Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Zoals ik al een aantal jaren benadruk, moedigt de passiviteit van het Kremlin ten aanzien van provocaties meer en ergere provocaties aan. Ik heb mijn bezorgdheid geuit over het feit dat de provocaties een rode lijn zullen overschrijden, en dat het Kremlin niet langer een passieve ontvanger van provocaties zal zijn. Als het zover is, zal het Westen misschien niet voorbereid zijn op het gevolg, zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS het onlangs, comfortabel, uitdrukte, dat Russische rode lijnen alleen maar “gewauwel” zijn, schrijft Paul Craig Roberts.

Ik heb gezegd dat als Rusland zijn poot stijf zou houden, de provocaties zouden ophouden, maar mijn mening heeft geen effect gehad op de westerse “buitenlandse politiek” of op het Kremlin. Het lijkt erop dat Rusland de provocaties verwelkomt, en het Westen levert ze.

Denkt u maar aan de provocaties aan het adres van Rusland van de afgelopen week. Israël heeft de burgerluchthaven in Damascus, Syrië, aangevallen, waardoor de luchthaven gesloten werd. Dit is gewoon een andere manier om Rusland onder druk te zetten, terwijl Rusland bezig is Donbass te zuiveren van de Oekraïense strijdkrachten. Syrië heeft doeltreffende Russische luchtverdedigingssystemen, maar mag die blijkbaar niet gebruiken om Israëlische aanvallen af te schrikken. Kennelijk begrijpt het Kremlin niet dat het niet tegelijk zijn Syrische bondgenoot kan beschermen en Israël gunstig kan stemmen.

Nauwelijks voordat de militaire oefeningen van de NAVO in de Baltische staten werden afgesloten, heeft Litouwen de spoor- en wegverbinding met een deel van Rusland geblokkeerd, waarmee het reeds lang bestaande overeenkomsten heeft geschonden. Moet Rusland deze agressie van een militair onbeduidend land aanvaarden? Als Rusland dat doet, stelt u zich dan de grofheid voor van de volgende belediging die het Kremlin te slikken zal krijgen. Wanneer zal het Kremlin ziek worden van het slikken van beledigingen? Dit is een belangrijke vraag. Het stellen ervan is in het belang van het besef dat tot ander-vreedzaam-gedrag leidt, voordat de oorlog ontploft.

  Dankzij klimaatwaanzinnige EU nog DECENNIUM "verschrikkelijke" winters te verduren in Europa's instortende energie-infrastructuur

De VS en de NAVO blijven wapens naar Oekraïne schuiven en hebben zich ertoe verbonden Oekraïne naar de overwinning te steunen, waarbij zij verklaren dat het doel niet alleen de herovering van Donbass is, maar ook de “bevrijding” van de Krim. De idioot die het bevel voert over het Britse speelgoedleger heeft zijn weinige soldaten toegezegd om Rusland in een landoorlog te bestrijden. Is dit een grap of totale waanzin?

Tot welke conclusies leidt de passiviteit van Rusland ten opzichte van de provocaties?

Eén conclusie is dat er voldoende invloedrijke Russen zijn die liever bij het Westen horen dan Russische soevereiniteit hebben, en dat zij in staat zijn om effectieve Russische reacties op provocaties te blokkeren.

Een andere conclusie is dat het Kremlin denkt dat er in het Westerse leiderschap meer verstand en rede zit, en minder domheid en kwaad dan er is. Het is voor het Kremlin waarschijnlijk onlogisch dat een overbewapend volk een kernoorlog zou uitlokken. Het Kremlin denkt waarschijnlijk dat de logica en de rede het Westen vroeg of laat zullen inhalen. Dit is de waan van Rusland.

Zolang het Kremlin niet ziet dat de Wolfowitz-doctrine door het Witte Huis en het militair/veiligheidscomplex wordt afgezworen, en de neoconservatieven in ballingschap worden gestuurd, laat dit ongegronde geloof in de zin en de integriteit van het Westen Rusland blootstaan aan vernietiging. De leiders van Rusland begrijpen eenvoudig niet met welk kwaad zij te maken hebben.

In vele opzichten zijn de Russen gepsyched door hun geloof in de slechtheid van de Sovjetleiders en de grootheid van Amerika. Zij zijn, naar het schijnt, babes in the woods. Het is het gebrek aan besef bij de Russen van waar zij tegenover staan, dat in Armageddon zal eindigen.

  Russisch leger rukt op in twee richtingen in de regio Charkiv (Video's)

Caitlin Johnaronw en John Mearsheimer waarschuwen ons voor het gevaar om met Rusland geconfronteerd, (zie Frontnieuws vertaling De mensen denken niet hard genoeg na over wat een kernoorlog is en wat die zou betekenen).


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

De elite zal hun “gouden paspoorten” gebruiken om het land te ontvluchten en de rest van ons achterlaten voor een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ruil van de eeuw: Rusland zou moeten aanbieden Westerse huurlingen te ruilen voor Assange
Volgend artikelPontius Pilatus versie 2.0 wast zijn handen in onschuld: EU zegt: “Wij hebben de mensen nooit gedwongen het COVID-19 vaccin te krijgen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Het gaat helemaal niet om Oekraïne of het Oekraïnse volk. Het gaat om het financiële systeem.
  Het financiële systeem was in 2008 al failliet maar de elite was er toen nog niet klaar voor.

  We krijgen het dag in dag uit te horen Rusland is schuld aan de inflatie ( leugen want in september 2021 was de inflatie al 8%). Rusland is schuld aan de energie crisis ( niet waar komt door sancties) Rusland is schuld aan voedselschaarste ( niet waar ligt aan sancties) etc etc.

  Rusland moet er de schuld van krijgen dat het allang failliete geldsysteem gaat crashen net als de beurzen en daar moet Rusland allemaal de schuld van krijgen.

  We zien hetzelfde in de filmindustrie….. heeft u wel eens een film gezien waarin Rusland de Good Guys waren ?

  • Off topic, heeft u wel een speelfilm gezien waarin nazi Duitsland volgens het Joodse Hollywood successen had, nazi Duitsland werd verslagen door het Russische rode leger. De Engelsen konden letterlijk de Noordzee ingedreven en afgeslacht worden bij Duinkerken, Hitler was schuld aan dit debacle, het had een omkeer kunnen zijn.

   Zelfs Generaal Patton had zag in hoe gedisciplineerd het Duitse leger was en dit werd indirect zijn dood.

  • Hoi Peter

   Ik heb exact 1 keer een film gezien waarin de Russen de good guys waren. Film komt uit 2001 en heet enemy at the gates. Gaat over twee sluipschutters tijdens de slag om Stalingrad tijdens WW2. De ene Duitser, de andere, you guessed it, een Rus. De Russen werden echt als good guys neergezet. Een heel zeldzame uitzondering, ik weet het maar ze zijn er!

   Groeten,
   Hugo

 2. Rusland heeft als natie een massief aangepraat minderwaardigheids complex.

  Na de oorlog werden wij doodgegooid met de 6 millioen dode joden, maar NIETS over de 20–30 millioen dode Russen of 30–45 millioen dode Chinezen.

  Dat waren geen mensen, volgens het Vatikaan (die heel erg actief hielp nazi’s te ontsnappen, in grote getallen)maar duivels.
  Toen ze de Russen nodig hadden om de moffen te verslaan, was dat anders.
  Goed, het westen verstrekte de middelen.
  Maar zonder de Russen hadden we nu allemaal mofrikaans gewauweld. Jawohl!!

  Wij hebben de nazi’s gymnastiek bijgebracht; toen ze kwamen: stijve beentjes, linkerpoot onder 45 graad omhoog.
  Na 5 jaar intensieve training: beide handjes omhoog, en in looppas, knietjes optrekken.
  Zelfs geblinddoekt over een stiekum mijnenveld!
  Uit de kunst!

 3. In WO2 moest een man die mij fotografie (donkere kamer) bijbracht naar het “front”; midden in een weide, met een antiek machinegeweer(WO1) op de zijspan van een motor op duitse vliegtuigen schieten; terwijl zijn vrouw werd gearresteerd door een peleton militaire politie’; zij was van oorsprong duitse en woonde al 10 jaar in NL.

  Ook in die periode waren wij achtergebleven in wapen techniek en bewapening.
  Duitsland niet; sommige afdelingen waren modern en goed bewapend.
  NL had geen kans

  Nu heeft Rusland superiore wapens.
  Met name nucleaire raketten, die langs alle verdedigings systemen komen en onaantastbaar zijn.
  Maar ook tanks, ofschoon tanks als onaantastbaar wapen obsolete zijn:waarin de bemanning extra bescherming genieten
  Maar ook hun jagers: perfect.

  Zij ontwikkelden destijds de AK47; hoe? Door een onbelangrijke militair serieus te nemen.
  Ook dat zou nooit in het westen gebeuren
  ——————
  Maar hadden ze dat NIET, had het westen (alweer) voor Moskou gestaan.

  Verwar het geduld en incasserings vermogen van Poetin NIET met onderdanigheid; dat is een dodelijke vergissing!!

 4. Rutte was ooit in Moskou, en viel als stomme boerenlul Rusland aan over mensenrechten.
  Poetin stond erbij, en viel toen NL aan met kritiek op pedofilie.

  Rutte stond voor schut voor de internationale pers als een onbeschofte snotneus

 5. Als Poetin en Rusland zo goed zijn waarom gaan jullie er dan niet naartoe.
  Hier Isabels slecht maar jullie blijven toch maar hier.
  Verkoop alles en ga in Siberië wonen.wij van jullie af en Siberië inwoners bij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in