© Unsplash

De bevolking van Duitsland is maandag wakker geworden met voedselhyperinflatie, waarbij de detailhandelsprijzen voor levensmiddelen in slechts één dag plotseling met 20% – 50% de hoogte ingingen, meldt Reuters. Het verhaal werd ook behandeld door Zero Hedge, dat meldde: “Onlangs kondigden populaire winkelketens zoals Aldi, Edeka en Globus aan dat zij gedwongen zouden worden hun prijzen te verhogen. Bij Aldi zullen vlees en boter vanaf maandag “aanzienlijk duurder” zijn door prijsverhogingen van zijn leveranciers,” schrijft Mike Adams.

De eerste gebieden die getroffen worden, zijn het Midden-Oosten, vanwege de geografische nabijheid van Oekraïne en Rusland.

West-Europa zal de komende 3-4 maanden de gevolgen ondervinden, en de voedselschaarste zal daarna nog minstens 18 maanden aanhouden.

De Verenigde Staten, Canada, Europa en andere landen op verschillende continenten zullen de gevolgen in de tweede helft van 2022 voelen, tot ver in 2023 en waarschijnlijk tot in 2024. Belangrijk is dat dit de mensen een zeer kleine kans biedt om voedsel in te slaan voordat de schaarste toeslaat.

De voedselschaarste botst ook met de inflatie van de munteenheden, als gevolg van het onverbiddelijk bijdrukken van geld door bijna elke centrale bank in de wereld. Deze devaluatie van de valuta zal het voedsel in de detailhandel nog duurder maken. Om het nog erger te maken zullen de politieke leiders geneigd zijn nog meer geld te drukken en aan de mensen uit te delen om te proberen voedselrellen te voorkomen, en zo nog meer inflatie aan de schaarste toe te voegen, wat leidt tot een uit de hand gelopen spiraal van hyperinflatie, schaarste en verhongering.

Het probleem is dat u geen voedsel of brandstof kunt drukken. U kunt wel “geld” drukken, maar meer rondzwevend papiergeld brengt geen voedsel terug op de schappen. Het is zelfs zo dat hoe meer geld u drukt, hoe erger het hele probleem wordt.

  Russische leger brengt zware verliezen toe aan Kievische troepen aan het front (Video's)

De ontwikkelingslanden zullen het hardst getroffen worden, waar voedselprijzen van slechts 20% het verschil kunnen betekenen tussen levensonderhoud en verhongering. De ontwikkelde landen kunnen meer prijsstijgingen opvangen zonder sociale onrust te lijden, maar er is een reële grens aan hoeveel inflatie en schaarste ook die landen kunnen opvangen. Uiteindelijk, naarmate de voedselschaarste en de prijsinflatie toenemen, zullen er de komende jaren overal op aarde voedselrellen, hongersnood, sociale onrust en gewelddadige revoluties uitbreken.

Onbedoelde gevolgen: Hoe het Westen de wereldwijde voedselvoorzieningsketen vernietigde door Rusland te willen straffen

Dit komt allemaal voort uit de economische sancties die het Westen tegen Rusland heeft ingesteld. Het waren die sancties die de cascade-effecten van “grondstoffenprotectionisme” in gang hebben gezet, die geleid hebben tot een versnelde ineenstorting van de wereldhandel in granen, energie en meststoffen. De ineenstorting van de wereldhandel heeft er ook toe geleid dat boeren minder goed in staat zijn om essentiële onderdelen voor hun machines te kopen, en de prijzen van kunstmest hebben de kosten voor het verbouwen van voedselgewassen radicaal doen stijgen. (De stijgende brandstofprijzen zijn ook een enorme factor die de landbouw nog duurder maakt.)

In Sri Lanka zijn rellen uitgebroken over de stijgende voedsel- en brandstofprijzen. Bloomberg meldt dat de regering reeds social media censureert en openbare bijeenkomsten verbiedt in een poging de toenemende demonstraties daar de kop in te drukken:

Enkele tientallen oppositieleden waren op weg gegaan naar het Onafhankelijkheidsplein in Colombo, en trotseerden een uitgaansverbod van het weekend, hoewel zij door gewapende troepen werden tegengehouden. Beperkingen voor verscheidene sociale-mediaplatforms, waaronder Facebook, YouTube, TikTok, Twitter en WhatsApp, werden na bijna 13 uur opgeheven, meldden gebruikers online.

  Ontvolking door massale verhongering - Eén van de vele massavernietigingswapens van de Elite om menselijke genocide te plegen

Sri Lanka is slechts het eerste teken van gebeurtenissen die nog moeten komen voor het grootste deel van de wereld. Het is slechts een kwestie van timing voor de voedselschaarste en de prijsinflatie door verschillende naties en continenten zullen rimpelen.

En ja, er komen voedselrellen in Amerika later dit jaar. Het is misschien een goed moment om een opfriscursus zelfverdediging te volgen, gezien het feit dat in veel Amerikaanse stedendiefstallen van supermarkten, plunderingen en flash mobs gemeengoed zullen worden .

Het waanzinnig drukken van geld zal een “terugkoppelingslus van onheil” creëren met hyperinflatie tot gevolg

Joe Biden probeert alle inflatie op Poetin af te schuiven, maar de simpele waarheid is dat een groot deel van de inflatie die nu wordt ervaren een direct gevolg is van de biljoenen aan geld bijdrukken die tijdens de covideplandemie hebben plaatsgevonden, zowel onder Trump als onder Biden.

De meer recente effecten van schaarste zijn meer het gevolg van het feit dat Biden en de westerse naties de Russische banken financieel uit de markt hebben gedrukt, door hen te verbieden in dollars of euro’s te handelen, waardoor de import en export uit Rusland feitelijk werd afgesneden. Dit heeft geleid tot een bijna onmiddellijke schaarste van landbouwgrondstoffen zoals kunstmest, en ook tot schaarste van voedselgewassen zoals tarwe, maïs, soja, zonnebloemolie en meer.

Gecombineerd met het bizarre feit dat het USDA de landbouwers in de VS betaalt om hun gewassen te vernietigen in plaats van ze te oogsten, zijn wij getuige van een totale bewapening van de voedselschaarste tegen de mensheid. Na het ontvolkingsvaccin biowapens, staan wij nu voor een hongertapijtbombardement op de planeet via gemanipuleerde voedselschaarste en inflatie, en dat alles zal alleen maar verergerd worden door nog meer geld bij te drukken. De door Biden voorgestelde begroting voor 2023 vraagt bijvoorbeeld om budgettaire uitgaven van ongeveer $1 biljoen per twee maanden. Dat zal natuurlijk nog vermeerderd worden met meer “nood”-geld voor reddingsoperaties, tot het punt waarop de Verenigde Staten weldra een biljoen dollar per maand zullen doorbranden.

  Hongarije kondigt veto op olie-embargo aan: "Wij zullen niet toestaan dat het Hongaarse volk de prijs voor de oorlog betaalt"

Dit is het laatste hoofdstuk van de definitieve uitbarsting van het VS-imperium en zijn op schuld gebaseerde munt, die in 1971 van het goud werd losgekoppeld. Met een schuld van $ 30 biljoen die al is opgebouwd – en misschien nog eens $ 9 – $ 10 biljoen die in het volgende fiscale jaar van de regering zal worden uitgegeven, naderen wij zeer snel een schuldniveau van $ 50 biljoen in slechts de komende paar jaar. Als wij het zelfs zover brengen, zal de ineenstorting van de dollar niet ver meer achter ons liggen. Iedereen die ook maar een beetje IQ over heeft, is op dit moment de dollar aan het ontvluchten en in voedsel, goud, zilver, land, tweedehands voertuigen, munitie, vuurwapens en dergelijke aan het stappen. Niemand met hersens wil met dollars blijven zitten als de muziek stopt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij levenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWereldwijde leugens over Boetsja: Hoe de geesten van de mensen gemanipuleerd worden
Volgend artikelTop legerkolonel: “Moeilijk te geloven dat het Boetsja bloedbad opzettelijke daad van het Russische leger is”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Grieken staken met z’n allen tegen prijsstijgingen in het land: “Lonen zijn te laag om rekeningen te betalen”
  https://www.hln.be/buitenland/grieken-staken-met-z-n-allen-tegen-prijsstijgingen-in-het-land-lonen-zijn-te-laag-om-rekeningen-te-betalen~a8b57f89/

  De voedselrellen zullen gaan beginnen en zullen door diegenen die ons (beweren te) vertegenwoordigen wellicht aangegrepen worden om onze burgerlijke vrijheden in te perken door het afkondigen van de noodtoestand.
  Uiteindelijk hebben we heel deze ellende te danken aan 90% van het volk dat uit domme kortzichtigheid gewoon blijft verder stemmen voor dezelfde politici die ons al jaren naar de afgrond aan het leiden zijn.
  Men kan wel stemmen om in een dictatuur terecht te komen, maar men kan niet meer stemmen om er terug uit te geraken.

  • Na de CO2 en Covid-19 zwendel, krijgen we nu de EU ‘spiegelsancties’ tegen Rusland die opnieuw tot heimelijk doel hebben onze eigen bevolking te doen inleveren want deze ‘spiegelsancties’ snijden tien keer erger in het vel van de eigen bevolking dan in het vel van de Russische beer.

  • Die reactie wilde ik ook plaatsen.
   Eerst grondig de boel slopen en de mensen bestelen van alles zodat ze afhankelijk worden van dat VUILNIS.
   En dan komt dat VUILNIS met de oplossing die al klaar legt. The great reset.
   En iedereen onder controle en afhankelijk.
   Succes allemaal en sterkte.

 2. “Men kan wel stemmen om in een dictatuur terecht te komen, maar men kan niet meer stemmen om er terug uit te geraken.”….geweldige zin!!!

 3. Ja hoor, daar is mike fucking adams weer met zijn apocalyptisch gezeik. Maar wat wil je ook van een duivelaanbidder. Hij heeft zeker nog niet genoeg satelliettelefoons verkocht met daarbij een duur abonnement van $99 per maand.

 4. Misschien als er ECHTE honger komt in NL dat dat een aanleiding is om de rotzooi op te ruimen.
  Vluchtelingen eruit, links eruit, wij uit de Nato, uit EU, uit euro.

 5. Zeker 80% van de Nederlandse bevolking was en is achterlijk genoeg om zich te laten vaccineren met een experimenteel middel, nu het langzaam maar zeker naar buiten komt willen zij het niet horen mede doordat de MSM en de regering geen open kaart spelen. Misschien als de hongersnood in Nederland uitbreekt zal de MSM daarover berichten en Misschien heel Misschien gaan ze dan ook het verhaal van het corona vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in