In het zicht van het Stadium dat Albert Speer bouwde voor Hitlers Olympische Spelen van 1936 doemt boven de mondaine wijk Grunewald een hoge heuvel op. Deze heuvel, een zeldzame verschijning in het vlakke Berlijn, had ooit een skischans en wordt in de winter nog steeds door skiërs gebruikt. De top wordt gevormd door een verlaten afluisterpost van de NAVO die tijdens de Koude Oorlog werd gebruikt om Russische troepen en hun bondgenoten van het Warschaupact af te luisteren, schrijft Larry Johnson.

Maar er is niets natuurlijks aan. Hij heet niet voor niets “Teufelsberg”, de Duivelsberg. En hij bestaat uit het puin van de tienduizenden verwoeste gebouwen die uit Hitlers Berlijn zijn verwijderd toen de stad op pijnlijke wijze werd herbouwd.

Dat was een gevolg van de laatste keer dat Duitsland tanks naar Oekraïne stuurde. En de Russen lieten een opvallende herinnering achter tegenover het uitgebrande gebouw van de Reichstag. Hierin zetelt het functionerende Duitse parlement dat nu de Bondsdag heet en dat door Olaf Scholz wordt geleid als de huidige kanselier. Vlakbij staat het enorme Russische oorlogsmonument met daarboven twee van de T 34 tanks die het Sovjetleger in 1945 vanuit Rusland het hart van Duitsland binnendrong.

Maar dat heeft geen invloed gehad op de enorme incompetentie van de laatste door de VS gedwongen NAVO-materieelbijdrage aan de falende Oekraïners, die hard op weg zijn naar een nederlaag. Het probleem van de Amerikaanse reactie in het algemeen is hetzelfde probleem waarmee de Verenigde Staten in de afgelopen halve eeuw bij al hun andere mislukte militaire reacties te maken hebben gehad. Wij lijken onze missie te kunnen definiëren, maar niet ons doel.

In dit geval ziet Amerika zijn missie als een respons op het aanbod van Oekraïne om de troepen te leveren om de oorlog naar de overwinning te vechten als het Westen het materieel levert. Helaas hebben de Amerikaanse regering en de defensie-industrie niet de moeite genomen om de militaire realiteit waarmee Oekraïne wordt geconfronteerd te begrijpen, laat staan te analyseren. Ondanks de aanwezigheid van Amerikaanse adviseurs in Oekraïne, hebben de Oekraïners de bijna 2 miljoen granaten opgebruikt die hen werden toegestuurd. Blijkbaar hebben de Amerikaanse militaire planners het rekenwerk niet van tevoren gedaan en nu zijn ze wakker geworden en hebben ze Oekraïne geadviseerd dat het niet nodig is om überhaupt de Russische artillerie te beantwoorden, die momenteel in een verhouding van tien granaten voor één Oekraïner staat.

  Generaal Surovikin nam de scalp van Zelensky: Enorme Oekraïense nederlaag bij Kherson - Russische luchtlandingstroepen & mariniers verpletterden golven van Oekraïense tegenaanvallen (Video's)

En in plaats van het doel te plannen en te evalueren welke mankracht en uitrusting nodig zouden zijn om het te bereiken, sprong het Amerikaanse defensie-establishment van de NAVO er meteen in en wachtte tot begin 2023 om twee studies aan te kondigen, van CSIS en Rand met rauwe vooruitzichten.

Dit is misschien niet zo verrassend, gezien de zorgvuldige vermijding van zoiets smakeloos als werkelijke militaire dienst door wie dan ook in de regering Biden. Maar ze hebben toch sterke opvattingen over “nationale veiligheid”. En zij overrulen elke hoge militaire officier die flagrante militaire kwesties aan de orde stelt die zouden kunnen afwijken van hun PR-doelstelling. En dat is de enige oorlog waarop zij en de Zelensky-regering zich echt concentreren.

Gelukkig voor de National Security lakeien van Biden lijkt het huidige Amerikaanse leger te worden geleid door de meest verbazingwekkende verzameling zorgvuldig geselecteerde morele lafaards in de geschiedenis van onze natie.

Het is dus ook niet verwonderlijk dat, als niet effectiviteit, maar politieke schone schijn het enige doel is, cijfers om persberichten op te leuken belangrijker zijn dan de impact op het slagveld. Dus grepen we in onze inventaris van verouderd materieel en groeven we bijvoorbeeld 200 M113 gepantserde personeelsdragers op. Dit is vertind antiek uit de Vietnamoorlog en misschien geschikt om lijken of gewonden te verplaatsen, maar verder weinig. Ze kunnen beter worden omschreven als “doelwitten.”

Wij deden er ook 50 of meer Bradleys bij en de Duitsers droegen 40 Marder Infantry Fighting Vehicles (IFV’s) bij, 50 jaar geleden ontworpen, beide onderbewapend en ontworpen om vandaag alleen te worden gebruikt in gecombineerde wapenconfiguraties vergezeld van een tank tot 3 of meer IFV’s. Zonder tanks en gecombineerde wapentraining zijn zij, net als de 113’s, in feite schietschijven. De Fransen kwamen met enkele gepantserde auto’s op wielen met een handig klein kanon dat in ieder geval nuttig kan zijn als antitankwapen als het zich ingraaft, maar dat nooit lang zou overleven op een modern slagveld.

  Stoltenberg geeft impact van Russische luchtaanvallen toe, in tegenspraak met Westerse media

Er zijn wat MRAPS en Humvees om het aantal oogbadje cijfers op te schroeven met meer doelen die echt goed zouden moeten branden, wat onderbewapende artillerie en verouderde raketten en ander vulmateriaal. Het enige probleem met al dit materieel is dat veel ervan moet worden “gereviseerd” en als het eenmaal überhaupt werkt, is het een onderhoudsnachtmerrie van incompatibele onderdelen en verschillende wapensystemen. Dit materieel komt druppelsgewijs en op nog nader te bepalen tijdstippen binnen en vereist überhaupt allemaal gespecialiseerde training van de afnemende Oekraïense mankracht.

Het probleem is dat Zelensky roept dat als hij in augustus geen tanks krijgt, dit allemaal een academische oefening is. En luitenant-kolonel Daniel Davis, een pantserofficier, ziet geen enkele manier waarop tanks kunnen worden gereviseerd, geleverd en de bemanningen minimaal getraind vóór de herfst.

Niets van dit alles onderbreekt de bewapening door de Biden National Security lakeien. Wat uiteindelijk telt is de PR-campagne en ervoor zorgen dat de VS en de NAVO kunnen worden gezien als het inzetten van allemaal fantoommateriaal om te voldoen aan Zelensky’s absurde “behoeften” in zijn eigen PR-oorlog om enige geloofwaardigheid te behouden voor zijn instortende regime.

Dus na een absurde knokpartij tijdens een vergadering in Ramstein hebben de Verenigde Staten 31 van hun Abrams M1’s toegezegd (na revisie natuurlijk), compleet met ondersteunende voertuigen en training van de bemanning. Dat is een compleet tankbataljon in een oorlog waarin in 11 maanden tijd alleen al bijna 8000 Oekraïense pantservoertuigen zijn vernietigd. En tegen het protest van zijn eigen leger in, heeft de Duitse Scholz er dapper mee ingestemd om 112 van hun geavanceerde Leopard 2 tanks te leveren in “een niet nader omschreven periode.”

Nu iedereen zijn persberichten op orde heeft, zal het fantoommaterieel dat zogenaamd wordt samengesteld, pijnlijk, en ongetwijfeld met aanzienlijke vertraging, worden gemonteerd. Overal zullen militaire contractanten de bonussen uit hun lokale nationale NAVO-kredieten opmaken voor het werk dat nodig is om het grootste konvooi van verouderd materieel in de militaire geschiedenis te assembleren en te reviseren.

  Wordt Oekraïne zich bewust van de waarschijnlijkheid dat het onder de NAVO-bus wordt gegooid?

En misschien, als later dit jaar de bladeren vallen en Zelensky in een van zijn villa’s in Florida gaat zonnebaden, zal er de grootste verkeersopstopping ooit ontstaan op de spoorwegemplacementen in Oost-Polen.

Het grootste deel van Oekraïne zelf zal onder een tijdelijke Russische militaire bezetting vallen terwijl het eindspel wordt geregeld. En de generale staven van verschillende westerse landen, waaronder de Verenigde Staten, zullen blij zijn te horen dat de tanks waarvoor hun regeringen hadden betaald om ze te updaten zonder hun departementale kredieten te beïnvloeden, op de een of andere manier nooit zijn verscheept.

Helaas zijn er ook onbedoelde gevolgen geweest. Na 30 jaar van verraderlijk gedrag van de Verenigde Staten na de Koude Oorlog en de fraude die Angela Merkel toegaf in het Minsk-akkoord en het Istanboel-akkoord, wantrouwen de Russen het Westen nu volledig.

De mislukte en miserabel geplande inspanning van de NAVO ter ondersteuning van Oekraïne onthulde de lege granaathuls die zij is geworden. De NAVO is nu meer een indrukwekkende verzameling vlaggen dan een geloofwaardige militaire macht. En Rusland leerde zijn eigen concurrentiekracht kennen onder de druk van westerse sancties die bedoeld waren om het land te verzwakken en te fragmenteren.

Terwijl de luidruchtige Amerikaanse generaals in het openbaar blijven kletsen over de Chinese uitdaging met betrekking tot Taiwan, vragen de recente ervaringen van de Russische generaals hen af of het Amerikaanse leger Catalina Island bij Californië zou kunnen verdedigen.

De Russen hebben veel geleerd. Wat heeft Amerika en de NAVO geleerd?

Wat gaat Rusland nu doen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De EU-leiders zijn iets belangrijks vergetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO’s eerdere waanideeën over de overwinning van Oekraïne worden door de realiteit ontkracht
Volgend artikelNAVO zet haar ontwapening voort
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Dit verhaal kun je eigenlijk ook doortrekken naar onze situatie. Die van de burgers hier in het Westen.
    Wij kijken naar een ogenschijnlijk, oppermachtig onderdrukkings en surveillance apparaat, en wij zijn zwaar onder de indruk van dat monster, maar eigenlijk is het een doodsbange papieren tijger die brult en klauwt, vanuit het hoekje waarin het gedreven is. Zodra de massa dat door gaat hebben, dan is het gedaan met dat tuig. En dat WETEN ze!
    Een kat in het nauw maakt rare sprongen…

  2. Dit artikel suggereert dat Albert Speer het olympische stadion bouwde voor Hitlers Olympische Spelen van 1936. Dit is onjuist. Werner March was de architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in