Amerikaanse Universiteit ras-categoriseert etnische groepen om beslissingen over quota te nemen

1
336
Zo zien Ariërs eruit (1943)

In Californië, VS, wordt momenteel een verhit debat gevoerd over ras-quota. De liberalen in de deelstaat stellen voor om ras-categorisering in te voeren zodat de universiteit rekening mag houden met ras en geslacht bij het toekennen van studieplaatsen en werkgelegenheid aan de universiteit.

Dit in een poging om “diversiteit” te bereiken, d.w.z. om blanke mensen te marginaliseren ten gunste van andere rassen. De afgelopen twintig jaar is Californië een deelstaat geworden waar blanken in de minderheid zijn, maar toch hebben blanken een relatief hoog vertegenwoordigingsniveau op de universiteit. Daarom willen de liberalen dat niet-blanken in gequoteerd worden.

De campagne voor verdere rassendiscriminatie van blanken heeft 16 miljoen dollar opgeleverd (ongeveer 11,4 miljoen euro). Het geld is onder andere gedoneerd door het basketbalteam van Los Angeles Clippers, de voormalige CEO’s van Microsoft, Steve Ballmer en Patricia Quillin, de vrouw van Netflix CEO, Reed Hastings.

De campagne die zich verzet tegen de anti-blanke rassendiscriminatie heeft ongeveer 1,2 miljoen dollar opgeleverd (ongeveer 1 miljoen euro), voornamelijk gedoneerd door particulieren.

Om het debat te verduidelijken heeft de Universiteit van Californië geprobeerd te categoriseren welke etnische groepen tot welk ras behoren. Het is echter gebleken dat de universiteit een zeer brede definitie heeft van wie blank is.

Naast Europeanen vallen ook Afghanen, Egyptenaren, Joden, Turken en zelfs Somaliërs volgens de universiteit onder de categorie “blank”.

Zwaarbewapende zwarten bereiden zich voor op rassenoorlog met blanken

Kathedraal in Engeland: Laatste Avondmaal met draaideurcrimineel George Floyd als Jezus

1 REACTIE

  1. Met al het psychologisch misbruik heden ten dage en van weleer is de volgende vraag te stellen niet heel raar: Om welk psychologisch experiment gaat het in deze casus met wel heel hilarische weergave ?! De gekte voorbij. Mind shuffle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here