In het begin was de oorlog in Oekraïne nog niet geëscaleerd tot de gevaarlijke NAVO-Rusland nachtmerrie die het nu is.

Men kon zich de enorme hoeveelheden dood en vernietiging nog niet voorstellen. Hoewel “het nieuws blijft herhalen dat Poetin het op burgers gemunt heeft,” aldus een senior analist van de Defense Intelligence Agency in maart 2022, “is er geen bewijs dat Rusland dit opzettelijk doet.” De analist zei dat “bijna alle langeafstandsaanvallen gericht waren op militaire doelen”. Een gepensioneerde luchtmachtofficier, die voor een “grote militaire aannemer werkt die het Pentagon adviseert”, voegde eraan toe dat “het Russische leger eigenlijk terughoudendheid heeft getoond in zijn langeafstandsaanvallen.” Deze bronnen vertelden Newsweek dat Rusland niet lukraak bombardeerde en dat de VS meer raketten dropte op de eerste dag in Irak in 2003 dan Rusland dropte in de eerste 24 dagen in Oekraïne. Toen ze de Amerikaanse bombardementen op Irak observeerden, inclusief het gebruik van verarmd uranium en witte fosfor, “waren Britse officieren ontzet over het gebrek aan zorg voor burgerslachtoffers”. In plaats daarvan “vindt de overgrote meerderheid van de [Russische] luchtaanvallen plaats boven het slagveld, waarbij Russische vliegtuigen “close air support” leveren aan grondtroepen. De rest – minder dan 20 procent volgens Amerikaanse experts – is gericht op militaire vliegvelden, kazernes en ondersteunende depots.” De DIA-analist concludeerde dat “dat is wat de feiten laten zien. Dit suggereert mij in ieder geval dat Poetin niet opzettelijk burgers aanvalt,” schrijft Ted Snider.

Terwijl de oorlog zich nog in dit stadium bevond, had zij gestopt kunnen worden. Op 27 februari, slechts drie dagen na het begin van de oorlog, kondigden Rusland en Oekraïne aan dat ze bereid waren om gesprekken te voeren in Wit-Rusland. In die gesprekken en de daaropvolgende weken, waaronder de meest veelbelovende gesprekken van allemaal in Istanboel, waren Oekraïne en Rusland bereid om de oorlog te beëindigen op voorwaarden die aan hun beider doelen voldeden.

  Vonnis in de zaak MH17 chrash - showproces en parodie op justitie

Maar de VS hielden de beëindiging van de oorlog tegen voordat de verwoesting begon, omdat de besprekingen niet aan hun doelen voldeden. Met Poetin “moet . . . niet onderhandeld worden”, zeiden de VS en het VK tegen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, en zelfs als Oekraïne bereid was om een aantal overeenkomsten met Rusland te ondertekenen, “was het Westen dat niet.” De VS “blokkeerden” het onderhandelde einde van de oorlog omdat ze “wilden dat de oorlog doorging”, aangezien het niet voldoende was om de doelen van Oekraïne te bereiken. “Dit is een oorlog,” legde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken uit, “die in veel opzichten groter is dan Rusland, hij is groter dan Oekraïne.”

De oorlog van drie dagen werd een anderhalf jaar durende oorlog die escaleerde tot de gevaarlijke en verwoestende oorlog die het nu is, omdat de VS Oekraïne verbood om de oorlog te beëindigen op voorwaarden die hen tevreden stelden en hen onder druk zette om door te vechten tegen Rusland in het nastreven van Amerikaanse doelen. Vanaf dat moment werden alle waarschijnlijk honderdduizenden Oekraïense doden, de vernietiging van de infrastructuur en het verlies van land de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de VS.

Maar noch de Amerikaanse, noch de Oekraïense doelen zijn bereikt. De oorlog verloopt erg slecht voor Oekraïne en geen enkele hoeveelheid Amerikaanse hulp lijkt het slagveld te veranderen. Behoudens een onwaarschijnlijke verandering van lotsbestemming, vecht Oekraïne alleen maar door om aan een onvermijdelijk onderhandeld einde te komen dat tragisch slechter zal zijn dan het einde waarover ze in Wit-Rusland en Istanboel hebben onderhandeld.

Die verandering van het lot hangt af van het tot nu toe suïcidale tegenoffensief. Sinds 5 juni heeft Oekraïne zijn door de NAVO getrainde troepen en zijn door de NAVO geleverde tanks tegen de Russische verdedigingslinies gegooid. En volgens de Russische president Vladimir Poetin heeft Oekraïne in die periode van bijna twee maanden meer dan 26.000 doden geleden. Ze verloren ook minstens een “opzienbarende” 20% van de door de NAVO geleverde tanks en pantservoertuigen in de eerste weken van het tegenoffensief.

  Scott Ritter: F-16 naar Oekraïne sturen zal een terugslag veroorzaken

Wat nog erger is, is dat de VS Oekraïne aanmoedigden om het tegenoffensief in te zetten en publiekelijk hun “zeer goede kans op succes” verkondigden, terwijl ze privé wisten dat Oekraïne slecht voorbereid was. Volgens een bericht in The Wall Street Journal: “Toen Oekraïne dit voorjaar zijn grote tegenoffensief lanceerde, wisten westerse militaire functionarissen dat Kiev niet alle training of wapens had – van granaten tot gevechtsvliegtuigen – die het nodig had om de Russische troepen te verdrijven.” Ongelooflijk genoeg waren militaire functionarissen bereid om te rekenen op “Oekraïense moed en vindingrijkheid”.

Maar alle “moed en vindingrijkheid” wordt nog steeds tenietgedaan door het gebrek aan training, wapens en troepen. De New York Times berichtte op 26 juli dat Oekraïne is begonnen met de “hoofdaanval” van zijn tegenoffensief, waarbij duizenden versterkingen in de strijd worden “gestort”, “waarvan velen door het Westen zijn getraind en uitgerust.”

Hoewel het moeilijk is om bij te houden welke aanval welke is, zijn er de afgelopen dagen berichten geweest over enorme Oekraïense verliezen. The Times plaatst de “hoofdaanval” ten zuiden van Orikhiv en verder naar het zuiden bij Robotyne. Een poging tot een Oekraïense opmars vanuit Novosanylivka naar het zuiden in de richting van Robotyne en Tokmak draaide uit op wat één analist “mogelijk de ergste ramp voor Oekraïne sinds het begin van het offensief” noemde. Een andere analist, die verwijst naar een offensieve poging in de richting van “Rabotino-Orekhov,” waarbij Leopard tanks en Bradley pantservoertuigen betrokken waren, zegt dat Russische troepen de poging “afgeslagen” hebben met “verschrikkelijke” verliezen voor de Oekraïense strijdkrachten. Er zijn berichten dat verschillende Leopards en Bradleys vernietigd zijn. De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko zei dat vijftien Duitse Leopard tanks en twintig Amerikaanse Bradley pantservoertuigen op één dag vernietigd waren. Hij zei ook dat er meer dan 200 Oekraïense soldaten “verloren” waren gegaan.

  Kijk: Voormalige Britse premier Boris Johnson noemt Tucker Carlson een 'verrader' voor zijn interview met Poetin

Op 27 juli, toen de “hoofdaanval” doorging, beweerde Poetin dat Oekraïne in de afgelopen 24 uur “een grote hoeveelheid zware hardware heeft gebruikt, ongeveer 50 stuks. Ongeveer 39 daarvan, namelijk 26 tanks en 13 pantservoertuigen werden vernietigd.”

De VS hebben Oekraïne onder druk gezet, voordat de oorlog was geëscaleerd tot de verwoesting die het nu is, om door te vechten in het nastreven van Amerikaanse doelen toen de Oekraïense doelen waren bereikt en de oorlog had kunnen eindigen. Dat heeft geleid tot het verlies van levens, het verlies van land en de vernietiging van infrastructuur. De VS moedigden vervolgens een Oekraïens tegenoffensief aan toen ze wisten dat de Oekraïense strijdkrachten “niet alle training of wapens . . die het nodig had om de Russische troepen te verdrijven.” Dat heeft geleid tot een afschuwelijk verlies van nog meer mensenlevens. De VS heeft een eigenbelang nastrevend beleid gevoerd dat hardvochtig en wreed is geweest voor de mensen in Oekraïne.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nucleaire oorlog? Alleen het zuidelijk halfrond zal overlevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKIJK: Californische medewerkers van 7-Eleven slaan man in elkaar omdat hij gestolen heeft en bedreigd heeft hen neer te schieten
Volgend artikel“Grote overwinning” in rechtszaak tegen World Economic Forum, Klaus Schwab bindt in
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. In deze proxy war door V.S. / Nato tegen Rusland.
  om Rusland te verzwakken en het liefst op te delen,

  zijn het hoofdzakelijk gedwongen dienstplichtigen die sneuvelen :
  mannen uit de oostelijke- en zuidelijke regio’s met Russische etniciteit;
  die uit de westelijke regio’s waren al gevlucht naar EU.

  Zo wreed en uitgekookt is het.

  • Hoi,

   Het is nog veel sluwer in mijn optiek. Uiteraard heb je gelijk met het doel mbt Rusland. Een ander doel was het verzwakken van Europa. De EUropeanen waren! (en met name de Duitsers) waren sterke economische concurrenten doordat ze goedkoop grondstoffen kregen vanuit Rusland. Daardoor konden technologisch hoogwaardige producten worden gemaakt en voor goede prijzen wereldwijd worden verkocht. Met die opbrengsten konden weer goedkope Chinese spullen worden gekocht en voila, de gemiddelde EUropese burger was behoorlijk welvarend.

   Dat model is nu deels kaput, het goedkope grondstoffen deel van de welvaart iig. We hebben NOG de Chinezen maar de VS voert de druk op om ook dat deel op te geven en de Europese commissie is al om ook de economische banden met China te verminderen.

   Het zou me verder niets verbazen als de VS hun bloedhonden in Polen en de Baltische staten gaan inzetten om chaos te creeeren in het westen van Ukraine. Dn breekt echt de pleuris uit in Europa. Tjokvol met ouderen en ”asielzoekers” en een economische depressie en geld om voor ze te zorgen. Het is dat ik echt geen idee heb waarheen ik zou moeten emigreren en heb me er echt in verdiept want anders zou ik vertrekken.

   Groeten,
   Hugo

 2. “Wat nog erger is, is dat de VS Oekraïne aanmoedigden om het tegenoffensief in te zetten en publiekelijk hun “zeer goede kans op succes” verkondigden, terwijl ze privé wisten dat Oekraïne slecht voorbereid was.”

  Dat komt me bekend voor. Iets met een prik die ‘absoluut veilig’ zou zijn maar achteraf meer slachtoffers maakt dan de ‘ziekte’ die het moest bestrijden.

  Duivels zijn het. Satansgebroed.

 3. Het snel inpakken in Afghanistan voor enkele maanden later het Oekraïnesenario heeft overduidelijk de kuiperijen blootgelegd van de Anglo-Amerikanen en de G7-ers. De daaruit voortkomende Dollaroorlog is een feest voor de derde wereldlanden. Het wordt nooit meer als voorheen.

 4. Het is voor de meeste mensen niet te verkroppen dat we sinds lange tijd aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan.
  Voor hen; kijk eens goed naar de geschiedenis de afgelopen decennia hoe e.e.a. gegaan is, en vooral welke intenties er waren.
  Voordat men daaraan begint zal men met een open mind moeten beginnen.
  Er zijn talloze voorbeelden waaruit men het ware verhaal kan halen, en dat zijn niet de reguliere media die slechts datgene vertellen wat men mag- en moet weten,
  Kennis haal je niet uit een bron zoals.b.v. Reuters.

  Ik besef goed dat het heel moeilijk kan zijn om te willen ontdekken dat wij nog steeds aan de verkeerde kant staan.
  Vraag jezelf telkens af bij alle gebeurtenissen en ontwikkelingen af wie daar belangen bij hebben en waar de geldstromen vandaan komen en naartoe gaan.

  De Russische revolutie,Napoleon,WW1 en WW2 Corona immigratie waren allemaal ver van tevoren gepland.
  De-populatie eveneens.
  Met name dat laatste heeft men notabene in het openbaar zelfs toegegeven.
  Men kan de ogen sluiten voor de shit, maar de shit blijft komen, of men het nu zien wil of niet.

  Het zijn niet anderen die tot overtuiging brengen, dat moet men zelf doen.
  Met name wij hier op FN kunnen anderen niet dwingen de ogen te openen, dat moet men zelf willen en daartoe bereid zijn.

  Wij hebben hier gevloekt, geschreeuwd, ja, bijna gesmeekt voor dat verdomde ‘ vaccin’ omwille van anderen en niet voor onszelf.
  De keuze van de ander is echter hun eigen verantwoordelijkheid, niet die van ons.
  De keuze om goed in de gaten te krijgen in de gang van zaken is eveneens aan ieder individu zelf.

  Informeer jezelf en neem niet klakkeloos aan wat men je verteld, zoek zelf naar verschillende informatie bronnen.( nu het nog kan)
  En bedenk goed, er bestaan geen domme vragen. slechts de antwoorden kunnen dom zijn.
  Vragen stellen is geen kwestie van domheid zoals menigeen dat oordeelt.
  Vragen stellen is een kwestie van, kennis willen vergaren en willen weten.
  Net als kleine kinderen je de oren van de kop kunnen vragen in hun behoefte om te begrijpen en kennis opdoen.

  In het huidige informatie tijdperk is onwetendheid een keuze.
  En gemaakte keuzes hebben altijd gevolgen, goed danwel slecht.

 5. “Hunter kreeg een PORSCHE nadat hij Joe mee uit eten had genomen met een Kazachse oligarch: de VOLLEDIGE getuigenis van Devon Archer over hoe Biden ‘merk’ werd gebruikt als INTIMIDATIE door Burisma – en de 20 ontmoetingen van de toenmalige vice-president met de zakenpartners van de zoon – wordt vrijgegeven”.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12369121/Hunter-got-PORSCHE-bringing-Joe-dinner-Kazakh-oligarch-Devon-Archers-testimony-Biden-brand-used-INTIMIDATION-Burisma-VPs-20-meetings-sons-business-partners-released.html
  https://www.foxnews.com/politics/devon-archer-hunter-used-joe-biden-as-defensive-leverage-to-send-right-signals-to-foreign-biz-partners

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in