Er is een videoclip van John Mearsheimer uit 2016 die nu viral gaat op Twitter, zoals oude John Mearsheimer clips dat plegen te doen in het jaar 2022, wanneer zijn voorspellingen dat westerse acties tot de vernietiging van Oekraïne zouden leiden, op gruwelijke wijze uitkomen, schrijft Caitlin Johnstone.

In antwoord op een vraag over wat de ergste ramp van het buitenlands beleid van de VS is geweest, was Mearsheimer het met een collega-panellid eens dat op dat moment Irak de ergste leek, maar hij zei dat hij geloofde dat het beleid van de VS ten aanzien van Oekraïne de komende jaren nog veel erger zou blijken. Hij had het over het feit dat Rusland duizenden kernwapens heeft, en dat het heel goed mogelijk is dat die wapens gebruikt zullen worden als Rusland zich bedreigd voelt.

“Omdat de Koude Oorlog in een ver verleden ligt, hebben de meeste mensen, vooral jongere mensen, niet veel nagedacht over kernwapens en nucleaire afschrikking, en zij hebben de neiging om nogal luchthartig te zijn in hun opmerkingen over kernwapens, en dat maakt mij erg nerveus,” zei Mearsheimer.

Ik word er ook nerveus van. Vooral wanneer we een gestaag escalerende proxy-oorlog hebben die door de impasse in Litouwen gemakkelijk zou kunnen ontaarden in een directe oorlog tussen Rusland en de NAVO-mogendheden, en wanneer we de hoogste legergeneraal van het Verenigd Koninkrijk de troepen horen zeggen dat ze zich moeten voorbereiden op de Derde Wereldoorlog.

  Had de Sovjet-Unie de nazi's kunnen verslaan in de Tweede Wereldoorlog als er social media bestonden?

Het meeste van wat ik zie in het openbare discours over escalerende agressies tussen de machtsalliantie van de VS en Rusland weerspiegelt de achteloze houding waar Mearsheimer het in 2016 over had, net als mijn eigen interacties met mensen online. Het meeste van wat ik zie in het gedrag van de NAVO-mogendheden wijst ook op deze lichtzinnige houding ten opzichte van kernwapens. De mensen, van het grote publiek tot de hogere echelons van de leiding van het imperium, lijken niet erg goed na te denken over wat een kernoorlog is en wat die zou betekenen.

Zoals Mearsheimer zei, schijnt dat te komen doordat wij nu reeds zo ver verwijderd zijn van de tijd toen iedereen er zich terdege van bewust was dat de raketten elk ogenblik konden afgaan.

Het zit de mensen gewoon niet lekker dat de wereld kan eindigen door hetzelfde nucleaire armageddon scenario waar hun grootouders zich vroeger zorgen over maakten. Als twee mannen geweren tegen elkaars hoofd zouden houden, zou dat in het begin als zeer gevaarlijk worden ervaren, maar na een tijdje, als niemand de trekker overhaalde, zou de emotionele spanning beginnen af te nemen. Als er jaren voorbijgingen en de mannen ouder werden, zou het nog verder afnemen. Als zij zo oud werden dat zij de geweren niet meer konden vasthouden en hun kinderen het van hen overnamen, en jaren later de kinderen van hun kinderen, dan zou de emotionele ervaring van de patstelling zo goed als vergeten zijn.

Maar de geweren zijn nooit minder dodelijk geworden. Het feit dat er nog geen atoomoorlog is, betekent alleen dit: dat het nog niet gebeurd is. Er gebeuren voortdurend dingen die nog nooit gebeurd zijn. Vroeger waren er geen kernwapens, nu wel. De aarde is momenteel een bewoonbare planeet, op een dag zal dat misschien niet meer zo zijn.

  Voormalig bondgenoot VS Saoedi-Arabië omarmt China terwijl kroonprins MBS Washington dreigt met "harde economische gevolgen"

Tijdens de laatste koude oorlog hebben wij onszelf op het nippertje niet weggevaagd, niet één keer, maar vele malen. Bij elke vorm van nucleaire kruistocht bestaat de mogelijkheid dat er een kernoorlog uitbreekt op manieren die te moeilijk te voorzien en te plannen zijn, omdat er te veel kleine bewegende onderdelen zijn, te veel manieren waarop een kernbom tot ontploffing kan worden gebracht als gevolg van een technische storing, miscommunicatie, misrekening en/of misverstand. Hoe verder het escaleert tussen de twee nucleaire grootmachten van de wereld, hoe groter de kans dat dit gebeurt.

En de machtigen hebben natuurlijk alle reden om aan te moedigen dat deze manier van denken doorgaat. Als een kritische massa van de bevolking werkelijk zou begrijpen dat hun leven bedreigd wordt met een kernoorlog om geen andere reden dan de bereidheid van het VS-imperium om alles te riskeren om de planetaire hegemonie veilig te stellen, dan zouden zij onmiddellijk moeilijk te hanteren zijn. De managers van het imperium zijn van plan om niet alleen aan nucleaire jongleren te doen, maar ook om het de burgers financieel veel moeilijker te maken in hun langetermijnagenda’s tegen Rusland en China, en de enige manier waarop iedereen daarin meespeelt is als ze er van weerhouden worden te begrijpen wat hen aangedaan wordt.

Daarom doen de media de laatste jaren zo vreemd. Er worden agenda’s uitgerold waarmee geen zinnig mens zou instemmen als hij ze volledig begreep, dus moet hun instemming gefabriceerd worden met massale hoeveelheden propaganda. Het is ook de reden waarom de censuur van het internet in diezelfde periode een hoge prioriteit heeft gekregen: het kan niet zo zijn dat mensen hun pas ontdekte mogelijkheid om informatie te delen gebruiken om zich te mengen in de narratieve manipulaties van het imperium.

  Getuigenis: Enorme biowapens productiefaciliteit onder Azovstal staalfabriek, Doomsday raswapens

Wij worden in een door propaganda veroorzaakte coma gebracht, terwijl onmetelijk machtige mensen uiterst gevaarlijke spelletjes met ons leven spelen. Het is in ons belang om een manier te vinden om de mensheid zo snel mogelijk te ontwaken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Litouwen heeft wellicht de lont aangestoken voor de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCovid psychologie – groeten uit het stenen tijdperk
Volgend artikelEuropa moet zich voorbereiden op een volledige stopzetting van de Russische aardgasleveranties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Een paddestoel hier en daar. Beetje extra zomerse hitte en storm. Ff wachten tot et stof gaat liggen en we doen een plas en gaan over tot de orde van de dag.

 2. Nederland loopt heel hard achter Rutte en consorten aan en die heeft Rusland gevraagd om een stevige atoombom op Utrecht te gooien want het is ook onze oorlog en sturen we al onze wapens naar Ukraine om Russen te vermoorden.
  Dan zijn het CO2, stikstof, corona, land- en veeteelt, woningbouw, probleem buitenlanders en asielzoekers, opwarming, enz meteen in één klap opgelost.
  Daarom stemt iedereen op hem

 3. Mark Rutte haalde foute oligarchen en maker Buk-raket Rostec zelf https://youtu.be/y2tvXdQAUPo dus De geheime Bilderberg groep heeft vergadering gehouden in DC. Dit occulte gebeuren van wereld ELITE’s bekonkelt de geheime planning voor de volgende fases van de plandemie, verdere escalerende OORLOGEN, het nog beter controleren van media informatie door keiharde censuur.
  In een tijd waarin Militaire technologie de mogelijkheden heeft om door muren en hele gebouwen heen af te luisteren….. Dit gebeurt toch al jaren en moet bij de bezoekers bekend zijn. Deze militaire technologie die wordt gebruikt voor het verzamelen van live data is niet bekend of wordt niet vrijgegeven aan het publiek.
  Waarom zou Bilderberg uitgerekend DC kiezen om hun geheime bijeenkomsten te houden? (In het Mandarin Oriental Hotel.)
  Onder de deelnemers waren sommigen die zeer sceptisch waren over het bijwonen en delen van informatie in een fort van beschikbare MILITAIRE technologie die kan traceren, volgen, opnemen. Inderdaad zeer interessant.
Wie bracht deze verzamelde elitaire figuren naar één plaats… om al hun discussies live op te kunnen nemen?
  In privé hoedanigheid waren door ons betaalde ambtenaren (banken en multinationals zijn ook ambtelijke constructies, evenals de STAAT) aanwezig…..en dus een Historie Repeat die overheden in 2011 hebben overgenomen en zich als kerk uitgeven en kom je op dit uit De “positieve wetgeving” is hetgeen waaronder wij vandaag gebukt gaan. Deze wetgeving is onderschikt aan alle andere wetgeving, alleen dat wordt er nooit bijverteld. Als “ambtenaren” zich beroepen op de positive rechtspraak, erkennen ze in feite hun onmacht door de onwettigheid van positief recht. Het zijn verzonnen regels gebaseerd op het angstgelovige deel van onze perceptie. De doodzonde van dienstdoende ambtenaren is het tegen alle wetten en regels in vastklampen aan de macht die zij onwettig uitoefenen over de mensheid. https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/06/20/de-144-waarheden-een-dagvaarding-voor-de-valse-elite/

 4. ONE THOUGHT ON “MONOPOLY EEN TOTAALPLAATJE VAN DE GREAT RESET https://hetanderenieuws.nl/monopoly-een-totaalplaatje-van-de-great-reset/#comment-10004 en kom je hier uit Reïncarnatie door een scholier https://www.createyourownworldbynaturalhealing.com/?page_id=395 The Science of Reincarnation https://youtu.be/ruL65FHeAv4  Ancient Egyptians & Human DNA’s Big Surprise https://youtu.be/Q6h4HkmSN30 We are all Ancestors? Why?

  Because We Are All Related So basically wars are just huge family arguments https://youtu.be/BhtgINeaJWg en hebben 2 eeuwenlang deze energie gehad op aarde en is een natuurwet tot 2019 en was Anderen de schuld geven, toe-eigening zonder maar enig recht, wet en regelgeving, dader/slachtofferrol eigen wil opleggen en controle houden zijn/waren de ingrediënten van de vorige cyclus die langzaam aan het veranderen is. en wat wel gebeurde is deze Ascension is het proces van evolutie in de natuur en is wie was u eerder werkelijk in essentie en dien je deze aarde te verzorgen met gezond verstand.

  De planeet Pluto dwong eind 2019 herstel van 1940 en 1945 op wat direct verklaard met de gedragingen die we in de maatschappij zagen en werd oud gedrag opgehoest door de 13e maan van december 2019 om hier in je leven mee aan de slag te gaan ten gunste van deze aarde met verstandelijk gebruik met betere doelen die voor iedereen werken. Is als nog hoger bewustzijn nastreven en karma in lossen die 2019 wordt opgehoest voor ander gedrag https://youtu.be/vvhQv82X2LQ Zijn we allemaal familie, een klein stukje eigenaar en vecht je dus onderling op een rare manier tegen elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in