Verschillende insiders meldden dat de NAVO zou hebben besloten om in de komende weken of zelfs dagen officieel het conflict met Rusland aan de kant van Oekraïne aan te gaan. Dergelijke aankondigingen zijn afkomstig van functionarissen van het Poolse ministerie van Defensie, de generale staf van het NAVO-bondgenootschap, officieren van het Franse leger en (uiteraard) het Oekraïense ministerie van Defensie, schrijft Olga Lebedeva.

Boris Karpov, een documentairemaker en auteur van het Telegramkanaal Kronieken van Rusland, heeft zijn standpunt over dit onderwerp uiteengezet in een artikel dat is gepubliceerd op de website Rusreinfo.

Volgens hem vreest de NAVO dat Rusland een “algemeen offensief” zal beginnen dat het Oekraïense leger zal vernietigen, niet alleen in de Donbass, maar ook in de gebieden die onder controle van Kiev zijn gebleven. De NAVO-leiding twijfelt er zelfs niet aan dat Russische eenheden in de buurt van de Wit-Russisch-Oekraïense grens in de eerste plaats die gebieden zullen aanvallen.

“De NAVO is altijd heel duidelijk geweest: Oekraïne ZAL NIET VERLIEZEN. De enige oplossing voor Washington is dus het inzetten van bondgenootschapstroepen in Oekraïne in de hoop dat dit het Russische offensief zal stoppen. Zij hopen dat Vladimir Poetin de NAVO niet rechtstreeks zal willen confronteren gezien de mogelijke (nucleaire) gevolgen, en dat hij zich daarom zal terugtrekken,” schrijft Karpov.

Maar, vervolgt de auteur van het artikel, ondanks de oorlogszuchtige retoriek zou directe interventie van de NAVO in het Oekraïense conflict (d.w.z. oorlog met Rusland) om verschillende redenen onmogelijk kunnen zijn:

 • enerzijds spreekt de NAVO over het huidige tekort aan munitie en uitrusting tegen de achtergrond van massale wapenzendingen naar Oekraïne;
 • anderzijds zijn de volkeren van Europa nauwelijks bereid om de oorlog te steunen, aangezien zij zich nu meer zorgen maken over hun overleving in het winterseizoen.
  Is het leger van Oekraïne met bijna 50% gereduceerd?

Wat Franse insiders zeggen

Het Franse leger is momenteel verdeeld in drie groepen:

 • oorlogszuchtige officieren die nog nooit een oorlog van dichtbij hebben meegemaakt;
 • zij die neutraal willen blijven omdat zij denken dat het beter is dat het Franse leger de belangen van Frankrijk beschermt;
 • zij die menen dat dit conflict de Fransen niet aangaat en dat zij zich er niet in hoeven te mengen.

Ondertussen zijn in Frankrijk sinds maart oefeningen aan de gang ter voorbereiding op een oorlog met hoge intensiteit. Eerst werden ze gehouden in Midden-Frankrijk op militaire bases in dunbevolkte gebieden. Nu oefenen de Franse militairen vaardigheden van het uitvoeren van gevechtsacties onder omstandigheden van stedelijke nederzettingen.

Wat betreft de verklaringen van president Macron, die zei dat hij het conflict zou willen beëindigen als gevolg van vreedzame onderhandelingen, denken Franse officieren dat dit slechts een afleidingsmanoeuvre is om de VS en de EU tijd te geven hun wapenvoorraden aan te vullen.

De recente bekentenissen van Angela Merkel hebben iedereen immers al duidelijk gemaakt dat de NAVO niet geïnteresseerd was in vreedzame onderhandelingen. Poetin zal niet nog eens hetzelfde aas slikken.

In het algemeen, wat de politici ook van plan zijn, de Franse militairen staan niet te trappelen om met Rusland te vechten.

Politici blijven bij hun standpunt

De regeringen van Europa en de Verenigde Staten weerstaan daarentegen de verleiding om zich in de oorlog te mengen, omdat de economische crisis in de westerse landen in een stroomversnelling is geraakt.

Een staat van oorlog zou leiden tot de invoering van de staat van beleg en uitgebreide controle over de bevolking. Zo’n toestand kan mensen samenbrengen in het aangezicht van problemen en gevaar.

  De Russen blijven verpulveren

Waarom praten over een oorlog tussen Rusland en de NAVO?

Politieke wetenschappers hebben daar twee theorieën over:

 • de deelname van de NAVO aan de oorlog zal Moskou onmiddellijk dwingen uit angst te capituleren. Westerse landen zullen dan toegang krijgen tot de hulpbronnen van het verzwakte Rusland en president Poetin zal van de internationale arena verdwijnen;
 • dit alles is het resultaat van de roes van de NAVO, omdat het bondgenootschap het dreigende algemene offensief van Rusland in Oekraïne vreest en dus probeert dat niet te laten gebeuren.

Wat de functionarissen van de westerse oorlogspartijen ook proberen na te streven, het is duidelijk dat zij bluffen. Het zou vreemd zijn te veronderstellen dat de Russische strijdkrachten zich zouden terugtrekken als de NAVO haar troepen in Oekraïne zou inzetten. Dit is een zeer dodelijk scenario, en het bestuur van het bondgenootschap is zich daarvan bewust.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Bereid u NU voor op een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe belangrijkste vraag – Zullen we 31 december 2023 halen?
Volgend artikelOver energie, opnieuw
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Ukraine zal niet verliezen volgens navo. Net zoals biden zei in feb de nordstreamline zal t niet halen . Nou kommaar op dan haal de paddestoelen.aar uit de kast. Want de eu en usa gun ik niks . Dan maar met zn allen . Poetin is mijn held. Net zoals trump en andere .en ik begin die man uit 40 / 45 ook steeds beter te begrijpen waarom die zo.n hekel aan die lui had. Ze willen alles. Nee dan niemand iets .

 2. Een totale oorlog met Rusland doe je toch alleen als je je goed voorbereid hebt , toch?
  Heeft de navo dan meer wapens en munitie in haar macht, dan ze nu laat zien?
  Is dat dan ook de reden dat Rusland extreem in nieuwe systemen en legers investeerd?
  Zijn de Russen voorzichtig of misschien ook bang?
  Ik weet het allemaal niet….

 3. Het nato leger staat daar nu aan de russische grens te bevriezen ,de helft zijn vrouwen en de rest transgendres met militaire jartellen en hoge hakken in afwachting van russische vleesmolen

 4. De idioten van de NAVO zullen van de aardbodem weggevaagd worden !

  Alleen wij als burgers zijn het haasje, de Nep elite is dan allang vertrokken naar veilige oorden !!

  • Het plan van de elite was om de aarde te vernietigen met zoveel mogelijk slachtoffers tot gevolg en vervolgens de kuierlatten te nemen met hun eigen ruimtevloot vanaf o.a. Antarctica richting planeten als Mars en Jupiter.
   Dit onzalige plan is de afgelopen jaren door onze galactische bondgenoten stap voor stap onmogelijk gemaakt.
   O.a. de Bilderbergers hadden een eigen ruimtevloot, door ons via slinkse wegen betaald.

 5. Hoeveel mensen hebben bij verkiezingen gestemd om oorlog met Rusland uit te lokken en actief te starten? Volgens mijn berekeningen in geheel Europa: NUL. Hoezo democratie? Volslagen idioten van het WEF, in totale wanhoop ivm elke verkiezingen die enigzins eerlijk verlopen ze volledig weggestemd worden.

 6. Ik ben benieuwd wat het tweede grootste leger van de Navo, Turkije gaat doen. Ik heb het vermoeden dat Erdogan dan van de Navo trein gaat springen want ook hij heeft zo zijn plannen voor 2023. En daar heeft hij nooit een geheim van gemaakt.

   • Volg Martin Vrijland en dan weet je wat Erdogan gaat doen. In elk geval.ligt na de Pyrrhus overwinning van VS / Israel over Rusland heel Europa voor het grijpen

    • Of andersom. Ik denk dat hij op het beste paard gaat wedden. Wanneer er een openlijke oorlog tussen Rusland en de Navo komt,dan kan Turkije dat Navo de rug toe keren. Daar zijn, gezien hun ruzie met de VS en de vriendschap met de Russen behouden, aanwijzingen voor. Wanneer Turkije op het juiste moment uit de Navo stapt, dan blijft de Navo achter als een tandloze tijger.
     Erdogan heeft niets voor niets verklaard dat democratie een trein is waar je bij de juiste halte van af springt.

   • En toch vind ik deze opmerkelijke tijd heel spannend, bijzonder en, ondanks alle duistere wolken die boven ons hangen ook hoopvol. Deze tijd biedt ons, net als hen, ook kansen.
    Laten wij die kansen benutten om hier een betere wereld te maken.
    Kom op! Nog even door! Het laatste stukje is altijd het zwaarst. Maar daarna staan wij zo trots als een pauw samen op nummer 1!!!

    • Misschien een goed voornemen, om in het komende jaar meer aandacht te besteden aan de positieve bewegingen hier, in plaats van telkens in de put te kijken. Onze blijk oprichten en het licht in dit alles te zien. Kijk! Dat noem ik ‘wakker’ worden!

    • Beste Dee,
     “Kom op! Nog even door! Het laatste stukje is altijd het zwaarst. Maar daarna staan wij zo trots als een pauw samen op nummer 1!!!”
     Klopt helemaal,
     Vóórdat we de top van de berg bereiken zullen we eerst door het dal moeten….

     • Positieve is dat wij het dal bereiken.
      Want daarna gaat het omhoog.
      Maar dat gaat denk ik nog een beste klim worden.
      Maar laten wij ons vanaf nu op de klim concentreren en het dal achter ons laten. Want WIJ bepalen. Niet zij.

  • O nee, Israël zal Iran aanvallen voor 1000% Israël is de schoothond van de USA of andersom? Turkije zal Griekenland lastig gaan vallen!!!

 7. Polen wordt gewoon door de Oekraïne uitgenodigd. De Polen zijn zogenaamd op vredesmissie om het deel tot en met Kiev veilig te stellen als humanitaire missie. Dit geeft ruimte voor onbeperkte wapenleveranties naar donbass.
  Indien de Polen, Oekraïners en Russen elkaar uitmoorden, geen probleem de westerse wereld heeft geen zin in Slavische landen. Deze zijn niet ‘woke’ genoeg. Voldoen niet aan de regenboog-eisen van WEF

 8. De Ziomafia is nietsontziend. Het conflict tussen Kosovo en Serbië is een goed excuus voor ze om te gaan bombarderen, en dan is het einde zoek. Wellicht is een aanval op Iran niet eens meer nodig. Hopelijk luistert Serbie naar Edy Rama van Albania, en lossen ze de blokkades in Kosovo op. Kosovo is in de zak van de VS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in