Tech. Sgt. H. H. Deffner / Wikimedia / (Public Domain)

Er heeft een ernstig “incident” plaatsgevonden bij de grensovergang Rafah tussen de GAZA-strook en Egypte. Egyptische troepen openden het vuur op Israëlische troepen – een Egyptische soldaat is naar verluidt dood, schrijft Hal Turner.

De Israëlische defensiemacht heeft volledige censuur van de media bevolen. Er kunnen geen berichten worden uitgezonden in Israël, zelfs niet dat er iets is gebeurd, laat staan dat er schoten zijn gelost tussen de twee legers of dat er een soldaat dood is.

Dankzij amendement 1 van de grondwet van de Verenigde Staten kan men ons, de pers hier in de Verenigde Staten, niet verbieden om hierover te berichten.

Volgens getuigen heeft de Israëlische luchtmacht gisteravond “golven” gevechtsvliegtuigen gestuurd om gebieden in en rond Rafah, GAZA, te bombarderen.

De getuigen zeggen dat de Israëli’s bommen lieten vallen op de UNRWA (United Nations Relief Works Agency) TENT CITY voor vluchtelingen, waarbij tientallen mensen werden afgeslacht en honderden gewond raakten.

Hieronder, een enkel beeld uit een video toont een met een laser-geleide PAVEWAY-bom van de IDF vlak voordat deze een tentenstad trof en tot ontploffing kwam:

De getuigen beschrijven “Apocalyptische” taferelen in de tentenstad, met onthoofde burgers en anderen die letterlijk aan stukken werden geblazen door het bombardement.

Blijkbaar was het allemaal te veel voor sommige Egyptische soldaten die – volgens getuigenverslagen – het op zich namen om het vuur te openen op het Israëlische leger.

De situatie in GAZA verslechtert met het uur. Het begint er nu op te lijken dat het Egyptische leger zelf actie gaat ondernemen, buiten burgercontrole om! Het lijkt er ook op dat het Israëlische leger er genoeg van heeft dat hun civiele leiders zich terugtrekken en zelf actie gaat ondernemen.

  Israël-Palestina: Als de schoen aan de andere voet zou zitten

Als de twee legers de civiele controle afwijzen en ervoor kiezen om de strijd aan te gaan, zal de situatie vrijwel onmiddellijk uit de hand lopen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Netanyahu zegt dat westerse landen Palestijnse vluchtelingen moeten ‘absorberen’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVon der Leyen stelt ‘vaccins’ voor gedachten en een ‘Democratieschild’ voor
Volgend artikelAls mensen extreem wanhopig en extreem hongerig worden, eten ze letterlijk alles
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Als dit bericht waar is, wat zijn dan Netanjahu en zijn oorlogskliek vieze, vuile moordenaars. En het hypocriete Westen kijkt weg!
  Het is toch verschrikkelijk wat daar met het Palestijnse volk gebeurt. Puur genocide!

  • Palestijnen zijn zeker geen heilige boontjes, eerder bereidt tot geweld dan dialoog. Bedenk ook dat deze twee met elkaar al minstens twee eeuwen in conflict zijn, dus de kans dat iemand zich iets aantrekt van meningen van buitenstaanders is nihil, laat staan dat we nu opeens een oplossing vinden. Hun conflict kan uitsluitend worden beëindigd wanneer één van de partijen niet meer bestaat. Iedere betrokkene realiseert zich dat maar de rest van de wereld blijft ach en wee schreeuwen. Alsof dát helpt.

   • Een typisch pro zionistische kwatkees opmerking.

    Normale mensen bombarderen nooit burgers, tot welke bevolking ze ook maar behoren! Punt.

    Dit zio schoren naar een tribunaal en hangen indien schuldig.

    • Ben het ook helemaal met u eens.
     Mijn naam is ook Harmen – geef regelmatig commentaar hier op FN- en ben het dus volstrekt oneens met het commentaar van deze Harmen.

   • Oei een trol. Eentje die de arme onschuldige Palestijntjes komt onderspitten. Daar doen we hier niet aan op FN. Wij zijn voor de Palestijnen en tegen de zionisten die Palestina Bezetten. Nethanyahu is een moordenaar en een genocidepleger. Joden zijn land en naam dieven. Palestina was van de Palestijnen en binnenkort als iran hersteld word het weer terug van de Palestijnen🥳

    • Greet,
     Weet je wat en hoe het leven is voor het Palestijnse volk onder apartheid, heb je een idee hoelang die apartheid al heerst, heb je hier eens over gelezen Greet, waarom denk je dat juist Zuid-Afrika die rechtszaak heeft aangespannen tegen het regime van Bibi?
     Waarom steunen de Ieren Zuid-Afrika ook in deze rechtszaak, ik hoor en krijg graag een reactie van je, vriendelijke groet!

    • Ben het ook helemaal met u eens.
     Mijn naam is ook Harmen – geef regelmatig commentaar hier op FN- en ben het dus volstrekt oneens met het commentaar van deze Harmen.

   • De Palestijnen (degenen die al eeuwen voor de zionistische kolonisatie in dat gebied leefden), moslims , joden en christenen leefden in relatieve vrede naast en met elkaar totdat een stel kolonisten dacht dat ze het recht hadden andermans land in te pikken. Net als het Ottomaanse rijk voor hun , waar de Palestijnen ook niet blij mee waren.
    “..eerder bereidt tot geweld dan dialoog” , er zijn genoeg bewijzen te vinden op schrift , video en dergelijke dat de zionisten van plan waren en zijn om uiteindelijk heel Palestina in te pikken. Dus welke dialoog ? De bereidheid tot dialoog van de zionisten was en is slechts voor de show , voornamelijk om de steun en geldstroom uit het Westen te behouden. (Kom nu niet aankakken met het verdelingsplan van de VN , wanneer ik een deel van je huis zou inpikken en de rest van je omgeving tegen je zegt dat je je huis dan maar met mij moet delen , zou je dat dan doen?)

    “Hun conflict kan uitsluitend worden beëindigd wanneer één van de partijen niet meer bestaat” , daar moet ik je gelijk in geven tenzij de ‘staat’ Israël wordt opgeheven , de oorspronkelijke bewoners van voor 1948 het grootste gedeelte van hun land terugkrijgen en gecompenseerd worden voor verlies van bezittingen en aangedaan leed wat ik niet zie gebeuren.

   • Dit is onjuist. Het huidige conflict is in 1948 begonnen toen de Rotschilds de illegale zionistische heilstaat hebben opgericht. Daarbij is het nog altijd zo dat diegene die zoveel haat zaait ook haat zal oogsten.

   • Ik zou als ik jou was de geschiedenis is werkelijk vertellen en niet wat je denk te weten, jij weet niets helemaal niets.

   • 200 jaar strijd??? Nee hoor pas na 1948 Nakba… 1948, Zo’n 500 Palestijnse dorpen, inclusief circa 100 bedoeïenendorpen, werden verwoest, massaslachtingen vonden plaats en meer dan 750.000 Arabische Palestijnen werden uit het door Israël veroverde gebied verdreven of moesten vluchten.

  • Absoluut met je eens Jan. Al die Israel-lovers steunen de massa-moord op opgesloten vluchtelingen die letterlijk geen kant opkunnen.
   Er zijn al 200K slachtoffers waarvan 40K gedood zijn (70% vrouwen en kinderen).
   Kijk niet weg maar Boycot de Israelische slachters op alle gebieden !

   • Dat is een beetje lastig als praktisch alle website’s op Israëlische technologie draaien. Google maar eens op Elementor. Draai waarschijnlijk ook op deze website.

    • Inclusief een eigen ingebouwde AI. Die haalt het overigens niet bij ChatGTP van Openai. Maar toch. Boycotten is lastig. En bovendien pak je er vaak de verkeerde mensen mensen mee. Pak die Bibi aan. Dat is effectiever.

 2. Ja zo is oorlog, daarom geen oorlog voeren. Maar die les hebben beide partijen nog niet geleerd. En gaan ze 9ok niet leren, en zal voor beide partijen de ondergang worden.

  • “Daarom geen oorlog voeren…” , dus wanneer iemand jouw huis afpakt , je het achterkamertje overlaat maar wel alles controleert wat je doet vind je dat wel best en zal je niet proberen er iets tegen te doen? Beetje simplistische opmerking , hoe begrijpelijk het in algemene zin klinkt

 3. En door wie wordt het zionistisch horrorregime in Israel gesteund? Juist ja, door de Nederlandse overheid en het grootste deel vd bevolking. Ik heb daar maar 3 woorden voor: walgelijk, ziek en pervers.

 4. Sins Balkenende premier was, is Nederland om gedoopt in een,
  joods christelijke maatschappij.!
  Alles wat joden doen, wordt automatisch ondersteund door Nederland..!!
  Ik ben een Nederlander, christelijke opgevoed maar afstand van genomen, van ouders die in Nederland zijn geboren, en hun ouders en voor ouders, ver weg van het joodse….!!!!
  En ik ben een Nederlander die alles wat joods is “BOYCOT”……….!!!!!!!!!!

 5. Palestina had nooit bezet mogen worden , gekoloniseerd
  Geldt ook voor zuid Afrika, Latijns Amerika, verleden , Australië, Afrikaanse landen- waar in feite nog kolonialisme heerst, zie de kobalt mijnen.
  Niet zozeer door ‘ eigenaars’ uit het westen maar ook door graaivolk in het land.
  Zonder graaiers ter plaatsen kan dit niet gecontinueerd worden.

  Het is wij tegen zij.
  Zij tegen wij aan de orde
  Camouflage.
  Het gaat om IK ,
  Die verantwoordelijk is , de soldaat die eraan meewerkt
  De soldaat die hierop actie onderneemt , ipv wegkijkt en alleen orders opvolgt.
  (Zie ook covid perikelen in Nederland, principe komt op hetzelfde neer, waar legt iemands grens)

  De waanzin , om het Palestijnse volk af te schilderen als ‘ het zijn geen heilige boontjes ‘ slaat kant noch wal.
  Natuurlijk zijn ze dat niet.
  Is een natuurlijk Logisch gevolg als je je leven lang in kampen leeft. , in kampen bent geboren of je familie verblijft daar.

  Getuigt van veel spirit , van de soort dat ze nog weerbaar zijn na 75 jaar.
  Europeaan is reeds in het web van de waan getrapt die het als zijn realiteit ziet.

 6. In ieder geval heeft Israël het songfestival niet gewonnen, dat durfden ze toch niet aan. Zo geliefd is Israël niet meer.

 7. Kolonel McGregor legt bij Judge Napolitano de situatie bij Rafah haarfijn uit en geeft ook een briljante analyse hoe China, India, Iran, Saoedi Arabie en Rusland het Suez kanaal gaan vermijden door een Iran/Kaukasiche wegtransport en zeevaart route naar Rusland te bouwen en Duitsland schijnt ook van de partij te zijn net als in de tijd van de Berlijn/Bagdad spoorlijn die destijds door de Britten gedwarsboomd werd. Lees ook Engdahl A Century of War als PDF daarover.. De Duitsers kunnen niet zonder het goedkope gas uit het Midden Oosten en ook de andere grondstoffen uit Rusland. Uiteindelijk zal ook de NAVO in dit decennium gaan uiteenvallen volgens McGregor..
  https://www.youtube.com/watch?v=nunYirITgT0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in