer in sommige delen van Oekraïne al erg koud begint te worden, en er wordt gewaarschuwd dat een langdurig gebrek aan stroom zou kunnen leiden tot een ongekende humanitaire crisis

Hans Henri P. Kluge, regionaal directeur van de WHO voor Europa, zei tijdens de persconferentie dat de organisatie in haar humanitaire reactie op de Russische oorlog tegen het land anticipeert op en zich voorbereidt op de uitdagingen van de naderende “strenge” winter.

Kluge merkte op dat het risico op COVID-19, bevriezing, onderkoeling, longontsteking, beroerte en hartaanval waarschijnlijk zal toenemen onder Oekraïners die “precair” leven, hetzij in ondermaatse onderkomens, zonder toegang tot verwarming of door regelmatige verhuizing naar andere locaties.

Ik kreeg de rillingen bij het lezen van deze twee paragrafen.

Ook hier in de Verenigde Staten begint het koud te worden. Sommige steden bij de Great Lakes hebben zelfs meer dan 30 cm sneeuw gekregen

Voor het koufront zijn vorstwaarschuwingen afgegeven voor meer dan 89 miljoen Amerikanen in staten op zijn pad, met reeds sneeuw, regen en harde wind bij de Great Lakes.

In steden bij de Great Lakes, zoals Ironwood en Marquette, is meer dan 30 cm sneeuw gevallen, en tot 12 cm in het nabijgelegen Minnesota en Wisconsin.

En we worden gewaarschuwd dat “de koudste lucht van het seizoen” nu het zuiden bereikt…

De koudste lucht van het seizoen tot nu toe heeft het zuiden in zijn greep en bijna-vriestemperaturen zouden tot halverwege de week in een groot deel van de regio nieuwe laagterecords kunnen opleveren.

AccuWeather meteorologen volgen sinds vorige week een krachtige storing die vanuit Canada naar het midden en oosten van de Verenigde Staten trekt. Terwijl deze storm de eerste sneeuwvlokken van het seizoen naar delen van het midwesten en noordoosten blijft brengen, zullen gebieden verder naar het zuiden een dosis koude lucht te verwerken krijgen die sommigen niet gewend zijn zo vroeg in het seizoen.

Voor tientallen miljoenen Amerikanen voelt het al als winter.

Blackouts in Oekraïne na Russische aanvallen op het elektriciteitsnet (Video's)

Maar het officiële begin van de winter laat nog meer dan twee maanden op zich wachten.

Dat is geen goed teken.

Al jaren dring ik er bij mijn lezers op aan om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet, maar tot nu toe was afhankelijkheid van het elektriciteitsnet geen probleem.

Nu veranderen de zaken echter ingrijpend.

De energieprijzen rijzen de pan uit en overal ter wereld waarschuwen ambtenaren voor “black-outs” deze winter.

Ik hoop dat u zich op tijd hebt voorbereid, want deze winter wordt voor miljoenen en miljoenen mensen een enorme uitdaging.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Invloedrijke Russische filosoof Alexander Dugin zegt dat Rusland met de oorlog in Oekraïne strijdt tegen “mondiale liberale elites”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse verpleeghuizen worden volgestouwd met vluchtelingen
Volgend artikelAnalyse van “General Armageddon’s” inzicht in de situatie van Rusland’s speciale operatie
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Chemtrails are getting sprayed thick daily now in Belgium.
  Doing everything possible to artificially geo-engineer a harsh winter.
  Likewise, diverting rain all throughout the summer to devastate the crops.

 2. ´De Europeanen worden al maanden aangespoord om energie te besparen, maar een groot deel van de bevolking slaat die waarschuwingen in de wind.´

  Tijdens mijn steevaste avondrondjes zie ik woningen welke met één of twee lampen verlicht zijn, in tegenstelling tot voorheen waar er gemakkelijk zo´n vier tot vijf lampen brandden. Ik vernam onlangs van iemand die zich overigens alles laat aanmeten, d.w.z. griepprik; covidprik; boosters; klimaathoax; vogelgriep, dat deze het gas onder de pannen uitdraait wanneer het eenmaal voldoende kookt en dat is slim bedacht. Wellicht dat er mensen zijn die het hier niet zo nauw nemen en een dikkere portemonnee hebben. Hetgeen ik ook observeer, is dat er verscheidene lantaarnpalen niet branden en deze methodiek rouleert, d.w.z. dat vanavond en morgen bepaalde straatverlichting niet werkt, maar morgen wel en ze elders worden uitgezet.

 3. Vaak zie je dat de EU juist milder weer krijgt, zodra het in de VS juist (extreem) koud is.
  Maar goed, de Chem-trails, HAARP etc. hebben absuut een negatief effect op het klimaat, waarbij door HAARP zelfs rampen kan veroorzaken (aardbevingen, vulkaan uitbarstingen enz.).

  De wereldelite zal in ieder geval NIETS ongemoeid laten het de burgers zo moeilijk mogelijk te maken, terwijl zij zelf er knus en onbezorgd bij zullen zitten, met vette party’s en leedvermaak om hun volk….

  Het oordeel over deze wereld komt spiedig…..

 4. Weten we overigens nog dat in het kader van de achterhaalde evolutietheorie waarin de mens van e.o.a. Apensoort (vreemd dat dit in de tijd niet vaker is voorgekomen overigens) afstamde en waarbij de mens steeds langer werd waarmee de kleine lage huisjes werden verklaard welke in musea te kijk staan? Die kleine lage huisjes, zonder grote ramen en eventueel dikkere muren, werden zo gebouwd om de kou zoveel als mogelijk buiten te houden. Meerdere kinderen in één bed, en wellicht een hond erbij en beddenpan, om elkaar warm te kunnen houden.

 5. Dit verhaal gaat natuurlijk over midden Noord Amerika, waar een landklimaat is. Richting Oekraine geldt natuurlijk hetzelfde. Wij hebben een zeeklimaat. In 64 jaar heb ik 2x een winter met meer dan -20C meegemaakt..en dan kort…geen 4-6 maanden. Ter nuancering.
  Maar goed, dan nóg.. gister schreef ik al dat wij hebben uitgetest wat we tnt hebben ervaren..
  Met de juiste kleding kun je heel goed met 17.5C leven.
  En blijf in beweging. Je zult je tegen die tijd ook echt moeten inspannen om een maaltijd op tafel te krijgen. En inspannen is niet: een.pizza uit de supermarkt verwarmen. Sws..als er geen electra meer is, zijn alle “schermpjes” ook uit…een wake up call voor de verslaafden.. Denk dat nog maar weinig mensen beseffen dat voedsel ooit een zaadje in de aarde was..wat vanaf die tijd gegroeid( en mogelijk bewerkt) is tot een produkt op je bord. Ga er maar van uit dat je nu zelf voor dat produkt op je bord moet zorgen. Dus: geen winkels, geen voedsel, geen brandstof…en mss ook geen water uit de kraan..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in