De volgende keer dat u een gepensioneerde Amerikaanse generaal die het bevel voerde over Amerikaanse en NAVO-troepen in Afghanistan het Russische leger hoort kleineren en afdoen als incompetent, herinner uzelf dan aan twee ongemakkelijke feiten – Afghanistan en Oekraïne zijn qua landmassa bijna even groot en de VS zijn er niet in geslaagd een stel Afghaanse geitenhoeders te verslaan die geen luchtmacht of artillerie hadden. De Verenigde Staten en de NAVO hebben miljarden dollars in Afghanistan gestoken en zijn er niet in geslaagd de Taliban te verslaan, die in augustus 2021 met gemak de controle over Kaboel overnamen. Deze domme generaals doen me denken aan het personage van Kevin Kline in de film A Fish Called Wanda:

In Oekraïne blijft Rusland vanuit het oosten en het zuiden oprukken, waarbij het Oekraïense brigades opeet en gestaag oprukt tegen stevige versterkingen, ondanks de strijd tegen een de facto NAVO-macht die de Oekraïense troepen overspoelt met NAVO-munitie, artillerie en gepantserde voertuigen. Moon of Alabama geeft een uitstekende samenvatting van de uitvoering van hari kari door de NAVO, ik bedoel “haar ontwapeningsmissie”, schrijft Larry Johnson.

Frankrijk stuurt 12 extra krachtige Caesar houwitsers naar Oekraïne

De aankondiging van de Franse minister van Defensie Sebastien Lecornu dat Frankrijk 12 extra Caesar-houwitsers naar Kiev zal sturen is “duidelijk belangrijk voor de Oekraïners, met name het Caesar-artilleriesysteem”, aldus FRANCE 24-hoofdredacteur buitenland Robert Parsons.

“Ze zijn zeer succesvol geweest in Oekraïne, dus de Oekraïners zullen zeker blij zijn om er nog eens 12 bij te krijgen. Ik denk dat dit het totaal op meer dan 40 brengt, bijna 50 Caesars in Oekraïne.

Frankrijk heeft nog maar 77 Caesar-houwitsers over. Anderen zijn er slechter aan toe.

Video: Oekrainse commandant beschrijft "gevechtstrucs" van Wagner-strijders - "Infanterie met honden!"

Estland stuurt al zijn 155-mm houwitsers naar Oekraïne

Estland doneert al zijn 155-millimeter houwitsers aan Oekraïne als onderdeel van zijn meest uitgebreide militaire bijstand tot nu toe.

Het pakket, waarvan eerder is gemeld dat het 113 miljoen euro (122 miljoen dollar) waard is, zal naar verwachting de defensiecapaciteit van Kiev versterken tegen de achtergrond van de aanhoudende Russische agressie.

Estland beschikt momenteel over 24 NAVO-standaard FH-70 getrokken houwitsers.

Naast de houwitsers zal Tallinn duizenden 155-mm artilleriegranaten en honderden Karl-Gustaf antitankgranaatwerpers sturen.

De verwoede poging om Oekraïne van NAVO-wapens te voorzien en tegelijkertijd de Europese voorraden leeg te halen klinkt als een I Love Lucy-sketch, maar hier is niets grappigs aan. Veel van de Europese NAVO-leden zijn druk bezig Rusland te helpen zijn doel te bereiken om Oekraïne te demilitariseren (en, toevallig, de NAVO zelf).

Dit is goed nieuws voor Rusland. Hoewel de NAVO op papier (in termen van bruto aantallen militairen) groter is dan Rusland, is haar werkelijke vermogen om grondtroepen in te zetten vrij beperkt. (Opmerking – de cijfers in de volgende grafiek staan voor grond-, zee- en luchtmachtpersoneel).

https://www.statista.com/statistics/584286/number-of-military-personnel-in-nato-countries/

Turkije, bijvoorbeeld, is de op één na grootste militaire macht in de NAVO, maar gezien zijn warme betrekkingen met Rusland is het onwaarschijnlijk dat het troepen zal leveren om de troepen van Poetin te bestrijden. De cijfers voor Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk zijn zeer misleidend. Dit meldde Sky News maandag:

Een hoge Amerikaanse generaal heeft minister van Defensie Ben Wallace persoonlijk verteld dat het Britse leger niet langer wordt beschouwd als een strijdmacht van topniveau, zo hebben defensiebronnen onthuld.

Ze zeiden dat deze afname in oorlogsbekwaamheid – na decennia van bezuinigingen om geld te besparen – sneller dan gepland moet worden omgebogen in de nasleep van de Russische oorlog in Oekraïne.

“Waar het op neerkomt… het is een complete afdeling die het Verenigd Koninkrijk en onze bondgenoten tien jaar lang niet kan beschermen”, aldus een van de defensiebronnen. – https://news.sky.com/story/us-general-warns-british-army-no-longer-top-level-fighting-force-defence-sources-reveal-12798365

Dit laat de NAVO weinig goede opties. Als de NAVO besluit om grondtroepen te mobiliseren en naar Polen en Roemenië te sturen, zal Rusland waarschijnlijk niet achterover leunen en wachten tot ze toeslaan. Een NAVO-mobilisatie zou in Moskou waarschijnlijk worden gezien als een existentiële bedreiging en Rusland heeft de conventionele wapens om die bedreiging het hoofd te bieden.

Willen jullie de totale deïndustrialisatie?

Oorlog voeren is een rommelige, gecompliceerde activiteit die veel middelen vergt. Het conflict in Oekraïne ontmaskert de NAVO als een machteloos anachronisme. Als Rusland zegeviert in Oekraïne komt de bestaansreden van de NAVO in het geding.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er nodig om u kwaad te maken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo-opname van CDC-gezondheidsfunctionaris die oproept tot BLANKE GENOCIDE om alle blanke vaccinweigeraars te elimineren
Volgend artikelAmerika drijft NAVO’s papieren tijgers in de vergetelheid
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Artyomovsk operationeel omsingeld

    Russische troepen namen de stad Artyomovsk (Bakhmut) in een operationele omsingeling. Dit werd op de ochtend van 1 februari aangekondigd door de assistent van het waarnemend hoofd van de DPR, Yan Gagin.

    ‘Onze strijdkrachten sluiten de ring buiten de stad. Nu zijn er gevechten om de controle over de snelweg Chasov Yar – Artemovsk, ‘zei Gagin in de uitzending van het tv-kanaal Rossiya-24.

    De genoemde route is de enige weg waarlangs de in de stad gevestigde APU-groep wordt bevoorraad.

  2. Het uiterlijk maximaal haalbare zal zijn dat Putin nucleair gaat. Er valt dus niets te winnen.

    Het is de landverraders en blinde militairen in de top kennelijk allemaal worst. En de rest van het militaire apparaat hoopt er maar het beste van. Zich misschien realiserend dat ze mede verantwoordelijk zullen zijn voor de vernietiging van misschien wel eigen huis en haard. En dat zonder enige bedreiging van welk NAVO land dan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in