Julian Assange van WikiLeaks is er slecht aan toe en zal vrijwel zeker na zijn “uitlevering” van het VK aan de VS in de gevangenis sterven, waar hem 175 jaar achter de tralies wacht op grond van valse beschuldigingen, nadat hij via zijn platform Amerikaanse oorlogsmisdaden aan het licht had gebracht. Dit wereldwijde icoon van vrije meningsuiting en onafhankelijke journalistiek wekt in de hele wereld sympathie bij iedereen, behalve bij de meest radicale unipolaire liberaal-globalisten, en daarom is het zaak hem koste wat kost vrij te krijgen. Hoewel het een kleine kans is, is de enige realistische kans dat dit gebeurt, dat Rusland de ruil van de eeuw aanbiedt, waarbij het openlijk voorstelt gedetineerde Westerse huurlingen uit de VS en het VK te ruilen voor Assange, schrijft Andrew Korybko.

Twee Britten zijn zojuist al ter dood veroordeeld, terwijl niet kan worden uitgesloten dat de twee Amerikanen die zojuist gevangen zijn genomen hetzelfde lot zullen ondergaan na hun komende processen. Deze vier figuren zijn op zichzelf niet iemand die ook maar in de buurt komt van wat Assange is, maar het feit dat zij allen voor het vuurpeloton zouden kunnen komen te staan, heeft wereldwijd aandacht gegenereerd en in hun thuislanden tot veel controverse geleid. De Anglo-Amerikaanse as staat bekend om zijn meedogenloosheid, vooral wat betreft de manier waarop hij zijn burgers als pionnen uitbuit, om ze af te danken zodra hun strategisch nut verstreken is, zoals bij deze vier buitenlandse strijders reeds het geval is. Niettemin verafschuwen veel van hun landgenoten hartstochtelijk deze kille aanpak.

  Oekraïne vertelt burgers "Evacueer vóór de winter naar Europa"

Door publiekelijk de ruil van de eeuw voor te stellen – deze vier gedetineerde Westerse huurlingen in ruil voor Assange – zou Rusland tegelijkertijd verschillende strategische doelstellingen bereiken. Ten eerste zou het de meest realistische poging tot nu toe doen om dit wereldwijde icoon van vrije meningsuiting en onafhankelijke journalistiek vrij te krijgen. Ten tweede zou dit de valse beweringen van de door de VS geleide Westerse Mainstream Media (MSM) dat Rusland een zogenaamde “dictatuur” is die niet oprecht achter alles staat waar Assange voor staat, op krachtige wijze tegengaan. Ten derde zou het de aanzet kunnen geven tot vreedzame protesten ter ondersteuning van dit voorstel, waardoor er druk van de bevolking op hen uitgeoefend zou kunnen worden om hiermee in te stemmen.

Ten vierde zou de waarschijnlijke weigering van die twee regeringen om aan de voorwaarden van Rusland’s ruil van de eeuw te voldoen, hun vurige haat blootleggen tegen de twee dingen die Assange vertegenwoordigt, namelijk vrije meningsuiting en onafhankelijke journalistiek. En ten vijfde zouden de VS en het VK in feite aan hun eigen burgers toegeven dat zij liever zouden hebben dat hun onderdanen in Donbass door een vuurpeloton ter dood worden gebracht dan dat zij hun leven zouden redden door hen te ruilen voor Assange. Dat eindresultaat zou de laatste nagel aan de doodskist van hun reputatie in de ogen van het publiek zijn, omdat de mensen nu zouden weten dat men niet op hun autoriteiten kan rekenen om hun leven te redden als zij gevangengenomen worden en ter dood veroordeeld worden omdat zij vechten in dezelfde proxy-oorlog die de VS en het VK tegen Rusland voeren.

  Oekraïne verandert oorlogstactiek in een tactiek die meer verliezen zal veroorzaken

Alles bij elkaar is de ruil van de eeuw in alle opzichten een win-win voor Rusland. Het zou inderdaad ook voor de VS en het VK zo kunnen zijn, als hun regeringen maar genoeg rekening houden met de wereldperceptie en vooral met de binnenlandse perceptie om dit pragmatische voorstel serieus in overweging te nemen, maar hun ideologisch gedreven haat tegen alles wat Assange vertegenwoordigt zou hen wel eens kunnen verblinden voor deze realiteit. Hoe het ook zij, het kan geen kwaad om het te proberen, en daarom zou de woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Zacharova, moeten overwegen om dit voorstel tijdens een van haar komende persconferenties naar voren te brengen. Het zou de wereldperceptie over haar land onomkeerbaar veranderen, en misschien zelfs het leven redden van vijf mensen, van wie er een onbetwistbaar onschuldig is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Assange wordt uitgeleverd aan de VS om te sterven – Wikileaks zet in ruil daarvoor ALLE documenten onlineVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe voormalige Russische president klaagt over lage kwaliteit van huidige Europese leiders
Volgend artikelAls het Kremlin ooit wakker wordt, zal het slecht aflopen met het Westen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Wat een ruil. Een held en boegbeeld der vrije en onafhankelijke pers te ruilen tegen een paar smerige huurmoordenaars. Maar als het Assange zou bevrijen dan moet men pragmatisch zijn en door de zure appel bijten.

 2. Laat assange zitten waar hij is. Geen ruil ! Hij heeft toch talloze vrouwen en kinderen aangerand! Allee ja, dat heb ik toch toendertijd begrepen van onze tv….

  • Alles valse beschuldigingen, zoals gewoonlijk. Net als bijvoorbeeld Willem Engel, ook beschuldigd van allemaal onzinnige niet ware feiten. Het hele zgn “vrije”westen functioneert op deze manier. Iedereen die niet het narratief van de overheden nablaat is een (potentiële) terrorist.

 3. De huurlingen zijn DPR gevangenen onder DPR recht. Daar is Rusland heel zuiver in. Dus Rusland kan die ruil niet voorstellen.

  • Rusland zou er wel in kunnen bemiddelen.
   De LPR en DPR zoeken aansluiting bij Rusland en zouden vermoedelijk luisteren.
   Ook al omdat daarmee hun eigen kant in het Ukraine conflict belicht wordt op een manier die het msn narratief volskagen tegen gaat.

 4. Rusland kan Assange ook direct (politiek) assiel bieden.
  Maar het uit GB krijgen kan een probleem zijn; allez; even de Mossad inschakelen….

 5. Geweldig Idee! Ben ik superblij mee! ik hoop dat het werkelijk gaat gebeuren, zal zo blij zijn als Assange eindelijk op vrije voeten is!

 6. Wie Assange uitleverd aan , diegene die hij bloot heeft gesteld met voor uitzicht voor zijn eigen leven in waagschaal te stellen , Kun / Kan men alleen de vraag stellen wie zijn wij ,,, als zogenaamde macht hebbers ,,, pure stront is het antwoord , soldaatjes zonder verstand , HOOP DAT ONZE NEDERLANDSE POLITIE AGENTEN , GEEN DOMME EIKELS ZIJN , ZEKER WETEN , WIJ komen uit dezelfde nest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in