De gevolgen van atoombommen worden meestal verkeerd ingeschat. Hiroshima en Nagasaki zijn geen nucleaire woestijnen. Het werden snel weer bloeiende steden. Maar wat zullen de gevolgen zijn als er honderden, zelfs duizenden atoombommen worden gebruikt? schrijft Peter Haisenko.

Atoombommen worden ongeveer 300 meter boven het doelwit tot ontploffing gebracht. Zo krijgt de explosieve kracht een groter bereik. De druk en de hittegolf kunnen vele kilometers ver reiken. Als de detonatie op de grond zou plaatsvinden, zou ze snel worden afgeschermd door gebouwen of natuurlijke verhogingen. De actieradius zou veel kleiner zijn, maar in het centrum zou de nucleaire besmetting vele malen groter zijn. Maar als hij op een hoogte van 300 meter tot ontploffing zou worden gebracht, zou nauwelijks een van de gevaarlijke radioactieve deeltjes de grond bereiken. Hoe komt dat?

De foto’s van “paddestoelwolken” laten het zien: Door de enorme warmteontwikkeling ontstaat een zeer klein maar enorm krachtig lagedrukgebied. De lucht met alle radioactieve deeltjes, die daardoor gedwongen wordt omhoog te bewegen, stijgt op tot hoogten van tien tot zestig kilometer en zuigt zo alle deeltjes van de grond. Die zestig kilometer werd waargenomen tijdens de ontploffing van de Sovjet “Tsaarbom”, de krachtigste waterstofbom die ooit tot ontploffing is gebracht. Het was zo verschrikkelijk dat Moskou besloot nooit meer zo’n bom te bouwen. De piloot die dit ultieme wapen liet vallen en toekeek, veranderde vanaf dat moment zijn leven en vloog nooit meer met een bommenwerper.

Deze bom zou heel Parijs, inclusief alle voorsteden, in één klap met de grond gelijk hebben gemaakt. De schokgolf van de explosie cirkelde meetbaar drie keer rond de aardbol. Interessant is echter dat zelfs het eiland in de Noordzee, Novaya Zemlya, waar de ontploffing in 1961 plaatsvond, nauwelijks last had van radioactieve neerslag. Opmerkelijk is ook dat de explosieve kracht van deze helse machine bewust werd teruggebracht tot ongeveer de helft van wat hij had kunnen zijn. Daarover kunt u hier meer lezen:
https://de.wikipedia.org/wiki/AN602

Het verschil tussen kernbommen en kerncentrales

Het punt is dus dat wanneer een kernbom wordt gebruikt, de vernietiging onder de detonatie, d.w.z. op de zogenaamde “ground zero”, catastrofaal is, maar dat de radioactieve besmetting gering is. Dat komt omdat de radioactieve deeltjes van de grond worden gezogen door de enorme opwaartse luchtstroom die door de explosie wordt veroorzaakt, en naar de bovenste atmosfeer worden getransporteerd. Daar worden ze door de hoogtewinden over de hele aarde geblazen en vallen dus overal neer. Maar wacht, over de hele aarde? Nee, helemaal niet. De fall-out blijft beperkt tot één halfrond. Waarom denkt u anders dat de VS en Frankrijk hun bovengrondse kernproeven in de Stille Zuidzee uitvoerden? Er waren in totaal 688 bovengrondse atoombomontploffingen tot het einde van de jaren zestig, toen werd overeengekomen dat ze alleen nog ondergronds zouden worden uitgevoerd. De bedoeling was om bij deze proeven geen radioactieve neerslag meer te produceren.

  Escalatie in de Balkan: Servië schoot een drone uit Kosovo neer - Massale invallen van vijandelijke UAV's in het Servische luchtruim - MiG-29's opgestegen

Met dit in gedachten zal ik kort ingaan op Tsjernobyl, waarvan het ongeluk Europa zou hebben besmet. Dit is klinkklare onzin. Bij dat ongeluk kwam slechts een fractie vrij van wat een bovengrondse explosie in de atmosfeer bracht. Maar het punt is dat vóór Tsjernobyl niemand op het idee kwam om paddenstoelen of wilde dieren te testen op radioactieve besmetting. Deze resultaten werden toegeschreven aan het ongeluk in Tsjernobyl en dat is onjuist.

Bijna alle radioactieve deeltjes die de bodem hebben besmet, waren afkomstig van de bovengrondse atoombomproeven. Maar dat willen ze natuurlijk niet toegeven, want dan zouden ze daarvoor de verantwoordelijkheid moeten nemen. Tsjernobyl zou opnieuw moeten worden geëvalueerd en ook de discussies over kernenergie zouden op een nieuwe basis moeten worden gevoerd. Een GAU in een kerncentrale is echter anders dan de explosie van een bom. De radioactieve deeltjes worden niet uitgeworpen in de bovenste atmosfeer, maar dalen neer in de onmiddellijke nabijheid van het ongeval, omdat ze niet door een explosie worden weggezogen. In het geval van Tsjernobyl, binnen een straal van ongeveer dertig kilometer.

10.000 kernbommen veroorzaken een nucleaire winter

Er zijn meer dan 10.000 kernkoppen in de arsenalen van de kernmachten. Deze zijn allemaal bedoeld voor gebruik bij een nucleaire uitwisseling. We weten nu hoe de 688 bovengrondse ontploffingen de aarde al hebben besmet. Ongeveer de helft daarvan is tot ontploffing gebracht op het zuidelijk halfrond. Dat is trouwens de echte oorzaak van de toegenomen huidkanker in Australië, niet het zogenaamde “ozongat”. Dus wat de nucleaire kwestie betreft, worden we schaamteloos voorgelogen en in onwetendheid gehouden.

  Oekraïne: Eindspel

Maar nu over de vraag wat er zou gebeuren als er een kernoorlog zou uitbreken. Alle kernwapens bevinden zich op het noordelijk halfrond van de aarde. Dat geldt ook voor de beoogde doelen. Afgezien van de directe verwoesting zou de radioactieve neerslag zich vrijwel gelijkmatig over het hele noordelijk halfrond verspreiden. Nu leert elke meteoroloog in het eerste semester echter dat er praktisch geen uitwisseling van luchtmassa’s is tussen het noordelijk en zuidelijk halfrond. Bij de evenaar, in de zones van de passaatwinden, zijn de luchtstromen gescheiden. Er zijn daar praktisch geen noordelijke of zuidelijke winden. Ze lopen altijd in oost-westelijke richting. Hieruit volgt dat zelfs als alle 10.000 kernbommen zouden worden gebruikt, bijna niets van de dodelijke fall-out het zuidelijk halfrond zou bereiken. Dus wat zouden de gevolgen zijn van een kernoorlog?

Zal Afrika vluchtelingen uit Europa verwelkomen?

Beschavingen op het noordelijk halfrond zouden ophouden te bestaan. Er zou een eindeloze migratie plaatsvinden van het bejubelde Westen, de huidige bestemming voor migranten uit Afrika, naar het zuidelijk halfrond, de resterende onbezoedelde aarde. Of ze de immigranten daar dan net zo “liberaal”, of eerder krankzinnig, zullen aanpakken als onze goedwillende regeringen, valt te betwijfelen. Ook in het Zuiden zullen er dramatische ineenstortingen plaatsvinden. Niet alleen zal er een gebrek zijn aan meststoffen uit het Noorden, maar ook aan alle producten en onderdelen die niet alleen de landbouw nodig heeft. Nee, ook in het Zuiden zal er niet genoeg overblijven om de eigen bevolking van de hongerdood te redden. En wie Afrika kent, weet dat daar weinig sympathie zal bestaan voor migranten uit het Noorden.

  Analisten JPMorgan waarschuwen: Brandstofprijs naar 5 euro - Drijven de tegensancties van Rusland de olieprijs naar 380 dollar?

Ik concludeer dus dat er bij een kernoorlog geen onmiddellijke, directe gevolgen zullen zijn voor het zuidelijk halfrond, maar dat de secundaire schade ook al het leven daar tot reorganisatie zal dwingen. Landen als Maleisië, pal aan de evenaar, die nu al chips voor de elektronica produceren, zullen een geheel nieuwe, dominante positie innemen. De meerderheid van de resterende bevolking zal voortaan moslim zijn. Dus degenen die nalatig spreken over het gebruik van kernwapens zouden eens moeten nadenken over wat de gevolgen zullen zijn.

De Amerikaanse doctrine van de eerste nucleaire aanval

Laten we niet vergeten dat het de VS zijn die als enige al kernbommen hebben gebruikt en waarvan de militaire doctrine het gebruik van nucleaire eerste aanvallen als legaal middel toestaat. En het moet duidelijk zijn dat Rusland, Poetin, altijd ondubbelzinnig heeft gezegd dat kernwapens alleen zullen worden gebruikt als reactie op buitenlandse nucleaire aanvallen. Dat is geloofwaardig, want het leiderschap in Moskou wil zijn volk niet vernietigen. Maar helaas valt te vrezen dat de VS, in de Engelse traditie, net als voor de Eerste Wereldoorlog, ook denken: als we de wereld niet kunnen regeren, vergaan we, dan nemen we iedereen met ons mee. Maar ze moeten niet vergeten dat in Zuid-Amerika al niemand de Amerikanen mag. En eigenlijk op het hele zuidelijk halfrond, behalve in Australië en Nieuw-Zeeland. Er zal dus geen welkom zijn op het zuidelijk halfrond voor de Amerikanen en de rest van het noordelijk halfrond… als er al een mogelijkheid is om dan ergens heen te migreren. De gedachte alleen al aan een kernoorlog is galopperende waanzin die alleen de hersenlozen kunnen overwegen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Dr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe lang moeten we nog wachten voordat Volodymyr Zelensky een discotheek opent in Boca Raton?
Volgend artikelDe schapen: “Daar zullen ze wel een goede reden voor hebben”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. “De gedachte alleen al aan een kernoorlog is galopperende waanzin die alleen de hersenlozen kunnen overwegen”.
  En laten die nu nét aan de macht zijn in de usa en de eu.

 2. Ik weet met zekerheid dat er geen kernbom gebruikt zal worden voor een ‘oorlog.’ Maar wat ik wel vrees, is dat de gewetenslozen een dergelijke bom kunnen gebruiken om het dak van ons huis te slopen. Daarmee bedoel ik dus de ionosfeer / stratosfeer. De oorlog zou een leuk excuus zijn om die bom te detoneren, en zeker als dat hoog in de atmosfeer moet gebeuren. Hoe handig!

  Het heelal: de final frontier.

  Hier is nog een website met mooie foto’s bij teksten over vorige kernexplosies. Geniet er van:
  https://historianet.nl/techniek/wapens/7-kernexplosies-die-de-wereld-schokten

  • Het betreft o.a. project A119 uit 1957 om een atoombom op de maan tot ontploffing te brengen – – > 1 + 1 + 9 = 11 ! ! ! Charles + Camilla worden op 06.05.2023 gekroond, Pim werd vermoord op 06.05.2002, prinses Margaret (Windsor) + Tony Armstrong Jones trouwden op 06.05.1960 & Robert F. Kennedy sr. werd op 05.06.1968 vermoord in Los Angeles en niet door Sirhan Sirhan.

 3. Ik vind het naïef om zichzelf wijs te maken dat er nooit een kernbom gebruikt zal worden. Het laatste decennia zijn er ontwikkelingen voor kleinschalig “lokaal” gebruik. De drempel wordt steeds maar verlaagd. Op een moment zegt er eentje “ha! ge denkt dat ik niet durf?” Als de Amerikanen de verliezende partij zijn in de huidige krachtmeting, dan is het zover. We hebben te doen met een land dat slechts één taal kent: die van geweld.

 4. Het atol Bikini, waar de Amerikanen vanaf 1952 kernproeven hebben uitgevoerd, ligt NIET op het zuidelijke halfrond, maar op 11° noorderbreedte.

 5. Ook na dit onderwerp zeg ik:
  Geen wonder dat Maxima in Argentinie 1000-en hectares land heeft gekocht..
  The New Netherlands..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in