Een grootschalige studie in Denemarken die vaststelt of mondkapjes de verspreiding van Covid-19 helpen stoppen, is door verschillende prestigieuze tijdschriften afgewezen. De auteurs laten doorschemeren dat hun bevindingen de status quo in de weg staan.

The Lancet, de New England Journal of Medicine en de American Medical Association Journal hebben allemaal het rapport afgewezen, zo meldden de Deense media donderdag.

Bij het onderzoek, dat eind april begon, waren 6000 Denen betrokken, van wie de helft werd gevraagd om te allen tijde een mondkapje te dragen op openbare plaatsen. De andere helft werd geselecteerd als controlegroep en kreeg de opdracht hun gezicht niet te bedekken. Na een maand werden de deelnemers getest op Covid-19 en op antilichamen tegen het virus.

De wetenschappers van de studie hebben hun mond gehouden over de reden van het afwijzen, maar ze hebben veel hints laten vallen die suggereren dat het de conclusie van het onderzoek was, niet de methodologie ervan, die leidde tot de afwijzingen door de tijdschriften.

We kunnen niet beginnen te bespreken waar ze ontevreden over zijn. Want als we dat doen, moeten we ook uitleggen wat het onderzoek heeft aangetoond. En dat willen we pas bespreken als het gepubliceerd is, zegt Christian Torp-Pedersen, professor en hoofdarts van de onderzoeksafdeling van het North Zealand Hospital, tegen het Deense dagblad Berlingske.

Een ander lid van het onderzoeksteam schreef vorige week in een e-mail, die werd gedeeld door de voormalige New York Times-verslaggever Alex Berenson, dat hun bevindingen zouden worden gepubliceerd “zodra een tijdschrift moedig genoeg is om het rapport te aanvaarden”.

Denemarken eist momenteel dat er mondkapjes worden gedragen in het openbaar vervoer, en ook in bars en restaurants als de klanten hun tafel verlaten.

  Schotse vrouw kampt met "kwellende" uitslag over het hele lichaam na AstraZeneca-injectie

Er is wereldwijd een verhit debat gaande over mondkapjesverplichtingen die bedoeld zijn om de overdracht van het Coronavirus een halt toe te roepen.

Japanse wetenschappers publiceerden onlangs een studie waaruit bleek dat mondkapjes een zekere mate van bescherming kunnen bieden tegen zwevende Covid-19-deeltjes in de lucht, maar merkten op dat zelfs professionele mondkapjes het risico van infectie niet volledig kunnen elimineren.

Vreemd genoeg, raadden aan het begin van de pandemie veel gezondheidsautoriteiten en organisaties het wijdverbreide gebruik van mondkapjes bij het grote publiek af, waarbij ze dergelijk beleid als ondoeltreffend bestempelden. Zo drong Dr. Anthony Fauci, lid van de Covid-19 task force van het Witte Huis, er in een interview in maart op aan dat er geen reden was om schijnbaar gezonde mensen “in een masker rond te laten lopen”. In die tijd weerspiegelde zijn mening een brede consensus onder medische instellingen en professionals, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), en de Amerikaanse chirurg-generaal.

Fauci, de WHO en de CDC hebben hun aanbevelingen later teruggedraaid en mandaten voor mondkapjes gesteund.

Velen hebben echter betoogd dat er nog steeds onvoldoende gegevens zijn om het verplicht dragen van een mondkapje te ondersteunen. Deborah Cohen, de medisch gekwalificeerde Britse correspondent van BBC2’s Newsnight, meldde in juli dat het WHO-comité dat de mondkapje-aanbeveling van de organisatie herzag, werd gemotiveerd door politiek lobbyen, niet door nieuw wetenschappelijk bewijs.

Er lijkt geen correlatie te bestaan tussen de Coronagevallen en de mondkapjesverplichtingen die zijn ingesteld om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In landen als de Tsjechische Republiek is het aantal nieuwe gevallen sterk toegenomen, waar mondkapjes op openbare plaatsen verplicht zijn. Tegelijkertijd heeft Zuid-Korea, dat ook een mondkapjesverplichting heeft, geen significante toename van positieve Covid-19-testresultaten gezien.

Studie: Tweede Coronavirus-golf door Afrikaanse migranten

Vorig artikelBootmigranten zwaaien met hun messen – Matteo Salvini: Moeten we die ook verwelkomen?
Volgend artikelAmerikaanse Universiteit ras-categoriseert etnische groepen om beslissingen over quota te nemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Great Barrington Declaration

  ‘As infectious disease epidemiologists and public health scientists we have grave concerns about the damaging physical and mental health impacts of the prevailing COVID-19 policies, and recommend an approach we call Focused Protection.’

  https://gbdeclaration.org/

  Dr. Simon Wood, biostatistician and professor, University of Edinburgh, Scotland

  https://tomwoods.com/covid/

  • MD. Nog een subversieve intellectueel waar ik weinig mee kan, gewoon laakbaar. (en dan zal ik te negatief zijn).
   Lijkt me zeer sterk dat hij anoniem bijdraagt aan bijv. corona-nuchterheid.nl
   Geen echt tegengeluid, geeft blijk van bepaalde kennis, lijkt intelligent en wijs, brengt doordachte en sympathiek ogende diepgang, binnen de lijntjes met subtiele framing.
   Maar ondertussen.
   In vijf artikelen die ik even zag, gebracht als het dwarsligger-geluid bij het kreunen gebeuren, reikt hij de smachtende bevolking garaffineerd gif in verder prettige en best gezonde sapjes.

 2. Greengo 24.10.2020 11h40 :
  Graag gedaan. Hierbij dient U dan nog het volgende te weten :
  https://www.knack.be/nieuws/belgie/knack-begint-met-factchecken-van-facebookberichten/article-normal-1594503.html
  met citaat :
  “Facebook heeft sinds eind 2016 een initiatief om via externe partners misinformatie op haar sociaal netwerk te counteren. Het werkt daarvoor samen met nieuwsorganisaties die twijfelachtige berichten op het platform onderzoeken. Facebook markeert die na zo’n factcheck en maakt ze minder zichtbaar, zowel op Facebook als op Instagram. Het initiatief wordt vanaf dit weekend ook in ons land uitgerold. Facebook werkt daarvoor samen met Knack en het Duitse persagentschap DPA, dat ook Franstalige berichten factcheckt. (=einde citaat)
  Leen, ik voeg er nog een citaat aan toe, heb alleen de Engelstalige versie, en mijn kennis van het Engels laat niet toe een juiste vertaling te maken :
  “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through…all the alleys, heard in the very halls of government itself.
  For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear. The traitor is the plague.”- Marcus Tullius Cicero (=einde citaat).
  En van dat soort loopt het hier momenteel vol !!

  • Zoals bijvoorbeeld deze figuren:

   Aboutaleb – from problem to ‘solution’ – wil een vermindering van 70% straatleven in Rottie.
   Aan de hand van ‘willekeurig’ cijfermateriaal,
   gebaseerd op een door de ontwerper ‘verworpen test’,
   en een extra duit in de zak:
   ‘vrijwillig’ huisarrest ?!?!?!

   Reactie burgemeester Aboutaleb op vraag algehele lockdown – 23/10/2020
   https://www.youtube.com/watch?v=Mfe5tdp8ZkA

   Vooral even door luisteren. De tactiek van Angst-porno geeft, zo is wel vaker gebleken, het – voor een bepaald slag ‘mensen’ – gewenste resultaat.

   ‘Wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur.’

 3. Niemand is dapper genoeg om de resultaten te publiceren.
  Dr. Anthony Fauchi de waakhond: ‘Fauci suggested he would never ask an individual to participate in a study that would involve not wearing a mask.’

  Die studies overigens lijken me al lang en breed gedaan dus hij kletst zo wie zo uit zijn nek. Anderzijds is het, volgens de vaccin-industrie en politieke meelopers, geen enkel probleem om nu ook kinderen(!) te betrekken in het TRIAL & ERROR COVID VACCINATIE PROGRAMMA. DIRTY ‘GAMES’ !!!

  https://humansarefree.com/2020/10/dr-anthony-fauci-opposes-controlled-study-on-effectiveness-of-masks.html

 4. Vreselijk die mondkapjes. Mijn lippen zijn er al 3 maanden ontstoken van?kan je zeggen dat is best pijnlijk. Ben heel bewust bezig geweest, 1x opgehad dan in speciale zak en weer schone op. Apart gewassen in wasmachine.

  • Tweety Het is om te huilen. Het is mishandeling. Ben je bekend met deze stichting https://ademvrij.nu/
   Mijn advies je mondkapjes te wassen in een oplossing van water en Baking soda. Natrium BI Carbonaat. Kun je ook gebruiken wellicht om je lippen mee te behandelen. Stabiliseert de PH Waarde en desinfecteert. Succes en gezondheid wens ik je toe.

   M´n tekens doen het even niet. Moet pc opnieuw opstarten om dat goed te krijgen.

 5. Let op dat K*** FN belastert. Doe een google op K***.be en je zal zien dat er herhaaldelijke pogingen zijn om FN onderuit te halen. Ik vertrouw K*** niet en lees ze dus ook niet. Dat de link hier ueberhaupt op komt verbaast me. (deze reactie werd initieel ook niet geplaatst met het woord K***ck er in).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in