Pixabay

Als je gezin op het punt stond om te verhongeren, tot welke extremen zou jij dan bereid zijn om te gaan om eten te krijgen? Sommige dingen die ik in dit artikel met je ga delen, doen je misschien ineenkrimpen. Maar je moet begrijpen wat mensen bereid zijn te doen als ze extreem wanhopig zijn en extreem honger lijden, want de wereldwijde voedselcrisis die al is begonnen, zal de komende jaren nog veel erger worden. Honderden miljoenen mensen gaan elke nacht met honger naar bed en aan de andere kant van de wereld vallen op dit moment letterlijk kinderen dood van de honger. Helaas beseffen de meeste mensen in de westerse wereld niet eens dat dit aan de hand is, omdat de media er zelden over berichten. Oorlog, plagen, natuurrampen, bizarre weerpatronen en historische misoogsten creëren een “perfect storm” voor de wereldwijde voedselproductie. Er wordt voorspeld dat het later dit jaar echt slecht zal worden in sommige van de armste gebieden van de planeet en de vooruitzichten op lange termijn zijn zelfs nog slechter, schrijft Michael Snyder.

Als mensen genoeg honger hebben, eten ze letterlijk alles.

Maandag hoorde ik tot mijn verbijstering dat een team archeologen heeft ontdekt dat kolonisten in Jamestown in de 17e eeuw hun toevlucht namen tot het eten van honden in een wanhopige poging om te overleven…

De eerste Engelse kolonisten die aankwamen in Noord-Amerika aten honden om een extreme hongersnood te overleven, volgens een gruwelijk nieuw onderzoek.

Onderzoekers van de Universiteit van Iowa ontdekten de overblijfselen van 16 inheemse honden op een archeologische vindplaats in Jamestown, Virginia, wat er sterk op wijst dat de 17e-eeuwse kolonisten minstens zes honden aten.

Hun overblijfselen vertoonden kenmerkende tekenen dat de kolonisten de dieren hadden gevild, hun ledematen in stukken hadden gehakt en het vlees van hun botten hadden verwijderd tussen 1609 en 1617 na Chr.

Voor velen van jullie is dit niveau van barbaarsheid misschien moeilijk te bevatten.

  Kolonel Richard Black - De V.S. leiden de wereld naar een kernoorlog

Helaas blijkt dat wat de archeologen vonden wordt ondersteund door een schriftelijke getuigenis van een van de oorspronkelijke kolonisten van de kolonie

In de lente van 1610 waren nog maar 60 van de oorspronkelijke kolonisten in leven en George Percy – een van de oorspronkelijke kolonisten – schreef een verslag van wat er gebeurde in de nasleep van de hongersnood.

Wij allen in James Town begonnen die scherpe steek van honger te voelen die niemand echt kan beschrijven behalve hij die de bitterheid ervan heeft geproefd.

Toen we ons gevoed hadden met paarden en andere beesten zolang het duurde, waren we blij dat we ons moesten behelpen met ongedierte als honden, katten, ratten en muizen,’ schreef Percy in uittreksels van zijn verslag genaamd ‘Starving Time’, gearchiveerd door het National Humanities Center.

Wat zou jij doen als je in hun schoenen stond?

Dit is een van de redenen waarom ik mijn lezers aanmoedig om voedsel in te slaan nu het nog kan.

Ik wil nooit dat iemand van jullie voor zulke keuzes komt te staan.

Er is al een wereldwijde voedselcrisis. Meer dan een miljard mensen in Afrika hebben al niet genoeg voedsel om regelmatig te eten en 30 procent van de kinderen op het hele continent lijdt aan groeiachterstand.

In Oost-Afrika nemen sommige hongerenden “hun toevlucht tot het eten van gras en pindadoppen”…

Het U.N. Wereldvoedselprogramma (WFP) zegt dat er in Darfur, Soedan, meldingen zijn van kinderen die sterven aan ondervoeding.

“De situatie is nijpend. Mensen nemen hun toevlucht tot het eten van gras en pindadoppen. Als de hulp hen niet snel bereikt, riskeren we grootschalige hongersnood en sterfte in Darfur en andere door conflicten getroffen gebieden in Soedan”, zegt Michael Dunford, directeur van het WFP in Oost-Afrika.

In andere gebieden in Soedan eten mensen die op het randje van de hongerdood staan letterlijk vuil

Ja, dat lees je goed.

Dus ik wil niet dat iemand me probeert wijs te maken dat de wereldwijde voedselcrisis niet ernstig is.

Een 41-jarige man in Soedan zegt dat zijn vrouw en kinderen zo’n honger hebben dat ze vuil tot een bal hebben gerold en met water hebben ingeslikt

Akok, 41 jaar, bereikte Al Lait in december, maar heeft geen werk en kan zijn gezin niet voeden. Soms eten ze twee of drie dagen niet. Als dat gebeurt, zegt Akok, kijkt hij hulpeloos toe hoe zijn vrouw en kinderen met een stok gaten in de grond graven, hun handen erin steken en wat aarde pakken. Dan rollen ze de aarde tot een bal, stoppen hem in hun mond en slikken hem door met water.

“Ik blijf zeggen dat ze het niet moeten doen, maar ze hebben honger,” zei hij. “Ik kan er niets aan doen.”

Wat zou jij doen als jij en je gezin in een soortgelijke situatie zaten?

In West-Afrika en Centraal-Afrika zullen naar schatting ongeveer 55 miljoen hongerige mensen “de komende maanden moeite hebben om zichzelf te voeden”…

De stijgende prijzen hebben bijgedragen aan een voedselcrisis in West- en Centraal-Afrika, waar bijna 55 miljoen mensen de komende maanden zullen worstelen om zichzelf te voeden, waarschuwden humanitaire organisaties van de V.N. vrijdag.

Het aantal mensen dat honger lijdt tijdens het magere juni-augustusseizoen is in de afgelopen vijf jaar verviervoudigd, zeiden ze, waarbij ze opmerkten dat economische uitdagingen zoals een inflatie met dubbele cijfers en een stagnerende lokale productie belangrijke aanjagers van de crisis zijn geworden, naast de terugkerende conflicten in de regio.

In de gebieden ten zuiden van de regio heeft het mislukken van oogsten door droogte een enorme nachtmerrie veroorzaakt

  Chronische tekorten van een paar artikelen momenteel zullen veranderen in chronische tekorten van honderden producten later in 2022

Zambia, Zimbabwe en Malawi hebben elk een nationale ramp uitgeroepen omdat de oogsten mislukten in een regio waar 70 procent van de kleine boeren afhankelijk is van regenlandbouw voor hun levensonderhoud. In sommige door droogte getroffen gebieden zijn de voedselprijzen met 82 procent gestegen, terwijl de waterschaarste ook gevolgen heeft gehad voor de veestapel en landbouwgrond heeft vernietigd. Volgens een rapport van de Verenigde Naties hebben meer dan 18 miljoen mensen dringend humanitaire hulp nodig en zal de voedselonzekerheid tijdens het normale magere seizoen, dat gewoonlijk in oktober begint, dramatisch toenemen. Dit jaar zou het magere seizoen al in juli kunnen beginnen als de voorraden uitgeput raken.

Met Noord-Afrika gaat het voorlopig goed, maar het grootste deel van de rest van het continent zit in enorme problemen.

Het goede nieuws is dat we hier in de westerse wereld niet te maken hebben met grootschalige hongersnood.

Maar 42 miljoen Amerikanen hebben voedselbonnen en 1 op de 7 kinderen leeft in armoede.

Dus onze problemen groeien ook.

Helaas zullen de langetermijntrends die de wereldwijde voedselcrisis veroorzaken de komende jaren alleen maar erger worden en uiteindelijk zullen er hier in de Verenigde Staten zeer ernstige voedseltekorten ontstaan.

Wat ga je doen als die dag eindelijk aanbreekt?

We hebben al een punt bereikt waarop fastfood als “luxe” wordt beschouwd en de prijzen van veel populaire voedingsmiddelen meer dan verdubbeld zijn.

Onze wereld produceert gewoon niet genoeg voedsel voor iedereen en de wereldwijde voedselvoorraden zullen steeds krapper worden tijdens de zeer moeilijke dagen die voor ons liggen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De Grote Hongersnood Reset: U zult niets bezitten en u zult verhongerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMilitaire censuur bevolen: Egyptisch leger vuurt op Israëlisch leger – Rafah
Volgend artikelFlashback: Trudeau beweerde dat Covid-prikken ‘veilig en effectief’ waren voor Canadezen – erkent nu vaccinverwondingen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Onze wereld produceert gewoon niet genoeg voedsel voor iedereen en de wereldwijde voedselvoorraden zullen steeds krapper worden tijdens de zeer moeilijke dagen die voor ons liggen.

  klopt 100% allemaal gepland.

  • Nyet. Er is tot nog toe zat productie maar het wordt slecht verdeeld en daar waar overvloed is gaat te veel voedsel de vuilnisbak in.

   Studies wijzen uit dat in verscheidene westerse landen zo’n 50 procent van het voedsel niet opgegeten wordt en op zijn gunstigst compost wordt.

   • Juist het komt niet bij gene die het nodig hebben. Ik kom uit de Betuwe hoeveel fruit daar doorgedraaid werd in de 70 en 80 is ongekend. Of de boterberg ga zo maar door. Honger in de wereld is een schande voor de mensheid .

  • honger word canibaal eet de politiekers op zij zjin de oorzaak van je honger eet zeker de leden van het WEF op dat zijn in wezen dieren (varkens) maar je had ze al eerder moeten doden dan zou deze toestand niet gebeuren.

 2. Hongersnood is niet iets van deze tijd maar bestaat al honderden jaren in de wereld Ja zelfs in de welvarende landen van de EU In Afrika is het probleem groter geworden omdat het natuurlijk evenwicht door de westerse landen is verstoord omdat alle geborene van voorheen stierven die er teveel waren en omdat we daar ons mee hebben gaan bemoeien… Natuurlijk moet men levens redden waar terwereld dan ook Maar vroeger hadden die mensen minder nodig en leefden volgens de natuurwetten Grote concern die zich in die landen vestigden hebben dit verstoord door hebzucht naar grondstoffen om de westerse wereld daarvan te voorzien met alle gevolgen voor de inheemse bevolkingen die verdreven werden door de vraatzuchtige westerse criminelen die geld belangrijker zijn gaan vinden dan wereldvrede en verstoorden toen het evenwicht van de mensenmassa die daar ontstaan is die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen zoals honderden jaren daarvoor Het is triest dat dit op grote schall gaat plaatsvinden omdat de mens een varken is die nooit genoeg krijgt!!!!!!

  • Hongersnood heeft misschien honderden jaren en is zelfs van alle tijden. Maar nu hebben we landbouwmachines en kunstmest. Ik schaam me zelfs hoeveel voedsel ik eigenlijk ( ongewild) laat bederven.

   Hongersnood is niet nodig. Niet meer in 2024. Anders is het gepland of door oorlog. En dat is beiden de zelfde kant van de medaille

   • Sla BV kan je in een pan of emmer of dergelijke doen en zo gaat de sla langer mee.
    Prei bv snij bv af 2 cm boven de wortels en deze zet je ook in water evt een klein beetje zand erbij voor de voeding en deze groeit weer aan maar zal nooit de grote prei worden als eerst maar wel goed voor de soep.

  • Juist dat zijn de echte helden in plaats van de zogenaamde zorghelden die zonder scrupules de vaxx hebben gezet in de arm van onwetende mensen. Als je er bij stil staat!

 3. het zou moeten zijn de genen die ons mensen van deze wereld moeten gaan oppakken voor een aantal jaren geen of weinig voedsel toedien zoals zei het met willen en al doen eens kijken hoe zij zullen reageren na een tiental jaren ik denk aan zo,n 20 jaar in een FEMA kamp opsluiten dan kunnen de mensen weer even vrij ademen dat zou een verademing zijn voor de bevolkingen maar ja hier wordt gewoon niet aan gedacht men laat zich gewoon door de mangel halen en we doen die dingen die zij graag zien gebeuren een persoon alleen kan niks maar met de miljoenen die we hebben ? kunnen wij een heleboel doen denk daar maar eens over na .

 4. Dit is een angst verhaal en niet waar, er wordt meer dan genoeg geproduceerd er wordt alleen veel vernietigd. Mensen willen rechte komkommers en worteltjes de kromme worden weggegooid. Al het eten dat er niet zo goed uitziet wordt vermalen tot compost. En het gaat vooral ook om de hebzucht van de ene groep mensen en de onwetendheid van de andere groep.

  https://x.com/Rodriramosdb/status/1795016139640037833

 5. “” Onze wereld produceert gewoon niet genoeg voedsel voor iedereen “””???

  En dan vooral onze boeren uitkopen omdat ‘we’ de één op grootste exporteur van landbouwproducten zijn na de VS, ter wereld!!!

  Dit procedé kan overal uitgerold worden, zonder problemen, maar er moet winst gemaakt worden, dus er word BEWUST krapte gecreëerd.

 6. En dan te bedenken dat er ieder jaar voor honderden miljarden dollars aan de militaire rotzooi besteed wordt om een stel machtgeile psychopaten te bevredigen aan nog meer dollars en nog meer macht. Wat een compleet waanzinnige wereld waarin we leven. Alleen het failliete usa besteed per jaar 700-800 miljard dollar aan die militaire rotzooi.
  Duitsland wil, ivm de nato miskleun, 100 miljard pleuro,s aan die militaire rotzooi gaan uitgeven. Ook daar leven ruim 300.000 daklozen op straat.
  De wereld, nee de mensheid is verrot, echt compleet verrot.

 7. Voor het eten van hond is geen hongersnood nodig en je hoeft ook niet vierhonderd jaar terug te graven in de tijd. Het is heden ten dage in China en Korea nog vrij gewoon, als lekkernij.

 8. Ja maar het hoeft niet ik roep hier al 4 jaar koop dubbel voedsel in,wc papier.
  Ik heb kilo’s met bulk prepmiddelen zoals maaltijdshakes van body en fit. Je kan daar ook haver kopen om mee te bakken of met water mengen en zo drinken. tegen lage prijzen.
  En vergeet geen dierenvoeding voor minstens drie jaar. Koop zakken van 10 ,12 kilo bij petsplace of zooplus. Almo nature is vrij goedkoop en heeft goede kwaliteit voor poezen als het financieel te duur word. Reken uit hoeveel je dier per maand eet. Wacht niet op de hongersnood. Act now!!!

 9. Bij honger eten ze zelfs mensen, denk aan die vliegtuigramp in de Andes, was laasts nog een film over.

  als mensen die echt honger hebben, or not, nou de foute lieden deze planeet opaten, zoals foute WEF/WHO/EU/AshkeNazi’s e.d. dan loste het probleem van foute criminele satanische pedo’s e.d. zichzelf op 😉

  Maar pff, gecreëerde honger door foute Globalisten en hun hulpjes ala die in NL! dat soort inhumane lieden verdient geen leven! net wat ze doen in Palestina die foute Joden die de duizenden trucks met voedsel tegenhouden enz enz en in brand steken en vernielen en voor de trucks gaan zitten e.d. ik snap dat niet, dat soort lieden die dat daar doen die Joden (Zionisten moeten ze direct afknpiiiep! ongelofelijk dat bv de gehele PVV dat ook toelaat die 100% achter Israel blijven staan, de gehele club! onlangs stemdem ze daar nog mee in!! en NL zwijgt! en NL kijkt toe! het is gewoon eng! en kijk hoe hoog ze nog in de peiling staan! er klopt niks van!!

 10. Op hongersnood moet je echt je best doen. Als je de boeren niet pest, maar hun gang laat gaan, veel diesel vrachtwagens bouwt, wegen aanlegt, ons overtollige (niet bederfelijk) voedsel naar de armen verscheept, is het in een mum van tijd afgelopen met de hongersnood. Dan heb je 10 werelden nodig om je voedsel kwijt te kunnen. Er zijn niet voor niets zoveel mensen te dik. Die voedselnood waar dan ook ter wereld, is moedwillig en gepland, dat is mij wel duidelijk. Misschien zijn hier taken weggelegd voor genietroepen, die kunnen infrastructuur snel opbouwen en hindernissen overwinnen.

 11. Ik ben benieuwd hoe geroosterde politicus smaakt, lijkt mij het beste om fe verantwoordelijken als eerste te nuttigen, naast erg voedzaam meteen nutteloze uitvreters minder en een goed voorbeeld! 3 x win!

 12. Zorg dat je kennis hebt van wilde planten en weet dat je van de den en de eik de onder schors direct van de boom kan eten en het smaakt naar niks net als water en dat van beide bomen en deze bevat veel eiwitten.
  Druiven planten die groeien snel en de bladeren bevatten veel ijzer meer als spinazie.
  Je kan deze bladeren koken plus min 3 minuten en dan in azijn bewaren en de smaak azijn zal die bladeren niet overnemen. Deze bladeren behoren gekookt te worden anders neemt je lichaam de voedingsstof van en niet op omdat de cellen van deze bladeren hard zijn en eerst kapot gekookt dient te worden.
  Dan heb je de paardenbloemen, die bladeren hiervan bevat vele vit en mineralen en dus een aanrader om in slechte tijden te eten en heb je behoefte om te roken en dat is sterker die behoefte in slechtere tijden, dan zijn er genoeg planten die ja kan roken. BV de bladeren van de vlier en de groene bladeren van de rozen en bramen en de koningskaars en op internet zijn er nog meer te vinden. Voor kleren raad ik aan hennep kleding en strijk NOOIT over de draden die je kleren bij 1 houden ivm dat tegen woordig synt. garen worden gebruikt die weg smelten en als het kan als je deze kleren maakt dan via internet katoenen garen bestellen. Zo gaan je kleren langer mee. Echte Croc’s schoenen gaan ook lang mee en clasic puma heren schoenen. Een goedkopen teenslipper gaan bij mij 1 jaar mee en een nep Croc’s ongeveer 1 a 2 jaar en een echte croc’s die alleen binnen gedragen word, word door mijn zus en schoonbroer die gaan al meer als 10 jaar mee. Een echte Clasic Puma heren schoenen kunnen met goed gebruik en goed onderhoud 11 jaar mee.
  Ik bezit nu puma heren schoenen en teenslippers en echte croc’s.
  de croc’s voor in de tuin s
  voor het goede weer en om duren schoenen te ontlasten e tuin
  Weet als vrouw zijnde dat heren schoenen langer mee gaan dan vrouwen schoenen. Dus als ik en onze dochters schoenen kopen zijn we vaak te vinden op de heren afdeling.
  Ik draag nu Croc’s voor in de tuin en voor de duren schoenen te ontlasten draag ik teenslippers in de zomer en de heren puma schoenen voor de rest van de tijd.
  Vaak doen de teenslippers pijn tussen je tenen die dan om dat plastiek een pleister want dat kan veel ellende schelen en een teenslipper is goedkoop soms een paar euro maar en is netjes om te zien.

 13. Zie maar eens te overleven bijv. op de Veluwe, iedereen wordt opgespoord door deze kwaadwilligen, denk terug aan deze dappere Belgische militair die de vaccine pushers Van Rants bedreigde, die knuppels welke elk befehl opvolgen maken er een sport van.

  Alleen een breed gedragen protest zou wat gewicht in de schaal kunnen leggen, zoals een boycot van alles dat tegen het systeem is gericht, maar eerst moet het omslagpunt bereikt worden n.m.m.

  • Inderdaad: You Can Run but You Can’t Hide!

   Er is maar 1 oplossing, het beest in zijn giechel kijken en zeggen “ fuck you” dan ben je een sterkere tegenstander dan vluchten. En waarom zou je vluchten, eraan ga je toch als ze het op je gemunt hebben. De eerste klap is een daalder waard. En het kan je leven redden. Wat moet gebeuren moet gebeuren Adriaan.

   • Gijp mei 28, 2024 Bij 15:19

    Zó sta ik er ook in Gijp, in de 60 tiger jaren begon de club van Rome al met deze dystopische plannen, nog iets dat veel reguurders blijkbaar zijn vergeten dat de term ‘Diversiteit’ is het code woord van deze plannen makers, welke ontvolking betekent, ook het terugdringen van co2, weinigen zien de patronen niet, elk levend wezen stoot co2, dus terugdringen nou je raadt het al.

    • Voor de nogal niet-ingewijden kan het op bangmakerij lijken ja, zoiets als de tegenovergestelde zijde, van de MSM-medaille.

     Maar ook ik zie dat toch anders, en dat is dat dit de realiteit is, en waarvan iedereen hier weet door de tekenen aan de wand, dat we die richting uitgaan.

     Je kan daar bang van worden, maar dat hoeft niet.
     Je kan de informatie beter leren verwerken, en je langzaam maar zeker – ook mentaal – voorbereiden.

     Wanneer dat lukt, dan verdwijnt de impuls om het als bangmakerij op te vatten.

     Prettig is het niet, maar een gewaarschuwd hond, telt voor twee.

     Over honden gesproken, dat is inderdaad nog maar het begin bij een echte hongersnood.
     Mensen, zullen hun huisdieren eerst opeten.

     Diegenen, die leven om stiekem hun pens te vullen.
     Stiekem, omdat ze weten dat ze zich als mens hierdoor niet veel onderscheiden, van een primaat.

     Dit volk, volgevreten, extreem paranoïde door de helende kracht van de MSM, zal hun huisdieren opeten.

     Niet beseffende, dat de huisdieren eens zullen ‘opraken,’ om dan alsnog te verhongeren.

     Wie bijvoorbeeld van zichzelf weet dat dat geen oplossing, zal nog liever sterven, dan zijn huisdieren op te eten.

     Ik denk dat het er hiermee naar uit ziet, dat we onze ‘zombie-apocalyps’ zullen krijgen.

     Hoezo, bangmakerij?

     Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het zo’n vaart nizt zal lopen, maar zoals gezegd telt een verwittigd mens, voor twee.

 14. terwijl er genoeg eten geproduceerd kan worden.
  we weten wie erachter zit toch?
  verschrikkelijk voor de mensen in afrika.

  op dit moment eten de mensen hier (de meesten) hun buikje nog rond maar het zal zeer snel gaan dat we ook niets meer zullen hebben.

 15. Als je niets meer hebt om eten te kopen, kun je beter je zakken vullen in de supermarkt. Je wordt opgepakt en krijgt drie keer per dag eten.

 16. Mijn reactie komt blijkbaar niet door.
  Probeer het nog eenmaal.
  Reactie op Gijp, betreffende bangmakerij, en andere opvattingen:

  Voor de nogal niet-ingewijden kan het op bangmakerij lijken ja, zoiets als de tegenovergestelde zijde, van de MSM-medaille.

  Maar ook ik zie dat toch anders, en dat is dat dit de realiteit is, en waarvan iedereen hier weet door de tekenen aan de wand, dat we die richting uitgaan.

  Je kan daar bang van worden, maar dat hoeft niet.
  Je kan de informatie beter leren verwerken, en je langzaam maar zeker – ook mentaal – voorbereiden.

  Wanneer dat lukt, dan verdwijnt de impuls om het als bangmakerij op te vatten.

  Prettig is het niet, maar een gewaarschuwd hond, telt voor twee.

  Over honden gesproken, dat is inderdaad nog maar het begin bij een echte hongersnood.
  Mensen, zullen hun huisdieren eerst opeten.

  Diegenen, die leven om stiekem hun pens te vullen.
  Stiekem, omdat ze weten dat ze zich als mens hierdoor niet veel onderscheiden, van een primaat.

  Dit volk, volgevreten, extreem paranoïde door de helende kracht van de MSM, zal hun huisdieren opeten.

  Niet beseffende, dat de huisdieren eens zullen ‘opraken,’ om dan alsnog te verhongeren.

  Wie bijvoorbeeld van zichzelf weet dat dat geen oplossing, zal nog liever sterven, dan zijn huisdieren op te eten.

  Ik denk dat het er hiermee naar uit ziet, dat we onze ‘zombie-apocalyps’ zullen krijgen.

  Hoezo, bangmakerij?

  Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het zo’n vaart nizt zal lopen, maar zoals gezegd telt een verwittigd mens, voor twee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in