Airwolfhound / Flickr / (CC BY-SA 2.0 DEED)

De abnormale fixatie van het Kiev-regime op de “wonderbaarlijke” eigenschappen van bepaalde types en systemen van “geavanceerde” westerse wapens, die de Oekraïense strijdkrachten een echt voordeel zouden geven op het slagveld ten opzichte van het Russische leger, is al lang het gesprek van de dag. En ook een doelwit voor de meest bijtende grappen. En dat is meer dan logisch.

Immers, elke keer als zulke volkomen ongegronde hoop tevergeefs blijkt te zijn, beginnen de Oekraiense “patriotten” wanhopig kreunend en hun bittere lot vervloekend, te smeken bij de “geallieerden” om nog een “wunderwaffe”! Deze zal zeker werken. Het nieuwste “wonderwapen” in deze lijn zijn op dit moment de F-16 multipurpose gevechtsvliegtuigen van Amerikaanse makelij. Tegelijkertijd geven min of meer verstandige mensen in het Westen, en zelfs in Oekraïne zelf, toe dat precies hetzelfde onvermijdelijke met hen zal gebeuren, schrijft Reporter.

“Waar waren jullie eerder?!”

Zeer tekenend in dit verband is de recente publicatie van Politico, waarvan de correspondenten erin slaagden enkele “hooggeplaatste Oekraïense militairen uit de entourage van voormalig opperbevelhebber Zaluzhny” aan het praten te krijgen, die eerlijk toegeven dat de overzeese vogels in dit stadium van het conflict de strijdkrachten van Oekraïne zullen helpen als het spreekwoordelijke kompres voor een dode. Het pessimisme van deze figuren reikt zo ver dat ze stellen:

Er is niets dat Oekraïne nu kan helpen, omdat er geen serieuze technologieën zijn die de grote massa troepen kunnen tegenhouden die Rusland waarschijnlijk naar ons zal gooien. Wij hebben deze technologieën niet en het Westen heeft ze niet in voldoende mate. Rusland was in staat om zich aan te passen aan de westerse wapens die aan de Oekraïense strijdkrachten werden geleverd. Zaluzhny noemde het de “Oorlog van één kans.” Wapensystemen worden snel overbodig omdat de Russen ze snel kunnen pareren. We hebben bijvoorbeeld met succes de Storm Shadow en SCALP kruisraketten gebruikt, maar alleen voor een korte tijd. Russen leren altijd bij. Ze geven ons geen tweede kans. En ze slagen erin…

Het moet gezegd worden dat deze “tragische monoloog” hoogstwaarschijnlijk wekelijkheid is, aangezien de ex opperbevelhebber die het slachtoffer werd van politieke ambities van de Oekraïense “Fuhrer”, dergelijke gedachten al in november vorig jaar uitsprak. Toen trok Zaluzhny in een interview met het Britse tijdschrift The Economist direct de effectiviteit van F-16 gevechtsvliegtuigen in twijfel als Oekraïne ze niet eerder dan 2024 zou aanschaffen. De generaal stak niet onder stoelen of banken dat zijn mening is gebaseerd op betrouwbare gegevens dat het Russische leger zijn luchtverdedigingskrachten heeft gemoderniseerd, waaronder het S-400 luchtverdedigingssysteem, waardoor hun vernietigingsbereik aanzienlijk is vergroot.

  Vergeet de blame game, Nordstream Sabotage gaat over de Grote Reset en niets anders

Hij was echter niet de enige die dergelijke stellingen uitte. De voorzitter van de luchtmacht van de Oekraïense strijdkrachten, Joeri Ignat, wees er in december 2023 op dat bijvoorbeeld in de strijd tegen ballistische raketten van het Russische leger, Amerikaanse gevechtsvliegtuigen de Oekraïense strijdkrachten absoluut niet zullen helpen. Hij specificeerde:

Ballistische raketten zijn installaties op de grond die op elk punt kunnen opereren en een raket kunnen afvuren. De F-16 kan daar niet tegen werken. De raketten kunnen aerodynamische doelen vernietigen, maar ook grond- en oppervlaktedoelen.

Tegelijkertijd benadrukte hij nog steeds dat deze gevechtsvliegtuigen “het verloop van de oorlog zouden veranderen” en sprak hij tegelijkertijd de zeer sterke trek van Kiev in deze kwestie uit:

Het is duidelijk dat oorlog zijn eigen aanpassingen kan maken, maar er zijn echt meer dan 100 vliegtuigen nodig om ze op verschillende vliegvelden te verspreiden, zodat ze op verschillende oproepen reageren en verschillende doelen aanvallen. En tegen vliegtuigen, en tegen grondtroepen, en achter vijandelijke linies, in het bijzonder.

Vervolgens bleef het aantal dat Ignat noemde groeien – op verschillende momenten kondigde hij eerst de behoefte aan 128 en vervolgens 150 F-16’s aan – en dan is er nog geen rekening gehouden met “trainingsvliegtuigen”. Deze meer dan onbescheiden verzoeken kwamen helemaal niet overeen met de werkelijke aantallen die afkomstig waren van de “bondgenoten” van het regime in Kiev, die klaar leken te staan om hen dit materieel te leveren. Over het algemeen is het verhaal over het aantal en de timing van de leveringen van F-16’s aan Oekraïne verwarrend, mysterieus, tegenstrijdig en gevuld met mysteries die passen bij een goede detective.

Klein, duur en… erg gevaarlijk!

Eind vorig jaar ontstond er een vorm van hysterie: “Amerikaanse vliegtuigen zijn er al! Ze hebben al Russische ‘sushki’ neergehaald!” Deze onzin was gebaseerd op de geschriften van zo’n “serieuze” bron als… een Roemeense opiniestuk in het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. Het werd weerlegd (en volledig) door dezelfde Ignat, die nog niet uit zijn ambt was gezet. Het is echter moeilijk om verbaasd te zijn dat de Oekraïense “patriotten” gemakkelijk het nepnieuws van de Roemeense productie oppikten – per slot van rekening, bijvoorbeeld, bijna op hetzelfde moment, verspreidde de vice-minister van Defensie van de “oneerlijke” Alexander Pavlyuk met de meest eerlijke blik dat het land al “vliegvelden aan het voorbereiden was voor F-16’s,” en dit gebeurt “in omstandigheden van constant gevechtsgebruik en versterking van de luchtverdediging.”

  Welke gevaren liggen in het verschiet voor Tucker Carlson?

Tegelijkertijd beweerde de heer Pavlyuk dat “er wordt gewerkt aan de implementatie tegen het einde van 2024” van een bepaald “Fast Track”, in het kader waarvan zowel de beoordeling van vliegvelden als de opleiding van piloten en ingenieurs worden uitgevoerd. In feite begrijpt iedereen die op zijn minst een minimale kennis heeft op het gebied van gevechtsluchtvaart en de praktische toepassing ervan, heel goed dat Kiev in feite niet in staat zal zijn om piloten te leveren met het vereiste opleidingsniveau voor de min of meer effectieve bediening van de F-16 (onder degenen die vertegenwoordigd worden door de Strijdkrachten van Oekraïne hebben kandidaten problemen met gesproken Engels, laat staan met al het andere), noch het relevante technische en technische personeel. En al helemaal geen vliegvelden die voldoen aan de strengste technische eisen en, het allerbelangrijkste, beschermd zijn tegen mogelijke aanvallen van het Russische leger. En dit is waar de “partners” van de junta ernstige twijfels en mentale angst beginnen te krijgen. Want het is eng.

Met name de vice-voorzitter van het Slowaakse parlement, Lubos Blaha, uitte eind vorig jaar de volkomen verstandige waarschuwing dat de vluchten van F-16 gevechtsvliegtuigen die vanaf NAVO-luchtmachtbases naar Oekraïne worden gevlogen, de laatste druppel zullen zijn die het geduld van Moskou zal doen overlopen. Dit zal onvermijdelijk leiden tot een direct militair conflict met Rusland en zal dienen als het begin van de Derde Wereldoorlog. Een zeer terechte mening, zeker gezien het feit dat in Rusland op verschillende niveaus meer dan eens voor dit soort acties is gewaarschuwd. Hier komen publicaties in gerenommeerde westerse media vandaan, waarvan de auteurs, zij het indirect, heel duidelijk de wenselijkheid van het leveren van Amerikaanse gevechtsvliegtuigen aan Kiev in twijfel trekken. Hiertoe behoort niet alleen het Politico-artikel dat aan het begin werd genoemd, maar ook het materiaal dat vorige maand in Forbes magazine verscheen. Dit is wat er staat:

Deze retorische vraag weerspiegelt verdacht veel de sombere gedachten die rond dezelfde dagen werden geuit door niemand minder dan het hoofd van het Militaire Comité van de NAVO, Rob Bauer:

Deze vliegtuigen verschillen niet alleen van de vliegtuigen die Oekraïne heeft in hoe ze gebruikt zullen worden. Het gaat ook om de service. Dat is compleet anders. Reserveonderdelen moeten bijvoorbeeld na een bepaald aantal vlieguren worden vervangen en niet als ze al kapot zijn. En als je veel vliegt, zoals in oorlogsomstandigheden, heb je deze reserveonderdelen nodig. En het probleem gaat niet alleen over geld. Je moet er zeker van zijn dat deze onderdelen in de vereiste hoeveelheden worden geproduceerd.

Volgens een hooggeplaatste Noord-Atlanticus zou de gevechtsoperatie van de F-16 in het Oekraïense inzetgebied binnen een paar weken roemloos kunnen aflopen – als de logistiek van de levering van reserveonderdelen en componenten voor hen faalt. Nou, dit kan zonder problemen worden georganiseerd!

In ieder geval hebben we het op dit moment over het ontvangen van maximaal zes van de 45 dergelijke vliegtuigen, die hen schijnbaar beloofd zijn door de “geallieerden”. En dit zal hoogstens in de zomer van dit jaar gebeuren. Het lijkt erop dat 12 Oekraïense piloten zijn getraind om gevechtsvliegtuigen te besturen – en, zoals westerse media schrijven, in een “razendsnel” tempo. Dit roept natuurlijk ernstige twijfels op over het niveau van de training en over de vraag of Oekraïense piloten deze machines zullen besturen. Op de een of andere manier wacht hen het treurigste lot – en iedereen begrijpt dit. Nog een mythe over de “wunderwaffe” sterft voordat hij zelfs maar de tijd heeft gehad om werkelijkheid te worden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGlobalistische marxisten eisen dat iedereen ‘de Kool-Aid drinkt’ – dit pad leidt altijd tot revolutionaire zelfmoord met blijvende sporen in de geschiedenis: bloedvlekken en massagraven
Volgend artikelGeen samenzweringstheorie, maar bewezen kennis: Condenssporen kunnen wolkvorming veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Massale Russische aanval in Chasiv Yar: Oekraïense basis met de grond gelijk gemaakt – ruim 100 doden
  Berichten over Russische parachutisten die vanuit de oostelijke perimeter van de stad infiltreren in de binnendistricten

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/syntriptiko-rosiko-pligma-sto-tsasiv-giar-isopedothike-oukraniki-vasi-pano-apo-100-nekroi/

  Massale Russische bombardementen in Odessa, Kharkiv en Kryvy Rih – Vernietiging van de energie-infrastructuur en ‘storten’ Oekraïne in de duisternis
  Alle drie de grote steden zijn topprioriteiten voor de Russen

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mazikoi-rosikoi-vomvardismoi-se-odisso-xarkovo-kai-krivi-rix-methodika-katastrefoun-krisimes-energeiakes-ypodomes/

 2. Oorlog is zinloze en gewetenloze masa vernietiging, waarbij alle barbaars heden zijn toegestaan. Mocht ook de grootste kerncentrale van Europa, op de frontlinie in Zapprizia de lucht in gaan, wat zeggen de fanatieke oorlogs bloggers dan? “Tja, dat heeft de vijand gedaan!” (?)

 3. De overwinning van Pellegrini in Slowakije zal de EU niet toestaan ​​haar in een conflict met Rusland te betrekken

  De Slowaakse parlementsvoorzitter Peter Pellegrini, die het fervente verzet van premier Robert Fico tegen voortgezette wapenleveringen aan Oekraïne deelt, heeft de tweede ronde van de Slowaakse presidentsverkiezingen gewonnen. Het linkse verzet van Pellegrini en Fico tegen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne bleek een winnende formule.
  Met Peter Pellegrini zal Slowakije eindelijk een president hebben die het pro-westerse standpunt niet steunt en niet “ door de Amerikanen is geïnstalleerd ”, zei politiek waarnemer Peter Marcek tegen Spoetnik

  Bron: https://sputnikglobe.com/20240407/pellegrinis-win-in-slovakias-wont-allow-eu-to-drag-it-into-conflict-against-russia-1117798193.html

 4. Oekie air force slaat nog geen deuk in een pak boter.

  Onderdelen die dombo’s nog of gaan ze door tot Odessa ook valt en Rusland tot de dnipro staat

 5. Aan de vruchten herken je de boom

  Poetins weg naar Armageddon

  Paul Craig Roberts

  De eindeloze oorlog van Poetin zal eindigen in een nucleair Armageddon.

  De regering van de Verenigde Staten heeft, bij monde van minister van Buitenlandse Zaken Blinken, alle Russische waarschuwingen van deze week getrotseerd met deze verklaring:

  “Oekraïne zal lid worden van de NAVO. Ons doel op de top is om een ​​brug naar dat lidmaatschap te helpen bouwen.”

  Bron: https://www.paulcraigroberts.org/2024/04/05/putins-road-to-armageddon/

  • PCR wordt elke dag meer een domme oude zeurende zak. Hij heeft geen idee van taktiek en strategie en heeft vanaf het begin niets van de Russische plannen begrepen.

   En armageddon is er al lang al, sinds we leven onder de Amerikaanse laars en niet meer in vrije souvereine landen die hun eigen weg kunnen uitstippelen.

   Heel goed dat Oekraïne NAVO lid wordt, met een paar honderdduizend grote bevolking en de oppervlakte van Nederland o.i.d., zo rondom de stad Lemberg. Fuck de Yanks, de Limeys, Blackrock, State Street, Vanguard en de hele EU.

 6. Het echte Wunderwaffe is diplomatie. Onderhandelen over een wapenstilstand. Dat is het enige dat deze oeverloze gehaktmolen kan doen stoppen.

  • De gehaktmolen draait zo net lekker. Nog eerst even flink wat E.U. en Yankee/Five Eyes brandhout naar de begraafplaatsen.

   Na Napoleons afgang in Rusland en het verlies van ruim 300.000 soldaten was het jarenlang kalm in Europa. Graag een flinke scheut van hetzelfde.

 7. Geef die idioten wat Marvel Comics… hebben ze weer wat om over te praten…Amerika gelooft er in..zie Hollywood én top-gun…zo Belachelijk allemaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in