Illustratieve afbeelding van een Russische 2S5 Giatsint-S houwitser die vuurt. Bron: het Russische ministerie van Defensie.

De NAVO zet haar ontwapeningsmissie voort. – Frankrijk stuurt 12 extra krachtige Caesar-houwitsers naar Oekraïne “De aankondiging van de Franse minister van Defensie Sebastien Lecornu dat Frankrijk 12 extra Caesar-houwitsers naar Kiev zal sturen is “duidelijk belangrijk voor de Oekraïners, met name het Caesar-artilleriesysteem”, aldus FRANCE 24-hoofdredacteur buitenland Robert Parsons.”

“Ze zijn zeer succesvol geweest in Oekraïne, dus de Oekraïners zullen ongetwijfeld blij zijn dat ze er nog eens 12 bij krijgen. Ik denk dat dit het totaal op meer dan 40 brengt, bijna 50 Caesars in Oekraïne.”

Frankrijk heeft nog maar 77 Caesar-houwitsers over. Anderen zijn er slechter aan toe, schrijft Andrei.

Estland stuurt al zijn 155-mm houwitsers naar Oekraïne

Estland doneert al zijn 155-millimeter houwitsers aan Oekraïne als onderdeel van zijn meest uitgebreide militaire bijstand tot nu toe.
Het pakket, waarvan eerder is gemeld dat het 113 miljoen euro (122 miljoen dollar) waard is, zal naar verwachting de defensiecapaciteit van Kiev versterken tegen de achtergrond van de aanhoudende Russische agressie.

Estland beschikt momenteel over 24 NAVO-standaard FH-70 getrokken houwitsers.

Naast de houwitsers zal Tallinn duizenden 155-mm artilleriegranaten en honderden Karl-Gustaf antitankgranaatwerpers sturen.

We weten hoe al dat geschut zal eindigen.

Enkele weken geleden lanceerde Rusland een speciale contra-artillerie campagne. Er zijn speciale contra-artillerieradars, elektronische oorlogsvoering en bewakingssystemen in de lucht en langeafstandsartilleriebatterijen met precisiemunitie die hierbij betrokken zijn.

Daarom heb ik vandaag wat stafwerk verricht en de geclaimde artillerievernietiging opgesomd zoals vermeld in de dagelijkse ‘clobber list’ van het Russische ministerie van Defensie.

Hier zijn de resultaten:

Klik voor groot

In de afgelopen zeven dagen heeft Rusland naar eigen zeggen in totaal 40 door vrachtwagens getrokken houwitsers, 32 gemotoriseerde houwitsers, 8 Multiple Rocked Launcher Systems (MRLS), 15 contra-artillerieradars en 23 lokale munitiedepots voor artillerie vernietigd.

  Rusland probeert Starlink te vernietigen - Musk

Bovendien bestookte het 651 keer Oekraïense artillerieposities met normaal tegenvuur. Dit zal extra schade en verliezen hebben veroorzaakt.

Bovendien werden 55 MLRS-raketten en HARM-radarraketten door de Russische luchtverdediging onderschept.

Als u denkt dat de veldrapporten die het ministerie ontvangt de aantallen overdrijven, wat waarschijnlijk is, deel ze dan gewoon door de helft.

In slechts één week tijd was het nog steeds meer dan Estland en Frankrijk beloven.

Gisteren heb ik uitgelegd waarom een NAVO- of Amerikaanse interventie met grondtroepen onwaarschijnlijk is. We kunnen het acute gebrek aan NAVO artillerie en artilleriemunitie aan de redenen toevoegen.

De NAVO heeft haar grondtroepen ontwapend en is niet langer gevechtsklaar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video: Russische artillerie vernietigt nieuwe gedoneerde M77 houwitsers van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerika drijft NAVO’s papieren tijgers in de vergetelheid
Volgend artikelKiekeboe: Russische soldaat vangt Oekraïense drone
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

  1. De eerste batch Caesar-houwitsers die naar Oekraïne werden gestuurd door dat kleine homoseksuele mannetje Macron zijn toch al geelimineerd door de Russische troepen, alleen Westerse leiders die zó vastberaden NAVO materiaal naar Oekraïne sturen, maken zó de weg vrij voor een Turkse invasie mijns inziens.

  2. Oekraïne is een schredder waar de oude hegemonie, en al het oorlogstuig van het westen, op een gecontroleerde manier worden vernietigd. Tegelijk is Oekraïne het toneel waar de wereld wakker wordt gemaakt vwb de duivelse psychopaten die de aarde en de mensheid trachten te verwoesten. Alle kwaad wordt in Oekraïne in het licht gezet. Daarnaast is Oekraïne het episch centrum van de cabal, alle bewijzen en verbanden komen samen in Oekraïne. Rothschild zei een paar jaar geleden dat als Oekraïne valt, dan valt de NWO. We zitten te kijken naar The Great Awakening. Sterkte aan alle onschuldige mensen wereldwijd, we moeten hier doorheen om ons te bevrijden van de doodscultus die de aarde en de mensheid gijzelen. Ga allemaal uit de verdeeldheid van het hoofd/ego en in de eenheid van onze harten. We willen allemaal vrede en liefde, alleen de psychopathische uitzondering wil angst en strijd. Laten we verenigen in de LIEFDE die 99,99% is en laten we de psychopathische uitzonderingen verbannen.

  3. Poetin heeft het recht om landen aan te vallen die wapens leveren aan een land wat dat doet, zo meneer Poetin doe het vernietig deze landen zijn gehele oorlogs industrie, en vergiftig elke leidinggevende in elk land en aanhangers met radioactief materiaal, of schiet ze gewoon dood.

  4. Dat vergiftigen met polonium is niet een Russische specialiteit. Wel een van de bekende 3 of 6 letter agentschappen van het westen, die dan altijd de pers mee hadden om de RF of Poetin de schuld te geven.

  5. De beste straf voor onze gouvernementele en business oorlogsmisdadigers is levenslange dwangarbeid. Opruimen van door “onze” DU munitie vervuilde plaatsen op onze mooie planeet lijkt me een prima taak voor deze liederlijke lieden.

    • @casse… 1000% eensch… zullen we er dan een soort safari park van maken waar je met de auto doorheen kan rijden, zodat we allemaal kunnen kijken hoe Marxist Rutte, en al zijn bazen en slaven, moeten werken tot ze er dood bij neervallen? Niet uit haatdragend leedvermaak, maar als een soort levend museum om kinderen en volwassenen te leren waar je eindigt als je het ego ipv je liefde ontwikkelt.

    • Tijdens een toespraak zei Putin al eens dat hij het westen niet hoeft aan te vallen, omdat de mensheid in het westen haar leiders zal afzetten en afstraffen. Vwb Erdogan… die aast denk ik meer op de overname van zijn eigen regio, maar alles is mogelijk anno 2023. Hopelijk rapen de blanke Europese mannen zich op tijd bij elkaar, anders gaat de blanke mens in Europa echt eindigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in