Oekraïne heeft vandaag de slag om Liman gewonnen, omdat de Russische troepen (ja, zelfs de milities van Donbas en Luhansk zijn nu Russen) zich liever terugtrokken dan het risico te lopen omsingeld en gevangengenomen te worden. Champagneflessen knallen in Kiev en Washington. De Russen hangen nu echt in de touwen en dit is een gevoelige klap op de neus, nadat Moskou gisteren vierde dat de vier voormalige Oekraïense oblasts nieuwe leden werden van de Russische Federatie. Dat is tenminste de versie van het verhaal dat de tegenstanders van Rusland zichzelf vertellen, schrijft Larry Johnson.

Vanuit PR-oogpunt is het “verlies” van Liman belangrijk, omdat het de westerse meme voedt dat Rusland gedoemd is Oekraïne te verslaan. We zijn immers 7 maanden na het begin van de “Speciale Militaire Operatie” en die vervelende Oekraïners houden vol. Ondertussen ontvluchten in Rusland naar verluidt honderdduizenden mannen die in aanmerking komen voor de dienstplicht het land. En de Tsjetsjeense leider en generaal Ramzan Kadyrov scheldt de Russische generaal die het bevel voerde over de Russische troepen die Liman verdedigden, uit voor afwezigheid op het slagveld en slapend achter het stuur. In het openbaar de vuile was buiten hangen is een bijzonder kwalijke zaak voor het Russische leger.

Kadyrov begrijpt het belang van berichtgeving als het gaat om gevechtsoperaties. Hier is zijn scherpe commentaar:

Elke gelegenheid en elk wapen gebruiken om ONS grondgebied te verdedigen.
Donetsk wordt nog steeds gebombardeerd.
De inwoners van de verenigde 4 regio’s willen beschermd worden.

Ik weet niet wat het Ministerie van Defensie rapporteert aan de opperbevelhebber, maar persoonlijk ben ik van mening dat er drastischer maatregelen moeten worden genomen, tot het afkondigen van de staat van beleg in de grensgebieden en het gebruik van kernwapens met een laag vermogen. Het is niet nodig om bij elke beslissing rekening te houden met de Westen-Amerikaanse gemeenschap – die heeft al veel tegen ons gezegd en gedaan.
Gisteren een parade in Izyum, vandaag een vlag in Liman, en morgen wat?
Alles zou in orde zijn als het niet zo erg was.

  De USAF Chief zei dat F-16's geen game-changer zullen zijn voor Kiev, dus waarom is het Kremlin zo ontdaan?

Een dergelijke uitbarsting zou normaal gesproken een aanklacht voor de krijgsraad zijn. Maar Kadyrov is een populaire commandant die de slag om Mariupol heeft gewonnen en is een van de weinigen die zo openhartig kan zijn.

In het bredere strategische plaatje is Liman irrelevant. Ik raad u aan te luisteren naar de mening van mijn vriend Andrei Martyanov over deze kwestie:

Krasny Liman is de micro, Poetins toespraak en acties zijn de macro. De ironie is dat mensen denken dat Krasny Liman gemakkelijk te begrijpen is, dus blijven ze er bij stilstaan als symbool van het grote geheel, terwijl 30 september eeuwenlang zal blijven bestaan als de Grote Verschuiving in geopolitieke gebeurtenissen. De oorlog tegen Satan. Episch. Bijbels. Kolossaal. Geweldige monoloog en inleiding voor iedereen om de toespraak van Poetin opnieuw te lezen

Ik wil enkele punten van zorg noemen met betrekking tot de militaire operaties van Oekraïne en Rusland. Ten eerste werd de aanval van Oekraïne op de Russische positie in Liman uitgevoerd zonder noemenswaardige luchtsteun. Hetzelfde geldt voor Rusland – d.w.z. geen duidelijke luchtsteun om de Oekraïners af te weren. Oekraïne heeft een excuus: het heeft geen functionerende luchtmacht meer. Rusland wel. Het heeft een overvloed aan beschikbare vliegtuigen die deze missie zouden kunnen uitvoeren. Waarom houden ze zich in?

De tweede kwestie is de kwaliteit van de inlichtingen op het slagveld en het vermogen van Rusland om daarnaar te handelen. Ik zal u de opties ter overweging en bespreking voorleggen:

Optie 1 – De Russische inlichtingendienst kende de omvang van de Oekraïense troepenmacht die Liman aanviel en de Russische bevelhebber negeerde de inlichtingen en vroeg niet om voldoende versterkingen.

  De man die Oekraïne verkocht

Optie 2 – De Russische inlichtingendienst wist hoe groot de Oekraïense troepenmacht was die Liman aanviel en de Russische bevelhebber dacht dat hij ze kon tegenhouden.

Optie 3 – De Russische inlichtingendienst kende de omvang van de Oekraïense troepenmacht NIET en de verdedigers werden verrast en konden zich pas versterken toen het te laat was.

Optie 4 – De Russische inlichtingendienst kende de omvang van de Oekraïense troepenmacht die Liman aanviel, maar Rusland had niet de mogelijkheid om de verdedigers te bevoorraden en te versterken.

Optie 5 – De Russen kennen de intentie van Oekraïne en hebben Liman laten vallen, waardoor een tactische terugtrekking ontstond, als voorbereiding op een tegenaanval die de Oekraïense troepenmacht, die denkt de Russen op de vlucht te hebben, zal vernietigen.

Als Rusland dit soort tegenslag zou krijgen over het 1000 kilometer lange front, zouden de alarmbellen in Moskou moeten gaan rinkelen. Maar dat is niet het geval. Dit is een klein geografisch gebied en de Russen hebben de Oekraïense aanvallers enorme verliezen toegebracht. De komende week zal blijken of dit een aberratie is voor het Oekraïense plan van Rusland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De lijdensweg van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland sluit gas aan Italië af enkele dagen nadat nieuwe premier Giorgia Meloni haar steun aan Oekraïne heeft aangekondigd
Volgend artikelPoetin is zo krankzinnig dat hij zijn eigen infrastructuur opblaast, maar hij is veel te redelijk en terughoudend om kernwapens af te vuren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. De ” pandemie ” is mislukt om ons op te sluiten en onze vrije wil te ontnemen.

  De volgende poging is de geplande oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
  Poetin speelt dit spelletje gewoon mee !!!

  Als je goed kunt luisteren dan hoor je telkens hetzelfde draaiboek.
  1. Corona is een onzichtbare vijand en vaccinatie is de enige uitweg en je doet het voor elkaar !!!!
  2. De oorlog is ook ” onze ” oorlog en wij MOETEN winnen van Rusland en we MOETEN solidair zijn met Oekraïne !!!

  Ziet u de vergelijking !

  Ze hadden eerst corona willen gebruiken om te verklaren dat corona de reden was van voedsel tekorten en tekort aan energie omdat zoveel mensen aan corona sterven. Maar dit is een grote mislukking geworden.

  Nu gebruiken ze de oorlog om dit te verkondigen. Maar wie veel leest ziet dat overal in de wereld kunstmest fabrieken ontploffen, voedsel ketens in brand vliegen, bosbranden werden gecreëerd, pluimvee bedrijven die geruimd worden maar ziet u in het wild vogelsterfte ! gaspijpleidingen worden opgeblazen. Hahaha ze sluiten de enorme gasvelden nu we het juist nodig hebben en sluiten kern centrales. Er zit 600 miljard kubieke meter gas in Groningen maar nu plots mag het niet omhoog gehaald worden en moeten wij omkomen van de koude en zullen kassen worden gedwongen te stoppen om voedsel te verbouwen.

  Ik zal u uitleggen waarom ik weet dat dit zo gepland is en Poetin deel uit maakt van het plan.
  China is DE proeftuin van de elite om volkeren te onderwerpen.

  Nu mijn uitleg waarom Putin deel uit maakt van WEF en het hele plan om ons tot slaaf te maken.

  1. Poetin heeft het spel met corona en Mrna vaccinatie meegespeeld.
  2. Poetin heeft de verdragen met WHO, UN, WEF, IMF, WORLD BANK, BIS NOOIT opgezegd.
  3. De leiders van China en India zijn nauw betrokken bij WEF.
  4 Het International Economic Forum in St Petersburg is het zusje van WEF en varen onder dezelfde vlag.
  5. De MIR card is een digitale munt.
  6. Poetin helpt met het afsnijden van voedsel, energie en kunstmest. Ze werken intensief samen met elkaar.

  De volgende stap is naast voedsel tekorten en energie tekorten te dreigen met gedeeltelijk of gehele nucleaire oorlogvoering.
  We hebben 2 voorproefjes gehad met de 2 kerncentrales in Oekraïne maar dat sloeg niet echt aan bij volken . Dus gaan ze nu naar een hoger plan.

  Eerst een referendum om die provincies bij Rusland toe te voegen. Nu kan Poetin zeggen jullie vallen Rusland aan dus gaan wij daar op antwoorden. Eerst dreigen met lokale nucleaire aanvallen ALLEN OM DE ANGST PSYCHOSE WEER OP TE VOEREN !
  Als dat geen effect gaat scoren gaan ze naar de volgende stap en gaan ze dreigen met een complete nucleaire oorlog.

  Dit is het scenario waar ze nu mee spelen.

  ALS WIJ NU MAAR TOTAAL ONVERSCHILLIG BLIJVEN EN NIET IN PANIEK GAAN RAKEN DAN IS HUN HELE OPERATIE ZINLOOS.

  ONS STERKSTE WAPEN IS VERBINDEN MET LIEFDE ZONDER GEWELD EN VOORAL ZONDER ANGST !!!
  DAARMEE HEBBEN WIJ OOK COVID GEWONNEN !!!

  Je moet jezelf dan ook afvragen …. wil ik als totaal slaaf werken onder de elite of neem ik het risico te sterven aan een nucleaire oorlog.

  Voor mij is het antwoord zeer simpel….. IK ZAL MIJ NOOIT LATEN ONDERWERPEN AAN DE ELITE….. NOOIT.

  BETER TE STERVEN IN VRIJHEID DAN TE STERVEN ALS SLAAF !!!

  • @ Peter oktober 2, 2022 at 15:14,
   Wij alle zijn van jongs af aan bang gemaakt voor kernwapens, omdat het radioactief is. Ja je kunt er leuke bommen van maken. Maar radioactiviteit is niet dodelijk voor de natuur en mens en dier, het is een Hollywood gedachte dat het gevaarlijk zou zijn. Kijk maar eens op martinvrijland.nl daar wordt met een filmpje uitgelegd wat kernwapens en wat kerncentrales nu eigenlijk zijn.

    • Klopt, hij kraakt iedereen af. Alleen hij weet het alle andere doen het fout.

     Ik vind hem gevaarlijk want hij laat andere de kastanjes uit het vuur halen.
     Zelf heeft hij het niet uitgeprobeerd.

   • “Maar radioactiviteit is niet dodelijk voor de natuur en mens en dier, het is een Hollywood gedachte dat het gevaarlijk zou zijn. Kijk maar eens op martinvrijland.”

    Waarschijnlijk heb je gekeken bij martinmeiland, die weet enkel wat een wijnfles is.
    Wat een wijsheden hier…
    en de aarde is plat…

   • Zie japan nadat ze onoverwinnelijk waren in 1945 dat kleine atoombommetje heeft aangericht die mensn en dier levend verbrand hebben in Japan Dus hoezo zijn atoombommen geen gevaar voor mens en dier radioactiteit is wel degelijk gevaarlijk Het enige gevaar dat wij moeten vrezen dat is de mens die zichzelf uitmoord! door paniek en waanzin te verspreiden die het schapenvolk naar de slachtbank zullen leiden!

  • Volgens deze profetie over de eindtijd gaan veel mensen dood door vuur.
   Dat zou zomaar een nucleair treffen kunnen zijn. Dus niet om angst te zaaien maar echt!

   Openbaring 9

   18 Door deze drie werd het derde deel van de mensen gedood: door het vuur, de rook en de zwavel die uit hun mond kwam.

   • Ga niet in je angst zitten want dat precies wat ze willen.

    Ik ben nooit bang geweest en laat mij ook niet bang maken.
    Dat is ook waarom ik ze door heb en ik weet hoe ze te bestrijden.
    Burgelijke ongehoorzaamheid en zeker niet met ze in onderhandeling gaan.

    • Het gekke is dat ik vooralsnog nergens bang voor ben, dat is heel comfortabel en ik wandelde min of meer lachend door die coronaperiode heen.
     Wat een idioterie!
     Toch houd ik rekening met een kernoorlog maar ben er niet op voorbereid, geprept ofzo, ik zie het dan wel want ik kan niets aan die situatie veranderen, zelfs niet met, laat zeggen, 1000 medestanders.
     Het volgende linkje las ik net
     https://www.xandernieuws.net/algemeen/hoe-reeel-is-de-angst-voor-een-aanstaande-kernoorlog/
     Het kan, het kan ook niet.
     De tijd zal het leren.
     Eén ding is zeker, de toekomst ziet er niet zonnig uit.

  • Ik heb een verrassing voor je: Je bent al onderworpen en dat zonder het te beseffen. Als je zou hebben gereageerd met: “We zullen wel zien.”, had ik nog kunnen geloven in jouw niet onderworpen zijn, maar na die wazige paniekreactie van je is dat er niet meer bij.
   Welterusten.

 2. Ik zit nog wel te wachten op het moment, dat de Russen er met full power tegenaan gaan.
  Als ze dan ook de marine erbij betrekken….dan ontvluchten zelfs de dieren Oekieland.

  • Jij hebt het ook niet door.
   Dacht je nu werkelijk dat als het menens was dat Rusland zich nog met Syrië bezig zou houden.

   Rusland speelt gewoon het spelletje mee.
   Dacht jij dat het die motherfuckers iets zou schelen dat ze soldaten of burgers vermoorden…. echt niet.

   Heb je dat gigantische paleis van Poetin wel eens gezien ik geloof dat het 500 kamers heeft en geloof mij die kamers zijn echt wel groter dan jou grootste slaapkamer.

   • Dat paleisgelul was de volgenda dag al geheel ontkracht. Sprookjes.
    Vanaf nu ben jij dus totaal niet meer serieus te nemen.
    Zoals ik al schreef: Welterusten…

    • Dus u denkt dat meneer poetin geen geld op buitenlandse rekeningen heeft staan ? geen buitenverblijfjes heeft ? Waarschijnlijk in een rijhuisje woont ?…
     Beseft u dat er machtigere mensen zijn in rusland dan puppet Poetin ?

 3. Rusland heeft deze oorlog verloren, maar het gaat misschien toch nog wel even duren voordat Oekraine de rest (tot.en met de Krim) helemaal terug veroverd heeft. Het was allemaal schijnvertoon van het Russische leger. Nu dat we weten dat dit leger niets kan… waarom.zouden we dan (Duitsland bijvoorbeeld) de komende jaren honderden miljarden in defensie moeten pompen?? Volgende vraag is: wat kunnen we met onze trofee Oekraine?? Een volledig verwoest verpauperd en door en door corrupt land in.de EU is onze prijs. Dank je Rutte,.Von der Leyen, Nuland en Van Baalen

   • Dat isbijna waar. In atoomwapens is RU superior.
    ou verlies echt een realiteit worden, worden die gebruikt.

    Stel nou eens dat er een grote macht de Oekies komt helpen, en RU niet teveel mensen wil verliezen.
    Dan een paar Poseidons bij de kuststreek; en twee Satan 2; en het is afgelopen.
    De kust en de Krim en de RU regio blijven onaangetast.

    RU zal nooit gevechten aangaan die teveel levens doen verliezen van RU.

 4. Ik heb ook het idee, dat het sturen van wapens naar de Oekies een verborgen motief heeft.
  De donerende landen hebben dan een excuus om modernere wapens te kopen; vergeet niet dat tante Leyeten das “Vierte Reich”wil en daartoe een leger nodig heeft; bij voorkeur op kosten van andere landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in